• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در اولین روزهای ماه دسامبر یک ناوه بسیار عمیق و قدرتمند اروپای غربی رو در خواهد نوردید!! و البته کاهش ارتفاع در تراز 500 میلی بار در ناحیه دریای سرخ و بخش غربی دریای عرب به چشم میخوره:

h5.14.global.png

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
Solar Update / Aurora Watch
Good morning. Attached is an updated image of the visible solar disk on Saturday morning. Solar activity is currently very low. The Earth facing side of the Sun is down to 5 numbered visible regions. Most appear to be in a state of decay.

خوب اینهم آخرین آپدیت از وضعیت فعالیت های خورشیدی و خدا رو شکر مطابق با نقل قول بالا که مربوط به امروز هست ،میزان لکه های خورشیدی به شدت کم هست و ما کاهش محسوس فعالیتهای خورشیدی در حال حاضر مواجه هستیم . این خبر، خبر بسیار بسیار خوشحال کننده ای هست که اینروزها به گوش میرسه!

لازم به توضیح هست که ما در حال حاضر در چرخه 24 فعالیتهای خورشیدی هستیم که مطابق با برآوردها ،باید شاهد اوج فعالیتهای خورشیدی می بودیم ولی بر عکس با کاهش محسوس این فعالیت ها در سطح خورشید مواجه هستیم.

o,
oz2iep8p01t6n8iauib.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
غبار الماسي یا Diamond Dust پدیده ای زیبا در علم هواشناسی
يكي از زيباترين و كمياب ترين پديده هاي هواشناسي رويدادي است كه غبار الماسي ناميده مي شود. اين پديده منحصرا در مناطق سردسير و در دماهاي زير صفر ديده مي شود. براي وقوع اين رويداد شما به رطوبت بالا و دماي پايين تر از 10 درجه سانتي گراد زيرصفر نياز داريد. اگر شما در مناطق سردسير زندگي مي كنيد ممكن است گاهي ديده باشيد كه كريستالهاي بسيار ريز و درخشان يخ از آسمان ميريزد در حالي كه ابري در آسمان نيست تا برف ببارد و يا بادي نمي وزد كه برفها را جابجا كند. پس اين كريستالهاي درخشان از كجا آمده اند؟!
577729727-1.jpg
زماني كه رطوبت بالا و دماي بسيار پايين به صورت همزمان در يك منطقه همراه شوند مولوكولهاي بخار آب مستقيما به بلورهاي ريز يخ تبديل مي شوند و غبار الماسي را مي سازند. بله اين بلورهاي ريز و زيبا از ابر ها نمي ريزند بلكه در همان محل تشكيل مي شوند و به دليل مقاوت هوا و وزن كم، اين بلورها براي مدت زيادي در هوا معلق مي مانند و مانند غباري از الماس مي درخشند.

يك آزمايش ساده براي ساخت غبار الماسي:

اگر شما در يك منطقه سردسير زندگي مي كنيد مي توانيد با اين آزمايش ساده تشكيل غبار الماسي را به چشم ببينيد. براي رويت اين پديده بهتر است آنرا در شب انجام دهيد.

مواد لازم:

1- هواي با رطوبت بالا و دماي پايين تر از 10- درجه سانتي گراد
2- كپسول آتش نشاني با مخزن دي اكسيد كربن
3- يك منبع نور پرقدرت ترجيحا سفيد رنگ
نحوه آزمايش:
شما بايد در شبهاي زمستاني منتظر هواي مه آلود باشيد تا مطمئن شويد كه رطويت هوا بسيار بالاست و دماي هوا نيز به حد كافي براي انجام اين آزمايش سرد است. زماني كه از وجود اين شرايط مطمئن شديد منطقه اي تاريك را انتخاب كرده و آنرا با يك منبع نور پرقدرت اما سرد روشن كنيد براي اين كار مي توانيد از نور چراغهاي اتومبيل و يا يك پروژكتور نور سرد استفاده كنيد. حال مقداري از گاز كپسول آتش نشاني را در هواي اطرافتان تخليه كنيد. پس از چند لحظه كوتاه شما خود را در غباري از بلورهاي ريز و درخشان خواهيد يافت و از اين همه زيبايي شگفت زده خواهيد شد.

منبع:

http://germimet.blogfa.com/9109.aspx

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
رد پایی در برف

شب از نیمه گذشته بود. چیزی میان سینه ام سنگینی می کرد . بلند شدم و از پنجره بیرون را نگاه کردم . بارش برف تندتر شده بود و دانه های برف در زیر نور زردرنگ چراغ برق کوچه با ازدحام زیادی فرود می آمدند . این منظره زیبا بود .. ولی برای من یادآور آن خاطرات ... یادآور آن شب یلدایی که مثل امشب برف سنگین می بارید و من و تو به اتفاق هم به بیرون زدیم... و زیر برف تا آن دورها رفتیم . قدم زدیم. برف بازی کردیم و ... پا در جای پای هم گذاشتیم ... در سکوت و خلوت نیمه شب روی برفهای پا نخورده و یکدست راه رفتیم . گرم شدیم. و ... پر از شور و حسی فراتر از توصیف ... و ... بعد از آن یلدای طولانی فقط یک خاطره ماند ... پرده را می اندازم و به سمت بستر خود می آیم . ولی انگار آن بیرون کسی مرا صدا می زند ... و باید بروم ... بی اختیار لباسهایم را می پوشم و به طرف درب خروجی راه می افتم تمام کوچه با برفی سنگین که همچنان می بارد، یکنواخت سفید شده. قدم روی برف می گذارم و راه می افتم ... آرام آرام ... صدای فرو رفتن کفشهایم در برف بگوش می رسد.
راه می روم . همه جا سفید است و خلوت . بدون هیچ رد پایی ... دانه های برف به آرامی روی موها و شانه هایم فرود می ایند. بخار نفسهایم را می بینم ... ناخودآگاه به همان مسیری که آن شب با تو رفته بودیم، کشیده می شوم. از همان کوچه ها ... و از همان سمت خیابان ... راه می روم در حالیکه افکارم جای دیگریست ... تمام خاطرات آن شب در این راه مرا همراهی میکند . اما ... به ناگاه به خود می آیم . زیر پایم را نگاه میکنم و ادامه آن مسیر را ... تا آن دورها ... نه .. باور کردنی نیست ... من روی ردپایی هستم همانند ردپاهای آن شبی که از پی تو راه می رفتم ... و بی آنکه حواسم باشد، درست از روی آنها تا اینجا آمده ام پشت سرم را نگاه میکنم ... آنجا هم هست ... همه جا را نگاه میکنم ... هیچ کس آنطرفها نیست ... اما ردپاها هستند و تازه اند آرام یک پا را بلند میکنم و در جاپای جلوتر می گذارم و بعد پای بعدی را ... و باز هم قدمهای بعدتر . آنها درست در همان مسیر آن شب کشیده شده اند . هرچه جلوتر می روم گرمتر می شوم و به تو نزدیکتر ... حالا دیگر تو را در کنارم حس میکنم ... برایت جا باز میکنم ... و مواظبت هستم . تو را جلوتر از خودم راه می دهم ... با تو حرف میزنم ... و سعی میکنم مثل آن شب پا در جای پای تو بگذارم و پیش بروم ... ردپاها مرا به همان پارک بزرگ خلوت می کشاند . لابلای درختان و نیمکت ها و آخر سر کنار همان نیمکتی که آن شب برفهایش را تمیز کردیم و نشستیم ، رد پاها تمام می شود ... تو ... انگار روی همان نیمکت منتظر منی ... تو را با تمام وجودم حس میکنم ... زیر بارش این برف سنگین ، نیمکت تمیز است و آماده ی نشستن ... انگار چند لحظه قبل کسی برفهایش را تمیز کرده ... و من ... با تمام وجودم یاد تو را در آغوش میگیرم ...

منبع:
asemaneabi.miyanali.com

aliwinter

Banned
عزیزان هنوز تاب+ ستون هست فعلا تحمل داشته باشید حالا تا برف و زم+ستون خیلی مونده
این برف چیست که همه ادم ها دوستش دارند و به اون عشق میورزند؟
ولی هرچی هست چیز با عشق وفوق دوست داشتنیه!

هواكده

کاربر ويژه
من نميدونم چرا متولدين ٥٥ را دوست دارم

با أجازه از اميرمحسن خودم پاسخ پرسشم را اينگونه ميدم

فعال بودن جت استريم جنوبى + النينو خفيف + ريزش هواى سرد قطبى به عرضهاى جنوبى : زمستان پرپشت براى كشور

هواكده

کاربر ويژه
هرچقدر جمعیت در شهرها افزایش پیدا می کند و برای مقابله با کمبود فضا شهرها به سوی رشد عمودی پیش می روند ، رشد عمودی شهر می تواند تاثیرات مثبت و منفی بر زیر ساختها ، جرائم شهری ، آب و هوا ( اقلیم ) ، ترافیک و بسیاری مسائل دیگر داشته باشد ؛ بیایید نگاهی داشته باشیم به تاثیر افزایش ارتفاع شهر بر تغییر اقلیم :

یک ساختمان بلند از چهار طبقه تا چهل ، پنجاه طبقه در آب و هوای محل خود اثرات مختلفی بر جای می گذارد ، هرچند بررسی موردی در این خصوص انجام نشده است اما می توان به بعضی از این تاثیراتِ شناخته شده به صورت خلاصه اشاره کرد :

هرچقدر ساختمانهای یک شهر بلندتر و تعداد آنها نیز بیشتر باشد با جذب نور خورشید و سایه انداختن بر خیابانها باعث تاخیر در گرم شدن هوای مجاور سطح زمین و پایین آوردن چند درجه ای دمای شهر می شود ، هرچند این وضعیت با تردد خودروها ، فعالیت انسان و افزایش co2 محیط جبران می شود و باعث افزایش دمای محیط می گردد
ساختمانهای متعدد بلند در یک شهر در شبهای سرد زمستان که وزش باد وجود دارد ، باعث جدا شدن لایه ی سطحی هوای شهر از قسمت بالایی آن شده ، و در اثر تشعشع زمین و سرد شدن لایه سطحی نسبت به لایه ی بالایی باعث ایجاد وارونگی تربولانسی در شهر و افزایش آلودگی در سطح شهر می شود
همانطور که همه می دانیم وزش باد باعث جابجایی آلودگی و دودهای ایجاد شده در اثر فعالیت انسان و تصفیه هوای شهر می شود ، ساختمانهای بلند با ایجاد محیطهای حایل در میان خود و شکستن باد ، آلودگی را به دام انداخته و باعث افزایش آلودگی در سطح شهر می شوند
گاهی عدم توجه به باد غالب منطقه و ساخت ساختمانهای بلند در زاویه های نامناسب باعث ایجاد تونل هوا ( کریدور ) برای باد شده که این وضعیت باعث افزایش سرعت باد در میان ساختمانها و ایجاد مشکل برای منطقه ای خاص در شهر می گردد ( توضیح : مثل فوت کردن در یک لوله و بیرون آمدن هوا از انتهای دیگر آن ، وقتی بادی با سرعت 2 یا 3 متر در ثانیه در میان این ساختمانها به دام می افتد ، هوا درون آنها فشرده شده و در انتهای ساختمانها سرعتی بیشتر از 5 یا 6 متر بر ثانیه پیدا می کند ) بر اساس این وضعیت در محیطی که باد در بیشتر مدت سال آرام است با ساخت دو یا چند ساختمان بلند ، بادهای نسبتا شدید در پیرامون ساختمانها در بیشتر مواقع سال ایجاد می گردد
جمع بندی : تمامی پدیده های طبیعی مثل کوه ، دشت ، رودخانه و پدیده های مصنوعی مثل پل ، سد ، ساختمان و .... به صورت ماکرو یا میکرو ( وسیع یا محدود ) در محیط اطراف خود تاثیر می گذارد بر اساس بزرگی پدیده یا عارضه ، محل قرار گیری و شرایط خاص ، این تاثیر گذاری تغییر خواهد کرد ، ساختمانهای بلند بیشتر به صورت میکرو و محدود در محیط اطراف خود از لحاظ آب و هوایی تاثیر گذار است اما با توجه به شرایط خاص و افزایش تعداد ساختمانها تاثیر گذاری آنها بر آب و هوای شهر می تواند افزایش پیدا کرده و در ردیف ماکرو قرار گیرد

هواكده

کاربر ويژه
خوب امیر کوروش عزیز ولی بنظر خیلی زوده برای پیش بینی البته خوب تو کل دوره های بارشی جاری تقریبا از سال منحوس 86 به اینور همین شکلی بوده
1- مهر بدون بارش
2- آبان پربارش
3-آذر ناگهان کم بارش و غالبا سرد
4- دی هم با چند بارش ضعیف در ابتدا و مجددا کم بارش
5- بهمن چند بارش خوب ولی با فواصل طولانی تا 10 روز و کم بارش در آخر ماه
6- اسفند در دهه دوم چند بارش ولی عموما خشک
7- فروردین اوایل و تعطیلات بدون بارش و در اواخر پربارش
8- اردیبهشت چند بارش نه چندان مفید در اواسط
9- خرداد عموما بی بارش با چندرگبار همرفتی خشک
خوب این الگوی غالب این سالها تا حال بوده حالا امسال هم آیا همین می شه بنظر که شباهت با این الگو حفظ خواهد شد
ولی بنظر در حال گذار به دوره های مرطوب تر حتی در فصول گرم هستیم و گرمایش زمین از یک سو با شرایطی شبیه به النینو و مرطوب برا ما رقم می زنه و از سوی دیگر با کند و از بین رفتن گلف استریم حداقل در دوره های تا یکماه در اوج زمستان و سرد و خشک شدن اروپا باز شرایط برای زمستان ما بهتر می شه هم سرد و هم مرطوب اما خوب فعلا زمین داره با اولین گزینه در جهت تعادل چون یک سیستم پویا و زنده است مقابله می کنه اما تا کی بنظر بزودی دیگه یا شکست می خوره شرایط النینو حاکم می شه و یا دوره های انسو از مثلا یکسال به 6 ماه و کمتر کاهش می کنه و یعنی در یکسال حداقل ما تداخل چندین دوره انسو , nao+ , - و ... رو خواهیم دید که یعنی تغییرات پراکندگی بیشتر می شه. و از یکطرف هم ورود به چرخه جدید خورشید این تاثیرات و تغییرات رو تشدید می کنه
به هر حال فکر کنم تغییرات زیادی رو در طول سال خواهیم دید و اینکه الگوی غالب مثلا 6 سال این بوده که امیر کوروش گفته دلیل نمی شه بگیم امسال هم این می شه البته تشابه خواهد موند ولی دیگه داریم وارد فاز جدیدی می شیم.
بنظر من ولی امسال برعکس مهر بارش خوب و از 20 به بعد خواهیم دید و آذر هم خشک نمی شه و وسط دی دوباره وارد خشکی نمی شیم ولی چشم انداز بهار نمی دونم چی می شه از نظر دما هم الگوی گرمتر از نرمال حتی شاید تا دی ( ولی محتملا تا آذر ) داریم و شاید نیمه بعدی دی و بهمن سرد بشه.
خوب اون چیزی که من تحلیل می کنم اینه که تجربیه و فقط زمان اونو مشخص می کنه. البته بنظر پائیز خوبی در گیلان قزوین تهران و همدان داریم و زمستون خوبی در زاگرس و زمستان جالبی شاید برا شمال شرق و غرب نباشه.

بگذریم شکر خدا گرما هم حتی در غرب شکسته و تغییرات و آغاز فصل پائیز دمائی با تداوم بادهای شرقی در استا همدان داره رخ می ده و نکته مشهود شدت بیشتر بیش از 24 بادهای شرقیه در مدت طولانی تر و مناطق گسترده تر استان همدان که شاید نشانه سرمای زمستون باشه
1.gif
سپاس از تحليل خوبت

هواكده

کاربر ويژه
شب بود ، يا بهتر است بگويم نزديك هاى بامداد بود ، احساس كردم به يكباره هواى اتاق سرد شد ، از جايم بلند شدم و بطرف پنجره رفتم ، پرده را كنار زدم و ديدم آسمان سرخ و نورانى ست و روى زمين برف نشسته ، بى درنگ از خانه خارج شدم ، واى خداى من چه برفى چه آرامشى ....

خاطره اى از برف ٢٣ دى ١٣٩٢ شهر اصفهان

پیوست ها

• image.jpg
    image.jpg
    43.8 کیلوبایت · بازدیدها: 4

محمد بجنورد

کاربر ويژه
امروز هوا حسابی گرم بود؛بنظر میومد آرامش قبل طوفان باشه!!!ظهر که رسیدم خونه{و پس از سلام به مادر}از فرط خستگی پس از در آوردن لباس هایم و خوردن اندکی نان و پنیر؛به سمت تخت خواب رهسپار شدم.نمیدانم کی سرم را روی بالشت گذاشتم؛ولی گذاشتن همانا و خفتن همانا|!!!

هنگامی که بیدار شدم؛صدای اذان مغرب از طریق تلویزیون به گوش میرسید،به سختی خودم رو اینور و اونور کردم و نهایتا توانستم بر خواب چیره شوم،به سمت پذیرایی منزل که رفتم دیدم بخاری روشنه و در تراس هم بسته!!!ظهر که اومدم در تراس باز بود و بخاری خاموش!!

بسیار متعجب شدم!!!از مادرم پرسیدم که چرا این گونه است؟؟!!!با لبخندی دلنشین پاسخ داد:پسرم بیرون دارد برف می آید!!!!ناگهان بلافاصله پس از شنیدن این خبر؛خودم رو به سمت پنجره ی اتاق رساندم!!

پناه بر خدا!!!باور نمیشد که هوا اینطور شده باشد!!!اون هم به این سرعت!!آسمان بسیار قرمز و بورانی شدید در حال درنوردیدن شهر بود!!!ارتفاع برف از لاستیک ماشین هم فراتر رفته بود!!!نمیدانم کی لباس گرم پوشیدم و کی رسیدم پایین،ولی زمانی که رسیدم پایین؛درب خانه را که باز کردم؛دانه های بسیار ریز برف صورتم شلاق باران کردن!!!به دلیل حجم زیاد برف درحال بارش؛10 متر جلوتر را نمیشد دید!وای که چقدر زیبا بود این صحنه!!

محمد:1392/10/4،بجنورد!!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا