• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
من به شخصه فكر ميكنم

AO و NAO منفى قوى + النينو قوى = زمستان گرم براى ايران

NAO منفى + شرايط خنثى انسو = زمستان سرد و پر برف

NAO مثبت + لانينا قوى = زمستان بسيار سرد

IOD مثبت = زمستان سردتر
IOD منفى = زمستان با دماى بيشتر از نرمال

البته جناب فولادى هم بارها گفتند كه تاثير NAO بر هر ماه به يك شكل هست

مثلا NAO مثبت باعث افزايش بارشهاى كشور در نوامبر مى شود

تاثير ديگر فاكتورها را نيز نبايد از قلم انداخت

به هر روى از نيمه دوم آذر اوضاع بطور مطلوبى دگرگون خواهد شد .

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام
شب همگی بخیر
امیرجان این جمله شما هم خیلی عجیب و ثقیل است. اگر هیچ عامل ناشناخته ای در الگوهای جوی باقی نمانده باشه پس باید پیش بینی های هواشناسی صد درصد درست و صحیح از آب در بیاد. همین که علم هواشناسی حتی در پیش بینی های کوتاه مدت هنوز با قطعیت قادر به پیش بینی نیست یعنی عوامل زیادی در اتمسفر موثرند که هنوز کشف نشده اند و بنابراین ناشناخته اند! ضمن اینکه، گذشت زمان و پیشرفت علم گاهی نشان داده که حتی درک ما از برخی از همین عوامل شناخته شده هم اشتباه بوده است!
نکته دیگه اینکه شما تمام کارهای تحقیقاتی پژوهشی انجام شده توسط متخصصان داخلی رو، به راحتی و به طور مطلق زیر سوال می برید. این کار شما زمانی قابل قبول خواهد بود که بتوانید با استدلال های علمی مکفی و مستند و در قالب یک مقاله علمی اظهار نظر نمایید. مثلا چنانچه شما معتقدید که فاز مثبت شاخص NAO یا AO تاثیر مثبت بر بارش کشور دارد باید بتوانید این گفته خود را در مجامع علمی داخلی یا خارجی مطرح نموده و با دلایل علمی اثبات نمایید. به هرحال پژوهشگرانی که طرفدار فاز منفی این شاخصها هستند با یک کار علمی پژوهشی به این نتیجه رسیده اند و به طور مادرزادی عاشق این شاخصها نبوده اند که!
البته ناگفته نماند که من خود نیز انتقاداتی جدی به کارهای پژوهشی انجام گرفته داخلی دارم.
ضمنا این فقط یک گفتگوی علمی و بی غرض هست و به هیج وجه قصد جسارت نداشته و ندارم. مطمئنم که از من دلخور نمیشی!:گل:

درود بر مهدی عزیز

اتفاقا خیلی وقت بود که منتظر بودم شما استاد عزیز هم در این بحث شرکت کنید و از این بابت نه تنها خیلی خوشحالم و بلکه از چلنجی علمی و زیبایی که مطرح کردید خیلی هم لذت میبرم:گل:

در ارتباط با رد فرضیه عوامل ناشناخته خدمت تون عرض کنم که ما یک سری الگوهای مشخص تاثیر گذار بر اقلیم در نیمکره شمالی داریم که در سایت NOAA به لینک زیر شما می تونید سر بزنید و لیست بخشی از این عوامل رو داشته باشید:

http://www.cpc.ncep.noaa.gov/data/teledoc/telecontents.shtml

در ارتباط با اون بخشی که مرقوم فرمودید که چرا پیش بینی های کوتاه مدت از صحت برخودار نیست ، این موضوع دلایل مشخصی داره و مصداقش اینطور می مونه که چرا مثلا پیش بینی هواشناسی ژاپن با مثلا climate system service و یا هواشناسی کانادا متفاوته !

در واقع هر کدوم از مدلهای هواشناسی بر اساس یک پارامترهای مشخص تعریف و برنامه ریزی شدند و خروجی مدلها هم بر همون اساس هست!

بعنوان مثلا اخیرا مدل اروپایی ECMWF در مقایسه با سایر مدلها از خطای بیشتری بخوردار شده چون پارامترهای تعریف شده در این مدل منجر به این خطا در خروجی مدل مذکور بعنوان نقشه های دسترس ما شده!

در ارتباط با زحمات پژوهشگران ایرانی در بررسی تاثیرات شاخصهای دورپیوندی و مولفه های اتمسفری ، کاملا با شما موافقم ! زحمات زیادی کشیده شده ولی تمام این تحقیقات با استناد به فرضیه های سنتی هواشناسی و اولویت دادن به شاخصهای محدود به ترسیم چشم انداز اقلیم ایران پرداخته اند!

مطلب دیگه ای که حائز اهمیته این هست که این پژوهشهایی که در غالب مقالات مختلف عرضه شده چقدر از سوی مجامع علمی هواشناسی مثل AMS مورد پذیرش قرار گرفته اند و به تایید رسیده اند!

در ارتباط با خودم که گفتید که ایا این توانایی رو دارم که بتونم در غالب یک پژوهش علمی و رسمی در مجامع علمی فرضیات قبلی رو به چالش بکشم ، جوابتون این هست که بله این توانایی رو دارم ولی قصد دارم که پله پله این کار رو انجام بدم!

و اولین پله از این مسیر این هست که به امید خدا اگه قسمت بشه قصد دارم در رشته هواشناسی ادامه تحصیل بدم و بعدش مطمئن باشید اولین کاری که میکنم دفاع جانانه ای هست که در این خصوص انجام خواهد داد.

اگه عمری باشه و این سعادت نصیبم بشه.

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
پیش بینی فصلی سایت نوا برای وضعیت اقلیمی کشور امریکا در ادامه پاییز 2013 و زمستان 2014

U.S. Winter Outlook Dominated by Dire Drought News
  • Published: November 21st, 2013 , Last Updated: November 21st, 2013

By Andrew Freedman
Follow @afreedma
Drought, and not widespread snowstorms, may be the biggest story this winter according to the official U.S. winter outlook.
The outlook, issued by the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) on Thursday, shows that the winter of 2013-14 is likely to feature an expansion and intensification of drought conditions across the Southwest and Southeast. That includes California, which has had its driest year on record so far in 2013, and which needs sufficient mountain snowfall this winter to prevent water supply shortages during the summer months.
Temperature outlook for the winter of 2013-14.
Click image to enlarge. Credit: NOAA.
As was the case last winter, the lack of an El Niño or La Niña event in the tropical Pacific Ocean has introduced more uncertainty into the forecast, since those events typically influence temperature and precipitation patterns across the U.S.
“Despite recent advancements, this year’s outlook has again proven to be quite challenging,” said Mike Halpert, the acting director of NOAA’s Climate Prediction Center in Maryland.
In the absence of a clear signal from the tropical Pacific Ocean, NOAA based its outlook on factors that have a less definitive influence for much of the U.S., including long-term trends and computer models used for long-range forecasting.
The outlook calls for below-average precipitation in the Southwest, where many states have been suffering from a multi-year drought, as well as below-average precipitation in the Southeast. In addition to California, the winter outlook is especially unwelcome news in Texas, where a 3-year drought has led to unprecedented water restrictions in the state capital of Austin and many other communities. After the drought eased somewhat during the fall, the winter outlook forecast calls for the re-expansion and intensification of drought during the winter.
The only areas of the country that NOAA outlined for above-average precipitation this winter are in Montana, Wyoming, and Hawaii.
Forecasters are expecting a colder-than-average winter in the Northern Plains, with milder-than-average conditions in the Southwest, South Central states, Southeast, New England, and Western Alaska. The forecast also calls for a warmer-than-average winter in the Northeast, and a separate drought outlook also issued on Thursday shows drought conditions will persist in a small but highly populated area from New York City to Boston to Portland, Maine.
Precipitation outlook for the winter of 2013-14.
Click image to enlarge. Credit: NOAA.
The rest of the country, though, falls into the “equal chances” category for precipitation and temperature, which means that there are equal probabilities for above-average, average, or below-average temperatures. This isn’t the same thing as projecting an “average” winter, but rather an indication that there was not enough evidence to tilt the odds in favor of a particular outcome.
The forecast covers meteorological winter, which runs from December through February. Based on more accurate short-range forecast techniques, meteorologists at NOAA and in the private sector are convinced that the winter will start off colder-than-average from the Central U.S. to the East, but that after mid-December, it may warm again in at least parts of those areas.
“Our methods indicate a higher probability that cold might linger into mid-December, but then all bets are off after that,” said Stephen Bennett, the president and founder of EarthRisk Technologies in San Diego, which forecasts the likelihood of extreme weather events up to a month in advance.
The Arctic Oscillation: Emerging Research Left Out of Official Outlook
In making its winter outlook, there is some information that NOAA did not take into account that could potentially improve its forecast accuracy and reduce the area of “equal chances” on the map.
In addition to El Niño and La Niña, a weather pattern known as the Arctic Oscillation, or AO, also influences winter weather in the eastern U.S. When the AO is in a “negative” phase, cold air more readily spills out of the Arctic and into the eastern states. Most of the Mid-Atlantic and Northeast’s snowiest winters have taken place when the AO was negative.
assets-climatecentral-org-images-uploads-news-2_9_13_news_andrew_northend-450x450.jpg
Boston's North End neighborhood amid the snow drifts after a historic blizzard struck in February 2013.
Credit: Twitter via Matt Meister.
When the AO is in a positive phase, however, cold air tends to get bottled up in the Arctic, resulting in milder and drier-than-average conditions along the East Coast.
While NOAA maintains that the AO cannot reliably be predicted more than a week or two in advance, a private forecasting firm, Atmospheric and Environmental Research (AER), has been using a novel forecast technique during the past several years that has shown considerable success in predicting the tendency of the AO months in advance.
AER’s Judah Cohen and several colleagues developed an index based on the extent and rate of increase in October snow cover in Siberia. That index has shown a promising link to the wintertime AO through a complex series of interactions with the upper atmosphere, particularly the polar vortex, which is a corridor of fast-moving high altitude winds that forms a ring around the frigid Arctic region.
A rapidly advancing and unusually extensive October snow cover, Cohen has found, tends to foretell a winter with a predominantly negative AO, which usually means a colder and snowier-than-average winter in the Northeast and Mid-Atlantic states.
This year, though, while Siberian snow cover wound up being more widespread than usual, it advanced more slowly than normal during October, Cohen said in an interview. Siberian snowfall cover came in at its third highest since 1976, Cohen said, while the snow advance index came in below average, a rare split decision.
Such mixed signals complicated his seasonal forecast, which Cohen has already distributed to clients in the energy sector and other weather-dependent industries. His forecast, like NOAA’s, calls for the likelihood of a milder-than-average winter in the Mid-Atlantic and Northeast.
The correlation between an index capturing the rate of expansion in Siberian Fall snow cover and the phase of the Arctic Oscillation.
Click image to enlarge. Credit: Judah Cohen.
“It looks like the (Northern) Hemisphere wants to go into a positive AO mode, and that would favor warm temps in the Eastern U.S.,” Cohen said, noting the forecast is far from a slam dunk. “The seasonal forecast business is good for humbling (you) and for making you realize what you don’t know,” Cohen said.
NOAA has been reluctant to implement Cohen's methods as a way of improving its winter forecasts, choosing instead to continue to rely almost solely on the tropical Pacific conditions as a forecast basis. That leads to problems during years like this one when there is no El Nino or La Nina present or forecast to develop.
“I certainly think they have been slow — whether it’s justified or not I can’t speak to — in bringing aboard some of the new ideas in the scientific research community,” Cohen said of the Climate Prediction Center.
“No tool is perfect, but there is information there that they’re leaving on the table by just focusing on ENSO,” he said, using the acronym for the larger climate cycle that El Niño and La Niña are a part of, known as the El-Niño-Southern-Oscillation.
NOAA’s Halpert told reporters on Thursday that NOAA is still researching the potential usefulness of Cohen’s methods. “It is something that we’re still looking at in a research mode. It does look like there is potentially some predictability in the AO,” he said, noting that the forecast issued on Thursday did not include the Siberian snowfall index that Cohen helped develop.
Cohen has also started to incorporate Arctic sea ice extent into his forecasts, given recent research showing that the sharp reduction in sea ice in recent years may be leading to extreme behavior of the AO, with potential links to blizzards in the Mid-Atlantic and Northeast. During the winter of 2009-2010, for example, the AO was extremely negative, with an unusually mild Arctic but an unusually cold and snowy eastern U.S. and Europe.
This Warm Arctic/Cold continents pattern is a focus of ongoing research http://www.climatecentral.org/news/...-role-in-causing-cold-snowy-winters-study-sa/ as Arctic sea ice continues to decline due primarily to manmade global warming.
“Everyone and their grandmother is doing sea ice research (now),” Cohen said.

DR WHO

کاربر ويژه

خيلى ها ميگن پس چرا هواشناسى گفت بارشهاى گسترده اى در آذر خواهيم داشت درصورتيكه همين ابتداى آذر شاهد پايدارى هوا هستيم!!!

آذر ٣٠ روز است دو هفته وقفه بارشى دليل بر غلط بودن پيش بينى ها نيست

از نيمه دوم آذر آنچه هواشناسى نويدش را داده بود محقق خواهد شد .

وقفه بارشى ، وارونگى دما و پديده گرمباد غالبا در آذر ماه رخ مى دهد و چيز غير طبيعى نيست و دليلى بر آغاز خشكسالى نيست .

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

خيلى ها ميگن پس چرا هواشناسى گفت بارشهاى گسترده اى در آذر خواهيم داشت درصورتيكه همين ابتداى آذر شاهد پايدارى هوا هستيم!!!

آذر ٣٠ روز است دو هفته وقفه بارشى دليل بر غلط بودن پيش بينى ها نيست

از نيمه دوم آذر آنچه هواشناسى نويدش را داده بود محقق خواهد شد .

وقفه بارشى ، وارونگى دما و پديده گرمباد غالبا در آذر ماه رخ مى دهد و چيز غير طبيعى نيست و دليلى بر آغاز خشكسالى نيست .

امیر کوروش جان

سلام

در ارتباط با ماه آذر باید یک مطلبی رو خدمت تون عرض کنم.

بدون در نظر گرفتن NAO و AO - توجه به نوسانات وضعیت انسو و MJO خیلی اهمیت زیادی داره چون مدلهای هواشناسی نشون میدن که MJo که در حال حاضر در فاز 3 هست به سرعت تغییر فاز میده در فاصله زمانی اندک به فازهای 4-5-6-7 و 8 میرسه!

این موضوع یعنی یک چلنج جدی و خوب در صورت تمایل شیب نوسانات انسو به سمت النینو- لانینا و یا خنثی تمام معادلات به شدت دچار تغییر و تحول میشن.

ولی اینو بگم در وضعیت فعلی انسو که در فاز خنثی قرار داره و فاز های MJO که در بالا نام بردم چشم انداز بسیار نامناسبی برای اقلیم کشور تا پایان این ماه در نقشه ها به چشم میخوره!

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی

درود بر مهدی عزیز

اتفاقا خیلی وقت بود که منتظر بودم شما استاد عزیز هم در این بحث شرکت کنید و از این بابت نه تنها خیلی خوشحالم و بلکه از چلنجی علمی و زیبایی که مطرح کردید خیلی هم لذت میبرم:گل:

در ارتباط بارد فرضیه عوامل ناشناخته خدمت تون عرض کنم که ما یک سری الگوهای مشخص تاثیر گذار بر اقلیم در نیمکره شمالی داریم که در سایت NOAA به لینک زیر شما می تونید سر بزنید و لیست این عوامل رو داشته:

http://www.cpc.ncep.noaa.gov/data/teledoc/telecontents.shtml

در ارتباط با اون بخشی که مرقوم فرمودید که چرا پیش بینی های کوتاه مدت از صحت برخودار نیست ، این موضوع دلایل مشخصی داره و مصداقش اینطور می مونه که چرا مثلا پیش بینی هواشناسی ژاپن با مثلا climate system service و یا هواشناسی کانادا متفاوته !

در واقع هر کدوم از مدلهای هواشناسی بر اساس یک پارامترهای مشخص تعریف و برنامه ریزی شدند و خروجی مدلها هم بر همون اساس هست!

بعنوان مثلا اخیرا مدل اروپایی ECMWF در مقایسه با سایر مدلها از خطای بیشتری بخوردار شده چون پارامترهای تعریف شده در این مدل منجر به این خطا در خروجی مدل مذکور بعنوان نقشه های دسترس ما شده!

در ارتباط با زحمات پژوهشگران ایرانی در بررسی تاثیرات شاخصهای دورپیوندی و مولفه های اتمسفری ، کاملا با شما موافقم ! زحمات زیادی کشیده شده ولی تمام این تحقیقات با استناد به فرضیه های سنتی هواشناسی و اولویت دادن به شاخصهای محدود به ترسیم چشم انداز اقلیم ایران پرداخته اند!

مطلب دیگه ای که حائز اهمیته این هست که این پژوهشهایی که در غالب مقالات مختلف عرضه شده چقدر از سوی مجامع علمی هواشناسی مثل AMS مورد پذیرش قرار گرفته اند و به تایید رسیده اند!

در ارتباط با خودم که گفتید که ایا این توانایی رو دارم که بتونم در غالب یک پژوهش علمی و رسمی در مجامع علمی فرضیات قبلی رو به چالش بکشم ، جوابتون این هست که بله این توانایی رو دارم ولی قصد دارم که پله پله این کار رو انجام بدم!

و اولین پله از این مسیر این هست که به امید خدا اگه قسمت بشه قصد دارم در رشته هواشناسی ادامه تحصیل بدم و بعدش مطمئن باشید اولین کاری که میکنم دفاع جانانه ای هست که در این خصوص انجام خواهد داد.

اگه عمری باشه و این سعادت نصیبم بشه.

این موضوع، بحث خوب و جذابی است که انشاالله سر فرصت ادامه خواهم داد.
ضمنا اینکه گفتی میخوای ادامه تحصیل بدی واقعا عالیه و بسیار خوشحال شدم و برای شما آرزوی موفقیت میکنم. وقت داشتی حتما تماس بگیر که در این مورد بیشتر صحبت کنیم.
فعلا خدانگهدار.

هادی...

New member

شاهین دژ
ساعت: 22

آسمان: ابری

دما: 6

رطوبت: 74%

دیدافقی: 7کیلومتر

سرعت باد: 1متربرثانیه

جهت باد: جنوب غربی

حداقل دمای دیشب: 5

حداکثردمای دیروز: 6.4

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این موضوع، بحث خوب و جذابی است که انشاالله سر فرصت ادامه خواهم داد.
ضمنا اینکه گفتی میخوای ادامه تحصیل بدی واقعا عالیه و بسیار خوشحال شدم و برای شما آرزوی موفقیت میکنم. وقت داشتی حتما تماس بگیر که در این مورد بیشتر صحبت کنیم.
فعلا خدانگهدار.

مهدی جان

خیلی ممنون از لطفت . انشاء الله حتما در اولین فرصت خدمتت تماس میگیرم و از تجربیات گرانبهای شما استاد عزیزم کمال استفاده رو خواهم برد.

بودنت در کنار سایر دوستان عزیزم به من انرژی دو چندان میده.

خدا پشت و پناهت باشه:گل:

DR WHO

کاربر ويژه
درود اميرمحسن جان

پس اميدوارم انسو يا به سمت لانينا و يا النينو تغيير فاز دهد

بالاخره برخى مواقع الگوهاى امگا باعث افزايش بارش و ناپايدارى مى شوند برخى مواقع هم باعث بلاك شدن جريان بادهاى باران آور غربى و تقويت جريانات پايدار مدارى مى شوند

سال هاى پيش را بررسى مى كردم

ديدم در پربارش ترين سال ها نيز ما شاهد وقفه بارشى بوده ايم

البته آمار نشان مى دهند چنان اين وقفه در آذر رخ دهد بهتر است يعنى بهتر از آن است كه در دى ماه رخ دهد

من براى خودم اينگونه وقفه بارشى را توجيه مى كنم : درياهاى مجاور كشور در اين مدت پايدارى هوا دارن سيستم توليد مى كنند خب بالاخره اين درياها هم بايد نفسى تازه كنند يا نه ؟ همش كه نميشه پشت سر هم سيستم توليد و روانه كشور كنند

به هر حال وقفه بارشى در ابتداى آذر را به خشك شدن دى و گرم شدن بهمن ترجيح ميدهم .

طبق گفته آقاى نوريان غالبا در آذر ماه شاهد وقفه بارشى ، پديده وارونگى دما و پديده فون هستيم

هرگاه پرفشار روى جنوب كشور و كم فشار روى شمال كشور قرار گيرد پديده گرمباد رخ مى دهد اين الگو غالبا در آذر ماه رخ مى دهد

باز هم خدا رو شكر كه فقط قراره دو هفته وقفه رخ دهد و مثل سال ١٣٨٩ نخواهد شد . تازه همون سال ١٣٨٩ هم پاييزش خشك شد عوضش بهمن و اسفندش تركوند

منظور به اينكه نبايد نا اميد شد هوا مثل نمودار سينوس هست بالا و پايين زياد داره اصلا قشنگيش به همين چيزهاشه .

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با صحبتهای شما کاملا موافق امیر کوروش جان:گل:

درود اميرمحسن جان

پس اميدوارم انسو يا به سمت لانينا و يا النينو تغيير فاز دهد

بالاخره برخى مواقع الگوهاى امگا باعث افزايش بارش و ناپايدارى مى شوند برخى مواقع هم باعث بلاك شدن جريان بادهاى باران آور غربى و تقويت جريانات پايدار مدارى مى شوند

سال هاى پيش را بررسى مى كردم

ديدم در پربارش ترين سال ها نيز ما شاهد وقفه بارشى بوده ايم

البته آمار نشان مى دهند چنان اين وقفه در آذر رخ دهد بهتر است يعنى بهتر از آن است كه در دى ماه رخ دهد

من براى خودم اينگونه وقفه بارشى را توجيه مى كنم : درياهاى مجاور كشور در اين مدت پايدارى هوا دارن سيستم توليد مى كنند خب بالاخره اين درياها هم بايد نفسى تازه كنند يا نه ؟ همش كه نميشه پشت سر هم سيستم توليد و روانه كشور كنند

به هر حال وقفه بارشى در ابتداى آذر را به خشك شدن دى و گرم شدن بهمن ترجيح ميدهم .

طبق گفته آقاى نوريان غالبا در آذر ماه شاهد وقفه بارشى ، پديده وارونگى دما و پديده فون هستيم

هرگاه پرفشار روى جنوب كشور و كم فشار روى شمال كشور قرار گيرد پديده گرمباد رخ مى دهد اين الگو غالبا در آذر ماه رخ مى دهد

باز هم خدا رو شكر كه فقط قراره دو هفته وقفه رخ دهد و مثل سال ١٣٨٩ نخواهد شد . تازه همون سال ١٣٨٩ هم پاييزش خشك شد عوضش بهمن و اسفندش تركوند

منظور به اينكه نبايد نا اميد شد هوا مثل نمودار سينوس هست بالا و پايين زياد داره اصلا قشنگيش به همين چيزهاشه .

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این نقشه رو همین الان پیدا کردم و صورت روزمره و با توجه به نوسانات شاخص مثلا NAo نقشه آنومالی ترسیم میکنه سایتش:

اینو ببیند وضعیت ارتفاع تراز 500 میلی بار و وضعیت سطح زمین رو در حال حاضر نشون میده!

اینهم یک چلنج جدید:خجالت2:

nao.composite.gif

DR WHO

کاربر ويژه
پيش بينى جديد چشم تنگ هاى بصير ( هواشناسى ژاپن )

November 20, 2013 (notes updated November 22, 2013)
Attention: This month's prediction is rather different from the last month's, in particular for mid-latitude climate.
ENSO forecast: A neutral state in the tropical Pacific will persist. We expect a weak El Nino-Modoki will appear from the boreal spring of 2014.
Indian Ocean forecast: A neutral state in the tropical Indian Ocean will persist at least through the boreal summer of 2014.
Regional forecast: Most part of the Southern Hemisphere, including South Africa and Australia, will experience warmer-than-normal condition in December 2013.
In the Northern Hemisphere, most part of Europe, Middle East, West Africa, India, Southeast Asia, Canada, Mexico, central-eastern U.S., and Japan will experience a warmer-than-normal condition in December 2013, while most part of China and western U.S. will be in a colder-than-normal condition in December 2013. However, in January 2014, the situation drastically changes over most of the Eurasian continent and North American continent; we expect a colder-than-normal condition in northern Europe, Russia, China, the Far-East (including Japan), and eastern US.
Australia and western U.S. will be in a drier-than-normal condition, while central Africa, Brazil and eastern U.S. will be in a wetter-than-normal condition in boreal winter.

ترجمه : شاخص انسو روبه النينو مودوكى شدن مى رود چيزى كه از تابستان امسال پيش بينى كردم

كه النينو مودوكى همانطور كه پيشتر هم گفتم براى كشور از نظر بارش مفيد است

نوسان اقيانوس هند را خنثى پيش بينى كرده

دماى دسامبر ايران را بيشتر از نرمال پيش بينى كرده !!!! اما گفته اوضاع براى زمستان متفاوت خواهد بود و دماى كمتر از نرمال براى زمستان پيش بينى كرده

نظر من اينه كه همانطور كه هواشناسى كرمانشاه و هواشناسى كشور هم پيشتر گفتند زمستانى پر برف و سرد تر از نرمال خواهيم داشت .

آخرین ویرایش:

DR WHO

کاربر ويژه
٣٠ / ٦ / ١٣٩٢ :

محمد اصغری
در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه فارس با اشاره به ورود سامانه بارشی طی رو گذشته از شمال غرب به کشور، اظهار داشت: بر همین اساس طی روزهای آینده شاهد ناپایداری‌های جوی در نوار شمالی کشور خواهیم بود، به‌طوری‌که طی روزهای آینده آسمان استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان و مازندارن بارانی خواهد بود.

این کارشناس هواشناسی افزود: بر همین اساس بارش باران طی روز جاری در ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، سمنان و همچنین تهران دور از انتظار نیست.

وی یادآور شد: طی روزهای آینده بدون شک مسافران استان‌های شمالی کشور با بارندگی روبرو می‌شوند.

اصغری در ادامه درباره تغییرات دما ابراز داشت: طی روزهای آینده دمای هوا در سواحل شمالی کشور دو تا سه درجه سانتی‌گراد کاهش می‌یابد.

وی با اعلام اینکه تغییرات دما در تهران تا اواسط هفته جاری قابل ملاحظه نیست، گفت: بیشینه و کمینه دمای هوای تهران به ترتیب برابر 34 و 21 درجه سانتی‌گراد است.

این کارشناس هواشناسی با اشاره به وزش باد در اکثر مناطق کشور، اظهار داشت: با تغییرات فصل، وزش باد در اکثر مناطق کشور آغاز می‌شود.

اصغری خاطرنشان کرد: بارندگی‌ها در آذر ماه در سطح کشور به صورت گسترده و قابل توجه مشاهد خواهد شد.

اصغرى اشتباه نگفته

نيمه دوم آذر هم جزو آذر محسوب مى شود .

aliwinter

Banned
خودشون میگن اب هوا همیشه توش تغییر هست شاید دی بهمن خشک شد کی میدونه !الکی بزرگش میکنیم تا بزرگ ببیننش بعد میان با یقین حرف میزنن :خنده1:

felan123

New member
شهمیرزاد بارش برف از ساعت 9 شب اغاز شده
والان با شدت داره میباره با این وضع ارتفاع برف فکر کنم به بالا 25 برسه شاید تا صبح به 30 سانت رسید
ولی فکر نکنم تداوم داشته باشه
کل سمنان بارش باران داریم از ساعت 9 اغاز شده

بارش 48 ساعت پیش سمنان: (میلی متر)
شهمیرزاد 26.4
مهدیشهر 18
سمنان 15
خدایا شکر همچنان کمبود بارش رو داریم

DR WHO

کاربر ويژه
وی اظهار داشت: از نیمه دوم آذرماه میزان بارش‌ها رضایت‌بخش خواهد بود، اما از دی‌ماه توقف بارش وجود دارد و دوباره در بهمن‌ماه و اسفندماه امید می‌رود که میزان بارش نزولات جوی قابل ملاحظه باشد.

منبع خبر : http://www.iana.ir/special-news/item/13696-1.html

اينو رئيس سابق هواشناسى آقاى بهرام صناعى گفته

البته با دى ماه توقف بارش موافق نيستم .

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا