• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mohamad$

کاربر ويژه
امیر محسن نقشه های نیرو دریایی اصلا میزان بارش ها رو درست پیشبینی نکردند حتی برای غرب کشور . ایلام خیلی خوب بارید ولی جمع بزنی 10 تا هم نزده بود نیرو دریایی در حالی که بالای 50 میل اومد .

خراباتی

کاربر ويژه
سلام دوستان خسته نباشید
هم اکنون ابرهای کومه ای بارا روی بینالود شکل گرفتند که این وضعیت اغلب در بهار دیده میشه و بعد شکل گیری این ابرها رگبار و رعدوبرق رخ میده به نظر رطوبت در تراز میانی بالا باشه.باید دید در ادامه چی میشه

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
تصاویری از آسمان جنوب غرب مشهد در همین لحظه- ظهور ابرهای بارانزا و آغاز بارش برف بر روی بلندیهای بینالود:

cxppaz4v26xpc93khovk.jpg

tq7xdvuj7i0j655eb1x.jpg

8v4ll0pzv72pajvzh0hs.jpg

سامیار هواشناس

کاربر ويژه
اونجا احتمالا برفش از اخر شب هست . کل استان تهران و البرز و قزوین ترکوندن تو این سیستم .
به نظر منم ادامه دوره خشکسالی امسال هم با شدت هر چه بیشتر ادامه داره و معمولا تمام بدبختی ها با هم هستن از تحریم تورم مشکلات اقتصادی الودگی مرگبار هوا و خشکسالی کم سابقه زمستانه 91

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
نكات اميد بخش:

1- براي ماه مارس امكان تغيير مدل ها وجود داره.

2- ماه فوريه ماه سرد تر از نرمال در غالب مناطق كشور خواهد بود. اين ناهنجاري منفي به نظر ميرسه در نيمه شمالي و مركزي كشور باشه و در اين مناطق از غرب به شرق بر ناهنجاري افزوده ميشه به طوري كه بيشترين ناهنجاري منفي دما در استان هاي داخلي همچون يزد اتفاق بيوفته.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر محسن نقشه های نیرو دریایی اصلا میزان بارش ها رو درست پیشبینی نکردند حتی برای غرب کشور . ایلام خیلی خوب بارید ولی جمع بزنی 10 تا هم نزده بود نیرو دریایی در حالی که بالای 50 میل اومد .

درود محمد جان

اتفاقا تو نقشه نیروی دریایی یکی از نقاطی که بارش خوبی براش متصور بودم همین شهر ایلام بود.

بنظرم شما در تفسیر این نقشه ها مشکل دارید و فقط نقشه بارش این سایت رو بررسی میکنید که این باعث میشه در برآوردی که نسبت به بارش از یک منطقه دارید دچار خطا بشید عزیز جان

پسرخاله

کاربر ويژه
امیرمحسن من همه نقشه های نیروی دریای رو دیده بودم و اینبار دقیقا غلط پیش بینی کرده بود کلا دیگه به نقشه ها ایمان ندارم

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرمحسن من همه نقشه های نیروی دریای رو دیده بودم و اینبار دقیقا غلط پیش بینی کرده بود کلا دیگه به نقشه ها ایمان ندارم

هومن جان

مجبور شدم این پست دیشب وبلاگم رو اینجا هم بذارم

تو نقشه های تراز 700 رطوبت مناسبی برای بخش غربی البرز و در واقع تهران اصلا به چشم نمیخورد:

این نقشه ارتفاع در تراز 500 میلی بار ظهر جمعه 22 دی ماه هست . این نقشه یکی از نقشه های بسیار مهم پیش بینی وضع هوا ست و علت اهمیت این نقشه در این هست که جریانات ناپایدار تراز میانی در واقع از این تراز عبور میکنند. این نقشه شرایط بسیار مساعدی رو برای وقوع ناپایداری در منطقه مشهد نشون میدن چون در واقع (ورتیسیته) با شدت بسیار زیادی در منطقه شمال شرق ایران و مشهد وجود داره . این نقشه ناوه بسیار عمیقی رو در مسیر شهر مون نشون میده​
نقشه ارتفاع در تراز 500 میلی بار ظهر جمعه​
44bwh1fkbcyfl6p2i3x8.jpg
فلش مشکی رنگ ورتیسیته مثبت رو نشون میده ونشانگر سبز رنگ عمق بسیار زیاد ناوه رو تعریف میکنه.​
نقشه ارتفاع –رطوبت – ولاسیتی (جریان صعود کننده هوا) در تراز 700 میلی بار​
شامگاه پنجشنبه​
6fn0slhkz4634fhrpppo.png

تراز 700 میلی بار و رطوبت موجود در اون که در واقع یکی از پر اهمیت ترین ترازهای میانی جو برای وقوع پدیده بارش محسوب میشه. فلش های سبز رنگ موجود در نقشه جریانات گرم و مرطوب جنوبی و همچین جریانات سرد و مرطوب شمالی(خزری) رو نمایندگی میکنند و خوب همانطوریکه می بینید در نقشه شامگاه پنجشنبه ما نفوذ دو جریان گرم و مرطوب جنوبی و سرد و مرطوب شمالی رو بر روی استانهای خراسان شمالی و رضوی داریم ولی متاسفانه و یا خوشبختانه بر روی محدوده شهر مشهد ما شاهد شکل گیری ولاسیتی منفی هستیم و در واقع به نوعی یک بلاک غیر مترقبه پدیدار شده که باعث میشه جریانات ناپایدار تراز 500 میلی بار با جریانات مرطوب جنوبی و شمالی در محدوده شهر مشهد همراهی نشه که موضوع فوق رو با فلش قرمز رنگ مشخص کردم .خلاصه بگم با شکل گیری یک همچین الگویی ما فقط باید در انتظار وزش باد شدید باشیم چون انرژی بسیار زیاد ناوه مذکور به دلیل عدم همراهی رطوبت مناسب به شکل وزش باد و کاهش محسوس دما تخلیه میشه!​
نقشه ارتفاع –رطوبت – ولاسیتی (جریان صعود کننده هوا) در تراز 700 میلی بار​
بامداد جمعه​
j2osjdyymrpx4djgsk1d.png

همینطوریکه در نقشه تراز 700 میلی بار بامداد جمعه ملاحظه میکنید بلاک مذکور بر روی مشهد به شدت تشدید میشه و ما شاهد گسست ادغام رطوبت جنوبی و شمالی بر روی مشهد خواهیم بود که نتیجه این روند وقوع بارشهای مناسب در سواحل شرقی دریای خزر – بخشهایی از خراسان شمالی- غرب و شمال غرب خراسان رضوی و همچنین جنوب غرب کشور افغانستان خواهد بود.​
بررسی بیشتر نقشه ها، خصوصا نقشه دما و وزش باد تراز 850 میلی بار نشون میده که بواسطه نفوذ جریانات سرد و مرطوب خزر به منطقه خراسان ما شاهد وزش شدید باد- کولاک برف –کاهش دید در استانهای خراسان شمالی و غرب خراسان رضوی خواهیم بود که در ادامه این امکان وجود داره که در بخشهایی از شهر مشهد بارشهای پراکنده و رگباری و البته کوتاه مدت برف در شامگاه جمعه رخ بده که البته این بارشها ، بارشهای قابلی برای شهر مشهد نخواهد بود!​
n3h3xilmwm7slq7yfia.png

من تحت هیچ عنوان فرضیه کاهش منبع تامین رطوبت سامانه در شمال شرق ایران رو قبول ندارم چون نقشه ها اینو میگن که رطوبت خوبی در شمال شرق ایران موجود هست ولی قسمت نیست که مشهد بارش مطلوبی داشته باشه​

Mohammad-rasht

کاربر ويژه
عجیبه که آستارا یک دفعه برف سبک گزارش کرد و رگبار برف نیست.در دمای 3 داره برف خشک می باره گویا!

ArefGod

Banned
Nature Bushehr

همسایه با ابرها (تصاویری از ارتفاعات کوه سرخ در غرب روستای فاریاب) بوشهر

koh-sorkh%20(1).jpg
koh-sorkh%20(10).jpg
koh-sorkh%20(11).jpg
koh-sorkh%20(12).jpg
koh-sorkh%20(13).jpg
koh-sorkh%20(2).jpg
koh-sorkh%20(4).jpg
koh-sorkh%20(5).jpg
koh-sorkh%20(6).jpg
koh-sorkh%20(7).jpg
koh-sorkh%20(8).jpg
koh-sorkh%20(9).jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این نقشه رطوبت و ولاسیتی و ارتفاع در تراز 700 میلی بار شب گذشته که بوضوح دیده میشه اوج و هسته بارشها در استان ایلام بوده:

ryrohvzhkld1n8ydwxk.png

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا