احیای جنگل های زاگرس نیازمند 900 میلیارد تومان اعتباراست [h=3]تهران- ایرنا- رییس سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور گفت:هم اکنون برای احیای جنگل های زاگرسی ، کنترل بیماری قارچی زغالی و سوسک چوبخوار به 900 میلیارد تومان اعتبار نیازداریم که امیدواریم در بودجه سال آینده به این امر توجه شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا ˈخداکرم جلالیˈ روز جاری (سه شنبه ) در نخستین نشست خبری خود در مسئولیت جدید به وضعیت بحرانی جنگل های زاگرس اشاره کرد و افزود: برآورد خسارت وارده از این جهت به جنگل های زاگرسی چهار هزار و 660 میلیارد تومان است .
وی افزود: قرار است طی پنج سال با برنامه ریزی ، مدیریت و تامین اعتبار 900 میلیارد تومانی بیماری مذکور در جنگل های زاگرس کنترل و این جنگل ها احیا شود.
جلالی تصریح کرد : این مناطق حدود شش میلیون هکتار از جنگل های کشور را به خود اختصاص داده که معادل 42 درصد از کل جنگل های کشور است.
وی ادامه داد: از سال 1388 بیماری قارچی زغالی و سه نوع سوسک چوب خوار در جنگل های زاگرس طغیان کرده اند که تقریبا تا یک ماه گذشته بیش از یک میلیون و 330 هزار هکتار از جنگل های زاگرسی به این افت دچار شده اند.
جلالی با بیان اینکه 15 درصد درختان ذکر شده دچار خشکیدگی شده اند،ادامه داد: خشکسالی، تغییر اقلیم ،افزایش ریزگردها فشار مضاعف بر اکوسیستم جنگل شخم و زراعت و تغییرات اکولوژیک ازعمده ترین عوامل طغیان این بیماری و آفات بوده است.
رییس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: از مجموع سطوح آلوده 464 هزار و 785 هکتار در حد 25 درصد 366هزار و 769هکتار بین 25 تا 50 درصد ، 193هزار هکتار بین 50 تا 75 درصد و 206 هزار هکتار بین 75 تا 100درصد آلوده شده اند.
وی اضافه کرد: از مجموع استان های زاگرس نشین، ایلام 56،7 درصد ، لرستان 24،4درصد ، کرمانشاه 10،2درصد و کهگیلویه و بویراحمد 5،3 درصد الودگی را به خود اختصاص داده اند.
وی اضافه کرد: هم اکنون اقدامات فوری برای کنترل بیماری جنگل های زاگرسی به صورت حذف پایه های آلوده و اجرای عملیات بهداشتی در سطح گسترده در حال انجام است و پس از آن بازسازی و احیای مناطق آسیب دیده جنگلی ، قرق مناطق احیا شده و توانمند سازی جوامع محلی برای صیانت از این جنگلها انجام خواهد شد.
جلالی یادآور شد: برای مقابله با آفات و بیماری های جنگل های زاگرسی توسط نمایندگان ایران در فائو در نظر داریم از تجارب آمریکا، انگلستان، ترکیه، پرتغال و ایتالیا که پیش از این با این پدیده مواجه بوده اند، بهره مند شویم.
وی تاکید کرد: کنترل کانون های آفت و بیماری در جنگل های زاگرسی مورد تاکید سازمان جنگل ها بوده واین کار با نظارت دقیق در حال اجراست.
جلالی برآورد کرد متوسط قیمت کارشناسی هر اصله درخت جنگلی 250 هزار تومان باشد.