• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
NAO.png




AO.png
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اگه از من میشنوید بهترین چشم انداز وقوع رخ داد سرما و یخبندان سراسری در ایران 18 دسامبر الی 2 ژانویه2014 خواهد بود!

سردترین روزها هم در بازه زمانی 18 الی 24 دسامبر 2013 خواهند بود!

15 الی 22 دسامبر در سرتاسر نیمه شمالی ایران یعنی از شمال غرب تا شمال شرق با بارش برف مواجه خواهیم بود.:گل:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تقریبا از 17 یا 18 دسامبر پرفشار سیبری با پرفشار آزور قرار هست با هم ادغام بشن و تشکیل یک کمربند سراسری پر فشار رو بدن!!!

امیر کوروش عزیز میشه توضیح بدید این رخ داد یعنی چه؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

روح ا...

New member
دوستان به امید روز های پر برف و باران تو کل کشور جنوب شرق گرفته تا شمال غرب ازجنوب غرب تا شمال شرق به امید خدا فعلا:گل::گل::گل::گل::گل::گل::گل::گل::گل::گل::گل::گل::گل::گل:
 

DR WHO

کاربر ويژه
١٣٨٦

يك كارشناس هواشناسي در سوئیس مي‌گويد در يك پديده نادر طبيعي، يك جبهه هواي يخي در اسكانديناوي، هواي سرد اين منطقه را مي‌مكد و به سوي خاورميانه مي‌دمد. به گفته او علت سرما و يخبندان كم سابقه در منطقه خاورميانه كه هواي گرم و بادهاي سوزان آن شهرت دارد، همين پديده است. "پير اكرت" از اداره فدرال هواشناسي و اقليم شناسي در سوئيس مي‌گويد يك منطقه هواي پرفشار غيرعادي بر فراز بخشهاي جنوبي اسكانديناوي علت سرماي بي‌سابقه خاورميانه است. اين جبهه، هواي سرد منطقه را مي‌مكد و به سوي خاورميانه مي‌دمد. وي مي‌گويد احتمال وقوع اين پديده فقط پنج درصد است. اما از آنجا كه ظاهرا به اين زودي‌ها تغيير نخواهد كرد كمي نگران‌كننده است. اين سرما دستكم تا دو هفته در اين منطقه مي‌ماند...
 

pokerface

متخصص هواشناسی
با تشکر از امیر محسن عزیز ،همونطوری که اشاره کردی سیستم سودانی سنگ تمام میزاره برای ترکیه و مدیترانه شرقی‌

xtgxm71cmbqowtziyvmk.png
nxjx0e1u2s8oikl5.png
 

DR WHO

کاربر ويژه
از آنجاییکه جو سیالی پیوسته و کوچکترین تغییرات در یک منطقه از آن پیامدش در سایر نقاط آن آشکار خواهد شد. لذا باید تمام تغییرات احتمالی آن بکمک شاخصهای دورپیوندی شناخته شده مد نظر قرار گیرد. یکی دیگر از این شاخصهای دور پیوندی که باید بیش از پیش برروی آن تکیه کرد. شاخص PNA , شاخص اقیانوس آرام امریکای شمالی. که همچون سایر شاخصهای دورپیوندی دارای فازهای سرد و گرم و خنثی می باشد. با توجه به تحقیقات انجام گرفته در این خصوص بارشهای ایران با فاز مثبت یا گرم این شاخص همبستگی دارد. برای ارزیابی فازهای این شاخص علاوه بر فعالیتهای آماری , می توان از نوسانات ارتفاع ترازمیانی جو استفاده کرد. در فاز مثبت این شاخص ارتفاع در غرب امریکای شمالی افزایش و در شرق امریکای شمالی کاهش خواهد یافت . و در فاز منفی این شاخص وضعیت نوسانات ارتفاع در شرق افزایش و غرب امریکای شمالی کاهش خواهد داشت. در نظر گرفتن رفتار شاخص PNAدر کنار رفتار دو شاخص NAO , AO لازم و ضروری بنظر می رسد. بااندکی تامل در رفتار هردوفاز گرم و سرد بخوبی نقش موثر فاز گرم در روند شکل گیری سامانه ها غربی آشکار خواهد شد.


نوسانات ارتفاع برفراز منطقه کانادا و امریکای شمالی(فاز مثبت)


استاد پرنو
image.jpg
 

محمد بجنورد

کاربر ويژه
درود بر دوستان عزیز

متاسفانه امشب هم زیاد فرصت ندارم،فقط:

4. ادغام
پرفشار آزور با پرفشار سیبری و تشکیل یک مرکز پرفشار بسیار قوی که هوای سرد را از
ناوه ی عمیق قطبی به ایران و خاورمیانه فرو ریخت.


 

mehdi.

New member
تقریبا از 17 یا 18 دسامبر پرفشار سیبری با پرفشار آزور قرار هست با هم ادغام بشن و تشکیل یک کمربند سراسری پر فشار رو بدن!!!

امیر کوروش عزیز میشه توضیح بدید این رخ داد یعنی چه؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اوه اوه
در حالی که یه سری سایتها برای دوشنبه عصر تا صبح سه شنبه 16 و 17 دسامبر یه بارشک خفیف برف برای شهر اصفهان پیشبینی کرده بودن این سایتو نگاه کنید که در راستای صحبت امیرمحسن عزیز ، چه پیش بینی کرده برای شهر اصفهان !!

از سه شنبه عصر 17 دسامبر تا صبح جمعه 20 دسامبر پشت سر هم برف اونم واسه اصفهان !



اینم سایتش:

http://en.allmetsat.com/weather-forecast/iran.php?city=3691
 

DR WHO

کاربر ويژه
تحليلي بر وضعيت آب و هوای کشور در دی ماه ۱۳۸۶

تحلیل سرمای ناهنجار زمستان 1386 :
زمستان بسیار سرد در ایران در آغاز ژانویه 2008 ، تاوه قطبی به سمت جنوب حرکت و
بر روی دریای آرال در شمال آسیای مرکزی مستقر شد و
یک ناوه نصف النهاری عمیق در بخش شمال غرب اروپا
شکل گرفت . این ناوه منجر به شکل گیری چرخندهای
پشت به باد در جنوب کوهستان اطلس در شمال غربی
آفریقا بر فراز مراکش و الجزایر گردید . امواج کوتاه غربی
این چرخندها بطور مرتب از شمال آفریقا، خاورمیانه و
ایران عبور کرد ند. این امواج منجر به ایجاد سیل هایی در
استان های جنوبی و بارش های سنگین برف در استان های
شمالی و مرکزی ایران شد.
شکل گیری یک ناوه عمیق در شمال غرب اروپا سبب
ایجاد یک پشته نصف النهاری بسیار بلند بندالی تا شمال
کوه قفقاز گردید . جریانات جنوبی این ناوه بندالی، هوای
سرد قطبی را به سمت عرض های پایین تر به ایران و
افغانستان کشاند . یک رودباد جبهه ای زناری قطبی به
سمت جنوب حرکت کرد و در 33 درجه شمالی قرار
گرفت. ترکیب رودباد قطبی و رودباد استوایی در جنوب و
مرکز ایران سبب افزایش وزش باد تا 370 کیلومتر بر
ساعت گردید.
نوسان مثبت شاخص اطلس شمالی همراه با یک لانینای
مشخص، پرفشاری را در منطقه آزور ایجاد کرد که پس از
تقویت به سمت اروپای شرقی گسترش یافت.


تقویت پرفشار در سیبری و گسترش آن به سمت جنوب
غرب و پیوستن آن به پرفشاری در اروپا، سبب ورود توده
هوای قطبی بسیار سردی به افغانستان و ایران شد که تقریبا
سه هفته در منطقه دوام داشت . در نتیجه ورود این توده
( هوا، طی 18 روز (از تاریخ 10 لغایت 27 ژانویه 2008
حداقل دما در تهران به کمتر از 5- درجه سانتیگراد رسید .
- در این دوره، رکورد پایین ترین دما در تهران 11
درجه سانتیگراد بود، درحالیکه حداکثر دما طی 12 روز
زیر صفر گزارش شد . کمترین دما طی این دوره در ایران
-32 درجه سانتیگراد بود.










بنا به گزارشی که ایران به سازمان هواشناسی حهانی ارائه کرد دی 86 به اینصورت اتفاق افتاد: 1. حرکت بی سابقه ورتکس قطبی به جنوب و استقرارش روی آسیای مرکزی 2. تقویت پشته ی اروپای مرکزی 3. حرکت شرق سوی پرفشار آزور به قفقاز تا دریای خزر 4. ادغام پرفشار آزور با پرفشار سیبری و تشکیل یک مرکز پرفشار بسیار قوی که هوای سرد را از ناوه ی عمیق قطبی به ایران و خاورمیانه فرو ریخت. 5. جابحایی جت استریم قطبی و قرار گرفتن آن روی ایران و افزایش سرعت آن تا 370 کیلومتر در ساعت
.






بررسی دلایل سرمای بی سابقه ی سال 86 در خاورمیانه:
دم یخی اسکاندیناوی خاورمیانه را منجمد کرده است !!!

یک کارشناس هواشناسی در سوییس می‌گوید در یک پدیده نادر طبیعی، یک جبهه هوای یخی در اسکاندیناوی، هوای سرد این منطقه را می‌مکد و به سوی خاورمیانه می‌دمد.
به گفته او علت سرما و یخبندان کم سابقه در منطقه خاورمیانه که هوای گرم و بادهای سوزان آن شهرت دارد، همین پدیده است. `پیر اکرت` از اداره فدرال هواشناسی و اقلیم شناسی در سوییس می‌گوید یک منطقه هوای پرفشار غیرعادی بر فراز بخشهای جنوبی اسکاندیناوی علت سرمای بی‌سابقه خاورمیانه است. این جبهه، هوای سرد منطقه را می‌مکد و به سوی خاورمیانه می‌دمد. وی می‌گوید احتمال وقوع این پدیده فقط پنج درصد است. اما از آنجا که ظاهرا به این زودی‌ها تغییر نخواهد کرد کمی نگران‌کننده استیک کارشناس هواشناسی سرمای اخیر ایران را طی ‪ ۵۰‬سال گذشته کم سابقه و در یک دهه گذشته بی‌سابقه می‌داند
بسیاری از مناطق خاورمیانه این روزها سردترین هوا را تجربه می‌کنند.








آينده نگري سازمان هواشناسي
اگر چه سازمان هواشناسي هرازگاهي و براساس بررسي عواملي چون دماي آب اقيانوس ها و فشار، پيش بيني هاي درازمدت خود را که به پيش بيني هاي فصلي معروفند، در قالب اطلاعيه هايي ارائه مي کند، ولي اين اطلاعيه ها چندان قابل استناد نيستند و خطاهاي چشمگيري در گذشته و حال در آنها به چشم مي خورد؛ به عنوان مثال اين سازمان مقدار بارش در نقاط مختلفي از کشور نظير استان هاي خوزستان ، غرب بوشهر، ايلام ، لرستان ، همدان ، خراسان جنوبي و رضوي را در حد طبيعي پيش بيني کرده بود که چنين نشد. با وجود اين ، سازمان مطابق آخرين پيش بيني مربوط به دماي آن اقيانوس هاي حاره اي ، از شرايط لانيناي متوسط روي اقيانوس آرام که تا بهار ادامه مي يابد و در شرايط نرمال باقي ماندن دماي آب منطقه حاره اي اقيانوس هند نتيجه مي گيرد که از ماه آذر بارندگي در سطح کشور به شرايط نرمال بازمي گردد و بارش زمستاني در مناطق شمالي ، شمال غربي و غربي فراتر از نرمال خواهد بود. اين سازمان در اطلاعيه اش درباره دماي هوا مي افزايد: «در بيشتر استان هاي کشور طي 5ماه آينده (از ابتداي آبان) دماي هوا نرمال پيش بيني مي شود، در حالي که براي استان هاي هرمزگان ، فارس ، غرب کرمان ، غرب يزد و اصفهان مقدار دما حدود يک درجه کمتر از نرمال خواهد بود.آنچه از قلم افتادشايد براي صادر کردن پيش بيني هاي درازمدت لازم باشد به عوامل ديگري هم توجه شود؛ عواملي که به نظر مي رسد هواشناسان از قلم انداخته اند :1- نفوذ کم سابقه جريانات سرد شمالي : در چند ماه اخير، جريانات سرد شمالي که منشا آن مناطقي از قطب شمال و سيبري است ، نفوذ کم سابقه اي به ميهن داشته اند. تا آنجا که در تابستان امسال ، بيش از 5 مرتبه در ارتفاعات استان مازندران ، کلاردشت و علم کوه برف باريد. اين شرايط در مهر و آبان نيز ادامه يافت و سبب بارش هاي نسبتا مناسبي در خطه سبز شمال و شمال غرب شد حتي اين جريانات به مرکز ايران نيز نفوذ کرد و سبب شد ميانگين دماي شهر اصفهان به عنوان منطقه مبنايي از مرکز کشور 18.1 درجه سانتي گراد باشد، در حالي که در مهر ماه سال قبل ميانگين دما 20.6 بود.2- کوچ زودهنگام پرندگان مهاجر : سازمان محيط زيست مازندران مهر ماه ، از کوچ زودهنگام پرندگان مهاجر ساکن سيبري و مناطق سردسير شمال اروپا و روسيه خبر داد. اين نکته بسيار مهمي است و نشان مي دهد سرماي زودرس در اين مناطق و به تبع آن انتقال اين هواي سرد به سمت ايران در ماههاي بعدي است. از ياد نبريم که پرندگان ساکن مناطق سرد به دليل نقش حياتي وضع هوا در زندگيشان ، هواشناسان قابلي هستند.
3- آب شدن غيرقابل پيش بيني يخهاي قطبي : امسال يخهاي قطب شمال به طرز بي سابقه اي و بسيار فراتر از آنچه پيش بيني شده بود، آب شده و حجم عظيمي از آب شيرين را روانه اقيانوس ها کرده اند. اين حجم عظيم از آب شيرين و سرد، سبب کند شدن جريان گلف استريم در فصل زمستان و افزايش تبخير آب اقيانوس ها مي شود. اگرچه هنوز نتيجه تحقيقات دانشمندان بيان نشده است ، اما به طور قطع اين موضوع تاثير خود را در زمستان هاي نيمکره شمالي نشان خواهد داد.براساس شواهد بالا، به نظر مي رسد آذر ماه و همچنين زمستان امسال در بيشتر مناطق ايران سرد و پربارش باشد؛ اما اين فقط يک نظريه است و علم ما هنوز آنقدر محدود است که بخصوص درباره عوامل جوي به خود اجازه استدلال ندهيم. با اين همه اگر فردا به بازار مي رويد کلاه ، زنجير چرخ و لباس گرم يادتان نرود.



ba3b6fd5d186.jpg




a4902cb0bc38.jpg
 
آخرین ویرایش:

aliwinter

Banned
درود بر دوستان عزیز

متاسفانه امشب هم زیاد فرصت ندارم،فقط:

4. ادغام
پرفشار آزور با پرفشار سیبری و تشکیل یک مرکز پرفشار بسیار قوی که هوای سرد را از
ناوه ی عمیق قطبی به ایران و خاورمیانه فرو ریخت.




به به بسیار کوتاه مفید بود.:گل:ممنون
 

DR WHO

کاربر ويژه
تقریبا از 17 یا 18 دسامبر پرفشار سیبری با پرفشار آزور قرار هست با هم ادغام بشن و تشکیل یک کمربند سراسری پر فشار رو بدن!!!

امیر کوروش عزیز میشه توضیح بدید این رخ داد یعنی چه؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

درس پس ميدم

يعنى سلام بر ژانويه 2008 :شاد2:

بنا به گزارشی که ایران به سازمان هواشناسی حهانی ارائه کرد دی 86 به اینصورت اتفاق افتاد: 1. حرکت بی سابقه ورتکس قطبی به جنوب و استقرارش روی آسیای مرکزی 2. تقویت پشته ی اروپای مرکزی 3. حرکت شرق سوی پرفشار آزور به قفقاز تا دریای خزر 4. ادغام پرفشار آزور با پرفشار سیبری و تشکیل یک مرکز پرفشار بسیار قوی که هوای سرد را از ناوه ی عمیق قطبی به ایران و خاورمیانه فرو ریخت. 5. جابحایی جت استریم قطبی و قرار گرفتن آن روی ایران و افزایش سرعت آن تا 370 کیلومتر در ساعت
 
آخرین ویرایش:

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود بر همه دوستان، متاسفانه امروز خیلی کار داشتم، الان فرصت شد تصویر دیروز توچال رو بگذارم.
Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
 

پیوست ها

  • uploadfromtaptalk1386536278010.jpg
    uploadfromtaptalk1386536278010.jpg
    56.8 کیلوبایت · بازدیدها: 2
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا