سلام بهزاد عزیز
جا داره که یک تشکر ویژه بابت این پست عالی ازت داشته باشم و به وجود عزیزانی همچون شما در این انجمن که باعث پویایی و درک صحیح مفاهیم علمی میشین، از صمیم قلب افتخار میکنم.:گل:
من این اطلاعات خوب رو با اجازه شما یک کپی ازش رو بر میدارم تا در آینده بتونم بهترین بهره رو در آنالیز اطلاعات و داده های نقشه های هواشناسی داشته باشم و توصیه ام به دوستان عزیز هم دقیقا همین هست که از این اطلاعات مفید و عالی نهایت استفاده رو ببرن.
راستی چقدر خوب میشد با توجه با اطلاعات و آرشیو کاملی که بر روی سایت مرکز ملی اقیانوس شناسی آمریکا هست و همچنین داده های هواشناسی داخلی ، می تونستیم یک نرم افزای رو طراحی کنیم که در آن واحد چند متغیر تاثیر گذار بر اقلیم ایران رو به صورت تجمعی در این نرم افزار وارد میکردیم ، بعد اون موقع دیگه اقلیم شناسی ما کاملا بومی و با دقت بالایی میشد.
سلام خدمت دوستان عزیز.
خواهش میکنم جناب امیر محسن.
من یه طرح پیشنهاد میدم البته باید از جنبه های مختلف آماری بررسی بشه.
طرح من این هست که داده های مختلف مربوط به یک شاخص خاص رو با توجه به نوع تغییرات شون (تغییرات هفتگی یا ماهیانه) طی سال های مختلف استخراج کنیم. مثلا تغییرات MJO طی 4 هفته از یک ماه و در طی چندین سال در نظر گرفته بشه و همچنین تغییرات مثلا بارش یه منطقه یا شهر رو نسبت به نرمال طی همون بازه های زمانی هم در نظر بگیریم. در این شرایط می تونیم ضریب همبستگی، معادله خط رگرسیون، معادله چند جمله ای درونیاب و تابع پیش بینی رو بدست بیاریم. اگه فرصتی شد در مورد شیوه ساده بدست آوردن هر کدوم از این موارد توضیحاتی رو آماده می کنم و در اختیار دوستان عزیز قرار میدم. میشه با آزمون های آماری دقت پیش بینی و معنی دار بودن فرض های آماری مشخص شده رو تعیین کرد.
فقط باید داده ها رو به بهترین شیوه ممکن مشخص کنیم. حالا سوال من اینه که آیا میشه هم مقدار یک شاخص خاص مثل MJO و هم مقدار افزایش یا کاهش بارش نسبت به شرایط نرمال رو مشخص کرد؟