• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

miri traxtur

New member
سلام بر اساتید هواشناسی میشه بهم بگین امروز تبریز برف شدید داره یا نه هیچی تا حالا نباریده یه سانتم نشده ادم داره داغون میشه مرسی
 

AM_TEH

کاربر ويژه
سلام
عجب سیستم فعالی بود برای تهران!
خدا کنه قبل از این سرما یا بارونکی بزنه یا اگرم نمیخواد بباره هوا خیلی سرد نشه چون فکر هوای آلوده هفته دیگه آزار دهندست.
من به شخصه الان برف باریدنش برام مهم نیست اگه امروز چیزی نباره با سرمایی که بعد از سیستم هست تهران هفته دیگه رکورد آلودگی کره زمین رو میزنه.:قاطی:
 

محمد بجنورد

کاربر ويژه


خواهش میکنم شاید هم خیلی بیشتر اومد حساب و کتاب نداره این سامانه عجیب و غریب


آره،واقعا حساب و کتاب نداره،فردا میخوام برم گردنه ی اسدلی،فکر کنم یه 30 سانتی برف بیاد اونجا،عکس هم 100درصد میگیرم{با دوربین درپیت گوشیم!!!!}
 

mohamad$

کاربر ويژه
نروژ تا 10 روز آینده بارش خاصی برای تهران پیشبینی نکرده . هزار رحمت به سال آبی قبل
 

mohamad$

کاربر ويژه
شک نکنید اگر زمستون بخواد به همین منوال پیش بره تهران بدجور زیر نرمال میره . این وقت سال نرمال بارش مثل مهر و ابان نیست که کم باریدنش زیاد مهم نباشه .
 

کدخدا

کاربر ويژه
در روند 15 روزه دماي تهران 2 كمينه يا مينيمم ديده ميشه يكي از اين كمينه ها در جمعه 11 ژانويه اتفاق مي افته و كمينه بعدي با كمي دماي بيشتر در 16 ژانويه روي خواهد داد از اين تاريخ به بعد دما روند افزايش پيدا مي كنه و تا 24 ژانويه اين روند افزايش دما تداوم داره به طوري كه از 18 ژانويه به بعد دماي بيشينه 2 رقمي ميشه.

زمستان منحوس 88 =زمستان منحوس 91
امیدوارم هر چه زودتر زمستون تموم شه و خیالمون از بابت بارش راحت شه

الان دیگه یکمی تابستون دوست دارم حداقل دیگه استرس نداریم والا
 

aznavar

کاربر ويژه
رفتم روان خودمو احیا کردم..:فرار:
5-6 کیلومتری شهر امروز صبح

n3jfj3smb1cr7ucepbgx.jpg



y2fqydzs9hsu9huvq3rl.jpg


مخملکوه زیبا



yrb2dxj7ahbz9o0aj8q.jpg


cf93i1qa5wyhux0ww74.jpg


wn84kcn6jjyuf64f0rzn.jpg


3die164h9s1f3llfyhlp.jpg
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
سلام
عجب سیستم فعالی بود برای تهران!
خدا کنه قبل از این سرما یا بارونکی بزنه یا اگرم نمیخواد بباره هوا خیلی سرد نشه چون فکر هوای آلوده هفته دیگه آزار دهندست.
من به شخصه الان برف باریدنش برام مهم نیست اگه امروز چیزی نباره با سرمایی که بعد از سیستم هست تهران هفته دیگه رکورد آلودگی کره زمین رو میزنه.:قاطی:

اتفاقا شنبه يكي از آلوده ترين روزها خواهد بود با توجه به نفوذ پشت بند زبانه پر فشار آزور از سمت غرب كشور. متاسفانه اين روند در بهمن هم ادامه خواهد داشت و ما بسيار متضرر ميشيم.
 

mohamad$

کاربر ويژه
مهرداد جان یعنی در واقع بهمن هم تهران بارش ها برف و بارون جالب نیست و کلا میریم زیر نرمال . درسته ؟
 

IRAJ1

کاربر ويژه
اتفاقا شنبه يكي از آلوده ترين روزها خواهد بود با توجه به نفوذ پشت بند زبانه پر فشار آزور از سمت غرب كشور. متاسفانه اين روند در بهمن هم ادامه خواهد داشت و ما بسيار متضرر ميشيم

مهرداد جان ممنون بابت پاسخی که در مورد mjo دادی
پس با این حساب وارد شدن به فاز 8 هنوز قطعی نشده؟
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان یعنی در واقع بهمن هم تهران بارش ها برف و بارون جالب نیست و کلا میریم زیر نرمال . درسته ؟

بله متاسفانه

اكثر مدل هاي 6 گانه معتبر روي اين قضيه اتفاق نظر دارن گرچه عمق كم بارش براي برخي مناطق شرق و جنوب شرق و جنوب كشور خواهد بود اما به هر حال اين كم بارشي به نوعي گريبانگير تهران هم خواهد شد.

تنها غرب كشور تمايل به نرمال ديده ميشن.

خود صناعي هم گفت بارش ها از اواخر زمستان بهتر ميشن

توي يه خبري هم يكي از مقامات اعلام كرده بود آلودگي هوا تا نيمه بهمن ادامه داره آلودگي هم = با تعداد روزهاي پايدار

مهرداد جان ممنون بابت پاسخی که در مورد mjo دادی
پس با این حساب وارد شدن به فاز 8 هنوز قطعی نشده؟

خواهش مي كنم ايرج جان

نه قطعي نيست البته تنها ورود شاخص mjo به فاز 8 ملاك فعاليت درياي سرخ نيست اما به هر حال اين شاخص بسيار تاثير گذاره.

متاسفانه كم فعاليتي درياي سرخ + ورود احتمالي شاخص انسو به فاز سرد + تمايل IOD به فاز منفي خفيف شرايط رو براي ماه هاي آينده پيچيده كرده
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
630124303877107.gif

رسول همتی

تحصیلاتکارشناس ارشد و رده یک هواشناسی
شغلپیش بین مسئول


[h=2]تفکرات فلسفی در باب هواشناسی(پیدایش و سیر تحولات هواشناسی جهان) 1390/10/06
[FONT=tahoma,verdana,Vazir,helvetica,sans-serif]دانش فلسفه در پی توضیح اصل پدیده هاست هر چند در تعریف فلسفه بزرگان زیادی اظهارنظر کرده اند می توان این تعریف هگل را ذکر کرد که فلسفه تحقیق اشیاء به اندیشه و دیده خرد است
آب و هواشناسی در آثار فیلسوفان یونان باستان با تعبیرهای آب و هوای سه گانه گرم ، معتدل و سرد دیده می‌شود. اولین کتاب در حدود چهار قرن پیش از میلاد مسیح به نام هواها ، آبها ، مکانها توسط هیپوکراتن نوشته شد
مقدمه :
دانش فلسفه در پی توضیح اصل پدیده هاست هر چند در تعریف فلسفه بزرگان زیادی اظهارنظر کرده اند می توان این تعریف هگل[1] را ذکر کرد که فلسفه تحقیق اشیاء به اندیشه و دیده خرد است. شاید بتوان گفت فلسفه روشنی بخش راهی است که دانش در آن طی مسیر می کند و به همین دلیل علم و فلسفه رابطه ای بسیار نزدیک و پیوسته برای درک جهان دارند.
بسیاری از دانشمندان اعصار گذشته از فلاسفه زمان خود بودند و تقریباً در تمام علوم زمانه خود احاطه داشتند در تاریخ مردانی از علوم مادی بودند که در عین حال دلمشغولی فلسفی نیز داشتند و سعی می کردند دیدگاه فلسفی خود را با پیشرفت علوم همزمان سازند. آب و هواشناسی در آثار فیلسوفان یونان باستان با تعبیرهای آب و هوای سه گانه گرم ، معتدل و سرد دیده می‌شود. اولین کتاب در حدود چهار قرن پیش از میلاد مسیح به نام هواها ، آبها ، مکانها توسط هیپوکرات[2] نوشته شد. در قرن دوم بعد از میلاد بطلمیوس[3] بر اساس تفاوت حرارت سرزمینهای شناخته شده را به هفت اقلیم تقسیم بندی کرد.
مقصود از علم جو در نوشته های دانشمندان اسلامی و قبل از آن در مکتب ارسطو ، علم بر تمام حوادث و تغییراتی بود که بین فلک قمر و سطح کره زمین پدید می آید. این پدیدارها نه تنها شامل تغییرات هوا و باد و توفان و باران و برف و رعدوبرق و قوس و قزح و غیره بود، بلکه مسأله کواکب و شهاب و سایر مطالبی که امروزه مربوط به علم نجوم است نیز در زمره مباحث این علم شمرده می شد. در این علم حتی بیش از سایر علوم ارسطو نفوذ بسیاری در دانشمندان قرون بعدی داشته و این نفوذ منحصر به پیروان مکتب مشائی نبوده است بلکه در افکار پیروان مکتبهای دیگر نیز اثر عقاید او دیده می شود. هواشناسی علمی از قرن هفده و هیجده بر پایه جمع آوری دانسته‌ها درباره مناطق مختلف و جمع بندی و میانگین گیری شروع شد که جنبه توصیفی داشت و به دلیل کار با اعداد معرف واقعیت نبوده و به عملکردهای مشترک همه عناصر آب و هوایی توجه نمی‌شد. در قرن نوزده با کشف قوانین فیزیکی مانند جذب ، تابش ، هدایت ، تبخیر و..... هواشناسی نیز علمی‌تر شد و از اصول هیدرودینامیکی استفاده کرد.

پیش بینی یا پیشگوئی در علم : قبل از پیدایش علم هواشناسی علم شناسی ستاره نظر انسان را به خود جلب نموده و تحقیقاتی در این زمینه بعمل می آمد و اطلاعاتی درباره اوضاع جوی و نزولات (برف و باران وتگرگ ) در دسترس عموم قرار می گرفت. اما این دو علم با یکدیگر تفاوت داشته و علم ستاره شناسی از حرکت و تغییرات کواکب بحث می کند . حال آنکه علم هواشناسی تغییرات جوی و فعل و انفعالات حاصله را مورد بررسی وتجزیه وتحلیل قرار می دهد.
حرکات اجرام آسمانی همواره جالب بوده است و بطلمیوس[4] در دوران زمین مرکزی توانست با فرض اینکه زمین مرکز جهان است با دقت خوبی مدارات سیارات و زمان طلوع و غروب آنها را محاسبه کند. قرنها بعد کوپرنیک[5] ادعا کرد که زمین مرکز جهان نیست و مانند ذره ای کوچک همانند سیارات دیگر دور خورشید می گردد این نظریه نیز توانست با دقت حرکت اجرام سماوی را پیشگویی کند پس دو سیستم که هر دو نتایج تقریبا یکسانی دارند در دست داشتند ولی کدام یک حقیقت را پیش بینی می کرد؟ اگر هر دو به یک صورت زمان بر آمدن سیاره ای را پیشگویی می کنند کدامیک بر دیگری ترجیح دارد؟ اگر هدف علم فقط پیشگویی وقایع آینده بصورت یک قانون باشد در آن صورت نمی توان یک قانون را واقعیت بیرونی اشیاء دانست. شاید گفته انیشتین[6] در مورد قوانین فیزیک جالب باشد که می گفت: قوانین فیزیک باید ساده باشند. پس اگر دو نظریه که نتایج معادلی داشته باشند در دست داشته باشیم آنکه ساده تر است قابل قبول تر است این نشان می دهد که دانش هیچگاه نمی تواند ادعا کند آنچه را که بیان می کند حقیقت مطلق است. لاپلاس[7] گفته بود اگر حالت فعلی تک تک ذرات را بدانیم حالت بعدی آن را می توانیم محاسبه کنیم که این به نوعی بیان قانون علیت است و مکانیک کلاسیک علیت را به وضوح نشان می دهد اما فیزیک جدید و اصل عدم قطعیت هایزنبرگ[8] در مکانیک کوانتومی بیان می کند که ما زمان حال یک ذره را هم نمی توانیم با دقت تعیین کنیم پس پیشگویی بعدی ما نیز نمی تواند دقیق باشد و نیز می گوید ما تنها می توانیم شناختی صرفا" آماری داشته باشیم و آینده ای که پیش بینی می کنیم نیز آماری خواهد بود و هیچگاه نمی توانیم با دقت آینده را پیش بینی کنیم. بعبارتی هر تلاش برای شناخت دقیق جهان به عامل خطائی بر می خورد که فقط اجازه می دهد شناخت نسبی از آن کسب کنیم هر چند بعضی ها عدم قطعیت را قبول ندارند و می گویند که این بخاطر جهل ماست.
پیش گوئی[9] در کتاب دهخدا چنین معنی شده است : عمل پیشگو ، کهانت ، عرافت ، غیب گویی ، و در اصطلاح بین بزرگان عبارت است از غیب گوئی از آینده بدوت اثبات علمی.
بعضی وقتها پیشگوئی ها تصویری از واقعیت های آینده هستند و برخی اوقات واقعیت های امروز همان پیشگوئی ها و خیال بافی های دیروزی هستندکسانی هستند که از طریق علوم غریبه یا علم نجوم و یا ریاضت به بعضی از پیشگویی ها دست می یابند , مانند کاهنان زمان فرعون که آمدن حضرت موسی را برای موسی پیشگویی کردند.
اما پیش بینی کردن[10] در کتاب دهخدا چنین معنی شده است : احتیاط بکار بردن ، آخربینی کردن ، آخر دیدن ، مآل اندیشی کردن ، عاقبت اندیشی کردن
و در اصطلاح بین دانشمندان عبارت است از حدس درست زدن علمی از روی مستندات فعلی و پی بردن به حوادث قبل از وقوع آن ها.

تفکرات فلسفی در باب هواشناسی : فلسفه هواشناسی را می‌توان به عنوان زیرشاخه‌ای از فلسفه فیزیک در نظر گرفت. فلسفهٔ فیزیک به مطالعهٔ بنیادها ، چرائی‌های فلسفی ، تاریخ ، و شیوه‌های علمی بکار رفته در علم فیزیک می‌پردازد.
فیزیک علم اثبات هستی است پس فلسفه فیزیک فلسفه‌ای است در جهت شناخت و تقابل آرائ هستی شناسانه از دیدگان علم ، تجربه و آزمون.
تفکرات فلسفی در باب هواشناسی به طور کلی معطوف به فهم ماهیت جو و علت وقوع پدیده های جوی می‌باشد، خصوصا تفکر درباره آنچه در آینده در جو رخ خواهد داد. چنین تاملاتی اما در تلاطم میان دو دیدگاه بزرگ روی می‌دهند: نگرشی برخاسته از تجربیات گذشتگان و دیگری از دیدگاهی مهندسی.

الف) نگاه تجربی به هواشناسی : نظرگاهی در بین عامه در طول تاریخ می باشد که هواشناسی را جنبه‌ی از جغرافیایی طبیعی دانسته و در آن خشم و الطاف طبیعت را می دیده است. و لذا پیوسته نگران آن بوده است که نکند جنبه‌ی قهری طبیعت ، موجب خسارت بر خود و یا سازه های مطلقه اش گردد . مطالعه تاریخ فلسفه از منظرگاه جغرافیای طبیعی مشخص می‌سازد که به همراه ظهور جغرافیا ، شناخت هوا همیشه همراه با این علم خود را نشان داده است. تلاش‌های بسیار و بعضا معروفی برای به تصویر کشیدن شناسائی وضعیت جوی صورت گرفته است که در آن تمرکز بر روی جنبه‌های گذشته( اقلیمی) و حتی آتی (پیش بینی) بوده است.
ب) دیدگاه مهندسی به هواشناسی :
نظرگاهی است نو و توسعه‌طلب که هواشناسی را از علوم پایه (فیزیک) شمرده و معتقد است با مراقبت و دیدبانی از جو ، انسان می تواند عوامل تاثیرگذار بر جو را شناسائی ، پیش بینی و در آینده حتی کنترل کند. در این دیدگاه سوال این است در دنیای پس از ظهور و استیلای هواشناسی فوق مدرن در آتی و در مورد پیش بینی های درحد واقعی چه نوع اطلاعاتی لازم خواهد بود :
1) اطلاعات در مورد واقعیت (علوم طبیعی)
2) اطلاعات برای واقعیت (طراحی‌های مهندسی)
3) اطلاعات به مثابه واقعیت (بازنمایی‌های محاسباتی)
به عقیده جری ویلسون[11] هواشناس برجسته طبق آنچه که در کتاب جدیدش با نام "نشانه های آسمانی هوا " در سال 2004 میلادی منتشر کرد ، مطرح کرده است که بسیاری از پیش بینی های امروز هواشناسی نیز کاملاً دقیق و علمی نیستند و در آینده نیز به هیچ وجه نمی توانند پایه ارائه اطلاعات آماری متقن و دقیق شوند!
مکتب های آب و هواشناسی :
قرن بیستم، دوران شکوفایی آب و هواشناسی علمی است. مکتب های مهمی در وین ، لایپزیک ، فرانکفورت ، برگن (نروژ) و شیکاگو ایجاد شد. بنابراین علمی در اواخر قرن نوزده و اوایل قرن بیستم با تهیه و بکارگیری نقشه‌های هواشناسی جامعه و بوجود آمدن مکتبهای هواشناسی اکثرا با نام شهرهای بزرگ به شکوفایی رسید.که بنام هواشناسی مطرح است. سه مکتب بزرگ در هواشناسی به شرح زیر می باشند:
1. مکتب برگن:
در اوایل قرن بیستم ، اکتشافات مهمی در مکتب برگن صورت گرفت که از جمله آنها می توان نظریه جبهه قطبی، تشکیل سیکلون و توده های هوا را نام برد.
2. مکتب فرانکفورت:
مقدمات مطالعات سه بعدی جو در مکتب فرانکفورت به سرپرستی شرهاگ[12] آغاز شد این مکتب مقدمات مطالعات سه بعدی جو و تأثیرات طبقات میانی و بالایی را بر سیستمهای هوایی مطرح کرد.
3. مکتب شیکاگو:
مهمترین کشف آب و هواشناسی در مکتب شیکاگو به سرپرستی رزبای[13] انجام گرفت. در این مکتب فرآیندها و روابط سه بعدی جو کشف گردید و با طرح اصل ثابت بودن چرخندگی مطلق توده هوا در طول مسیر حرکت خود ، مدل موج ها ارائه شد. براساس این مدل بادها به دور کره زمین حرکت موجی دارند که اندازه این موجها متفاوت است بعدها این موج ها را امواج رزبای نامیدند. از همکاری محققان مکتب شیکاگو و مکتب برگن، مدل گردش عمومی آتمسفر به صورت تکامل یافته امروزی ارائه گردیده است.
پیدایش و سیر تحولات هواشناسی در جهان :
انسانها از بدو خلقت همواره با عوامل و پدیده های جوی برخورد مستقیم داشته و تغییرا ت حاصل از آن حس کنجکاویش را برانگیخت تا در این مورد بررسیهائی انجام داده و بتواند زندگی روزمره خود را با آن تطبیق دهد. همچنین در طول هزاران سال مردم ساکن در همه مکان ها و زمان ها سعی می کردند تا به شکل های مختلف وضع هوا را پیش بینی کنند.
ماجراى حضرت نوح(ع) و پیش بینی طوفان عالمگیر (طوفان جهانی Universal Deluge ) در دوران چهارم زمین شناسی (2242 ق.م) [14] ، در شش سوره قرآن کریم به طور مفصل ذکر شده است. [15] و یا داستان حضرت یوسف که در آیات 43 تا 49 سوره یوسف به پیش بینی قریب الوقوع رخداد خشکسالی در روزگاران قدیم (پیش بینی هفت سال پرباران و هفت سال خشکی) از جمله مواردی هستند که مشخص می کند انسان از دیرباز به عوامل اقلیمی توجه خاصی داشته است.
در سال 650 قبل از میلاد مسیح ، اهالی بابل سعی می کردند وضعیت هوا را از روی شکل هندسی ابرها پیش بینی کنند.
اولین فعالیتهای هواشناسی به زمانهای خیلی پیش برمی گردد. بقراط[16] حدود 400 سال قبل از میلاد اولین رساله هواشناسی پزشکی و اقلیم شناسی را تنظیم نمود.
در سال 340 قبل از میلاد ارسطو[17] بوجود بخار آب در هوا پی برد و برای نخستین بار شکل ابرها را در علمی با عنوان (Meteorologica) بررسی کرد.
در سال 300 قبل از میلاد چینی ها نیز با روش های سنتی به هواشناسی پرداختند. روش های سنتی و باستانی پیش بینی هوا معمولاً متکی به صفات و خصوصیت های مشاهده شده آب و هوا توسط مردم بود. برای مثال مردم به نتیجه ای تجربی رسیده بودند که می گفت اگر در لحظات غروب خورشید، آسمان قرمز رنگ شود، روز بعدی معمولاً بدون ابر و صاف خواهد بود.بتدریج دامنه فعالیت های هواشناسی توسعه یافت و از بعضی پدیده های جوی دیده بانیهای بصری انجام می شد.در حدود چهار قرن قبل از میلاد مقدار باران و حدود یک قرن قبل از میلاد مقدار باد در انگلستان اندازه گیری می شد.
هواشناسی در ادیان مختلف هم مورد توجه قرار گرفته است از جمله در کتاب انجیل حضرت مسیح(ع) آورده شده است که :
"مردم من می دانستند که وقتی ابرهای تیره آسمان غرب را بپوشاند نزول باران حتمی است. "
یا در قرآن کریم برای تجسم آثار قدرت و رحمت الهی ، اهمیت ابر و باد و باران را که شناخت آن از اصول هواشناسی می باشد در آیه های شریف مختلف مورد مثال قرار گرفته است.
طبق تحقیقات قرآنی ، جمع آیاتی که پدیده های جوی در آنها اشاره شده است 116 آیه می باشد. [18]

آیات پدیده های جوی


[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: transparent"]
باران
[/TD]
[TD="width: 114, bgcolor: transparent"]
باد و طوفان
[/TD]
[TD="width: 90, bgcolor: transparent"]
ابر
[/TD]
[TD="width: 137, bgcolor: transparent"]
صاعقه و رعدوبرق
[/TD]
[TD="width: 114, bgcolor: transparent"]
جمع آیات
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: transparent"]
62
[/TD]
[TD="width: 114, bgcolor: transparent"]
32
[/TD]
[TD="width: 90, bgcolor: transparent"]
13
[/TD]
[TD="width: 137, bgcolor: transparent"]
9
[/TD]
[TD="width: 114, bgcolor: transparent"]
116
[/TD]
[/TR]


 

AM_TEH

کاربر ويژه


اتفاقا شنبه يكي از آلوده ترين روزها خواهد بود با توجه به نفوذ پشت بند زبانه پر فشار آزور از سمت غرب كشور. متاسفانه اين روند در بهمن هم ادامه خواهد داشت و ما بسيار متضرر ميشيم.

ای بابا!همینطور خبر بد پشت خبر بد.
پس زمستان امسال با کولاک و بارش سنگین سرب و آزبست در یاد و خاطره ها میمونه.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا