• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دلایل پیش بینی وقوع سرمای شدید در بهمن 1392

50.gif

تاریخ : سه شنبه هشتم بهمن 1392
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

نظر بدهید

همانطوریکه در پست قبلی به سمع و نظر دوستان عزیز رسید مطابق با نقشه های موجود هوای سردی در انتظار ایران ما هست و علاوه بر گرمایشی که قرار هست در لایه اسراتوسفر جو رخ بوده و منجر به نفوذ هوای سرد به سمت کشور ما بشه دلایل دیگه ای هم مطرح هستند که در زیر به اختصار به اونها خواهم پرداخت!

فقط یک مطلب ،مطابق با دوره های آماری، ما برای هر شاخص تاثیر گذار بر اقلیم کشور یک کلیمتالوژی مشخص داریم که این تعریفات دل بخواهی نیستند ، آمار این مطالب رو میگه و تایید میکنه! در طول سالیان گذشته همواره این برداشت نادرست از معنا و مفهوم شاخص های دور پیوندی تاثیر گذار بر اقلیم ایران از سطوح بالای علمی کشور تا سطوح پایین تر یعنی دوستانی که در انجمن ها وبلاگهای هواشناسی فعال هستند وجود داره که بعد از ارائه اینهمه مدرک و دلیل باز هم در حال مشاهده این قبیل تفسیرها هستیم.

یکی از دلایل که امشب ما رو بر این داشت که این اطلاعیه فوری رو در خصوص موج سرما و یخبندان صادر کنیم ، آخرین آپدیت 3 شاخص AO , NAO,PNA علاوه بر گرمایش استرتوسفریک جو بود.

ابتدا ببینیم که مدل NCEP -GFS آخرین آپدیتش برای شاخصهای مذکور در امشب چگونه بوده:

نمودار شماره (1)

9o8z2q7b6mm25hrl1zpm.jpg

در تصویر بالا شما آخرین چشم انداز شاخص نوسان قطب شمال رو ملاحظه میکنید که در روزهای بعد از 25 تا 29 ژانویه در فاز منفی نسبتا قوی قرار گرفته است.

خوب این هم کلیمتالوژی فاز منفی این شاخص و تاثیر آن بر دمای سطح زمین در ایران و همانطوریکه ملاحظه میفرمایید فاز منفی این شاخص باعث افزایش محسوس آنومالی دمای هوا در سطح کشور میگردد(در پلات زیر تصویر بالایی آنومالی دما در فاز منفی به تصویر کشیده شده است که برابر است با افزایش محسوس دما در سطح وسیعی از کشور)

d6jyemo1vd7an5d8dr4l.png

مطابق با نمودار شماره ( 1) این شاخص از 29 ژانویه وارد فاز مثبت میشود که نقشه های فعلی هواشناسی کاهش محسوس دما در سطح وسیعی از کشور را نوید میدهند که در نقشه کلیمتالوژی بالا ( بخش پایینی) هم دقیقا همین شرایط در فاز مثبت این شاخص به چشم میخورد.
نمودار شماره (2 )
8hulg33kvv8qqt32cexm.jpg

در نمودار شماره 2 شما میتوانید نوسانات شاخص اقیانوس اطلس شمالی رو از 23 ژانویه لغایت 5 فوریه ملاحظه فرمایید و مطابق با دوره آماری تاثیرات فاز های منفی و مثبت این شاخص بر ضخامت لایه 500-1000 میلی بار بصورت میانگین به شرح ذیل بوده است و قضاوت را به دوستان عزیز واگذار میکنم:
فاز منفی نوسان اقیانوس اطلس شمالی
xqd6hhymenkhlzmpx6f2.png

فاز مثبت نوسان اقیانوس اطلس شمالی
62s0ojitqs9py5x2zt1a.png

و اما سومین شاخص دور پیوندی که در شکل گیری موج سرمای پیشرو تاثیر گذار میباشد شاخص اقیانوس پاسفیک شمالی میباشد که علیرغم فاصله مکانی بسیار زیاد این شاخص از کشور ما وقوع فاز های مثبت و منفی این شاخص بر رژیم دما و بارش کشور تاثیرات بسیار زیادی دارد.
نمودار شماره (3 )
m13gx8nfgbtqssl5kr05.jpg
در نمودار شماره 3 که گویای چشم انداز متصور شده توسط مدل جی اف اس برای این شاخص میباشد مشاهده میفرمایید که شاخص دروپیوندی مذکور مدتی زمانی هست که در فاز مثبت قرار گرفته ولی بزودی یعنی از روز 29 ژانویه وارد فاز منفی خواهد شد. بر اساس کلیمتالوژی این شاخص وقوع فاز مثبت در این شاخص منجر به افزایش ارتفاع ، رخداد پشته بر روی کشور میگردد و شکل گیری فاز منفی آن منجر به کاهش ارتفاع و ضخامت لایه 500-1000 میلی بار ( سطح زمین ) از شمال شرق سیبری به سمت منطقه ما میگردد که پلات زیر بخوبی گویای واقعیت موجود پیشرو میباشد.
5nt71giee90l2yyh02x6.png

روح ا...

New member
سلام بر تمام دوستان:گل:

حا لا شده هوا درست حسابی که غیر قابل پیشبینی شده و هر لحضه امکان داره هر یک از شهر های کشور بارش شدید برف یا بارون داشته باشن :شاد2::گل:

hamed2148

کاربر ويژه
اميرمحسن جان مثل اينكه واسه 8و9 فوريه شمالشرق علاوه بر بارش برف سرماي شديدي درپيش داره درسته دادش گلم ؟؟

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اپلیکیشن موبایلم همین الان آپدیت شد و این بهترین پیش بینی ظرف روزهای گذشته برای مشهد بوده
syja8uqe.jpg

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اميرمحسن جان مثل اينكه واسه 8و9 فوريه شمالشرق علاوه بر بارش برف سرماي شديدي درپيش داره درسته دادش گلم ؟؟

حامد جان
اون بازه زمانی رو چک نکردم یعنی امشب اصلا وقت بررسی نقشه های بارش رو نداشتم واسه همین نمیتونم در این خصوص اظهار نظر کنم ولی آپدیت فورکا هم خوب بوده

jehadama.jpg

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

amo hassan

New member
سلام امیر جان نظرت در مورت خراسان جنوبی چیه ما هم بارش برف خواهیم داشت؟ویه چیزی دیگه ما که خودمونو کشتیم نتونستیم روی این کوشی n900 مون نرم افزاری نصب کنیم اگه میشه یه بکاب از گوشیت به من بده داداش.

سیبری

کاربر ويژه
سلام امیر جان نظرت در مورت خراسان جنوبی چیه ما هم بارش برف خواهیم داشت؟ویه چیزی دیگه ما که خودمونو کشتیم نتونستیم روی این کوشی n900 مون نرم افزاری نصب کنیم اگه میشه یه بکاب از گوشیت به من بده داداش.

بله یک شنبه بیرجند برف داره و بعد از اون هم سرمای بسیار شدید

سیبری

کاربر ويژه
یارش مشهد از دیروز تو آبدتها روند صعودی گرفته و ایشالله امروز بهتر هم میشه( حداقل 20 سانت برای مشهد تثبیت شده اگه این سیستم فقط 10 میل هم بباره 20 سانت برف باید براش در نظر گرفت)
نکته دیگه اینکه کولاک در جاده ها و سرما و یخبندان پیش بینی شده در حد مختل شدن همه فعالیتهای روزمره شهری و اختلال کامل در حمل و نقل شهری و بین شهری است که به فوریت باید برای اون اخطاریه داد

محمد بجنورد

کاربر ويژه
سلام بر داش محسن عزیز..

صبح بخیر..دادا جمعه بعدازظهر و شب میشه از مشهد برگشت به بجنورد؟؟؟؟فکرکنم در منطقه ی سیبری شمالشرق{قوچان همیشه قهرمان} به مشکل بربخوریم....

محمد بجنورد

کاربر ويژه
بجنورد تو دوتا فریم نیروی دریایی بارش برف داره:

یکیش 4-8 میل/بعدیش هم 2-4 میل....فکرکنم اگه اگه اگه شانس با بجنورد یاری باشه؛یه 10-15 سانتی برف داریم..:شاد::شاد2:

سیبری

کاربر ويژه
سلام بر داش محسن عزیز..

صبح بخیر..دادا جمعه بعدازظهر و شب میشه از مشهد برگشت به بجنورد؟؟؟؟فکرکنم در منطقه ی سیبری شمالشرق{قوچان همیشه قهرمان} به مشکل بربخوریم....
سلام داداش محمد
داداش محمد دقیقا تو اوج کار سیستم میخوای بزنی به جاده !
جمعه شب هیچ جنبنده ای در مشهد از شدت سرما و کولاک حتی جرئت بیرون اومدن از خونه رو نداره چه برسه به اینکه بزنه به جاده!

محمد بجنورد

کاربر ويژه
سلام داداش محمد
داداش محمد دقیقا تو اوج کار سیستم میخوای بزنی به جاده !
جمعه شب هیچ جنبنده ای در مشهد از شدت سرما و کولاک حتی جرئت بیرون اومدن از خونه رو نداره چه برسه به اینکه بزنه به جاده!

:خنده1::خنده2::شاد:،من عاشق اینجور کارا هستم!!!دوس دارم تو برف و کولاک گیر کنم!!6دی سال پیش و 17 اسفندش هم همینکارو کردم!!!به به..

خب داداشی..من باید برم سرکلاس درس..داداشی فکرمیکنی بجنورد چند سانت بباره؟؟10؟؟15؟؟20؟؟:خنده1:

سیبری

کاربر ويژه
محمد جان اخطاریه اکوویدر رو هم برات بذارم حال کنی

البته متاسفانه برداشتم از آبدیتهای دیشب اینه که بارش بجنورد و کلا خراسان شمالی در اخطاریه امروز اکوویدر کم بشه!

hdjaqongh5rfkjxpk10.jpg

محمد بجنورد

کاربر ويژه
محمد جان اخطاریه اکوویدر رو هم برات بذارم حال کنی

البته متاسفانه برداشتم از آبدیتهای دیشب اینه که بارش بجنورد و کلا خراسان شمالی در اخطاریه امروز اکوویدر کم بشه!

hdjaqongh5rfkjxpk10.jpg

به به...آره دادا..بجنوردو چه به 20-35 سانت!!!اینجور پیش بینی ها واسه مشهد و قوچان کبیره..

سیبری

کاربر ويژه
:خنده1::خنده2::شاد:،من عاشق اینجور کارا هستم!!!دوس دارم تو برف و کولاک گیر کنم!!6دی سال پیش و 17 اسفندش هم همینکارو کردم!!!به به..

خب داداشی..من باید برم سرکلاس درس..داداشی فکرمیکنی بجنورد چند سانت بباره؟؟10؟؟15؟؟20؟؟:خنده1:

نظر من اینه

مشهد 15 تا 25 سانت
قوچان 10 تا 15سانت
بجنورد 5 تا 10 سانت
البته با توجه به شدت سرما و احتمالا کولاک برف حالت یکدست و یکنواخت در معابر و خیابانها نداره در جاهایی که بادروبه باشه ارتفاع زیادتری میگیره

محمد بجنورد

کاربر ويژه
ممنون دادا..امیدوارم این دفعه رو رفوزه بشی تو پیش بینیت!!!:خنده1:،فکرکنم برف بجنورد از قوچان بیشتر باشه..ولی خب بقول شما چون به صورت کولاک و وزش شدید باد خواهد بود؛برف بیشتری برروی زمین دیده خواهد شد

باز هم ممنون..دوستان فعلا..:گل::احترام:

سیبری

کاربر ويژه
این سیستم به طرز فوق العاده ای چه به لحاظ سرما و چه به لحاظ تداوم اون و چه به لحاظ میزان بارش برف و مناطق بارشی در خراسان شبیه سیستم 86 هستش

پس برید ببینید اون موقع ( از 15 دی تا 20 دی 86) مناطق پربارش کجا بودن (برخی مناطق خراسان جنوبی مثل قاین و شرق خراسان رضوی بارششون خوب بود)

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان عزیز

خبر خوب

جی اف اس تا اینجا که آپدیت شده اعتقاد داره که بارشها بجای صبح جمعه از بعداز ظر این روز در مشهد آغاز میشه و مقادیر و شدت بارش به شکل برف رو هم افزایش داده خد رو شکر:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بارش مشهد در این مدل شد 9 میلیمتر که در اون هوای سرد رقم زیادی برای بارش برف سنگین در شهرمون

14020212_2_2800.gif

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا