Amir Mohsen
متخصص بخش هواشناسی
در اولین روزهای ماه دسامبر یک ناوه بسیار عمیق و قدرتمند اروپای غربی رو در خواهد نوردید!! و البته کاهش ارتفاع در تراز 500 میلی بار در ناحیه دریای سرخ و بخش غربی دریای عرب به چشم میخوره:
تصویری از برف سال 1350 در شهر رشت:
سپاس از تحليل خوبتخوب امیر کوروش عزیز ولی بنظر خیلی زوده برای پیش بینی البته خوب تو کل دوره های بارشی جاری تقریبا از سال منحوس 86 به اینور همین شکلی بوده
1- مهر بدون بارش
2- آبان پربارش
3-آذر ناگهان کم بارش و غالبا سرد
4- دی هم با چند بارش ضعیف در ابتدا و مجددا کم بارش
5- بهمن چند بارش خوب ولی با فواصل طولانی تا 10 روز و کم بارش در آخر ماه
6- اسفند در دهه دوم چند بارش ولی عموما خشک
7- فروردین اوایل و تعطیلات بدون بارش و در اواخر پربارش
8- اردیبهشت چند بارش نه چندان مفید در اواسط
9- خرداد عموما بی بارش با چندرگبار همرفتی خشک
خوب این الگوی غالب این سالها تا حال بوده حالا امسال هم آیا همین می شه بنظر که شباهت با این الگو حفظ خواهد شد
ولی بنظر در حال گذار به دوره های مرطوب تر حتی در فصول گرم هستیم و گرمایش زمین از یک سو با شرایطی شبیه به النینو و مرطوب برا ما رقم می زنه و از سوی دیگر با کند و از بین رفتن گلف استریم حداقل در دوره های تا یکماه در اوج زمستان و سرد و خشک شدن اروپا باز شرایط برای زمستان ما بهتر می شه هم سرد و هم مرطوب اما خوب فعلا زمین داره با اولین گزینه در جهت تعادل چون یک سیستم پویا و زنده است مقابله می کنه اما تا کی بنظر بزودی دیگه یا شکست می خوره شرایط النینو حاکم می شه و یا دوره های انسو از مثلا یکسال به 6 ماه و کمتر کاهش می کنه و یعنی در یکسال حداقل ما تداخل چندین دوره انسو , nao+ , - و ... رو خواهیم دید که یعنی تغییرات پراکندگی بیشتر می شه. و از یکطرف هم ورود به چرخه جدید خورشید این تاثیرات و تغییرات رو تشدید می کنه
به هر حال فکر کنم تغییرات زیادی رو در طول سال خواهیم دید و اینکه الگوی غالب مثلا 6 سال این بوده که امیر کوروش گفته دلیل نمی شه بگیم امسال هم این می شه البته تشابه خواهد موند ولی دیگه داریم وارد فاز جدیدی می شیم.
بنظر من ولی امسال برعکس مهر بارش خوب و از 20 به بعد خواهیم دید و آذر هم خشک نمی شه و وسط دی دوباره وارد خشکی نمی شیم ولی چشم انداز بهار نمی دونم چی می شه از نظر دما هم الگوی گرمتر از نرمال حتی شاید تا دی ( ولی محتملا تا آذر ) داریم و شاید نیمه بعدی دی و بهمن سرد بشه.
خوب اون چیزی که من تحلیل می کنم اینه که تجربیه و فقط زمان اونو مشخص می کنه. البته بنظر پائیز خوبی در گیلان قزوین تهران و همدان داریم و زمستون خوبی در زاگرس و زمستان جالبی شاید برا شمال شرق و غرب نباشه.
بگذریم شکر خدا گرما هم حتی در غرب شکسته و تغییرات و آغاز فصل پائیز دمائی با تداوم بادهای شرقی در استا همدان داره رخ می ده و نکته مشهود شدت بیشتر بیش از 24 بادهای شرقیه در مدت طولانی تر و مناطق گسترده تر استان همدان که شاید نشانه سرمای زمستون باشه