• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر کوروش عزیز

اینو واسه استاد حتما ارسال کنید چون جنبه آموزشی خیلی مفیدی داره:


hojq09f98eh1qaqxff.jpg


از آنجاییکه جو سیالی پیوسته و کوچکترین تغییرات در یک منطقه از آن پیامدش در سایر نقاط آن آشکار خواهد شد. لذا باید تمام تغییرات احتمالی آن بکمک شاخصهای دورپیوندی شناخته شده مد نظر قرار گیرد. یکی دیگر از این شاخصهای دور پیوندی که باید بیش از پیش برروی آن تکیه کرد. شاخص PNA , شاخص اقیانوس آرام امریکای شمالی. که همچون سایر شاخصهای دورپیوندی دارای فازهای سرد و گرم و خنثی می باشد. با توجه به تحقیقات انجام گرفته در این خصوص بارشهای ایران با فاز مثبت یا گرم این شاخص همبستگی دارد. برای ارزیابی فازهای این شاخص علاوه بر فعالیتهای آماری , می توان از نوسانات ارتفاع ترازمیانی جو استفاده کرد. در فاز مثبت این شاخص ارتفاع در غرب امریکای شمالی افزایش و در شرق امریکای شمالی کاهش خواهد یافت . و در فاز منفی این شاخص وضعیت نوسانات ارتفاع در شرق افزایش و غرب امریکای شمالی کاهش خواهد داشت. در نظر گرفتن رفتار شاخص PNAدر کنار رفتار دو شاخص NAO , AO لازم و ضروری بنظر می رسد. بااندکی تامل در رفتار هردوفاز گرم و سرد بخوبی نقش موثر فاز گرم در روند شکل گیری سامانه ها غربی آشکار خواهد شد.


نوسانات ارتفاع برفراز منطقه کانادا و امریکای شمالی(فاز مثبت)


استاد پرنو
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
این هم پل جدیدی که دو پارک آب و آتش و طالقانی رو از فراز بزرگراه مدرس به هم وصل خواهد کرد.

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
 

پیوست ها

  • uploadfromtaptalk1386536531539.jpg
    uploadfromtaptalk1386536531539.jpg
    44.5 کیلوبایت · بازدیدها: 3

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر کوروش جان

یعنی شکل گیری یک همچین الگویی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


25erxy0cd2epkzbggl8w.jpg



درس پس ميدم

يعنى سلام بر ژانويه 2008 :شاد2:

بنا به گزارشی که ایران به سازمان هواشناسی حهانی ارائه کرد دی 86 به اینصورت اتفاق افتاد: 1. حرکت بی سابقه ورتکس قطبی به جنوب و استقرارش روی آسیای مرکزی 2. تقویت پشته ی اروپای مرکزی 3. حرکت شرق سوی پرفشار آزور به قفقاز تا دریای خزر 4. ادغام پرفشار آزور با پرفشار سیبری و تشکیل یک مرکز پرفشار بسیار قوی که هوای سرد را از ناوه ی عمیق قطبی به ایران و خاورمیانه فرو ریخت. 5. جابحایی جت استریم قطبی و قرار گرفتن آن روی ایران و افزایش سرعت آن تا 370 کیلومتر در ساعت
 

DR WHO

کاربر ويژه
ادغام دو جت استريم قطبى و حاره اى باعث شكل گيرى ناوه هاى عميق و بارشهاى فوق سنگين ميشه

آبان ١٣٩٠



عمومی › تحلیلی بر الگوهای سطح فوقانی جو در اکتبر 2011 و پیش بینی فصلی


در دو ماهه اول سال زراعی 1391-1390 بارش های خوبی به خصوص در نیمه شمالی کشور رخ داد که محققین بسیاری به دنبال علل این رخداد هستند. در گزارش پیوست دیدگاه اولیه از موقعیت قرارگیری رودباد های قطبی و جنب حاره ای در حول و حوش عرض های میانی آورده شده است. علاوه بر آن تحلیل سریعی نیز از وضعیت خشکسالی و پیش بینی آینده کشور آمده است.
خلاصه: پهنه بندی خشکسالی 12 ماهه منتهی به مهر ماه 1390 نشاندهنده خشکسالی نسبتا گسترده در استان هاي غربي، مركزي و به ويژه شمال شرقي کشور می باشد، هر چند شاخص مهر ماه حاکی از بهبود نسبی در وضعیت خشکسالی کشور می باشد. پیش بینی می شود تا پایان سال جاری بارش ها در نوار شمالی کشور در حد نرمال تا بیشتر از نرمال و در سایر نواحی نرمال تا کمتر از نرمال باشد. در ماههای پایانی سال گستره منطقه با بارش بیش از نرمال افزایش می یابد. دما در دوره مذکور سردتر از معمول بوده و احتمال بروز ناهنجاري سرد دمايي وجود دارد. نسبت بارش برف به باران در مقايسه با سال هاي گذشته افزایش خواهد یافت.
در شكل هاي زیر الگوهاي سطح 200 ميليباري ماه اكتبر دوره 1971 تا 2000 و همچنین اکتبر 2011 آورده شده است. نكته قابل توجه در الگوي جريان هاي 200 ميليباري سال جاري وجود ناوه بر روي درياي مديترانه و تلفيق دو جت قطبي و جنب حاره اي در منتهي اليه شرق درياي مديترانه مي باشد كه موجب تقويت شرايط چرخندي در لايه هاي مياني جو مي گردد
 

DR WHO

کاربر ويژه
يا خدا :تعجب2: كارشناسان روس و احسان مرادى پس راست ميگفتن

نفرى يه بسته قرص كلداگس بزنيد بر بدن :ناراحت::تعجب2::شاد2:
 

DR WHO

کاربر ويژه
آبان ١٣٩٠

برف‌ریزان پاییز


حامد فوقانی:
نه به آن هوای گرم تابستانی و نه به این پاییز زمستانی. 2سال است که تابستان‌های فوق‌العاده گرم را پشت سر می‌گذاریم تا جایی که سال گذشته مسئولان وادار به تعطیلی اداره‌ها برای چند روز در اواسط تابستان شدند اما پاییز امسال برخلاف پاییز سال گذشته رنگ دیگری دارد.
تا به اینجا به‌جای آنکه پاییز برگ‌ریزان را شاهد باشیم ابتدا پاییز برف‌ریزان را دیدیم و پس از آن هم شکستن شاخه‌های درختان و آسیب دیدن محصولات کشاورزی پاییزه در میان شادی بارش‌های جوی زیاد، خاطرمان را کمی تلخ کرد. به‌هرحال، پاییز زمستانی امسال کمی عجیب به‌نظر می‌رسد. خیلی‌ها از جمله کشاورزان وقتی بارش‌های مداوم چند روزه را دیدند از خوشحالی اینکه مزرعه‌ای پر آب را در آینده خواهند داشت، سر از پا نمی‌شناختند یا آنهایی که به‌خاطر حیات دوباره زاینده‌رود که با باز شدن دریچه سدتوامان شده بود، جشن گرفتند. برخی اما چندان خوشحال نبودند؛ مانند باغداران قمی که انارهایشان از بین رفت یا کشاورزانی که گوجه‌های پر از آب را از مزرعه برداشت کردند. به‌همین خاطر سراغ عبدالرضا امیدوار، مدیرکل مرکز پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور رفتیم تا هم علت این پدیده زمستانی زودهنگام را جویا شویم و هم از پیش‌بینی‌های آینده خبری بگیریم.


آقای امیدوار آیا آمار سازمان هواشناسی کشور از بی‌سابقه بودن بارش‌های چندوقت اخیر حکایت دارد؟
بهتر است بگوییم که سیستم جوی اخیر پدیده‌ای کم‌سابقه بوده‌ است. پدیده‌های بی‌سابقه جوی در طول این قرن به‌ندرت در برخی از مناطق کشور رخ داده‌است. بنابراین نمونه‌ چنین پدیده‌ای را حتی در چند سال اخیر داشته‌ایم و درواقع با پدیده‌ای کم‌سابقه روبه‌رو هستیم. اگر تهران را به‌عنوان یک‌نمونه آماری در نظر بگیریم در این زمان از سال می‌توانیم انتظار بارش برف را داشته باشیم اما به‌هرحال این بارش کمی زود است. گفتنی است که بارندگی در سطح کل کشور نرمال بوده ولی در برخی از نقاط بیشتر از نرمال اندازه‌گیری و پیش‌بینی شده است.


در آمار شما بیشترین و کمترین مقدار بارش در 20روز اخیر برای کدام استان ثبت شده است؟
یزد کمترین بارش در سطح کل کشور را به‌خود اختصاص داده است ولی این را باید در نظر بگیریم که یزد ذاتا استان کم‌بارشی است و نباید توقع داشت که این استان در پدیده اخیر بهره زیادی را برده باشد. سیستم اخیر مناطق شمال‌غرب، غرب، سواحل جنوبی دریای خزر، شمال‌شرق و تا حدی مرکز را بیشتر از هرجای دیگر تحت‌تأثیر خود قرار داد. در این میان، در ارتفاعات استان اردبیل حداکثر میزان برف به ثبت رسید.


علت این پدیده جوی زودهنگام زمستانه چیست؟
ببینید علل تشکیل سیستم پرفشار و به‌واسطه آن آغاز بارش‌های سنگین برف و باران، به بررسی‌های کارشناسانه بیشتری احتیاج دارد. با وجود این نمی‌توان از کنار تغییر زودهنگام کمربند همگرایی فشار گذشت. در واقع می‌توان گفت که این کمربند کمی زودتر از موعد مقرر جابه‌جا شد و با توجه به ریزش هوای سرد قطب روی مدیترانه و توده گرمایی آمده از سمت استوا در مدیترانه برهم‌کنش صورت گرفت،سپس در این منطقه یک‌سیستم چرخشی و کم‌فشار ایجاد و سرانجام این سیستم به سمت شرق یعنی نواحی غربی ایران سرازیر شد. البته در قسمت چابهار وزش شدید باد و بارش‌های پراکنده به‌دلیل یک‌سیستم چرخنده گرمایی شکل‌گرفته در همین منطقه به‌وجود آمد. به‌هرحال طی روزهای 16 تا 22آبان‌ماه پدیده تغییرات مدیترانه‌ای به‌وجود آمد و نهایتا ما شاهد بارندگی وسیع در کشور بودیم.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در ضمن تا جائیکه من میدونم و در سایت NOAA منتشر شده PNA هیچ تاثیری بر رخداد آنومالی مثبت بارش در ایران ما نداره و فاز منفی این شاخص فقط باعث نفوذ هوای سرد قطبی و نزدیک شدنش از سمت شمال شرق به ایران میشه:


pna_pmap.gif


امیر کوروش عزیز

اینو واسه استاد حتما ارسال کنید چون جنبه آموزشی خیلی مفیدی داره:


hojq09f98eh1qaqxff.jpg


 

DR WHO

کاربر ويژه
آبان ١٣٩٠

در اين تحقيق تأثير سردچال را بر وقوع بارشهاي شديد تهران مورد بررسي قرار داده ايم. بدين منظور نخست آمارهاي بارش و دماي روزانه اين دوره بارش (6 آبان تا 10 آبان 1390) ار تهيه كرديم و سپس به تحليل نقشه هاي سطح 850 و 500 هكتوپاسكال و سطح زمين پرداخته ايم. پس از بررسي نقشه هاي هوا و داده هاي بارش روزانه ايستگاه سينوپتيك منطقه و همچنين شدت ناپايداري شاخص هاي ناپايداري شولتر و وايتينگ را هم بررسي كرديم. نتايج نشان مي دهد كه عامل اصلي ايجاد بارشهاي شديد در منطقه مورد مطالعه نفوذ استقرار سامانه پرفشار سيبري و تشكيل سردچالي وسيع بر روي درياي خزر و مركز ايران شده است. در همين زمان سامانه هاي ناپايدار غربي در برخورد با سردچال به سمت غرضهاي پائين تر منتقل شده است و اين عوامل بارشهاي قابل توجهي را پديد آورده است.

چکیده: یکی از شاخه های مهم اقلیم شناسی همدید، شناسایی حالت های فرین ویژگی های محیطی و تعیین الگوهای گردشی مسبب آنها است. هدف اصلی این پژوهش تحلیل همدید سرماهای فرین ایران است. بدین جهت از آمار روزانه ی دمای مربوط به 663 ایستگاه اقلیمی و همدید در قلمرو مورد مطالعه، طی دوره ی آماری 1/1/1340 تا 29/12/1382(15701 روز) استفاده گردید. سپس به روش درون یابی کریگینگ با یاخته های 18×18 کیلومتر یک ماتریس 5214×15701 فراهم شد. میانگین دمای روزانه برای پهنه ی مورد نظر (5214 یاخته) طی دوره ی مورد مطالعه محاسبه شد. با استفاده از شاخص فومیاکی روزهایی که سرمای فرین اتفاق افتاده، مشخص شد. سپس داده ها برحسب شدت سرما و گستره ی زیرپوشش مرتب شد. از بین روزهای همراه با رخداد سرمای فرین، 500 روز اول به عنوان نمونه برگزیده شد. روزهای برگزیده شده تقریباً 2 انحراف معیار از میانگین بلندمدت خود براساس شاخص فومیاکی کمتر بودند.مقادیر فشار تراز دریا با تفکیک مکانی- زمانی 5/2×5/2 درجه و 6 ساعته، برای 500 روز نمونه از سازمان هواشناسی و اقیانوس شناسی کشور ایالات متحده امریکا استخراج شد. انجام تحلیل خوشه ای بر روی فواصل اقلیدسی مقادیر تراز سطح دریا برای 500 روز انتخاب شده، نشان داد که سرماهای فرین ایران حاصل 5 الگوی گردشی می-باشند: 1- الگوی پرفشار سیبری-اروپا؛ 2- الگوی پرفشار سیبری-کم فشار ایسلند؛ 3- الگوی پرفشار سیبری؛ 4- الگوی پرفشار شمال خزر- سیبری؛ 5- پرفشار شمال خزر.

دما يكي از مهمترين عناصر موثربرآب و هوا ومحيط زيست هرمنطقه است بنابراين فرينهاي دمايي نيز از اهميت بسياري برخوردار هستند اين تحقيق با شيوه اماري و تحليلي انجام گرفته است و هدف ازا نچام اين پژوهش شناسايي سيستم هاي گردشري است كه ميتوانند باعث بروز سرمايها فرين دراستان شود تا بتوان با دانستن علت و زمان رخداد اين سرماهاي فرين از خسارت ناشي از كاهش ناگهاني دما جلوگيري نمود دراين پژوهش به منظور تحليل همديد دماهاي فرين اصفهان داده هاي مربوط به دماي حداقل روزانه ايستگاه اصفهان درطي سالهاي 1340-1387 مورد استفاده قرارگرفته است و پس از استانداردسازي داده ها و محاسبه NTD به روش شاخص فومياكي روزهايي كه داراي دماهاي حداقل بودها ند مشخص گرديد كه از بين روزهايي كه فرين سرد اتفاق افتاده بود دي ماه 74 به عنوان سردترين دوره انتخاب گرديد سپس نقشه هاي مربوط به دماي هوا و مولفه بادمداري و بادنصف النهاري اين تاريخ درتراز 700 هكتوپاسكال درنرم افزار گردس ترسيم شده و با بررسي اين نقشه ها معلوم گرديدكه دراين تاريخ دراصفهان ازسمت غرب ايران يك فرارفت سرد اتفاق افتاده و درواقع يك فرود بسيار عميق روي ايران تشكيل شده و تاجنوب نيز كشيده شده و باعث ريزش هواي بسيارسرد عرضهاي بالا به ايران شده است.
 

DR WHO

کاربر ويژه
برف بيشتر از ابرهاى آلتواستراتوس و نيمبواستراتوس ميبارد


از چهار توده هواى مشخصى كه در دنيا وجود دارد سه توده آن گاهى ايران را تحت تاثير قرار مى دهند از جمله


توده هواى منجمد و توده هواى قطبى


سرماى پرفشار سيبرى از شمال شرق وارد كشور ميشود و باعث بارش برف خشك و كاهش شديد دما مى شود ( سرماى ژانويه 2008 )


و سرماى قطبى اقيانوسى از سمت شمال غرب همراه با ابرهاى مديترانه اى وارد كشور مى شود و باعث سرما و بارش برف مى شود


حال اگر اين توده در مسير ورود به كشور با رطوبت درياى سرخ نيز برخورد كنند شاهد بارشهاى بسيار شديد خواهيم بود كه اگر هواى سرد بر هواى گرم جنوبى غالب باشد بارشها بشكل برف سنگين خواهند بود .





جريانات جوي پرفشار زمستانه که بر جغرافياي کشور و استان اصفهان تاثير مي گذارند به چند دسته تقسيم مي شوند:


1) توده هاي هواي مرکز پرفشار سيبري


مرکز پرفشار سيبري که ابتدا بر روي سرزمين هاي پوشيده از برف و يخ سيبري شکل مي گيرد با شروع ماههاي سرد سال مبادرت به صدور توده هاي هواي سرد به طرف عرض هاي پايين تر و کشور ايران مي نمايد. توده هاي برآمده از مرکز پرفشار سيبري با ويژگي هاي يک توده هواي سرد و سنگين در فصل هاي سرد سال از جنوب روسيه به طرف پايين کشيده شده و از نواحي شمال شرقي ايران از استان خراسان وارد ايران مي شوند و بخش هاي وسيعي از کشور و منطقه اصفهان را تحت تاثير خود قرار مي دهند. اين سيستم در اکثر ارتفاعات تحت نفوذ خود در ايران، ريزش هاي برف را موجب مي گردد و دوره فعاليت آن از اوايل فصل پاييز تا اوايل فصل بهار است. معيار زمستان هاي سرد و گرم ايران به ميزان وسيعي به نحوه فعاليت مرکز پرفشار سيبري بستگي دارد. صدور امواج سرمايي و ريزش هاي سنگين برف از ويژگي هاي توده هاي هواي برآمده از مرکز پرفشار سيبري است و دامنه تاثيرات آن در برخي از زمستان ها تا جنوبي ترين استان هاي کشور از خوزستان تا سيستان و بلوچستان گسترش مي يابد و سرماهاي استثنايي اين مناطق را بوجود مي آورد.


توده هاي هواي سيبريايي در مسير عبور خود از روي درياي خزر به علت گرمي نسبي آب هاي خزر نسبت به توده هاي هواي سرد سيبري از اين منبع رطوبتي تغذيه شده و بارندگي هاي وسيع پاييزه غرب مازندران و استان گيلان را بوجود مي آورند. هر چه مقدار فشار مرکز پرفشار سيبري بيشتر باشد، شيب فشار نيز افزايش داشته و شدت سرما بيشتر مي شود. تقارن ورود توده هاي هواي سرد از مرکز پرفشار سيبري با توده هاي هواي گرم و مرطوب از مرکز کم فشار مديترانه به جغرافياي ايران و استان اصفهان، موجب بارندگي وسيع با شکل غالب ريزش برف به ويژه در ارتفاعات کشور مي گردد.


2 ) توده هاي هواي قطبي


توده هاي هواي کلاهک قطبي از روي شمالي ترين بخش هاي قطب شمال برخاسته و در ماههاي سرد سال در طي مسير خود از روي اروپا وارد کشور شده و در آذربايجان و منطقه خلخال برودت هاي نادري را پديد مي آورند. ريزش هاي جوي حاصل از تهاجم و فعاليت اين جريان جوي از مرکز پرفشار قطب، عمدتاً به صورت برف خشک همراه با وزش بادهاي سرد و سوز سرما مي باشد.


در برخي از زمستان ها که فعاليت اين مرکز پرفشار داراي شدت است، سرماي حاصل از امواج منتشره آن در بخش هايي از کشور و از جمله در استان اصفهان در قالب بروز سرماهاي شديد و وزش بادهاي بسيار سرد نمايان مي گردد.


3 ) توده هاي هواي آزور


توده هاي هواي پرفشار آزور بر روي جزاير آزور شکل گرفته و در مسير حرکت خود پس از ورود به کشور و عبور از درياي خزر و کسب رطوبت از آن و صعود بر دامنه هاي شمالي البرز در امتداد دره فيروز کوه مبادرت به ريزش مي نمايد.


در برخي از مواقع که فعاليت توده هاي هواي سيستم هاي هواشناسي برآمده از مرکز پرفشار آزور از گسترش قابل توجهي برخوردار باشد بر استان اصفهان نيز موثر واقع شده و بارندگي هايي را در اين استان به وجود مي آورد.


4 ) توده هاي هواي کانادايي


در فصل هاي سرد سال گاهي سيستم هاي پرفشار کانادايي در مسير حرکت خود از کانادا به اروپا و شرق، زبانه اي بر روي جنوب روسيه ايجاد مي نمايند که از طريق شمال درياي خزر با توده هاي هواي برآمده از مرکز پرفشار سيبري برخورد نموده و ترکيب مي شوند که در اين حالت شرايط بسيار مناسبي براي بارندگي در بسياري از مناطق کشور فراهم مي آيد که استان اصفهان را نيز در برمي گيرد و منشاء ريزش هاي جوي مفيدي مي گردد.


توده هاي هوا و سيستم هاي کم فشار زمستانه:


سيستم هاي کم فشار زمستانه که بر جغرافياي کشور و استان اصفهان تاثير مي گذارند به چند دسته تقسيم مي شوند:


1 ) سيستم هاي کم فشار مديترانه اي


درياي مديترانه علاوه برآنکه محل عبور سيستم هاي کم فشار است خود نيز داراي يک موقعيت سيکلون ساز است که در فصل هاي سرد سال، کم فشارهاي متعددي از آنجا به سوي شرق به حرکت درمي آيند. کم فشارهاي مديترانه اي در مسير حرکت خود بر روي قبرس زبانه اي کم فشار ايجاد کرده و اين زبانه کم فشار از روي کشور ترکيه وارد کشور ايران مي شود و نواحي غرب و شمال غرب را تحت تاثير قرار مي دهد. گاهي اوقات نيز اين سيستم هاي کم فشار پس از عبور از روي کشور ترکيه وارد کشور ايران مي شود و نواحي غرب و شمال غرب را تحت تاثير قرار مي دهد. گاهي از اوقات نيز اين سيستم هاي کم فشار پس از عبور از روي کشور ترکيه و برخورد با ارتفاعات آن منطقه به دو شاخه تقسيم مي شود که يک شاخه آن از طرف غرب و شمال غرب وارد ايران مي شود و پس از ايجاد بارندگي بر روي اين مناطق، از طريق خراسان از مرزهاي کشور خارج مي شود و شاخه ديگر پس از عبور از روي کشور عراق از طريق خراسان وارد افغانستان مي شود. در صورتي که زمين به اندازه کافي سرد باشد، جبهه گرم اين سيستم ها بسيار فعال عمل مي نمايد. در مواقعي که "تراف" سطوح فوقاني با گراديان مناسب دما و کنتور، اين سيستم هاي کم فشار را همراهي کنند، بارندگي هاي موثري در مناطق تحت نفوذ آنها ريزش مي نمايد. توده هاي هواي باران زاي برآمده از درياي مديترانه يکي از قوي ترين و مهم ترين جريانات جوي باران زا بر روي جغرافياي کشور است که در ماههاي سرد سال با ايجاد جبهه هاي گرم و پوششي باران زا (نيمبواستراتوس) بارندگي هاي پيوسته و بسيار مفيدي را در اکثر استان هاي کشور و از جمله در استان اصفهان به وجود مي آورند.


2 ) سيستم هاي کم فشار سوداني


منطقه سودان در قاره آفريقا به علت مجاورت با منطقه حاره، به طور نسبي داراي موقعيت کم فشار است. در فصل هاي سرد سال با نفوذ زبانه پرفشار به نواحي شمالي سودان و ريزش هواي سرد در آن منطقه، کم فشار مستقر در سودان تقويت شده و از درياي سرخ رطوبت جذب مي نمايد. در واقع اين سيستم در ابتدا فعال نمي باشد و فاقد جبهه است اما به تدريج که بر روي درياي سرخ کشيده مي شود با توده هاي هواي آن منطقه برخورد کرده و فعال مي شود که عموماً پس از شکل گيري يا از طريق خوزستان وارد کشور مي شود و يا پس از عبور از روي عربستان و کويت و توقف کوتاه بر روي خليج فارس و کسب رطوبت کافي، استان هاي جنوبي کشور و گاهي تا نواحي مرکزي ايران و استان اصفهان را تحت تاثير خود قرار مي دهد و پس از آن به طرف شرق و جنوب شرق کشيده مي شود. بارندگي از سيستم هاي کم فشار سوداني معمولاً از ابرهاي جوششي بوده و به اين علت اغلب پس از بارندگي هاي رگباري از سيستم هاي کم فشار سوداني، سيلاب هاي مخربي در استان هاي جنوبي کشور جريان مي يابد. بارندگي از سيستم هاي کم فشار سوداني به صورت آبگين مي باشد که طبعاً در برخورد با ارتفاعات ممکن است در فصل سرد نوع ريزش آن به صورت برف باشد.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این آنومالی تراز 850 میلی بار در روز 15 دسامبر هست و این دقیقا شاهکار فاز منفی شاخص دور پیوندی PNA رو به زیبایی هر چه تمام تر به رخ کسانی میکشه که در مورد این شاخص اصلا هیچ گونه اطلاعاتی ندارند!!



qjz5okrj7x2oo06vubnx.jpg



امیر کوروش عزیز

اینو واسه استاد حتما ارسال کنید چون جنبه آموزشی خیلی مفیدی داره:


hojq09f98eh1qaqxff.jpg


 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مقایسه دمای MEAN در روز 8 دسامبر با 16 دسامبر در تراز 850 میلی بار:


8ybseti6xy079lcb0fvc.jpg



aqpo0i20nj1hsg1frazn.jpg


مشخصا سرمای 16 دسامبر ، سرمای بسیار قدرتمندی خواهد بود
 

DR WHO

کاربر ويژه
بعنوان يه مركز نشين ميگم سرماى شمال شرقى را بيشتر از سرماى شمال غربى مى لايكم چرا؟ چون سرما سيبرى برف پرپشت درشت و خشك براى منه مركز نشين مياره همراه با سوز و يخبندان اى جووووووونم سيبرى بوس بوس بوس :خجالت2::شاد2:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خدا رو شکر بارش های نیمه دسامبر وارد نقشه ها شد. و شمال شرق هم بهرمند خواهد شد وبرف خوبی خواهد بارید

Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
من الان که ساعت 3:30 بامداد هست در محل سالن پروازهای خارجی فرودگاه مشهد هستم
دمای هوا زیر صفر هست و روی سقف ماشینهای داخل پارکینگ یخ بسته و سفید شده ولی ایستگاه هواشناسی که در نزدیکی اینجاست دمای هوا رو 2 + اعلام کرده.
نتیجه اینکه دماسنج هواشناسی مشهد کالیبره نیست

Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 

Dr.ben

کاربر ويژه
من الان که ساعت 3:30 بامداد هست در محل سالن پروازهای خارجی فرودگاه مشهد هستم
دمای هوا زیر صفر هست و روی سقف ماشینهای داخل پارکینگ یخ بسته و سفید شده ولی ایستگاه هواشناسی که در نزدیکی اینجاست دمای هوا رو 2 + اعلام کرده.
نتیجه اینکه دماسنج هواشناسی مشهد کالیبره نیست

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

شب به خیر و خوشی امیر محسن عزیز.
اینجا دو ساعتی میشه که بارون شروع شده و دمای هوا با کاهش شدید نسبت به ساعات گذشته از 23 درجه رسیده به حدود 9 درجه.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
شب به خیر و خوشی امیر محسن عزیز.
اینجا دو ساعتی میشه که بارون شروع شده و دمای هوا با کاهش شدید نسبت به ساعات گذشته از 23 درجه رسیده به حدود 9 درجه.

سلام بهزاد جان

شب شما هم خوش و خیلی خوشحالم که بارشهای شما آغاز شده
خدا رو شکر نقشه ها آپدیت خوبی شدند و برف و سرما از نیمه دسامبر به بعد عالی خواهد بود و خستگی اینروزهای بد اخیر با این آپدیت امشب از تنم خارج شد.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با نقشه های امشب حداقل تا 25 روز آینده سرما مهمان ایران ما خواهد بود.
شب خوش و خدا نگهدار

Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا