• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

محمد بجنورد

کاربر ويژه



برای بجنورد بارش بینظیر وسنگینی رو مثل اون قدبما که من یادم میاد در نظر گرفته.

مثلا گردنه بدارنلو مسدود بشه. جنگل گلستان غیر قابل عبور بشه و از این حرفها!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11بار این پستتون رو خوندم از بس کیف کردم از این پست..!!!!!الانم هنوز اینطوری ام!!!:تعجب2::تعجب2:

یا خدا..گرچه جی اف اس باهامون راه نیومده تا حالا ولی دم ای سی ام ک اینطوری ما رو شاد و امیدوار کرده..وایییییی یعنی میشه؟؟؟میگن قدیما بجنورد وقتی برف میومده کمتر از نیم متر نبوده..یعنی میشه بجنورد مثل قدیما عمل کنه..

ممنونم استاد بابت پستی ک دادید..:گل::شاد2::شاد2::احترام::شاد::شاد:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود

درس پس ميدم

در پژوهشكده اقليم شناسى يه قسمت داشت تحليل سينوپتيكى سيل مرداد ١٣٨٩ پاكستان


ميگفت هر وقت جريانات شمالى جنوبى ميشن برعكس جريانات مدارى كه غربى شرقى اند ميگيم جريانات نصف النهارى شده

با تضعيف پرفشار جنب استوايى آزور جريانات مدارى نيز تضعيف ميشن

جا داره ريزش تاوه قطبى و سرماى سيبرى را به فلات ايران را نيز شادباش بگم

و عذرخواهى بخاطر پست هايى كه يكم اسپم بودند :خجالت2::گل:


یادم میاد یک زمانی شما و خیلی از دوستان می گفتید AO و NAO منفی که بشه ورتکس قطبی میاد و استورم تراک اقیانوس اطلس و جریانات نصف النهاری میشن و الباقی ماجرا درسته؟
 

DR WHO

کاربر ويژه
يعنى اگر اين بار هم شهر اصفهان برف بياد من ديگه ميگم كار كار هارپ :خجالت2:

اميرمحسن جان من معتقدم AO مثبت در كنار NAO منفى باعث سرمايش كشور و تكرار بهمن ٨٩ مى شود


ميدونم ميدونم ميخواى بگى الان كه ميخواد سرما بياد AO و NAO مثبت هستند

من تسليمم بخدا :گل:

انشالله كه بهمن ٨٣ براى نيمكره شمالى كشور تكرار بشه :خجالت2:
 

hasan1

کاربر ويژه
فقط بارش قم رو کم کردند مثل اینکه! :ناراحت:

هر چند من فک کنم آپ بعدی برای قم هم بهتر بشه. و نکته مثبت این آپ برای قم اینه که سرما رو بی کم و کاست حفظ کرده.
 

hasan1

کاربر ويژه

samann

کاربر ويژه
از صمیم قلب آرزو میکنم بچه های نیمه شمالی خوشحال بشن . چون نیمه جنوبی و غربی ها به اندازه کافی حال کردن:خنده1:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
يعنى اگر اين بار هم شهر اصفهان برف بياد من ديگه ميگم كار كار هارپ :خجالت2:

اميرمحسن جان من معتقدم AO مثبت در كنار NAO منفى باعث سرمايش كشور و تكرار بهمن ٨٩ مى شود


ميدونم ميدونم ميخواى بگى الان كه ميخواد سرما بياد AO و NAO مثبت هستند

من تسليمم بخدا :گل:

انشالله كه بهمن ٨٣ براى نيمكره شمالى كشور تكرار بشه :خجالت2:


نه خدا به سر شاهده!

اصلا و ابدا منظورم این نیست. فقط میخواستم تفاوت الگوی رژیم بارش نیمه شمالی و نیمه غربی رو واسه شما و دوستان عزیز توضیح بدم و بگم که چرا جریانات نصف النهاری به نفع نیمه غربی ایران هست و لی در سایر نقاط شانس دریافت از این نوع سامانه ها تا حدود زیادی بسته به شانس و اقبال هست.

این دو تا فریم زیبا رو ببیند. اول از همه بگم اون دوستانی که اعتقاد به جریانات نصف النهاری داشته اند چیزی رو به اسم تراف معکوس دریای سرخ نمی شناختند و فکر میکردند که تراف حتما باید به شکل فرود باشه واین در حالی هست که تراف معکوس ما هم در ایران داریم هم در امریکا داریم.

بعد هم سازکار تراف های معکوس دریای سرخ ارتباط چندانی به نوسانات فاز منفی NAO و AO نداره

این همون جریان نصف النهاری به قول دوستان هست ولی اسم درستش RED SEA INVERTED through هست. ببین چقدر زیباست.

شما غرب و جنوب غرب نشینان باید بی نهایت سپاسگذار این جریانات اقیانوسی - استوایی باشید تا سایکلو نهای مدیترانه ای:

gfs_ptype_slp_mideast_12.png

اینهم الگوی ایده ال نیمه شمالی ایران هست و همانطوریکه ملاحظه میکنید تراکم خطوط هم فشار چقدر نزدیک به هم هستند و کاملا برعکس نیمه غربی کشور ما از ابتدای پاییز تا حالا در بروز این پدیده جریانات مداری غرب به شرق فقر فاحشی داشتیم و به همین دلیل هم بی بارش و خشک شدیم:

gfs_ptype_slp_mideast_27.png

خدا رو شکر هرچند دیر ولی سرانجام این اتفاق خجسته برای ما هم محقق شد:گل:

در ضمن بعی از دوستان اظهار نظرهای عجیبی در خصوص رابطه الکلنگی بارش در نیمه غربی و شمالی میکنند پر بارشی یکی رو منوط به خشکی اون یکی میدونند که به نظر بنده این موضوع تحت هیچ عنوان سندیت نداره.

دوست دارم بجای اظهار نظرهای این چنینی که به کرات مطرح شده ،دوستان با مدرک سند و نقشه حرفشون رو به اثبات برسونند. اون موقع است که میشه این ادعا رو بررسی و یا نقدش کرد.
 

DR WHO

کاربر ويژه
براي شناسايي الگوهاي روزانه گردش جوي تراز 500 هكتوپاسكال بر روي خاورميانه و ايـران در فـصل زمـستان )دسامبر تا مارس(، دادههاي ميـانگين روزانـه ارتفـاع ژئوپتانـسيل ايـن تـراز بـراي دوره 1965-2000 از مركـز NCEP/NCAR دريافت گرديد و مورد استفاده قرار گرفت. به كمك آرايـه S تحليـل مؤلفـههـاي اصـلي )PCA( و خوشهبندي چندهستهاي تمامي روزهاي مورد مطالعه به 12 گروه طبقهبندي شد و ميانگين هر گروه به عنـوان يـك الگوي گردشي معرفي گرديد. به طور كلي الگوهاي گردشي بهدست آمده را براساس جهت وزش بادهاي غربي بـر روي ايران ميتوان به سه دسته اصلي مداري، شمال غربي و جنوب غربي تقسيم كرد. در الگوهاي مـداري هميـشه جهت جريان بادهاي غربي بر روي ايران به صورت مداري و يا تقريباً مداري است، در حاليكه در الگوهـاي جنـوب غربي همواره يك ناوه در غرب ايران )از مديترانه تا ايران( قرار دارد كـه جريـانهـا را بـه صـورت نـصفالنهـاري درميآورد و آنها را با جهت جنوب غربي تا غربي به روي ايران روانه ميكند. تفاوت در محل، عمق و گسترش ايـن ناوه باعث تفاوت الگوهاي جنوب غربي از يكديگر و تفاوت در ميزان تأثيرگذاري آنها بر آب و هواي ايران ميشوند. بررسي ارتباط ميان الگوهاي گردش جوي و بارش در سطح كشور نشان داد كه برخي از الگوهـا بـا ايجـاد جريـان جنوب غربي و ريزش هواي مرطوب و ناپايدار بر روي ايران سهم زيادي در توليد بارش سالانه كشور دارند. در اين گونه الگوها هر چه ناوه عميقتر و به ايران نزديكتر باشد، اثر آن بر اقليم كشور بيشتر است و بارش بيشتري را در پهنه گستردهتري از ايران سبب ميشود. عميق شدن اين ناوه باعث نصفالنهـاري شـدن جهـت جريـان در ايـن الگوها ميشود و پتانسيل ايجاد بارش را در آنها افزايش ميدهد. در مقابل، در جريانهاي شـمال غربـي ايـن نـاوه جاي خود را با پشته عوض ميكند و اين خود موجب ريزش هواي سرد عرضهاي شمالي و ايجاد هواي پايـدار بـر روي ايران ميگردد. همچنين مشخص شد كه برخي از الگوها در سرتاسر كشور موجبِ بارش مـيشـوند و برخـي ديگر تنها در بخشهايي از كشور. نتايج همچنين نشان از آن داشتند كه توزيع فراوانـي برخـي از الگوهـا در همـه ماههاي مورد مطالعه تقريباً يكسان است، در حاليكه برخي ديگر در ماههاي خاصي بيشتر روي مـيدهنـد. بررسـي روند تغييرات الگوها نيز نشان داد كه بيشتر الگوها با هيچگونـه رونـد كاهـشي و يـا افزايـشي معنـيداري مواجـه
نبودهاند.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا