• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aznavar

کاربر ويژه

بزرگترين موج زلزله 5.6 ريشتر بود.

میتونم بگم ک این بزرگترین زلزله هست که تجربه کردم. با اینکه 70-80 کیلومتری اینجا بود اما بشدت لرزید
موقع زلزله رو زمین دراز کشیده بودم صدای عجیبی از زمین امد.
امیدوارم روستا آسیب ندیده باشن:(

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
میتونم بگم ک این بزرگترین زلزله هست که تجربه کردم. با اینکه 70-80 کیلومتری اینجا بود اما بشدت لرزید
موقع زلزله رو زمین دراز کشیده بودم صدای عجیبی از زمین امد.
امیدوارم روستا آسیب ندیده باشن:(

سجاد

خدا رو شكر براي شما مشكلي ايجاد نشد

مگه خرم آباد نيستي اپي سنتر با خرم آباد 37 كيلومتر فاصله داشته !!!!!

aznavar

کاربر ويژه

سجاد

خدا رو شكر براي شما مشكلي ايجاد نشد

مگه خرم آباد نيستي اپي سنتر با خرم آباد 37 كيلومتر فاصله داشته !!!!!

اووف چ خبره!!!!

732ybpi2u0lfs9cuchhe.png

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
نگراني من از سيرچ كرمان هنوز برطرف نشده و به يكباره پسلرزه ها متوقف شدن اين زياد نشونه خوبي نيست.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان چرا اینقد تعداد زلزله ها زیاد شده؟(یا ما زیادی حساس شدیم؟)

نه واقعا تعداد بسيار افزايش پيدا كرده و اين در كل سطح كشور ديده ميشه حتي روي دراي خزر هم زلزله رخ ميده. معلومه كه فشار سطح عربستان باعث خرد شدن مجموعه سنگهاي نواحي مختلف پوسته زمين ايران ميشه.

map_image.jpg

کدخدا

کاربر ويژه
انگار فشار صفحه عربستان بیشتر شده تعداد زلزله ها بیشتر شده خدا خودش رحم کنه :ناراحت:

کدخدا

کاربر ويژه

نه واقعا تعداد بسيار افزايش پيدا كرده و اين در كل سطح كشور ديده ميشه حتي روي دراي خزر هم زلزله رخ ميده. معلومه كه فشار سطح عربستان باعث خرد شدن مجموعه سنگهاي نواحي مختلف پوسته زمين ايران ميشه.

map_image.jpg

مهرداد جان فشار بیشتر صفحه افریقا بر صفحه عربستان به ما تاثیر گذاشته.به نظرت این فشار تا کی به اوج میرسه؟به نظر این فشار صفحه عربستان کم و زیاد میشه

arashz

مدیر بخش هواشناسی

map_image.jpg

کشوری که از چهارطرف در محاصره کوه و گسل هست همینه!

انگار فشار صفحه عربستان بیشتر شده تعداد زلزله ها بیشتر شده خدا خودش رحم کنه :ناراحت:

محمد جان فشار صفحه عربستان همیشه بوده و خواهد بود! اونقدر هم سریع حرکت میکنه که حد نداره! باعث میشه سالی 2.5 سانتیمتر از عرض تنگه هرمز کم بشه!
اگر عرض تنگه رو 60 کیلومتر بگیریم میشه 60000000 سانتی متر، 24 میلیون سال دیگه تنگه هرمز کاملا بسته میشه و خلیج همیشه فارس تبخیر خواهد شد! شاید برای ما زمان زیادی باشه اما برای کره زمین یک چشم بر هم زدن هست! بعد از اون عربستان کاملا به صفحه اوراسیا خواهد چسبید و منطقه ما به سمت شمال شیفت خواهد کرد، فکر کنم 100 میلیون سال دیگه ایران جائی قرار بگیره که الان قزاقستان هست! در محل دریای سرخ هم یک اقیانوس جدید شکل خواهد گرفت!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
متاسفانه مناطق غربي و جنوبي كشور حاشيه صفحه عربستان واقع شدن يعني مرز بين صفحه اوراسيا و صفحه عربستان. هميشه تعداد زلزله ها در مرز بين دو صفحه بسيار زياده . صفحه عربستان به سمت شمال فشار وارد مي كنه ولي بلوك اورسيا كه قسمت اعظم ايران هست مقاومت مي كنه همين امر باعث وارد شدن تنش و فشار بسيار زياد به نواحي مختلف پوسته زمين كشور مي شه تنش ساليان سال در مجموعه سنگي ناحيه جمع ميشه ابتدا تغيير شكل در اين مجموعه ايجاد ميشه تا اونكه سرانجام فشار و تنش از آستانه تحمل مجموعه سنگي فراتر ميره در اين زمان سنگ ها مي شكنن و انرژي به صورت امواج آزاد مي شه امواج با جهات گوناگون از كانون زلزله در عمق زمين به اطراف منتشر مي شه وقتي اين امواج به سطح زمين ميرسن به صورت زلزله بروز مي كنن و سبب خسارات مي شن.

در پوسته درياي سرخ دور شدگي وجود داره يعني صفحه عرربستان و آفريقا از هم دور مي شن و سبب گسترش پوسته درياي سرخ مي شه.

iran_subduction.jpg

emnofig1.jpg

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان فشار بیشتر صفحه افریقا بر صفحه عربستان به ما تاثیر گذاشته.به نظرت این فشار تا کی به اوج میرسه؟به نظر این فشار صفحه عربستان کم و زیاد میشه

اين فشار هميشه ادامه داشته متاسفانه اين يكي از واقعيات كشور بوده و هست و ما بايد خودمون رو براي رويا رويي با حوادث آتي و احتمالي خيلي بيشتر از اينها آماده كنيم.

وقتي چند روز پيش مي شنوم و مي بينم كه يك زن حامله در شهران تهران به دليل اينكه خونه مجاور بواسطه گوبرداري خونه ش خراب شده و زير آوار دفن شده و مرده واقعا دلسرد مي شم يعني از همين ابتداي كار اصول ايميني رو مهندس ناظر قورت داده

کدخدا

کاربر ويژه
کشوری که از چهارطرف در محاصره کوه و گسل هست همینه!

محمد جان فشار صفحه عربستان همیشه بوده و خواهد بود! اونقدر هم سریع حرکت میکنه که حد نداره! باعث میشه سالی 2.5 سانتیمتر از عرض تنگه هرمز کم بشه!
اگر عرض تنگه رو 60 کیلومتر بگیریم میشه 60000000 سانتی متر، 24 میلیون سال دیگه تنگه هرمز کاملا بسته میشه و خلیج همیشه فارس تبخیر خواهد شد! شاید برای ما زمان زیادی باشه اما برای کره زمین یک چشم بر هم زدن هست! بعد از اون عربستان کاملا به صفحه اوراسیا خواهد چسبید و منطقه ما به سمت شمال شیفت خواهد کرد، فکر کنم 100 میلیون سال دیگه ایران جائی قرار بگیره که الان قزاقستان هست! در محل دریای سرخ هم یک اقیانوس جدید شکل خواهد گرفت!

ارش جان مستندی نشون میداد شبکه 4 من ضبطش کردم بسیار زیباست.

این عکس الان گرفتم.چیزی که خیلی جالبه از بین رفتن کامل دریا سرخ مدیترانه خزر سیاه و....که کل قاره ها به هم میچسبند و از راه خشکی میشه به آن سوی کره خاکی سفر کرد اگر انسانی با توجه به تغییر شرایط زنده بمونه.

azx9xese1efr3ut5otuw.jpg

کدخدا

کاربر ويژه
متاسفانه مناطق غربي و جنوبي كشور حاشيه صفحه عربستان واقع شدن يعني مرز بين صفحه اوراسيا و صفحه عربستان. هميشه تعداد زلزله ها در مرز بين دو صفحه بسيار زياده . صفحه عربستان به سمت شمال فشار وارد مي كنه ولي بلوك اورسيا كه قسمت اعظم ايران هست مقاومت مي كنه همين امر باعث وارد شدن تنش و فشار بسيار زياد به نواحي مختلف پوسته زمين كشور مي شه تنش ساليان سال در مجموعه سنگي ناحيه جمع ميشه ابتدا تغيير شكل در اين مجموعه ايجاد ميشه تا اونكه سرانجام فشار و تنش از آستانه تحمل مجموعه سنگي فراتر ميره در اين زمان سنگ ها مي شكنن و انرژي به صورت امواج آزاد مي شه امواج با جهات گوناگون از كانون زلزله در عمق زمين به اطراف منتشر مي شه وقتي اين امواج به سطح زمين ميرسن به صورت زلزله بروز مي كنن و سبب خسارات مي شن.

در پوسته درياي سرخ دور شدگي وجود داره يعني صفحه عرربستان و آفريقا از هم دور مي شن و سبب گسترش پوسته درياي سرخ مي شه.

iran_subduction.jpg

emnofig1.jpg

پس با این شرایط چون تعداد لرزه های استانهای بوشهر و خوزستان بالاست و انرژی یه جا جمع نمیشه زلزله بزرگی از اون مناطق تا به حال ثبت نشده؟
من این نقشه رو همیشه میبینم محاله یکبار اطراف بوشهر زلزله ای رخ نداده باشه

arashz

مدیر بخش هواشناسی
اینجا رو ببینید:

http://www.uwgb.edu/dutchs/platetec/plhist94.htm#000my

پایه و اساس قسمتی از کره زمین که الان به نام ایران میشناسیم، جائی روی خط استوا در 250 میلیون سال قبل گذاشته شده! ایران در اون زمان بصورت یک جزیره در حاشیه غربی دریای تتیس شکل گرفته و بعد به سرعت به سمت شمال و ارواسیا حرکت کرده، اما به دلائلی، به خشکی متصل نشد و به صورت جزیره باقی موند! زمانی که جزیره هند از جائی در نیم کره جنوبی زمین شکل گرفت و به سمت شمال حرکت کرد، به همراه خودش ایران رو هم به سمت اوراسیا نزدیک کرد، محل اولیه برخورد جائی حدود ترکیه کنونی هست، برخورد صفحه ایران و ارواسیا باعث چین خوردگی البرز شد، بعد از جدا شدن امریکای جنوبی از آفریقا، کل این قاره که بصورت مورب روی خط استوا قرار گرفته بوده به سمت شمال حرکت میکنه در این بین صفحه جانبی عربستان از آفریقا جدا میشه و به صفحه ایران برخورد میکنه و کوه های زاگرس بوجود میان، این فشار همچنان ادامه داره و خواهد داشت.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا