نوشته اصلی توسط رامين
باسلام خدمت دوستان .يك سوال در مورد نظريه مهبانگ دارم اميدوارم اساتيد محترم به زبان ساده توضيح دهند. بر اساس فرضيات دانشمندان عمر جهان در حدود 13 ميليارد سال است و از طرفي آخرين كهكشانهائي كه با تلسكوپ رويت شده نيز تقريبا در همين حدود از ما فاصله دارن(13 ميليارد سال نوري) .اين يعني بعد از انفجار بزرگ اين دسته از كهكشانها با سرعت نور به آن نقطه رسيده است.از طرفي نوري كه از آن كهكشانها به زمين مي رسد مربوط به 13 ميليارد سال پيش است و اين به اين معني است كه كهكشانهاي مورد نظر به محض وقوع مهبانگ به آن نقطه رسيده است.چطور اين امر امكان پذير است. با تشكر
پاسخ:
این تصویر فکر میکنم به اندازه ی کافی گویا هست :
درود بر دوستان و امیرمحسن عزیز
راستش با مطرح کردن این موضوع یه سوالی توی ذهنم ایجاد شده که چند وقته بهش فکر میکنم ولی راستش از کسی نپرسیده بودم.
اون چیزی که من فهمیدم اینه که دانشمندان با استفاده از تلسکوپ هابل و قرار دادن این تلسکوپ
در یک جهت خاص کهکشان هایی با عمر 13 میلیارد سال نوری رو کشف کردند. با این مشکلی ندارم ولی سوالی توی ذهنم هست اینه اگر تلسکوپ هابل رو دقیقا در جهت معکوس جهت اولیه قرار بدیم و دورترین کهکشانی رو که میشه باهاش رصد کنیم رو پیدا کنیم عمر این کهکشان چند سال نوری میتونه باشه؟
دو سناریو قابل طرح هست:
1- مثلا کهکشانی بالای یک میلیارد سال نوری فاصله پیدا کنند که اونوقت فاصله این کهکشان کشف شده با کهکشانی که 13 میلیارد سال نوری با زمین فاصله داره بیش از 14 میلیارد سال نوری میشه که در اینصورت زمانی که برای بیگ بنگ بیان شده (13.7 میلیارد سال) محل اشکال هست. مگر اینکه گفته بشه فاصله این دو کهکشان از مسیری دیگه کمتر از 13 میلیارد ساله که دراونصورت باید ابعاد فضایی رو بیش از سه بعد در نظر گرفت!
2- فاصله دورترین کهکشان با ما در اون جهت خیلی کم باشه که در اونصورت سوالات اساسی دیگه ای مطرح میشه از جمله اینکه اگر کهکشان انقدر نزدیکه پس بعد از این فاصله چه چیزی قرار گرفته و ...
ببخشید توی این تاپیک این سوالو مطرح میکنم. چون در این مورد درگیری ذهنی داشتم خواستم بپرسم تا اگر شما اطلاعاتی در این زمینه دارید ما رو هم بی بهره نذارید.
با تشکر از شما