• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
quote_icon.png
نوشته اصلی توسط رامين
باسلام خدمت دوستان .يك سوال در مورد نظريه مهبانگ دارم اميدوارم اساتيد محترم به زبان ساده توضيح دهند. بر اساس فرضيات دانشمندان عمر جهان در حدود 13 ميليارد سال است و از طرفي آخرين كهكشانهائي كه با تلسكوپ رويت شده نيز تقريبا در همين حدود از ما فاصله دارن(13 ميليارد سال نوري) .اين يعني بعد از انفجار بزرگ اين دسته از كهكشانها با سرعت نور به آن نقطه رسيده است.از طرفي نوري كه از آن كهكشانها به زمين مي رسد مربوط به 13 ميليارد سال پيش است و اين به اين معني است كه كهكشانهاي مورد نظر به محض وقوع مهبانگ به آن نقطه رسيده است.چطور اين امر امكان پذير است. با تشكر

پاسخ:

این تصویر فکر میکنم به اندازه ی کافی گویا هست :

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

140520-haiti-lightning-storm-8a_5f76f42c5ec35b8d0c0bad8afca75a8f.nbcnews-ux-1280-900.jpg

HECTOR RETAMAL / AFP - Getty Images
3 days

Shocking Reflection: Lightning Strikes Haitian Capital
Lightning strikes during a thunderstorm in the Haitian capital Port-au-Prince on Monday, reflected in a pool of water on the floor of a building under construction. The image was captured with a long exposure.

DR WHO

کاربر ويژه
امواج راسبي يا راسباي (Rossby): كلمه پيچك (Eddy) به حركت دوار و بسته چرخندي و واچرخندي كه در قسمت پايين تروپوسفر عرضهاي مياني و نيز سيستم هاي بسته شديد و ضعيفي كه در تروپوسفر بالا وجود دارند، اشاره مي كند. پيچك هاي فوقاني از اهميت خاصي برخوردار هستند، چرا كه آنها گردش هاي قوي هستند كه در هواي بالا آشكار مي شوند.

مهمتر از پيچكها، وجود امواج عظيم و افقي جريانهاي غربي است. اين امواج (كه ابتدا توسط راسبي دانشمند سوئدی Carl- gustaf Rossby شناسايي شد) و به نام وي ناميده مي شوند، متاثر از گراديان نصف النهاري دما و نيز چرخش زمين هستند و باعث مي شوند كه جريانهاي غربي مغشوش شده و صورت حركت موجي در آيند.

امواج راسبي كه از غرب به شرق در اطراف كره زمين حركت مي كنند و مقاطع زماني رشد آنها چند روز تا يك هفته است به عنوان امواج راسبي معروف و شناخته مي شوند. اين امواج ممكن است جريانهاي پيچكي بسته اي را شكل دهند كه مركز آنها بر حسب اين كه پرفشار يا كم فشار باشد سرد و يا گرم است.

DR WHO

کاربر ويژه
​جریان جتی (به انگلیسی: Jet stream)، یا باختصار جت، بادهای نسبتاً قوی متمرکز در یک جریان باریک در جوّ را می‌گویند.​

جریان جتی یک جریان هوای با سرعت بالا می‌باشد که بصورت یک تونل باد فرضی در ارتفاعات بالای اتمسفر زمین در لایهٔ تروپوپاز قرار گرفته، ، در نقطه انتقال بین تروپوسفر (جاییکه درجه حرارت جو با افزایش ارتفاع کاهش می‌یابد) و استراتوسفر (جاییکه درجه حرارت با افزایش ارتفاع افزایش می‌یابد). آنها حاصل ترکیبی از گرمای اتمسفریک (تابش خورشید و گرمای داخل زمین) و چرخش زمین به دور محور خود است. بر روی زمین قویترین جت استریم‌ها، جت استریمهای قطبی (۱۲ – ۷ کیلومتر یا ۲۳٬۰۰۰ – ۳۹٬۰۰۰ فوت از سطح دریا) هستند و مرتفعتر و مقداری ضعیفتر، جت استریمهای نواحی استوایی یا به اصطلاح گرمسیری (۱۰-۱۶ کیلومتر یا ۳۳٬۰۰۰ – ۵۲٬۰۰۰ فوت از سطح دریا) می‌باشند. نیمکره شمالی و جنوبی هر یک جت استریمهای قطبی و استوایی مخصوص به خودشان را دارند. عبارت جت استریم اغلب برای جت استریم قطبی نیمکره شمالی مورد استفاده قرار می‌گیرد، از آنجاییکه مهمترین پدیده هواشناسی و صنعت هوانوردی می‌باشد. چرا که بیشتر نواحی آمریکای شمالی، اروپا و آسیا را در بر می‌گیرد، بویژه در فصل زمستان. در حالیکه جت استریم قطبی نیمکره جنوبی در بیشتر سال دایره جنوبگان را احاطه می‌کند.

جت استریمهای عمدتاً در نزدیکی مرز بین توده‌های هوا با اختلاف فاحش درجه حرارت شکل می‌گیرند، همانند مرز بین نواحی قطبی و نواحی گرمتر جنوبی. جت استریمها بطور پیوسته یا دایره وار دور محیط زمین قرار نگرفته‌اند. آنها ممکن است ایجاد، متوقف، تقسیم به دو یا چند قسمت، ویا ترکیب به یک جت استریم شوند، ویا اینکه در جهات مخالف جتهای دیگر جریان یابند. مسیر جت استریمها عموماً دارای یک شکل مارپیج است و این پیچ و خمها یک نشانهٔ امواج اتمسفریک رزبای هستند. جت استریمهای اصلی و بزرگ بادهای غربی هستند (جریان غرب به شرق). در طی تابستان نیمکره شمالی، جت استریمهای شرقی می‌توانند در نواحی استوایی و گرمسیر تشکیل شوند، عموماً در نواحی که هوای خشک با هوای با رطوبت بالا در ارتفاع بالای جو مواجه می‌شود.

متخصصین هواشناسی با استفاده از محل جت استریمها بعنوان یک ابزار کمکی در جهت پیش بینی هوا اقدام می‌کنند. مهمترین استفاده تجاری از جت استریمها در مسافرتهای هوایی می‌باشد. چنانچه با پرواز در جهت مخالف یا موافق جریان یک جت استریم، بطور چشمگیری شاهد تاثیر آن بر زمان پرواز خواهیم بود. یک نوع از اغتشاشات هوا در مجاورت جت استریمها یافت می‌شود که می‌تواند خطری برای هواپیماها باشد. یک استفاده مفید جهت آیندگان که بعنوان یک طرح می‌باشد اینستکه می‌توان از جت استریم با قرار دادن یک توربین بادی معلق “ Airborne Wind Turbine “ در آن، انرژی بسیاری دریافت نماییم.

جریان جتی را می‌توان یک تونل باد پر سرعت در ارتفاعات بالا دانست. این رخداد معمولاً در ارتفاعات حدود ۱۱ هزار متر بالای سطح زمین دیده می‌شود. در زمان جنگ جهانی دوم ژاپنیها با استفاده از این پدیده به آمریکا حمله نمودند. آنها با محاسبات دقیق بالنهایی را که پر از بمب بودند تا ارتفاع ۱۵۰۰۰ متری بالا می‌فرستادند و این کانال باد آنها را تا آمریکا حمل می‌کرد، زیرا تا آن زمان هنوز هیچ هواپیمایی توان پرواز تا آمریکا را نداشت.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
نمودار اسکیو تی شهر اهر در شمال غرب ایران

این شهر به احتمال زیاد امروز شاهد رعد و برق های پی در پی و بارش تگرگ خواهد بود:

vte0swj9kaip8v2dmtl5.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
جدیدترین آپدیت cfsv2 برای ماه ژوءن

y4e5a3um.jpg

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

آخرین ویرایش:

Farbod7

New member
DSC_0235.jpgباغات روستای زیبای دهبار واقع در دل رشته کوه های بینالود , پس از آخرین باران اردیبهشت ماه 93
تقدیم دوستان خصوصن مهندس امیر محسن خان و سیبری عزیز :100:

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
سلام سلام سلام :54:
حالتونو نمیپرسم چون کسی جواب نمیده:34:
پس امیدوارم همیشه خوب باشین داداشای گلم:13:

اومدم گردگیری کنم اینجارو:giggle:
:35::35::35::35::35:

004.jpg

:8:خوشگله:8:

شهاب از بوشهر

کاربر ويژه
درود.

محسن جان با عرض پوزش فراوان میشه بفرمایید که از نرم افزاری که بنده در اختیار شما گذاشتم ، چگونه نمودار اسکیوتی دریافت می کنید؟

لطفا در این مورد راهنمایی بفرمایید.

با تشکر.

مناطق شمال غرب اردبیل فردا بعد از ظهر:

hdivihzw82lc07wok8x.jpg

hasan1

کاربر ويژه
quote_icon.png
نوشته اصلی توسط رامين
باسلام خدمت دوستان .يك سوال در مورد نظريه مهبانگ دارم اميدوارم اساتيد محترم به زبان ساده توضيح دهند. بر اساس فرضيات دانشمندان عمر جهان در حدود 13 ميليارد سال است و از طرفي آخرين كهكشانهائي كه با تلسكوپ رويت شده نيز تقريبا در همين حدود از ما فاصله دارن(13 ميليارد سال نوري) .اين يعني بعد از انفجار بزرگ اين دسته از كهكشانها با سرعت نور به آن نقطه رسيده است.از طرفي نوري كه از آن كهكشانها به زمين مي رسد مربوط به 13 ميليارد سال پيش است و اين به اين معني است كه كهكشانهاي مورد نظر به محض وقوع مهبانگ به آن نقطه رسيده است.چطور اين امر امكان پذير است. با تشكر

پاسخ:

این تصویر فکر میکنم به اندازه ی کافی گویا هست :

درود بر دوستان و امیرمحسن عزیز

راستش با مطرح کردن این موضوع یه سوالی توی ذهنم ایجاد شده که چند وقته بهش فکر میکنم ولی راستش از کسی نپرسیده بودم.

اون چیزی که من فهمیدم اینه که دانشمندان با استفاده از تلسکوپ هابل و قرار دادن این تلسکوپ در یک جهت خاص کهکشان هایی با عمر 13 میلیارد سال نوری رو کشف کردند. با این مشکلی ندارم ولی سوالی توی ذهنم هست اینه اگر تلسکوپ هابل رو دقیقا در جهت معکوس جهت اولیه قرار بدیم و دورترین کهکشانی رو که میشه باهاش رصد کنیم رو پیدا کنیم عمر این کهکشان چند سال نوری میتونه باشه؟
دو سناریو قابل طرح هست:
1- مثلا کهکشانی بالای یک میلیارد سال نوری فاصله پیدا کنند که اونوقت فاصله این کهکشان کشف شده با کهکشانی که 13 میلیارد سال نوری با زمین فاصله داره بیش از 14 میلیارد سال نوری میشه که در اینصورت زمانی که برای بیگ بنگ بیان شده (13.7 میلیارد سال) محل اشکال هست. مگر اینکه گفته بشه فاصله این دو کهکشان از مسیری دیگه کمتر از 13 میلیارد ساله که دراونصورت باید ابعاد فضایی رو بیش از سه بعد در نظر گرفت!
2- فاصله دورترین کهکشان با ما در اون جهت خیلی کم باشه که در اونصورت سوالات اساسی دیگه ای مطرح میشه از جمله اینکه اگر کهکشان انقدر نزدیکه پس بعد از این فاصله چه چیزی قرار گرفته و ...

ببخشید توی این تاپیک این سوالو مطرح میکنم. چون در این مورد درگیری ذهنی داشتم خواستم بپرسم تا اگر شما اطلاعاتی در این زمینه دارید ما رو هم بی بهره نذارید.
با تشکر از شما

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
درود بر دوستان و امیرمحسن عزیز

راستش با مطرح کردن این موضوع یه سوالی توی ذهنم ایجاد شده که چند وقته بهش فکر میکنم ولی راستش از کسی نپرسیده بودم.

اون چیزی که من فهمیدم اینه که دانشمندان با استفاده از تلسکوپ هابل و قرار دادن این تلسکوپ در یک جهت خاص کهکشان هایی با عمر 13 میلیارد سال نوری رو کشف کردند. با این مشکلی ندارم ولی سوالی توی ذهنم هست اینه اگر تلسکوپ هابل رو دقیقا در جهت معکوس جهت اولیه قرار بدیم و دورترین کهکشانی رو که میشه باهاش رصد کنیم رو پیدا کنیم عمر این کهکشان چند سال نوری میتونه باشه؟
دو سناریو قابل طرح هست:
1- مثلا کهکشانی بالای یک میلیارد سال نوری فاصله پیدا کنند که اونوقت فاصله این کهکشان کشف شده با کهکشانی که 13 میلیارد سال نوری با زمین فاصله داره بیش از 14 میلیارد سال نوری میشه که در اینصورت زمانی که برای بیگ بنگ بیان شده (13.7 میلیارد سال) محل اشکال هست. مگر اینکه گفته بشه فاصله این دو کهکشان از مسیری دیگه کمتر از 13 میلیارد ساله که دراونصورت باید ابعاد فضایی رو بیش از سه بعد در نظر گرفت!
2- فاصله دورترین کهکشان با ما در اون جهت خیلی کم باشه که در اونصورت سوالات اساسی دیگه ای مطرح میشه از جمله اینکه اگر کهکشان انقدر نزدیکه پس بعد از این فاصله چه چیزی قرار گرفته و ...

ببخشید توی این تاپیک این سوالو مطرح میکنم. چون در این مورد درگیری ذهنی داشتم خواستم بپرسم تا اگر شما اطلاعاتی در این زمینه دارید ما رو هم بی بهره نذارید.
با تشکر از شما

خوب شما میتونی به من بگی ما کجای این جهان هستیم ؟
آیا در حاشیه هستیم یا در میانه یا در مرکز؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا