• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
گفتم انزلی ما داره می ترکونه. بارش 6 ساعت گذشته انزلی 17 میلیمتر بود و مجموع بارش این شهر رسید به 93.1 میلیمتر و همچنان میباره.
مجموع بارش فرودگاه رشت رسید به حدود 18.2 میلیمتر. این همه اختلاف بین بارش فرودگاه رشت و انزلی خیلی جالبه. توی ظرف بارانسجی من طی همین مدت حدود 45 میلیمتر بارون جمع شده.

بهزاد جان

خیلی خوشحالم که بارشهای شما فراتر از آپدیتهای مدلهای جی اف اس و ایی سی ام بوده و چقدر هم امیدوار کننده است

Dr.ben

کاربر ويژه
اگه حساب و کتابم درست باشه:
مجموع بارش بندر انزلی از اول مهر تا امروز رسید به حدود 1122 میلیمتر. مجموع بارش فرودگاه رشت هم رسید به حدود 816 میلیمتر.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اگه بچه های خوبی باشید قصد دارم امروز یکم دست و دلباز بشم و 2 نقشه جدید رو بهتون معرفی کنم:خجالت2:

Dr.ben

کاربر ويژه

بهزاد جان

خیلی خوشحالم که بارشهای شما فراتر از آپدیتهای مدلهای جی اف اس و ایی سی ام بوده و چقدر هم امیدوار کننده است

تشکر امیر محسن عزیز.
باید گفت بین ایستگاه هایی که بارش رو ثبت می کنن بندر انزلی طی فعالیت این سیستم خیلی جالب و ویژه عمل کرده. مجموع بارش خیلی از ایستگاه های اطراف انزلی حتی به 20 میلیمتر هم نرسیده در حالی که احتمال زیاد مجموع بارش انزلی به 100 میلیمتر هم خواهد رسید. البته اندازه گیری من نشون میده که مجموع بارش اینجا به 45 میلیمتر رسیده که این هم در نوع خودش جالبه.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اولین نقشه معرف آنومالی بارش تجمعی برف در 7 روز آینده است:

04yd2zt6y21lqjvsfel.jpg

نقشه دوم میزان احتمالی بارش برف در طول 24 ساعت رو نشون میده و فریمی که انتخاب کردم مربوط به بارش 24 ساعته برف در بازه زمانی 6 الی 7 ژانویه 2014 به سانتیمتر هست:

جنوب غرب نشینان ببینند و شاکر خدای متعال باشند:

0axmfffhuz9t50mf8sa2.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آسمان ایران هم در روزهای 6 الی 7 ژانویه پوشش ابری به شکل تصویر زیر خواهد داشت:

lowqix1l2tyvrpf3qjaf.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در بازه زمانی 7 الی 8 ژانویه هم طوفان گردو خاک کشورهای جنوب خلیج همیشه پارس رو رد بر خواهد گرفت که به نسبت گرد و غبار غلیظی هم خواهد بود:

h2djaclx1544okj8pyz0.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در حال حاضر پیشتر ایستگاههای خراسان شمالی بارش برف گزارش میدن- مشهد هم آسمون تمام ابریه و من در حدود ساعت 15:30 دقیقه امروز عصر در مشهد دمای صفر درجه و ثبت کردمو رطوبت بیتز از 60 درصد بود.

99cs7dj6kx3ql4faxnkn.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
عشق آباد ترکمنستان بارون گزارش کرده:

[h=4]Current weather observation
The report was made 5 minutes ago, at 14:00 UTC
Wind 11 km/h from east
Temperature 4°C
Humidity 75%
Pressure 1029 hPa
Visibility 10 km or more
Overcast at a height of 579 m
light rain

بجنورد هم برف:

The report was made 6 minutes ago, at 14:00 UTC
Wind 11 km/h from west/southwest
Temperature 0°C
Humidity 93%
Pressure 1024 hPa
Visibility 4000 m
Broken clouds at a height of 762 m
Broken clouds at a height of 2438 m
light snow

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
یکی از دوستان بصورت خصوصی پیام دادند که تلفظ صحیح شهر عشق آباد در واقع اشک آباد هست که از ایشون تشکر میکنم:

عشق‌آباد یا اشک آباد (ترکمنی: Aşgabat؛ روسی: Ашхаба́д) پایتخت کشور ترکمنستان است. این شهر در پایه کوه کوپه داغ در بیابان قره قوم و در نزدیکی مرز این کشور با ایران واقع شده‌است. این شهر در عین اینکه پایتخت سیاسی ترکمنستان بوده، مرکز استان بالخان نیز می‌باشد. این شهر در سال ۱۸۸۱ توسط نیرهای اشغالگر روسیه به اشغال در آمد.
[h=2]محتویات

[h=2]ریشه نام این شهر در نزدیکی پایتخت باستانی اشکانیان (شهر نسا) قرار دارد. نام عشق‌آباد در قدیم «اَشک‌آباد» بوده‌است و آن را برگرفته از نام ایرانی «اشک یکم» (سردودمان سلسله اشکانیان) به همراه واژهٔ فارسی «آباد» دانسته‌اند.[SUP][نیازمند منبع][/SUP]
[h=2]تاریخچه عشق آباد در سال ۱۸۱۸ تنها روستای کوچک جهت استراحت کاروانیان جاده ابریشم بوده که در نزدیکی شهر باستانی نساء قرار داشته‌است. شهر نساء که در زمانی پایتخت اشکانیان بوده که در حمله مغول کاملاً ویران شده‌است. آثار این شهر در نزدیکی عشق آباد کشف شده‌است. در حال حاضر اینطور حدس زده شده‌است که عشق آباد بروی خرابه‌های شهر باستانی نساء بنا گردیده‌است. در سال ۱۸۸۱ روسیه یک پایگاه نظامی به منظور پشتیبانی حمل و نقل ریلی (قطار سراسری) که از دریای خزر شروع و در کشورهای قزاقستان واوزبکستان عبور می‌کرد در آن منطقه احداث نمود. که در نتیجه گسترش آن در سال ۱۸۸۵ شهری بنام پولتوراسک در آن منطقه تاسیس گشت. در سال ۱۹۱۹ اولین معبد بهاییان در عشق آباد تاسیس و لزوماً تا سال ۱۹۳۸ یکی از آثار هنری عشق آباد به شمار می‌رفت که در سال ۱۹۶۳ توسط شوروی تخریب و ویران گردید. در سال ۱۹۲۴ عشق آباد رسماً پایتخت ترکمنستان شوروی شد. در سال ۱۹۴۸ زلزله ویرانگری این شهر را تخریب کرد که سپس بازسازی گردید. در سال ۱۹۶۲ طرح کانال قره قوم شروع که در نوع خود طولانی ترین کانال جهان بطول ۶۰۰ کیلومتر که قره قوم را به آمودریا متصل می‌نمود.
[h=2]جغرافیا جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۹، ۹۰۹٫۰۰۰ نفر بوده و فاصله آن از مشهد، دومین شهر بزرگ ایران ۲۵۰ کیلومتر می‌باشد.
شهرهای شیروان و قوچان در استان خراسان نزدیک‌ترین شهرهای ایران به عشق‌آباد هستند و از مرز این شهرستان‌ها تنها ۲۲ کیلومتر فاصله تا پایتخت ترکمنستان می‌باشد.

کاخ ریاست جمهوری ترکمنستان در عشق‌آبا

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینهم دو تصویر دیگه از این شهر:

تون کوهها رو می بینید من زمانیکه گلول بودم دقیقا بالای اون کوهها بودم و نور این شهر آسمان تاریک شبهای گلول رو تا حدودی روشن میکرد

کاخ ریاست جمهوری

800px-PresidentialPalaceAshgabat.jpg

وزارت نفت:

Ministry_of_oil_and_gas_of_Turkmenistan_2.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این تصویر خیلی زیبا و گویاست:

رشته کوههای کپه داغ ایران ( گلول سرانی هم دقیقا اون بالاست)

5ygk4674bg8c7gau81qp.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینهم یک عکس خوشگل دیگه

اینو فقط open new tab کنید و ببینید زوم کنید ببینید این کوهها چقدر زیبا و پر غرور هستند:

Asgabat.jpg

Amir-Hossein

کاربر ويژه

امیر کوروش جان

اول از همه من باید از همه دوستانی که اینجا در خدمت شون هستیم یک گله داشته باشم که چرا در مباحث شرکت فعال نمیکنند.

خیلی از دوستان که اینجا بصورت مهمان و عضو در خدمت شون هستیم علاوه بر اینکه علاقمند هستند بعضی هاشون هم ویلاگ یا سایت هواشناسی دارند که در این شکی نیست!

وقتی بنده حقیر عرض میکنم که وضعیت شاخصها رو بررسی کنید و اینجا نقطه نظرات تون رو بنویسید بخاطر این هست که واقعا خودشون یک چیزی یا بگیرند و به باورهای درست دست پیدا کنند که متاسفانه اینجا مطلب نمیذارند بعد میرن مطالبی که اینجا مطرح میشه رو در وبلاگها و یا فورمهایی که فعالیت دارند به اسم خودشون منتشر میکنند.

من اینطوری اصلا رضایت ندارم در واقع خمس زکاتشون این هست که بیان اینجا وارد بحث بشن و از خودشون خلاقیت به خرج بدن.

من گفتم وضعیت شاخصها رو بررسی کنید که اختلاف نظر بین دو مدل جی اف اس و ecmwf دلیلش مشخص بشه و بدونیم چرا بارشها اصولا جنوبی هستند!

حالا دلیل جنوبی شدن بارشها واقعا چی هست؟

مگر نه اینکه عمده افرادی که در ایران ادعای اقلیم شناسی و هواشناسی دارند معتقد هستند که فازهای منفی AO و NAO منجر به وقوع ترسالی در ایران میشه!

مگر نه اینکه این دوستان گفتند در صورت منفی شدن این شاخصها ( مقاله ای که استاد علیجانی ویرایش کردند) منجر به افزایش دبی رودهای دجله و فرات میشه و یا منجر به پر بارشی در کشور میشه

من تمام این مقالات رو خوندم و باید بگم که دلایل کاملا غیر منطقی و خیلی اتفاقی و از روی حدس و گمان ارائه شده اند!!

ولی حقیقا ماجرا چیست؟

خوب در ماه ژانویه در صورتیکه AO منفی بشه اتفاق میمون و خجسته محسوب میشه ولی اگه NAO منفی و PNA مثبت بشه دقیقا همینی میشه که می بینید.

بر اساس مدلهای آنالوگ هواشناسی چنانچه شرایط بالا و در فاز خنثی انسو رخ بده منجر به این میشه که MJO در فاز 7 قرار بگیره.

اصولا در فاز 7 MJO در صورت خنثی بودن انسو ما شاهد یک آنومالی شدیدکاهش ارتفاع در شمال شرق آمریکا و در شمال غرب و غرب اروپا خواهیم بود. و منطقه ای مشتمل بر ایسلند -گرینلند - غرب و شمال غرب آمریکا و بخش گسترده از ایران در دامنه پشته قرار میگیره!!!

این وضعیت منجر به این میشه که گهگاهی ناوه هایی از کم فشار ایسلندی در غرب اروپا از جریانات بسیار ناپایدار تراز میانی جو جدا بشن و به صورت مراکز بسته بر روی مدیترانه قرار بگیرند و به سمت خاورمیانه حرکت کنند ولی این ناوه های متعدد در آستانه ورود به کشورمون به دلیل سدی که این پشته بر روی نوار غربی کشور ایجاد کرده به عرضهای جنوبی تر منحرف میشن و اون کم فشارهای سودانی که قرار هست نقش تقویت کننده سایکلونهای بریده رو خصوصا در تغذیه رطوبتی ایفا کنند به دلیل منفی بودن نوسان NAO مجال نفوذ به عرضهای بالاتر کشور مون رو پیدا نکنند و بداین ترتیب ما فقط در نیمه جنوبی کشور شاهد بارشهای قابل باشیم.

نقشه زیر رو ببیند همه چیز گویاست:

فاز شماره 7 MJO و فاز خنثی انسو دقیقا بر نقشه های اینروزها منطبق هست:

gj5123cpefk2qjx81do.jpg

اما مدلهای اسمبل هواشناسی بر خلاف مدل جی اف اس اعتقاد دارند که در روزهای پیش رو :

AO در فاز منفی قرار میگیره

NAO در فاز مثبت

PNA بصورت میانگین در فاز منفی

به همین خاطر هم هست که این مدل در آپدیتهای اخیرش در برخی نقاط شمال شرق-نیمه شمالی و اصفهان بارش برف پیش بینی کرده

سلام

گله شما کاملا بجاست استاد امیرمحسن
من خودم از بچگی به هواشناسی خیلی علاقه داشتم و دارم و همیشه هر وقت نقشه هواشناسی میدیدم برای خودم تجزیه و تحلیل میکردم (ناگفته نمونه که دوست داشتم هواشناس بشم ولی خب ، نشد دیگه...)
اما این تجزیه تحلیل های من ، کاملا من درآوردیه و درست نیست ، برای همین نمیتونم نظر خودم و بیان کنم ، چون قریب به یقین اشتباهه...
من در اینجا سعی میکنم که چیزهای زیادی از شما دوستان یاد بگیرم و بعد هم سعی میکنم در مباحث شرکت داشته باشم.

با سپاس فراوان...

:احترام:امیرحسین از شهر بهشت

Amir-Hossein

کاربر ويژه
اقا الان آپدیت جدید CFSV2 رو دیدم اشک شوق در چشمان حلقه زده

ژانویه= سرد و البته برای ما آنومالی مثبت در نظر گرفته

فوریه = بسیار سرد خصوصا شمال شرق و آنومالی مثبا بارش در کل کشور

مارچ= شمال شرق سرد و بسیار پر بارش در نیمه شمالی خصوصا شمال شرق

آپریل= سرد ، پر بارش و فراموش نشدنی در کل میهن

امیدوارم که در آپدیت سحرگاه شنبه هم تکرار بشه و این نقشه ها محقق بشه

حالا دکتر بهروز امروز از سورس خودش آپدیت جدیدش رو میذاره و می بینید!

خبر خیلی خوشحال کننده بود... :شاد:

هادی...

New member
27 روزه که در شاهین دژ آفتاب رو ندیده ایم واین باعث کلافگی همه شده، دراین 27 روز فقط در دوسه روز اونهم در هنگام ظهر از پشت ابر ومه بصورت خیلی جزئی میشد آفتاب رودید،دراین 27 روزه هوای شاهین دژ یا برفی،یا ابری ویا مه آلود بوده که اکثرا شاهد ابرهای با ارتفاع پایین بوده ایم.
خیلی دلم میخواد هوا آفتابی بشه و وضعیت پوشش برف کوههای اطراف شاهین دژرو ببینم.

سیبری

کاربر ويژه
قوچان همچنان به صورت پراکنده ( از دیشب به صورت پراکنده و موقتی برف میاد) برف داره

هم اکنون

xz7ywggo0gq8puq7tn9.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام

گله شما کاملا بجاست استاد امیرمحسن
من خودم از بچگی به هواشناسی خیلی علاقه داشتم و دارم و همیشه هر وقت نقشه هواشناسی میدیدم برای خودم تجزیه و تحلیل میکردم (ناگفته نمونه که دوست داشتم هواشناس بشم ولی خب ، نشد دیگه...)
اما این تجزیه تحلیل های من ، کاملا من درآوردیه و درست نیست ، برای همین نمیتونم نظر خودم و بیان کنم ، چون قریب به یقین اشتباهه...
من در اینجا سعی میکنم که چیزهای زیادی از شما دوستان یاد بگیرم و بعد هم سعی میکنم در مباحث شرکت داشته باشم.

با سپاس فراوان...

:احترام:امیرحسین از شهر بهشت

سلام امیر حسین جان

خیلی ممنون از شما دوست خوبم ، اتفاقا خلاف اونچیزی که شما و خیلی از دوستان تصور میکنید اگه شما عزیزان در بحث و تحلیل نقشه ها شرکت کنید ، ولو اینکه به توصیف شما صحیح نباشه این باعث پویایی انجمن میشه .

در نظر داشته باشید ،من علامه دهر که نیستم همه چی بدونم و یا هرچیزیکه فکر میکنم درست باشه شاید همون چیزهایی که شما فکر میکنید یا پیش خودتون تجزیه و تحلیل میکنید درست و یک حقیقت مسلم باشه !

آرا و افکارتون رو در اینجا به اشتراک بذارید و نذارید فقط من متکلم وحده باشم !

پویا و پیروز باشید دوست عزیز:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
قوچان همچنان به صورت پراکنده ( از دیشب به صورت پراکنده و موقتی برف میاد) برف داره

هم اکنون

xz7ywggo0gq8puq7tn9.jpg

حاجی مبارکه

همینکه حریر سپید برف رو در شهرتون می بینید ، شاکر باشید.

هنوز برف ادامه داره؟

ازکی شروع شده و ارتفاعش چقدره

ریز میباره یا درشت؟

ali_kermanshah

کاربر ويژه

سلام امیر حسین جان

خیلی ممنون از شما دوست خوبم ، اتفاقا خلاف اونچیزی که شما و خیلی از دوستان تصور میکنید اگه شما عزیزان در بحث و تحلیل نقشه ها شرکت کنید ، ولو اینکه به توصیف شما صحیح نباشه این باعث پویایی انجمن میشه .

در نظر داشته باشید ،من علامه دهر که نیستم همه چی بدونم و یا هرچیزیکه فکر میکنم درست باشه شاید همون چیزهایی که شما فکر میکنید یا پیش خودتون تجزیه و تحلیل میکنید درست و یک حقیقت مسلم باشه !

آرا و افکارتون رو در اینجا به اشتراک بذارید و نذارید فقط من متکلم وحده باشم !

پویا و پیروز باشید دوست عزیز:گل:

درود بر امیرمحسن عزیز

چند روز پیش شما یک مقاله انگلیسی در مورد ورتکس قطبی گداشته بودید که توضیح می داد که تحت شرایطی به جای یک الگوی امگا 2 تا امگا ایجاد میشه

آیا این دو منطقه ای که در آنها جت استریم به سمت پایین میاد میتونن ازهم دور باشند ؟؟ مثلا ایران و امریکای شمالی باشند ؟؟ یا حتما باید به هم نزدیک باشن ؟؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا