• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

salar69

کاربر ويژه
خلاصه گزارش بارش كشور:
1- ارتفاع بارش کشور تا 29 دي ،116 ميليمتر،نسبت به ميانگين درازمدت21+ درصد و سال آبي گذشته 38+ درصد
2- حجم بارش كشور تا 29 دي معادل 191.171 ميليارد مترمكعب

salar69

کاربر ويژه
از عوامل دور پيوندي که

اثرات مثبت در بارش هاي پاییز 91 داشت مي توان به دماي اقيانوس آرام اشاره كرد. همچنين از
ديگر عوامل مثبت موثر در بارش هاي پاییز مي توان به توزيع گردايان فشاري مناسب و شرايط
سيكلون زائي بر روي درياي مديترانه اشاره داشت. همچنين افزايش نسبي دما برروي دريا سرخ و بالاتر از نرمال بودن دمای دریای عمان و خلیج فارس میتواند ﻋﺎﻣﻞ مثبتی ﺑـﺮ روي فعال شدن سامانه هاي جنوبي باشد.

indian_ocean-ssts.png

arashz

مدیر بخش هواشناسی
چنانکه این آلودگی هوا در استانبول نیز وجود دارد و این شهر اینقدر آلوده است که نمی توان حتی در آن راه رفت. ......

فکر میکنید این حرفو کی زده ؟؟؟؟

سعید عزیز این مطلب در خبری که امروز در مورد کیفیت بنزین منتشر شده اومده، لطفا طبق خواسته ادمین محترم، امیر محسن و مهرداد عزیز و بنده از درج مطالبی که باعث منحرف شدن تاپیک از مسیر خودش میشه اجتناب کنید، نقل قول از فردی که خودش به غیر متخصص بودن خودش اذعان داره هیچ دردی رو از ما دوا نخواهد کرد و فقط باعث ادامه یافتن بحث میشه.

از همکاریتون تشکر میکنم:گل:

saeed hh

کاربر ويژه
سعید عزیز این مطلب در خبری که امروز در مورد کیفیت بنزین منتشر شده اومده، لطفا طبق خواسته ادمین محترم، امیر محسن و مهرداد عزیز و بنده از درج مطالبی که باعث منحرف شدن تاپیک از مسیر خودش میشه اجتناب کنید، نقل قول از فردی که خودش به غیر متخصص بودن خودش اذعان داره هیچ دردی رو از ما دوا نخواهد کرد و فقط باعث ادامه یافتن بحث میشه.

از همکاریتون تشکر میکنم:گل:

دردی که دوا نمیکنه ولی یه سیخ باید بزنه البته دیگه تیر چراغ برقم به ما بخوره دیگه صدامون درنمیاد!! ولی خدایی بحثش دیگه به تایبک مربوطه!! مربوط هم نباشه بساط خنده ونشاط بچه ها رو فراهم میکنه :خنده2:

salar69

کاربر ويژه
عضو کمسیون انرژی مجلس . اول گفته الودگی هوا تو شهرها یه چیز عادی هستش بدش گفته عوامل استکبار دارن به مردم تلقین میکنند که الودگی زیاده که خوشون هم توالودگی هوا دست دارن بد گفته مگه فقط واسه ماست شما یه جا نشون بده تو دنیا نباشه بدشم مثال استانبول رو زده

حالا مگه اشتباه گفته نه قولاااااااااااااااااام !!

استانبول مشكل آلودگي هوا ندارد

شهردار توزلا (شهردار يكي از مناطق شهر استانبول) در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس با بيان اين كه اولين بار است كه به تهران سفر مي كند و شناخت چنداني از تهران ندارد،‌ اظهار داشت: به واسطه استفاده از گاز طبيعي، ساخت پل و جاده خوشبختانه در استانبول و به تبع آن در توزلا با مشكل ترافيك و آلودگي هوا مواجه نيستيم. وي با بيان اين كه شهرداري استانبول و توزلا مي‌توانند در انتقال تكنولوژي به شهر تهران نقش داشته باشند،‌ ادامه داد: به واسطه همكاري كه شهرداري با اروپا داريم، مي‌توانيم در انتقال تكنولوژي مورد نياز تهران موثر باشيم.

salar69

کاربر ويژه
النینو متوسط در مناطق حاره ای و تاثیر آن بر تغذیه ی مناسب تر هوای گرم و مرطوب به داخل سامانه های جنوب غربی بارشهای مناطق جنوبی و زاگرس بیشتر از نرمال پیش بینی میشود.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
تشکر میکنم از سعید عزیز

سعید جان بخواهیم و نخواهیم فعلا اوضاع و احوال همین هست! به قول معروف باید کلاه خودمون رو بچسبیم!

محمد بجنورد

کاربر ويژه
سلامی دوباره{سلامی که گفتم یاد کارشناس محترم و متشخص سازمان افتادم!!!}

آرش جان یه سوالی دارم{البته بقیه ی دوستان و اساتید هم میتونن جواب بدن}:بنظر شما عوامل و دلایل بوجود آمدن گردباد چیست؟؟؟خیلی ذهنمو مشغول کرده ولی نتونستم واسش جوابی بدست بیارم واسه همین گفتم اینجا بپرسم{البته یه بار تو پی تی پرسیدم ولی هیچکی جوابمو نداد متاسفانه!!!!}

arashz

مدیر بخش هواشناسی
سلامی دوباره{سلامی که گفتم یاد کارشناس محترم و متشخص سازمان افتادم!!!}

آرش جان یه سوالی دارم{البته بقیه ی دوستان و اساتید هم میتونن جواب بدن}:بنظر شما عوامل و دلایل بوجود آمدن گردباد چیست؟؟؟خیلی ذهنمو مشغول کرده ولی نتونستم واسش جوابی بدست بیارم واسه همین گفتم اینجا بپرسم{البته یه بار تو پی تی پرسیدم ولی هیچکی جوابمو نداد متاسفانه!!!!}

محمد جان تا جائی که من میدونم، وقتی در یک منطقه با رطوبت محیطی بسیار بالا، عامل صعود هوا به همراه وزش باد همراه بشه، در امتداد ناحیه ای که وزش باد وجود داره سلول های همرفتی بسیاری بوجود میان، حالا هم عامل صعود هوا رو داریم و هم باد، این دو عامل باعث چرخش سلول های همرفتی بدور خودشون میشه، این عمل باعث افزایش ناپایداری در مرکز ابر میشه تا حدی که یک منطقه بسیار ناپایدار میشه که در نهایت بصورت یک قیف از داخل خارج میشه، این رو بگم که ممکنه اصلا قیف گردباد به زمین نرسه! اما به محض برخورد قیف به زمین، بخاطر اختلاف فشاری زیاد، اگر از روی یک خانه رد بشه باعث انفجار خانه از درون میشه! وزش باد های شدید هم که باعث خسارت های بسیار خواهد شد.

دوستان اگر جائی از صحبت من ایراد داره لطفا تصحیح بفرمائید.

محمد بجنورد

کاربر ويژه
محمد جان تا جائی که من میدونم، وقتی در یک منطقه با رطوبت محیطی بسیار بالا، عامل صعود هوا به همراه وزش باد همراه بشه، در امتداد ناحیه ای که وزش باد وجود داره سلول های همرفتی بسیاری بوجود میان، حالا هم عامل صعود هوا رو داریم و هم باد، این دو عامل باعث چرخش سلول های همرفتی بدور خودشون میشه، این عمل باعث افزایش ناپایداری در مرکز ابر میشه تا حدی که یک منطقه بسیار ناپایدار میشه که در نهایت بصورت یک قیف از داخل خارج میشه، این رو بگم که ممکنه اصلا قیف گردباد به زمین نرسه! اما به محض برخورد قیف به زمین، بخاطر اختلاف فشاری زیاد، اگر از روی یک خانه رد بشه باعث انفجار خانه از درون میشه! وزش باد های شدید هم که باعث خسارت های بسیار خواهد شد.

دوستان اگر جائی از صحبت من ایراد داره لطفا تصحیح بفرمائید.

سپاسگزارم آرش جان،ولی ای کاش میشد یه مقدار توضیحاتتون عامیانه تر بود!!!!چون من قراره اینو واسه رفیقم توضیح بدم!!!فکر کنم مخش هنگ کنه!!!!

باز هم ممنون.

salar69

کاربر ويژه
سپاسگزارم آرش جان،ولی ای کاش میشد یه مقدار توضیحاتتون عامیانه تر بود!!!!چون من قراره اینو واسه رفیقم توضیح بدم!!!فکر کنم مخش هنگ کنه!!!!

باز هم ممنون.

محمد جان این به دردت میخوره البته طولانیه ولی فکر کنم کامل باشه.

گردباد چگونه بوجود می آید ؟

اگر چه خیلی از عوامل تشکیل گردبادها هنوز برای دانشمندان ناشناخته است اما در هر صورت بیشتر گردبادها از یک سیکل چرخشی مشخص تبعیت می کنند این پدیده قطعا بواسطه پیدایش یک ابر رعد و برقی قدرتمند اتفاق می افتد برای ایجاد یک گردباد شما نیاز به دو توده هوای متفاوت دارید
1- توده هوای گرم و مرطوب 2- توده هوای سرد و خشک

در زمانی که این دو توده هوای کاملا متفاوت به همدیگر می رسند در اتمسفر بی ثباتی ایجاد می کنند از نشانه های این بی ثباتی می توان به تغییر جهت باد و افزایش سرعت آن ، پدیده هایی همچون رعد و برق و تگرگ و رگبارشدید اشاره کرد

اساس تشکیل گردباد ترنادو بر مبنای سلول ابر رعد و برقی است اما خود سلول ابر رعد و برقی در نتیجه جبهه سرد ایجاد می شود

به طور واضح در زمانی که یک سیستم هوا از رشته کوه های راکی می گذرد سرد و متراکم می شود از آنجا به سمت شرق تغییر مسیر می دهد و به سمت دشتهای روباز مرکز ایالات متحده حرکت می نماید با ورود به بخش آمریکای مرکزی جایی که دشتها و مزارع قرار دارند با توده هوای گرم و مرطوب برخورد نموده و آن را به سمت بالا می فرستد حال این هوای گرم و مرطوب که به سمت ارتفاعات بالاتر جو رانده می شود قطرات ابر را بوجود می آورد اما مولفه عمودی همچنان ادامه دارد و رطوبت محیط هم بالاست پس رشد عمودی در ابر ادامه پیدا می کند تا جایی که تبدیل به یک سلول ابر رعد و برقی بزرگ گردد

نظیر همین پدیده در برخورد دو توده هوای گرم و مرطوب خلیج مکزیک و سرد و خشک کانادا قابل انتظار است

تگرگهای خیلی بزرگ ، رعد و برق شدید و بادهای قوی از نشانه های طوفانهای تندری در قاره آمریکاست

ترنادو زمانی شروع می شود که طوفان تندری ( رعد و برقی ) یک سیستم چرخش پادساعتگرد به ارتفاع چند مایل در اتمسفر ایجاد نماید تا جایی که یک سلول بسیار قدرتمند ایجاد شود در این حالت ریزش در ابر تقویت می گردد ریزش معمولا بصورت بارش تگرگهای درشت است

خوب حالا شرایط پیدایش گردباد خشکی یا ترنادو بوجود می آید یکسری تغییرات در سمت و سرعت باد در نزدیکیهای سطح زمین باعث ایجاد وزش بادهای جانبی در سطح زمین شده وسرعت این بادها در هر لحظه بیشتر می شود در مرحله بعد این بادهای افقی و جانبی به زیر یک طوفان تندری می رسد و بدلیل ناپایداری شدید و فرارفت هوا مولفه های جریان عمودی درون آنها تقویت می شوند .

illustration2.jpg

حال بیائید ببینیم درون طوفان تندری چه اتفاقاتی انجام می شود

در زمان نزدیک شدن بادهای افقی به زیر طوفان تندری ناپایداری هوا از سطح زمین تا کف ابر زیاد می شود ولی بواسطه توده هوای سردی که از ریزش تگرگ و قطرات فوق سرد ایجاد شده کف ابر رعد و برقی ، حالت محدب و خمره ای پیدا می کند و یک قیف چرخنده در زیر ابر بوجود می آید که به طرف سطح زمین حرکت می کند

severe-weather-weather-250418_1280_960.jpg

موقعی که به سطح زمین می رسد یک مخروط بسیار زیبا زیر ابر شکل می گیرد خوب وقتی که این مخروط کامل شود بواسطه ناپایداری شدید هوا ، جهت چرخش گردباد سیکلونی یا مخالف عقربه های ساعت می شود و به این ترتیب گردباد خشکی یا ترنادو بوجود می آید .

اکنون شما یک گردباد بسیار قوی می بینید که با سرعت متغییر 75 تا 100 کیلومتر به سمت شما می آید در این حالت منطقه بارشی طوفان تندری یا سلول ابر رعد و برقی در پشت سر گردباد قرار می گیرد .

ریزشهای شدید از ابر رعد و برفی ، خلائی در مرکز طوفان تندری ایجاد می کند و موجب شتاب گرفتن چرخش مخروط به طرف مرکز و افزایش سرعت گردباد می شود

یک سلول ابر رعد و برقی تا 15 کیلومتر رشد عمودی دارد و تونل گردباد زیر آن می تواند یک واچرخند به ارتفاع 10 کیلومتر ایجاد نماید

باید در نظر داشت عواملی همچون شدت تابش نور خورشید ، شتاب جاذبه زمین ، میزان دما و رطوبت محیط در تقویت یا تضعیف یک گردباد نقش دارند

در بعدار ظهر بیشتر از هر زمانی دیگر گردبادها بوجود می آیند

در برخی مواقع گردبادها با طوفانهای حاره ای همراه می شوند و شدت تخریب را به اوج خود می رسانند در این صورت شما این پدیده را در سمت راست یا جلوی مرکز طوفان خواهید دید ولی باید توجه داشت که عمر متوسط هر ترنادو کمتر از یک ساعت بوده و اغلب پس از طی مسافت 30 الی 50 کیلومتر متوقف می شوند

tornado1.jpg

ترنادو همانند یک مکش بسیار قوی عمل می کند و اشیاء بزرگ و کوچک را بدرون ستون چرخنده خود می کشاند رعد و برق حاصل از ترنادوها سالیانه 220 نفر را در آمریکا به کام مرگ فرو می برد تگرگهای درشت به اندازه یک گریپفروت به زمین می ریزند که در این صورت بارش این تگرگها خساراتی بالغ بر چند صد میلیون دلار به مزارع و ساختمانها وارد می کند

به گردبادی که بر روی دریا تشکیل گردد واتر اسپات می گوئیم البته قدرتش از گردبادهای خشکی کمتر است این نوع گردباد از دهانه ابر رعد و برقی همانند یک قیف چرخشی خارج گردیده و به سطح آب می رسد و آب را بدرون خود می مکد واتر اسپاتها بیشتر در سواحل خلیج مکزیک و همینطور جنوب شرقی ایالات متحده به وقوع می پیوندند الته در غرب آمریکا هم در طوفانهای هوای سرد در اواخر پائیز و اواخر زمستان بوجود می آیند.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
با تشکر از سالار عزیز و در تکمیل صحبت ایشون:

24028-004-C0F68D0C.jpg

و در زمان تورنادو:

24036-004-9457B92D.jpg

آخرین ویرایش:

salar69

کاربر ويژه
اینم یه توضیح ساده :

علت به وجود آمدن این پدیده طبیعی تداخل هوای گرم با هوای سرد و پر فشار است. گردباد زمانی به وجود می‌آید که هوای گرم و مرطوب از سطح زمین به سمت یک هوای سردتر و چگال‌تر در بالای سطح زمین برخورد می‌کند. جالب است بدانید که حرکت پرخشی گرد باد به دلیل حرکت چرخشی کره زمین به وجود می‌آید.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
اون مخروط ساختار بسیار ویژه ای داره، در حقیقت فشار در اون نقطه به حدی کاهش پیدا میکنه که هوا از داخل ابر و لایه های بالائی به سمت زمین کشیده میشه و بعد به سرعت و در یک مسیر مارپیچ به سمت ابر برمیگرده!

گردباد هائی که در ایران و در تابستان بوجود میان کلا از لحاظ ساختاری با گرد باد هایی مثل این فرق میکنند چون عامل ناپایداری برعکس تورنادوها نه در آسمان که در اطراف زمین هست و به همین دلیل گردبادهای تابستانی ایران قدرت چندانی ندارن.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
اینم یه توضیح ساده :

علت به وجود آمدن این پدیده طبیعی تداخل هوای گرم با هوای سرد و پر فشار است. گردباد زمانی به وجود می‌آید که هوای گرم و مرطوب از سطح زمین به سمت یک هوای سردتر و چگال‌تر در بالای سطح زمین برخورد می‌کند. جالب است بدانید که حرکت پرخشی گرد باد به دلیل حرکت چرخشی کره زمین به وجود می‌آید.

سالار جان وزش باد در امتداد جبهه سرد هم تاثیر بسزائی در افزایش سرعت چرخشی ابر تورنادو داره چون چرخش زمین به اندازه کافی نیرو نداره تا سرعت بالای چرخشی رو تامین کنه، در بهترین حالت باعث ایجاد هاریکن میشه اما ابر تورنادو یک طوفان کاملا محلی هست.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا