• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
FIG10_001E.jpg
 

felan123

New member
من دل م روشن هست بارش به کشور بر میگردد ولی خیلی خیلی خیلی بد که زمانی بارش برای کشور شروع میشه که دیگه به شکل برف خوب نیست
حیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــف همیشه دی ماه کشور خشک چرا؟؟؟؟؟؟
ولی خدا شکر امسال خوب جنوب غرب میباره انشاالله بیشتر شه و بارش به کل کشور برسه
 

DR WHO

کاربر ويژه
طلسم دى خشكى پس از چند سال فردا شكسته خواهد شد :شاد::شاد2::خنده2::خنده1::شاد::شاد2:
 

DR WHO

کاربر ويژه
الگوی سینوپتیکی آسیا و خاورمیانه


توزیع بارش در خاورمیانه بخصوص ایران،از الگوهای سینوپتیکی مختلفی متأثر است که مهمترین آنها عبارتند از:پرفشار آزور،پرفشارسیبری،کم‏فشار سودانی،کم‏فشار مدیترانه و کم‏فشارهای حرارتی. همچنین،برخی‏ الگوهای دیگر مانند کم‏فشار ایسلند و ایندوسترالیا و پرفشار اقیانوس آرام جنوبی که به‏ طور غیرمستقیم بر روی‏ کشور ایران و خاورمیانه تأثیر می‏گذارند. در ذیل توضیح مختصری راجع‏ به الگوهای سینوپتیکی قابل ‏ملاحظه و مؤثر بر منطقه ارائه می‏شود.


پرفشار سیبری:برخلاف پرفشارهای جنب‏حاره‏ای،پرفشارهای مناطق جنب قطبی مانند پرفشار سیبری از نوع سرد بوده و به دلیل فرونشینی هوا و سرمایش سطحی ناشی از تشعشع طول موج بلند،به وجود می‏آیند.
پرفشار مذکور به‏عنوان قوی‏ترین پرفشار جهان شناخته شده و ماهیت آن عمدتا حرارتیست . این‏ الگو در شرق ایران و کشورهای مشترک المنافع ،از اواسط پاییز،تا اوایل بهار تشکیل می‏شود. این الگو عموما با پایداری هوا و کاهش نزولات جوی همراه است.


پرفشار آزور:این الگو در منطقهء جنب حاره و در حوالی 20 تا 50 درجه غربی و 20 تا 40 درجه‏ شمالی،در نزدیکی مجمع الجزایر موسوم به آزور تشکیل می‏شود.این ف در حالت مانع جلو وزش‏ بادهای غربی را می‏گیرد و در تابستان در سراسر دریای مدیترانه به صورت شرقی-غربی درمی‏آید و مانع چرخندایی شده،موجب هدایت سیستمهای غربی به سمت اروپای مرکزی می‏گردد.مطالعات انجام‏ شده،ارتباط بین رژیم بارش ایران و تغییرات مکانی و زمانی پرفشار را نشان داده‏اند.


تغییر الگوی فشاری پرفشار آزور به شکسته‏شدن ناوه عمیق مستقر در مدیترانه منجر می‏گردد.این‏ عامل می‏تواند توزیع زمانی و مکانی بارندگی را در کشورهای مختلف از جمله ایران تغییر دهد .


کم‏فشار سودانی: این الگو در شمال آفریقا تشکیل می‏گردد و در فصول تابستان به صورت یک کم‏ فشار حرارتی عمل می‏کند و در زمستان رفتار آن به صورت دینامیکی است.هرچقدر چرخنده‏های ایجاد شده‏ توسط این کم‏فشار به عرض 30 درجه نزدیکتر شوند،بیشتر در مسیر بادهای غربی قرار می‏گیرند و کاملا به صورت دینامیک درمی‏آیند.هرگاه کم‏فشار سودانی و مدیترانه‏ای باهم مرتبط شوند،ناوه عمیقی در شرق‏ مدیترانه به وجود می‏آید و موجب بارشهای سنگین در اغلب نقاط ایران می‏گردد.


کم‏فشار مدیترانه‏ای:در زمستان،وقتی دریای مدیترانه بیش‏از 6 درجه از خشکیهای همجوار آن‏ گرمتر است،منبع بسیار مناسب انرژی است.این منطقه دینامیکی،یک ناحیهء انتقالی بین قسمتهای‏ مرکزی و شمالی اروپا(کمربند بادهای غربی) و بیابانهای شمال آفریقاست که ناحیه استیلای مراکز پرفشار جنب‏حاره می‏باشد.در اوایل پاییز،وقتی یک شاخه از جریان اصلی غربی به طرف جنوب ورودی مدیترانه‏ انتقالی می‏یابد،دماها به‏طور شدیدی کاهش می‏یابد و استیلای پرفشار جنب‏حاره پایان می‏پذیرد و به تدریج‏ کم‏فشار مدیترانه شکل می‏گیرد.کم‏فشار مدیترانه،پرفشار سیبری را از پرفشار آزور جدا می‏کند.


مدیترانه یکی از مناطق مهم سیکلونزائی،بخصوص در فصل زمستان بوده و شارشهای گرمای‏ محسوس و نهان نقش اصلی را در دینامیک سیکلونهای مدیترانه‏ای دارند.مسیر سیکلونهای مدیترانه‏ای‏ در طول ماه فوریه عمدتا مناطق جنوبی و در طول دوره دسامبر تا ژانویه مناطق شمالی دریای مدیترانه‏ می‏باشد.


کم‏فشارهای حرارتی:کم‏فشارهای حرارتی تأثیرگذار بر ایران،شامل کم‏فشار مونسون هندوستان و صحرای عربستان هستند.شکل‏گیری این الگوها عموما از اواسط بهار آغاز می‏شود و در تابستان در بخشهای‏ جنوبی و مرکزی ایران فعال می‏باشند.پدیده‏های همراه با کم‏فشار حرارتی صحرای عربستان،عموما گرما و گرد و خاک بوده اما همراه با کم‏فشار مونسونی علاوه بر افزایش دما پدیده بارندگی نیز وجود دارد.بارندگی‏ تابستانه ناشی از کم‏فشار مونسونی در بخشهای جنوب شرقی کشور مشهود است؛اما چنانچه با فعالیت کم‏فشار حرارتی در بخشهای مرکزی کشور و وجود پرفشار بر روی سواحل خزر همزمان باشد،بارشهایی نیز در سواحل خزر و شمال استان خراسان خواهیم داشت.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

quote_icon.png
نوشته اصلی توسط irani0

بله ..ببخشید نقل اون نا هنجاریه!



خواهش میکنم..

چشم اندازی از وارد شدن MJO به فاز 5 در نقشه ها به چشم میخوره که
بر اساس مدلهای آنالوگ هواشناسی و در همبستگی با انسو در فاز خنثی آنومالی کاهش شدید ارتفاع ژئوپتانسیل در تراز 500 میلی بار از سمت شمال غرب در نقشه های مربوطه برای ماه ژانویه دیده میشه.



در ضمن من اصولا از رو هوا و یا از خودم حرفی نمیزنم ! مگر اینکه نقشه ها تغییر کنند تا مطلبی که میگم محقق نشه دوست من



Click here to view the original image of 604x627px.

Click here to view the original image of 604x627px.
filterMJO_vpLong_Phase.png





Click here to view the original image of 604x627px.

Click here to view the original image of 604x627px.
filterMJO_vp850Long_Phase.png



در نمودار های بالا چشم انداز وارد شدن velocity potential
در ترازهای 850 و 200 به فاز منفی دیده میشه



----------------------------------------


امروز صبح این دوست عزیزمون از کرج سوالی از من کردند و من گفتم که تغییرات در شاخصهای پیوست این صفحه به چشم میخوره و احتمال وقوع ناهنجاری شدید جوی رو از سمت شمال غرب دادم . خوب ظاهرا نقشه های جی اف اس بهترین زمان رو برای اثری گذاری این تاثیرات به اقلیم کشور ما 15 ژانویه اعلام کرده که بنظرم هنوز هم نباید بهش دل بست چون احتمال تغییرات زیاده!!!!!


خوب با هم اون چیزی که امروز صبح گفتم رو در آپدیت جدید ببینیم:



jf260uo851ordsuy30cv.jpg



qex0u7gdjqhcsdv6etrr.jpg



rgm6jxvhxw58drns4w7i.jpg


خیل دلم برای دیدن ناوه عمیقی این شکلی تنگ شده بود!!!!!

بهرحال یک توصیه دارم برای دوستان عزیز

من یک عمریه که دارم نقشه های پیش بینی بلندمدت رو چک میکنم و همین مدل CFSV2 رو بیشتر 8 ماه هست که در حال استفاده ازش هستم

رک بگم این نقشه ها صرفا جنبه آموزشی داره و تنها خوبی که واسه من داشته این بوده که تونستم با استفاده از این مدل ها الگوهای غالب و مفید جوی کشور رو یاد بگیرم!!!!!

می بینید یک اپسیلون تغییرات تو یک نقشه چیکار که نمیکنه ولی واقعا آیا میشه از ماههای خیلی دور و یا نزدیک وضعیت جوی غالب یک ماه رو شناسایی کرد؟!!!!!!!!!!

پس باید بگم که نا امید و غمگین نباشیم.

انشاء الله که همیشه شاد ببینمتون:گل:
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با شکل گیری این الگو همه چیز سرجاشه.

پرفشار سیبری به روزهای اقتدارش برمیگرده و قوی میشه این باعث میشه جریانات گرم و مرطوب از فراز اقیانوس هند و دریای سرخ به سمت کشور ما سرازیر بشن.

امواج قوی African tropical با مثبت شدن NAO به خارج از خط استوا کشیده بشه و تبدیل به امواج Extra tropical بشن. همزمان شکل گیری این الگو منجر به گرم شدن SST اقیانوس هند میشه!


تمام قدرت خدا و زیبایی هایی که در بالا ذکر کردم رو میتونید در الگوی توزیع فشار و آبهای قابل بارش زیر به تاریخ 15 ژانویه 2014 مشاهده کنید:

o7zxz3qm0ur9r0kq6zi5.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوست دارم اونهایی که واقعا علاقمند هستند و الگوهای جوی رو درک میکنند این دو تا نقشه آنومالی فشار سطح دریا رو که متعلق به امروز و 15 ژانویه هست رو با هم مقایسه کنید

nbz7aetwpcbi0numlwf8.jpg



اینهم384 ساعت آینده:


ogs3ekcez32tow5y6yvy.jpg



واقعا از این نقشه ها چه چیز رو استنباط میکنید!!!

1- فاز منفی Ao در زمان رخ داد نقشه دوم و قوی شدن پرفشار سیبری
2- فاز مثبت NAO که مشخصا تو این نقشه داد میزنه چون مدیترانه هنوز تحت تسلط پر فشار AZORES هست ولی همین فاز مثبت NAO باعث گرم شدن دمای آب اقیانوس هند میشه و از طرفی امواج tropical آفریقا رو به سمت سامانه های کم فشار سودانی هدایت میکنه و این کم فشار سودانی دریای سرخ چاره ای نداره جز اینکه به سمت عرضهای بالاتر یعنی کشور ما کشیده بشه
3- همراهی انسو و MJO در غالب این الگو

4- شکل گیری این الگو منجر به وقوع بارشهای فراگیر در سطح کشور خواهد شد
 

سیبری

کاربر ويژه
دیشب خراسان شب سردی رو سپری کرد

سربیشه 19-
قوچان 14-
قائن14-
بیرجند 14-
تربت حیدریه 12-
نیشابور11-
گلمکان11-
خواف 11-
بشرویه 11-
بجنورد11-
جاجرم11-
اسفراین10-
تربت جام10-
فریمان10-
 

سیبری

کاربر ويژه
سردترین شهرهای ایران در شبانه روز گذشته


سراب24-
ورزقان24-
سقز22-
هزارکانیان22-
اشنویه22-
خیراباد22-
فیروزاباد کوثر22-
همدان نوژه20-
خوی 20-
سلماس 20-
پلدشت 20-
بستان اباد20-
میاندواب 20-
ملکان20-
 

سیبری

کاربر ويژه
شرق و غرب و شمال و جنوب کشور شب سردی داشتن

10 مرکز استان زیر 10- بودند
اردبیل فرودگاه22-
تبریز18-
ارومیه 18-
همدان16-
شهرکرد13-
کرمان 12-
اصفهان فرودگاه12-
زنجان11-
زاهدان11-
اردبیل 11-
 

Dr.ben

کاربر ويژه
سلام خدمت دوستان عزیز.
تشکر فراوان از جناب امیر محسن عزیز که همواره امید رو در دل ها زنده می کنن. من که همیشه به آینده های روشن باور دارم. ممکنه خیلی وقت ها ناراحت باشم از کم بارشی از بی برفی ولی هیچ وقت نا امید نمی شم.
عجب چیزی شده پیش بینی ساعاتی قبل CFSv2 برای ماه میلادی آینده. فقط برای بخش هایی از نوار شمالی بارش کمتر از نرمال پیش بینی کرده. برای تمام مناطق دیگر کشور بارش بیشتر از نرمال و تقریبا برای همه جای ایران دمای کمتر از نرمال پیش بینی کرده. منم اعتقاد دارم جدا از این نقشه های پیش بینی ماهیانه یا حتی هفتگی، هر لحظه امکان تغییرات گسترده ای وجود داره که می تونه ما رو شگفت زده کنه. :دعا:

CFSv2.Prec.20131230.201401.gif


CFSv2.T2m.20131230.201401.gif
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا