کد خبر: ۱۳۸۷۶۱
۲۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۹
فرارو- یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: «شاید واقعا یکسری عوامل وابسته به کشورهای خارجی همچون انگلیس و آمریکا در القای تاثیر کیفیت بنزین بر آلودگی هوا دست اندرکار هستند. استعمارگران و کسانی که 100 سال نفت ما را غارت کردند اکنون در سیستم ما وجود دارند و حتی تفکر آنها هنوز حضور دارد و خط نامناسبی به شمای خبرنگار یا بنده می دهند.»
پس از رونمایی از تولید ۶ تا ۷ میلیون لیتر بنزین با مخلوط ۳۵ درصدی متانول در حضور وزیر نفت، انجمن خودروسازان طی نامه ای به معاونت سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به خطرات استفاده از این بنزین هشدار داده است.
در این نامه نوشته شده است: در حالیکه در اغلب کشورهای جهان برای ارتقاء کیفیت سوخت، از ۵ تا ۱۵ درصد اتانول استفاده می کنند؛ متأسفانه ما به دنبال استفاده از متانول آن هم با ترکیب ۳۵ درصدی هستیم که حتی بخار آن باعث کوری چشم می شود.
در ادامه این نامه با ذکر عوارض استفاده از بنزین پایه متانول نوشته شده است: بخارات متصاعده از متانول به شدت سمی بوده و علاوه بر صدمات ریوی، حتی ممکن است باعث کوری چشم شود.
شایان ذکر است پیش از این کارشناسان زیادی نسبت به کیفیت بنزین و تاثیر آن بر آلودگی هوا هشدار داده بودند؛ چنانکه برخی کارشناسان صحبت از تاثیر عامل ناشناخته در آلودگی هوا کرده بودند. (
اینجا)
سید هاشم بنی هاشمی عضو کمیسیون انرژی مجلس
در گفتگو با فرارو گفت: «در بازدیدی که ما هفته گذشته از پالایشگاه شهید تندگویان تهران داشتیم مشاهده کردیم بنزینی که در این پالایشگاه تولید می شود بنزین مرغوب و با کیفیت بسیار بالایی است.»
وی ادامه داد: «به نظر من در بحث تاثیر کیفیت بنزین بر آلودگی هوا افراط و تفریط می شود. اینکه بخشی از علت آلودگی هوا می تواند مربوط به کیفیت سوخت باشد درست است؛ اما همه علت آن نیست.»
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس افزود: «به نظر من تعداد خودروها عامل اصلی در آلودگی هوا است. ارزیابی من که البته کلی است و خیلی دقیق نیست این است که 10، 15 درصد علت آلودگی هوا مربوط به کیفیت سوخت است و باقی آن مربوط به عوامل دیگر است.»
وی درباره علت افزایش آلودگی هوا در امسال نسبت به سال های قبل گفت: «علت آن افزایش تعداد خودروها است.»
بنی هاشمی درباره هشدار خودروسازان نسبت به مصرف متانول در تولید بنزین گفت: «بنده در این زمینه تخصص ندارم. من عضو کمیسیون انرژی مجلس هستم اما کارشناس اینگونه مسائل نیستم.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا در کمیسیون انرژی با کارشناسان یا مشاورینی که در این زمینه تخصص دارند مشورت نمی شود؟، گفت: «راجع این موضوع بحث نکردیم.»
این عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: «خروجی بنزینی که از پالایشگاهها و پتروشیمی ها خارج می شود بنزین مرغوبی است. ممکن است کارشناسی درباره کیفیت بنزین نکاتی را بیان کند؛ اما باید مجموع این فرایند را دید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است.»
وی ادامه داد: «شاید واقعا یکسری عوامل وابسته به کشورهای خارجی همچون انگلیس و آمریکا در القای تاثیر کیفیت بنزین بر آلودگی هوا دست اندرکار هستند. استعمارگران و کسانی که 100 سال نفت ما را غارت کردند اکنون در سیستم ما وجود دارند و حتی تفکر آنها هنوز حضور دارد و خط نامناسبی به شمای خبرنگار یا بنده می دهند.»
وی افزود: «وقتی ما در یک زمینه توانمند می شویم و مثلا وقتی در گذشته بنزین وارد می کردیم و اکنون خود اقدام به تولید بنزین می کنیم، آنها سعی می کنند به نوعی به ما القا کنند این بنزینی که شما تولید می کنید به درد نمی خورد.»
وی تاکید کرد: «بنابراین افرادی که صحبت از تاثیر کیفیت بنزین داخلی بر آلودگی هوا می کنند ممکن است ناخودآگاه هدایت شده باشند و به صورت رسمی نوکر بیگانه باشند.»
این نماینده مجلس گفت: «این صحبت ها را افراد مختلف و به شکل های مختلف بیان می کنند که هدف این صحبت ها در مجموع این است که ما باید بنزین تولید نکنیم. برداشت من این است و ممکن است برداشت من صحیح نباشد اما در مجموع از اطلاعات و گزارشاتی که به دست من رسیده نشان می دهد تنها 10، 15 درصد علت آلودگی هوا مربوط به کیفیت سوخت می باشد.»
وی تصریح کرد: «لذا بیگانگان قصد دارند با بزرگ جلوه دادن این عامل کوچک (کیفیت سوخت) کاری کنند که ما در تولید بنزین نتوانیم خودکفا شویم.»
بنی هاشمی درباره رفع 10، 15 درصد تاثیر کیفیت سوخت بر آلودگی هوا گفت: «در این زمینه ما توانستیم روش هایی را پیدا کنیم که این مسئله را اصلاح کنیم. یعنی ما به دانش آن دست یافتیم و به مرور کیفیت سوخت را بالا می بریم.»
این نماینده مجلس درباره دیگر عوامل موثر بر آلودگی هوا گفت: «تعداد خودروها و تراکم جمعیت علت اصلی در آلودگی هوا می باشد. وقتی تمرکز جمعیت پیش می آید عوارض نامطلوب به همراه خواهد داشت. چنانکه این آلودگی هوا در استانبول نیز وجود دارد و این شهر اینقدر آلوده است که نمی توان حتی در آن راه رفت.»