• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

navid-mashhad

کاربر ويژه
درود

ایران در عرض 30 درجه واقع شده و جز کمربند جهانی بیابانی محسوب میشه بنابر این نباید انتظار بارش مناطق معتدل رو داشت. عامل بوجود اومدن این نوار بیابانی در دور تا دور کره زمین وجود فشار زیاد جنب حاره ای بوده که عامل نزول هوا و گرم شدن بی درو آن ست که سبب صاف شدن هوا و رطوبت کم میشود.

کاملا درسته مهردادجان باید قبول کرد که کشور به غیر سواحل شمالی و برخی مناطق کوهستانی شمالی و غربی کلا خشک و نیمه خشک هست
این کمربند بیابانی از غرب صحرای آفریقا (ساحل شرقی اطلس ) شروع میشه و به ترتیب شمال آفریقا - خاورمیانه-آسیای مرکزی رو در بر میگیره و به بیابان گبی در مغلوستان ختم میشه
این کمربند در نیمکره جنوبی (حوالی 30 درجه جنوبی) هم به نوعی وجود داره منتها به دلیل وجود اقیانوسهای بیشتر و خشکی کمتر نمود ظاهریش کمتره اما وجود بیابان های آتاکاما و نامیبیا وجودشو ثابت می کنه
شانسی که ما اوردیم اینه که کشور روی فلات قرار گرفته اگرنه آب و هواش از نظر گرما مثل عراق و حتی با بارش کمتر بود

IRAJ1

کاربر ويژه
week2_totp_b.png

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
کاملا درسته مهردادجان باید قبول کرد که کشور به غیر سواحل شمالی و برخی مناطق کوهستانی شمالی و غربی کلا خشک و نیمه خشک هست
این کمربند بیابانی از غرب صحرای آفریقا (ساحل شرقی اطلس ) شروع میشه و به ترتیب شمال آفریقا - خاورمیانه-آسیای مرکزی رو در بر میگیره و به بیابان گبی در مغلوستان ختم میشه
این کمربند در نیمکره جنوبی (حوالی 30 درجه جنوبی) هم به نوعی وجود داره منتها به دلیل وجود اقیانوسهای بیشتر و خشکی کمتر نمود ظاهریش کمتره اما وجود بیابان های آتاکاما و نامیبیا وجودشو ثابت می کنه
شانسی که ما اوردیم اینه که کشور روی فلات قرار گرفته اگرنه آب و هواش از نظر گرما مثل عراق و حتی با بارش کمتر بود

دقيقا نويد جان

طبق منابع هوا اقليم بر روي ايران عموما هر چه به ارتفاعات ميريم بر ميزان بارش افزوده ميشه حتي در نواحي خشك جنوب كشور و جنوب شرق اين امر صادقه. در يك عرض جغرافيايي ثابت بيشترين مقدار بارش متعلق به ناحيه اي ست كه ارتفاع آن بيشتر و غربي تر باشه اما اگه ناحيه اي پيدا بشه كه ارتفاع اون بيشتره ولو اينكه در شرق كشور باشه اون ناحيه بيشترين بارش رو داره.

تنها يك استثنا داريم و اون دامنه هاي البرز شمالي ست بطوريكه در دامنه البرز شمالي هر چه از دامنه به سمت ارتفاعات ميريم از مقدار بارش كم ميشه!!!!! دليل اين امر اهميت بيشتر دوري و نزديكي به منابع رطوبتي (خزر) هست.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
دوستان كسي از تاريخ دقيق سيل سال 1336 امامزاده داوود تهران خبر داره؟

گفته ميشه اون سال در تابستون مونسون هند اونقدر پيشروي كرده بوده كه تا قلب پارس كشيده شده و تهران بارش شديد داشته !!!!

نقشه هاي اون سال كاملا موجود هست منتها بايد روز دقيق حادثه مشخص باشه تا بر روي اون روز فوكوس كنيم.

محمد بجنورد

کاربر ويژه
سلام عرض میکنم خدمت تمامی دوستان و اساتید

سایت datameteo هرچند ناچیز واسه دوشنبه برف پیش بینی کرده!!!!

MON 21
chancesnow.png
Scattered clouds with Occasional Snow Showers-6.8°C1.8°C0.4cm

البته پیش بینی هفته ی بعدش هم خوبه واسه ما

TUE 29
rain.png
Cloudy with Showers Possible6.3°C13.9°C6.5mmSE 24 max 30
WED 30
rain.png
Rain2.6°C4.0°C31.2mmWNW 22 max 28

arashz

مدیر بخش هواشناسی
دوستان كسي از تاريخ دقيق سيل سال 1336 امامزاده داوود تهران خبر داره؟

گفته ميشه اون سال در تابستون مونسون هند اونقدر پيشروي كرده بوده كه تا قلب پارس كشيده شده و تهران بارش شديد داشته !!!!

نقشه هاي اون سال كاملا موجود هست منتها بايد روز دقيق حادثه مشخص باشه تا بر روي اون روز فوكوس كنيم.

مهرداد جان محمد آمارش رو داره، باید از اون بپرسید.

راستی ممنون بابت انیمیشن ها، فقط یک چیزی ذهن من رو مشغول کرده: اون ITCZ در منطقه ما و بخصوص شبه قاره هند در تابستان به شدت به سمت شمال متمایل میشه! دلیلش احیانا جریان مونسون هند نیست؟

اگر مونسون هند باعث این انحراف میشه باید بیشتر گرما و بی بارشی ایران رو بر عهده مونسون هند بگذاریم تا جنب حاره ای! چون به نسبت بقیه مناطق، باعث تمرکز بیشتر جنب حاره ای روی منطقه ما میشه و برعکس بارش شدید روی شبه قاره هند بوجود میاره!

محمد بجنورد

کاربر ويژه
ببینید افزایش دما چه میکنه!!!!واسه اردبیل هم همش بارون!!!!

MON 28
rain.png
Rain9.2°C11.8°C7.1mmSW 20 max 24
TUE 29
rain.png
Rain6.3°C7.6°C16.6mmSSE 15 max 17
WED 30
mcloudy.png
Cloudy5.0°C10.7°C-SW 17 max 22
THU 31
mcloudy.png
Cloudy5.2°C11.4°C-WSW 20 max 24
FRI 1
mcloudy.png
Cloudy5.8°C7.7°C1.1mmESE 11 max 13
SAT 2
rain.png
Rain4.8°C6.5°C15.4mmSSE 7 max 11
SUN 3
rain.png
Rain3.1°C9.2°C10.9mmSW 9 max 13

navid-mashhad

کاربر ويژه
محمد-بجنورد این سایت رو من قبول ندارم
1 ماه قبل یه بار برای تهران 52 میل برف زد!!!!! که نیومد

محمد بجنورد

کاربر ويژه
محمد-بجنورد این سایت رو من قبول ندارم
1 ماه قبل یه بار برای تهران 52 میل برف زد!!!!! که نیومد

سلام نویدجان

فکر کنم این دفعه بشه بهش اعتماد کرد!!!!!چون مطابق با سایر نقشه ها داره پیش بینی میکنه!!!!ولی اگه بگین نذار؛نمیذارم.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان محمد آمارش رو داره، باید از اون بپرسید.

راستی ممنون بابت انیمیشن ها، فقط یک چیزی ذهن من رو مشغول کرده: اون ITCZ در منطقه ما و بخصوص شبه قاره هند در تابستان به شدت به سمت شمال متمایل میشه! دلیلش احیانا جریان مونسون هند نیست؟

اگر مونسون هند باعث این انحراف میشه باید بیشتر گرما و بی بارشی ایران رو بر عهده مونسون هند بگذاریم تا جنب حاره ای! چون به نسبت بقیه مناطق، باعث تمرکز بیشتر جنب حاره ای روی منطقه ما میشه و برعکس بارش شدید روی شبه قاره هند بوجود میاره!

خواهش مي كنم

ITCZ كه به استواي هواشناسي مشهور هست منطقه درونگرايي حاره ايه كه بادها از مراكز پر فشار جنب حاره اي عرض 30 درجه شمالي و 30 جنوبي به هم ميرسن و همگرا شده و صعود مي كنه و تشكيل كمربندي از كمفشارها دورتادور كره زمين در نزديكي استواي جغرافيايي ميده كه بندرت بر روي استواي جغرافيايي منطبق ميشه ئر تابستان نيمكره شمالي اين خط بالاي استواي جغرافيايي و در زمستان در پايين اين خط و در نيمكره جنوب قرار مي گيره.

بله به نظر من يك نوع تعامل بين مونسون تابستانه هند و پيشروي پر فشار جنب حاره اي بر روي خاورميانه ديده ميشه و من براي همين هست مي گم بارش تابستانه در جنوب شرق كشور نتيجه عكس در بارش تابستانه البرز جنوبي داره و با تحقيق مطمئن تر شدم.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
سلام نویدجان

فکر کنم این دفعه بشه بهش اعتماد کرد!!!!!چون مطابق با سایر نقشه ها داره پیش بینی میکنه!!!!ولی اگه بگین نذار؛نمیذارم.

محمد جان حتی فکرش هم شیرین هست! چرا نگذارید؟ اتفاقا میخواستم پیشبینی اصفهان رو هم بگذارید چون اون هفته دوباره من مسافر اصفهانم!:خجالت2:

arashz

مدیر بخش هواشناسی

خواهش مي كنم

ITCZ كه به استواي هواشناسي مشهور هست منطقه درونگرايي حاره ايه كه بادها از مراكز پر فشار جنب حاره اي عرض 30 درجه شمالي و 30 جنوبي به هم ميرسن و همگرا شده و صعود مي كنه و تشكيل كمربندي از كمفشارها دورتادور كره زمين در نزديكي استواي جغرافيايي ميده كه بندرت بر روي استواي جغرافيايي منطبق ميشه ئر تابستان نيمكره شمالي اين خط بالاي استواي جغرافيايي و در زمستان در پايين اين خط و در نيمكره جنوب قرار مي گيره.

بله به نظر من يك نوع تعامل بين مونسون تابستانه هند و پيشروي پر فشار جنب حاره اي بر روي خاورميانه ديده ميشه و من براي همين هست مي گم بارش تابستانه در جنوب شرق كشور نتيجه عكس در بارش تابستانه البرز جنوبي داره و با تحقيق مطمئن تر شدم.

اگر جهت جریانات از سمت جنوب شرق باشه، البرز باعث صعود دینامیکی خواهد شد، سال 72 یا 73، دقیقا یادم نیست، اصفهان در میانه تابستان بارش باران داشت! تا جائی که یادم میاد اون زمان سمت و سوی جریانات جنوب شرقی بود یعنی کمی از رطوبت مونسون به مناطق داخلی نفوذ کرده بود، اون زمان من دوم دبیرستان بودم!

ماهان.

کاربر ويژه
برخی از ایستگاههای بریتانیا تا 25 سانت بارش برف داشتند. برخی از نقاط مرتفع هم سرعت بادی تا 170 کیلومتر در ساعت داشت.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
محمد جان حتی فکرش هم شیرین هست! چرا نگذارید؟ اتفاقا میخواستم پیشبینی اصفهان رو هم بگذارید چون اون هفته دوباره من مسافر اصفهانم!:خجالت2:

درود آرش عزیز

همین الان که نقشه های جی اف اس رو بررسی کردم ، خدا رو شکر بازهم در جدیدترین آپدیتش در واپسین روزهای ژانویه و خصوصا در اوایل ماه فوریه بارشهای قابل توجه و سنگینی رو برای غالب نقاط کشور در نظر گرفته که با احستاب این آپدیت میشه چندین آپدیت پیاپی پس میشه خیلی به اون روزها امیدوار شد.:گل:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا