ا
هرازچندگاهی میرم بیرون نگاه می کنم نکنه رسیده باشه
خیلی هیجان دارم به این سمت میاد یا نه فعلا که داره نیرو جمع می کنه و قوی میشه
اینجا الآن صاف صافه بی هیچ لکه ابری...ماه شب 14 هم چرنور می تابه!
حاجی ما خودمون مرتفع به حساب میایم تو خوزستانعلی دوستی برو و بر بالای قله های الوار گرمسیری بایست!
شاید اینگونه از گزند سیل و طوفان این سیستم در امان باشی!
ممنونم دکتر بهزاد عزیز به امید خدا همین طور می شه و اگر آب گرفتگی رخ بده با خسارت کم باشه...امیدوارم بارش های بسیار خوبی داشته باشید و هیچ نوع خسارتی هم ایجاد نشه و مردم منطقه از بارش های زیبای پاییزی لذت ببرن :گل:
غرب مشهد بغیر از حدود یک ساعتی که در اوایل شب گذشته مه آلود و ابری شده بود در غالب ساعات و حتی در همین لحظه هم صاف هست!
ظاهرا در شرق و مرکز مشهد، اینطوریکه من از اینجا می بینم ابری و مه آلوده!
امروز صبح بالای بینالود ابرهای کومولوس Towering به چشم میخوره!
از دیروز بعد از ظهر به این طرف رطوبت مشهد 100 درصد هست ، حتی دیشب که رفتم میوه خرید کنم وقتی برگشتم مجبور شدم برف پاکن ماشین رو بزنم تا آب و رطوبتی که روی شیشه ماشین نشسته بود پاک بشه!!
خلاصه اثر این رطوبت قابل توجه دست کمی از بارش باران در مشهد نداشت.
بهرحال پاییز امسال تا این لحظه یک تفاوت اساسی با سالهای گذشته داشته و اون اینکه در غالب روزها رطوبت نسبی در سطح زمین نسبتا قابل توجه بوده !
پاسخ آقای پرنو...
سلام
خواهش می کنم. در خصوص شاخصهای مذکور کافی است فقط نوسان ارتفاع در تراز میانی را بررسی کنید. زیاد به حاشیه ها توجه نکنید. آنچه مهم است. این است که کدام آرایش خطوط کنتوری سبب ریزش هوای سرد بطرف عرضهای پایین تر می شود. ویا کدام حالت سبب هدایت جت قطبی بطرف عرضهای پایین می شود.(بررسی شاخص شمالگان) و چه عواملی سبب ایجاد بلاک در مسیر بادهای غربی می شود.(بررسی شاخص اقیانوس اطلس شمالی ). ترکیب دو فازمنفی مذکور حرکت تاوه قطبی و جت استریم قطبی بطرف عرضهای پایین تر و ایجاد بلاکینگ و در نتیجه افزایش چرخند زایی و کاهش ضخامت جو که سبب کاهش دما می شود. در فازهای مثبت این دو شاخص وضعیت برعکس می شود. کلا بادهای غربی به علت تقویت گرادیان فشاری بین دو مرکز فشاری ایسلند و جنب حاره ای تقویت می شوند و از طرفی تاوه قطبی هم بطرف عرضهای قطبی جابجا می شود. لذا از نفوذ جت قطبی بطرف عرضهای پایین تر و ایجاد بلاکینگ و افزایش چرخند زایی جلوگیری می شود. ولی در عوض افزایش ارتفاع برروی اروپا به سبب کاهش ارتفاع برروی ایسلند و گریلند در فاز مثبت شاخص اقیانوس اطلس شمالی , با ریزش هوای سرد برروی شرق اروپا و مدیترانه جت جنب حاره داری فعل و انفعالات شمالی - جنوبی می شود. که باعث افزایش چرخند زایی و ارسال امواجی بطرف ایران می شود.