• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aliwinter

Banned
سلام.
وضعیت فعلی دو منطقه اولی در شمال شرق کانادا و دومی در قطب جنوب و نزدیک آرژانتین.

اینجا دیگه کم کم باید بارش برف شروع بشه:

zog92oeohpdaae447.jpg


lyfrgfnlqws9wwrajoz.jpg




این منطقه در قطب جنوب هم که کم کم آخرای زمستونش هست. البته فکر کنم حالا حالاها اینجا برفی باشه:

1dbi4t5ifl7t9iwahn.jpg


n5hi4lw5pcugdrihh0ip.jpg
از ابرها معلومه خبرهای در راه,
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
[h=3]MJO Conversations Filed under:
— gavin @ 1 November 2011
There is a (relatively) new blog from scientists involved in a big research program (DYNAMO) looking into the Madden-Julian Oscillation (MJO). Called Madden-Julian Conversations, it is run by Adam Sobel and Daehyun Kim (Columbia), Zhiming Kuang (Harvard) and Eric Maloney (Colorado State).

mjo.jpg

A schematic of the MJO from cmmap.org
The MJO can be seen in eastward propagating systems of rainfall and deep convection near the equator and influencing the Indian monsoon and El Niño dynamics. Each MJO cycle takes around 30-60 days, so these events can be seen in high frequency diagnostics of cloud cover, LW radiation, rainfall etc. The blog goes into a little more detail of what the MJO is (part i, and parts ii, iii, iv and v), (note that is sometimes referred to as the Intra-seasonal Oscillation or ISO), as well as descriptions of the DYNAMO program and what atmospheric scientists working in the field actually get up to.

IMG_6158.JPG

(but note that apparently a helmet is not actually required for modelers to launch radiosondes).
This is exactly the kind of thing that should become more common – scientists actually showing the world directly what their research involves and the process that we follow to find stuff out. This will make a great backdrop to the rather dryer contributions to the technical literature that will come from this.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بر اساس اطلاعات MJO انسو رو تحت تاثیر خودش قرار میده و هر چرخه و یا فاز MJO در حدود 30 تا 60 روز زمان میبره که ما در حال حاضر فاز شماره 1 این مولفه اتمسفری هستیم.

با اعتماد به اطلاعات بالا بریم ببین خوب اگه در ماه نوامبر در شرایط خنثی انسو و فاز شماره 1 و شماره 2 MJO وضعیت آنومالی ارتفاع در تراز 500 میلی بار دنیا و منطقه ما به چه صورتی قرار بشه!
 

هواكده

کاربر ويژه
اميرمحسن جان

در مورد نوسان اطلس جنوبى و تاثيرش بر دما و بارش كشور ميشه بگى



پيوند از دور به الگوهاى تكرار شونده و با دوامى گفته مى شود كه در مناطق جغرافيايى وسيع و مشخصى شكل ميگيرند ولى پيامدشان در نقاط دوردست نيز مشاهده مى شود .
شاخصهاى پيوند از دور تاثير گذاز بر دما و بارش شهر اصفهان : النينو ، نوسان اقيانوس هند ، نوسان اطلس و شاخص قطبى،اوراسيا
بيشترين تاثير شاخص NAO بر ماه هاى اكتبر و نوامبر است و بيشترين تاثير شاخص PEP ( قطبى اوراسيا ) بر ماه هاى دسامبر ، ژانويه و فوريه است .
طى ماه دسامبر تاثيرگذارترين شاخص بر بارش شهر اصفهان ، شاخص PEP ميباشد .
طى فاز مثبت PEP جبهه قطبى به عرض هاى پايينتر حركت ميكنه ( زمستان ١٣٧٠ ، PEP مثبت بود )
PEP همانند PDO ( نوسان آرام شمالى ) و TSA ( نوسان اطلس جنوبى ) تقريبا هر ده سال يك بار تغيير فاز ميدهد
بررسى شاخص هاى مختلف نشان ميدهد PEP بيشترين ارتباط را با بارش شهر اصفهان دارد .
فاز مثبت PEP = افزايش بارش شهر اصفهان
 

هواكده

کاربر ويژه
تقريبا اواخر مهر هواشناسى اعلام ميكنه كه ديگه الگوها پاييزى شدن بدين نحو كه از بالا نفوذ پرفشار و از پايين نفوذ هواى گرم و مرطوب و از سمت مديترانه نفوذ سامانه هاى كم فشار ديناميكى را داريم ( تا پيش از اين در تابستان كم فشار از نوع حرارتى بود ) كه هرچه اين سيستم هاى بارشى به سمت كشور ما ميان قوى تر و هرچه به سمت عرض هاى پايينتر ميان قوى تر ميشن
در واقع چنين الگويى در نيمه دوم سال ( پرفشار از بالا + هواى گرم و مرطوب از پايين + كم فشار بارشى از سمت غرب ) باعث ريزش بارشهاى دلچسب و سرتاسرى ميشه


البته بايد متذكر شد كه چنانچه اين الگو شكل نگيرد و جريانات مدارى در منطقه غالب باشند آنگاه نبايست توقع بارشهاى دلچسب و سرتاسرى داشت .
درواقع
شكلگيرى اين الگو به وضعيت جنب حاره اى و پرفشار شمالى وابسته است .
 

پیوست ها

  • image.jpg
    image.jpg
    47.5 کیلوبایت · بازدیدها: 1

هواكده

کاربر ويژه
ابر دو حالت دارد : ١. ابر سرد ٢. ابر گرم


ابرهاي سرد ابرهايي هستند كه درجه حرارتشان پايين تر از صفر است در واقع در درجه حرارت پايين تشكيل مي شوند،
ابرهاي گرم ابرهايي هستند كه در درجه حرارت بالاتر از صفر درجه تشكيل مي شوند
ابرهاي گرم بيشتر در مناطق حاره اي و كشورهاي شرجي مانند هند و تايلند وجود دارند.
كشور ما بيشتر مستعد حضور ابرهاي سرد است.


http://ardebilmet.ir/to/in/ahtml/amozesh/Cloud-Book(1389).pdf
 

هواكده

کاربر ويژه
دانش فلسفه در پی توضیح اصل پدیده هاست هر چند در تعریف فلسفه بزرگان زیادی اظهارنظر کرده اند می توان این تعریف هگل را ذکر کرد که فلسفه تحقیق اشیاء به اندیشه و دیده خرد است
آب و هواشناسی در آثار فیلسوفان یونان باستان با تعبیرهای آب و هوای سه گانه گرم ، معتدل و سرد دیده می‌شود. اولین کتاب در حدود چهار قرن پیش از میلاد مسیح به نام هواها ، آبها ، مکانها توسط هیپوکراتن نوشته شد




ادامه مطلب در


http://www.pishbin.blogsky.com/1390/10/06/post-10/
 

هواكده

کاربر ويژه
یکی از تأثیرات
بی نظمی حوزه مغناطیسی خورشید نفوذ شراره هاى خورشيدى به طبقات بالایی جو زمین و ایجاد دگرگونی در هوا و دیگر شرایط زمینی است .


اما سیارات تنها بر آب و هوای کره زمین تأثیرگذار نیستند بلکه تا آنجا که برآورد شده بر تمام شئونات زمینی مؤثرند .
چندی پیش رصدخانه نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که عقربه دستگاه فشارسنج با تغییر فاصله کواکب دچار نوسان می شود. در همان موقع دکتر هاری.بی.مارویس ستاره شناس رصدخانه نیروی دریایی آمریکا به انستیتوی فیزیک امریکا اعلام داشت « برای پیش بینی صحیح وضعیت هوا به مداخله تأثیر ستارگان بر تغییرات هواسنج باید توجه نمود . »


البته قبلاً هم روش های نجومی برای پیش بینی وضع هوا مورد استفاده قرار می گرفته است مثلاً کمپانی الکترو ـ ودر که متخصص پیش بینی گردبادهای شدید در کانزاسسیتی می باشد با محاسبه زمان خسوف و کسوف و حالت های مقارنه و مقابله توانسته است زمان وقوع طوفان گردباد را پیش بینی کرده و با اطلاع دادن به اهالی از خطرات احتمالی بکاهد .


پس با اين حساب وضعيت سيارات ( نيروى گرانشى و جاذبه سيارات ، مقابله و مقارنه آنها با همديگه يا با خورشيد و ماه ) ، خورشيد ( كسوف ، لكه هاى خورشيدى ، توفان هاى خورشيدى ) ماه ( خسوف ، نيروى گرانشى ماه بر زمين ، مقارنه و مقابله ماه با سيارات و خورشيد ) ، پرتوهاى كيهانى ( افزايش نفوذشان به اتمسفر زمين = افزايش تشكيل ابر ) و ميدان مغناطيسى زمين ( قوى يا ضعيف شدنش ) بر اوضاع جوى زمين تاثيرگذار است.


محققان دانشگاه آريزونا با مطالعه جديد خود يکي از قديمي ترين افسانه هايي را که درباره تاثير ماه روي آب و هواي زمين گفته مي شد به صورت آماري به اثبات رساندند.
محققان دانشگاه آريزونا در اين مطالعات دريافتند بارش برف و باران چند روز پيش از تربيع ماه کمي افزايش پيدا مي کند، حالتي که ماه در آن در ميانه مسير کامل شدن ماه نو قرار دارد.
اين تاثير در مورد جريان رودها نيز به تاييد رسيده است و روي مقدار آبي که در رودها جاري است نيز تاثير مي گذارد.
طي فاز تربيع چه اندازه به مقدار بارش باران افزوده خواهد شد؟ «رندي سروني» از دانشگاه آريزونا، معتقد است اين رويداد کاملاً با شدت توفاني که باران را ايجاد کرده مرتبط است. در برخي از موارد اين ارتباط نسبتاً قوي است مانند آنچه در رود اوهايو ديده مي شود، اما اين تاثير در طولاني مدت نسبتاً ناچيز است بطوري که شايد تنها 5 درصد ميزان بارش باران را افزايش دهد.
به گفته دانشمندان، چنين ارتباطي ميان فازهاي ماه و بارش باران مي تواند به اين معني باشد که پيشگويان آب و هوا مي توانند از فرصت بهتري براي پيش بيني سيل ها برخوردار باشند. همچنين براساس نتايج اين مطالعه احتمال اين که بروز سيل ها در فاز هلال ماه نسبت به فاز ماه کامل يا ماه نو شايع تر باشند نيز وجود دارد.


به گفته وي، برخي از دانشمندان در دهه 60 و 70 گمان برده بودند که اين ارتباط تحت تاثير کشش هاي سطحي کره ماه روي توليد پرتوهاي کيهاني که آن نيز به تغيير در الگوهاي بارش باران ارتباط داده مي شود، به وجود مي آيد. ديگر دانشمندان نيز اعلام کرده بودند شايد نيروهاي کششي ماه منجر به تغيير فشار اتمسفر شده و در نتيجه توفان ها و بارندگي به وجود مي آيد.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب اینطوری فکر کنم متوجه بشیم چرا قراره که ماه نوامبر گرم و کم بارش بشه:

و ضعیت آنومالی ارتفاع ژئوپتانسیل در تراز 500 میلی بار زمانیکه انسو در فاز منفی ( لانینا) و MJO فاز شماره یک قرار بگیرد!

kmmtfmtd7lvz917iisum.jpg
 

هواكده

کاربر ويژه
حیات وحش و پیش بینی هوا
Posted date: آذر ۲۹, ۱۳۹۰ In: دانستنیها | comment : ۰


آیا میدانید میتوان با مطالعه سالیانه زندگی حیوانات و حشرات آب و هوا و اقلیم محیط اطرافمان را پیش بینی کنیم؟ آیا میخواهید آب و هوای ماههایی را که پیش رو دارید پیش بینی کنید؟


پس به نکات زیر توجه کنید و بدانید با بکار گیری این نکات هیچگاه اشتباه نخواهید کرد!




یک شاه بوف خوابیده رو تخم(عکاس:اصغرمحمدی نصرآبادی)


این کار تجربی و بسیار آسان است. فقط کمی وقت و همچنین حوصله بالا می طلبد. به نظر بنده اشخاصی که به معنای واقعی به طبیعت و طبیعت گردی علاقه مندند در این کار موفق ترند.(مثل خودم! البته اینجا قصد تعریف از خودمو ندارم).


با توجه به نکات زیر میتوان از نحوه زندگی حیوانات و حشرات به این مهم پی برد:


۱)نحوه تخمگذاری جغدها:


● اگر جغد در لانه اش ۳ تخم بگذارد بدین معناست که ماههای آینده خشکسالی در پیش رو است.


● اگر جغد در لانه اش ۴ تخم بگذارد بدین معناست که ماههای آینده وضعیت آب و هوایی در حد نرمال است.


● اگر جغد در لانه اش ۵ تخم بگذارد بدین معناست که ماههای آینده وضعیت آب و هوایی بسیار عالی و پر بارشی را پیش رو داریم.


۲) با توجه به لانه سازی حفارها (موشهای کور):


همانطور که میدانید و به احتمال فراوان مشاهده کرده اید، موشهای کور لانه خود را مانند تپه های کوچک بالا می آورند.


● اگر مشاهده کردید که تپه ها و دهانه لانه موش کور نسبت به مشاهدات قبلیتان خاک زیادی بالا زده بدانید جانور در حال حفر لانه عمیقتری می باشد.چون این موجود میداند که زمستان سخت و پر برفی در راه است و لانه اش را عمیقتر از گذشته حفر می کند.


۳) با توجه با نحوه فعالیت مورچه ها:


● هر چه فعالیت مورچه ها در امر غذا بردن به لانه و انبار سازی بیشتر باشد، بدانید که در آینده خشکسالی خواهد آمد و مورچه ها این قضیه را درک کرده و با بردن غذای بیشتر به لانه و انبار آن در صدد رفع نیاز و گذر از خشکسالی پیش رویشان هستند.


۴) با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر:


● اگر پرندگان مهاجر نسبت به سالهای قبل زودتر به مهاجرت بپردازند نشانه این است که زمستان زودتر فرا می رسد.


به راستی حیوانات چگونه به می توانند آب و هوای آینده را پیش بینی کنند. از کجا می دانند که پیش بینیشان صحیح است؟ اینها همه نشانه های خداوند است که برای ما قرار داده و فقط لحظه ای تفکر و تامل کافیست تا به بزرگی یکتای هستی پی ببریم. این توانایی را خداوند متعال در نهاد آنها قرار داده و چه زیبا از آن بهره می جویند در حالی که ما انسانها، که اشرف مخلوقات هستیم هنوز به این توانایی حیوانات دست نیافته ایم و حتی از توانایی هایی که خود داریم نیز بهره درستی نمی بریم.


ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ


پی نوشت:


مطالبی که در رابطه با پیش بینی آب و هوا توسط زندگی جانوران در این پست مطلب درج گردید همگی حاصل تجربیات ۱۶ سال اخیر بنده بود. امیدوارم که مورد توجه و استفاده تمامی دوستان واقع گردد.


موفق و پیروز باشید.


By: محمد امین حق بیدار

http://vahsh.ir/حيات-وحش-و-پيش-بيني-هوا/
 

havashenas

کاربر ويژه
سردترین پایتخت های جهان:
[h=2] شهرهایی که 30 درجه زیر صفر برایشان عادی است!نیمه دوم سال خورشیدی برای بسیاری از کشورهایی که در نیمکره شمالی قرار دارند، سردترین ماه های سال است. به همین دلیل اگر قصد سفرهای خارجی دارید باید بدانید کدام پایتخت ها سردترین هوا را دارند. اما واقعا کدام شهرها هستند که سردترین آب و هوا را در زمستان دارند؟ همان طور که خورشید و گرما برای بسیاری از شهرها یک نعمت خدادادی برای جذب گردشگر است، برای خیلی از شهرها هم برف و سرما جاذبه گردشگری به شمار می‌رود به ویژه برای کشورهای عرب و حاشیه خلیج فارس که خیلی های شان هرگز برف را ندیده اند، برای کسانی که در شهرهای نزدیک به استوا زندگی می‌کنند و همین طور برای کسانی که علاقه مند به اسکی و برف بازی هستند. جا به جایی گردشگران در بین مردمان دو نیمکره نیز همیشه بوده و هست. وقتی که در نیمکره شمالی زمستان است در نیمکره جنوبی هوا دلچسب و گرم است و برعکس همین امر باعث می‌شود خیلی ها که وسط تابستان هوس برف بازی می‌کنند از نیمکره جنوبی به کشورهای نیمکره شمالی سفر کنند. اما واقعا کدام شهرها هستند که سردترین آب و هوا را در زمستان دارند؟ در این نوشتار 10 پایتخت سرد دنیا را معرفی می‌کنیم: 1 – آستانه، قزاقستان
این شهر که از سال 1997، عنوان پایتختی خود را از آلماتی گرفته است اگرچه به دلیل معماری منحصر به فرد خود شهرتی جهانی پیدا کرده اما دمای منفی 52 درجه آن نیز، سرمای زایدالوصفی را نصیب آن کرده است. ساختمان هایی همچون کاخ صلح، کاخ ریاست جمهوری آکاوردا یا مسجد نور آستانه که معمولا در مسیر هر بیننده ای قرار دارند از جمله بناهای معروف این شهر به شمار می‌روند. بنای 105 متری بی ترک (Bayterek) و برج دیده بانی آن سمبل این شهر بوده و به گفته ای داستانی – افسانه ای و تاریخی از درخت زندگی، پرنده افسانه ای شادی و تخم مرغ را در خود جای داده است.
2 – اولانباتور، مغولستانشهر اولانباتور که دمای آن در زمستان به 49 درجه زیر صفر نیز می‌رسد، در ساحل رودخانه تول قرار گرفته و دور تا دور آن را چهار کوه مقدس با جنگل هایی از درختان کاج به هم تنیده با سراشیب های شمالی و دامنه های چمنزار جنوبی پوشانده است. تابستان های این شهر گرم است اما زمستان هایی بسیار خشن داشته به نحوی که حتی محلی های عادت کرده به این آب و هوا نیز مجبور به پوشیدن پوستین های مخصوص از جنس پشم شتر می‌شوند. 3 – منیسک، بلاروسشهر منیسک برخلاف دمای منفی 40 درجه زمستانی خود به داشتن مردمانی خون گرم شهرت دارد. خیابان های تمیز، پارک های پردرخت و خیابان هایی که به لطف کم بودن گردشگر همواره خالی است. با این وجود مملو از جاذبه هایی است که مورد طبع تمام بازدیدکنندگان فرهنگی به شمار می‌رود. سیرک منیسک از جمله مکان هایی است که ارزش یک بار دیدن را داشته و به خصوص محل خوبی برای تفریح کودکان به شمار می‌رود. گذشته از تمام این ویژگی ها، ارزان بودن خدمات و هزینه های تفریحی این شهر نسبت به اکثر شهرهای اروپایی، موضوعی است که تا حد بسیار زیادی یخ دمای زیر صفر آن را برای گردشگران آب می‌کند.
4 – اوتاوا، کاناداسردبودن اوتاوا و دمای منفی 37 درجه این شهر، شهروندان آن را همچون دیگر نقاط کانادا به سمت یک ورزش معروف زمستان به نام هاکی روی یخ سوق داده است.


از جاذبه های معروف و طبیعی این شهر که هر زمستان شاهد علاقه مندان به ورزش های زمستانی همچون اسکیت و هاکی است، کانال ردیو است که اولین میراث جهانی آن نیز به شمار می‌رود. کانالی که از شهر گذشته و به بزرگ ترین میدان یخ بازی طبیعی جهان تبدیل شده است.
5 – هلسینکی، فنلاند پایتخت سرد فنلاند را طبیعتی از دریا و مجمع الجزایر وسیع دربر گرفته و به این شهر چهره های آمیخته از ظاهر شهری شیک و با طبیعتی زیبا و جذاب داده است. پایین آمدن دمای این شهر تا منفی 33 درجه در اواسط ماه زمستان این فرصت را برای علاقه مندان ورش های زمستانی به وجود می‌آورد تا روی سطح یخی آن، به جست و خیز بپردازند. پارک مرکزی این شهر، مکانی است که تمام دوستداران ورزش های زمستانی، فرصت یادگیری و انجام این فعالیت ها را در آن پیدا می‌کنند. 6 – بخارست، رمانی
اگرچه بخارست زمستان سرد و زیبایی دارد اما جمعیت گردشگران را بیشتر اوقات باید در فصل بهار هنگام آب شدن یخ ها مشاهده کرد. زمستان این شهر منفی 32 درجه دما دارد با این وجود، این «پاریس کوچولوی» اروپا، به جای جاذبه های زمسانی، مخلوطی از معماری نئوکلاسیک، برج های کهن رومیو ساختمان های عصر کمونیست را به گردشگران نمایش می‌دهد که همواره به این سبک به فریفتن آنها می‌پردازند. از نکات مهم این شهر، همچون لقب آن، ارزانی خدماتی است که در مقایسه با شهر پاریس بسیار مقرون به صرفه تر است. 7 – ویلینوس، لیتوانیشهر ویلینوس که در سال 2009، عنوان مرکز فرهنگی اروپا را نیز یدک می‌کشید، از جمله شهرهای اروپایی محسوب می‌شود که دارای ویژگی های لازم برای گذراندن تعطیلات آخر هفته گردشگران است. تنها در فاصله کمی‌ از شهر، علاقه مندان به اسنوموبیل، فرصت سواری روی این دستگاه های برف شکن را به دست آورده و می‌توانند در مسیرهای جنگلی و میادین برفی آن سواری کنند. دریاچه آن که به لطف دمای منفی 30 درجه محیط، کاملا منجمد می‌شود بهترین مکان برای ماهی گیری و کباب ماهی پس از یک سواری اسنوموبیلی بلندمدت است از دیگر ویژگی های گردشگری این شهر امکان همراه شدن گردشگران با ساکنان محلی دهکده های اطراف و سپری کردن یک شب در میان برف و درخت و سرما است. 8 – تالین، استونی
شهر تالین که در این فصل از سال، همچون ویلینوس به دمایی منفی 30 درجه می‌رسد، با دهکده باستانی قرون وسطایی خود و سرزمین هایی سفید و پوشیده از برف به جذب گردشگر می‌پردازد. تنها بخش خطرناک این شهر، حضور جمعیت گوزن های قطبی آن است که احتمال ایجاد مزاحمت هایی گاه جدی را برای گردشگران به وجود می‌آورد. 9 – نوک، گرینلند
شهر منفی 5/29 درجه ای نوک با چهره یخی و زیبای خود که ابتدای آن را دربر گرفته به یکی از منحصر به فردترین پایتخت های جهان تبدیل شده است. بازدیدکنندگان این شهر می‌توانند برای دیدن سرزمین پوشیده از یخ آن با بالگرد روی این شهر پرواز کرده و به مشاهده ویرانه های نورس (Norse) یا جست و خیزهای وال های شناور در خطوط ساحلی آن بپردازند. موزه ملی این شهر که در محله قدیمی‌ نوک قرار دارد، بهترین مرکز برای شناخت بهتر گذشته یخ زده گرینلند و طبیعت خیره کننده امروز آن است. 10 – ورشو، لهستانحرص و ولع شهر در به خدمت گرفتن فرهنگ، تقریبا نیمی‌ از جاذبه های فرهنگی اروپا را در آن قرار داده است. موزه ها، گالری ها و مناطق تاریخی، مناظر و محیط های فرهنگی همچون کاخ فرهنگ و علم که یکی از بلندترین بناهای به جای مانده از مکتب معماری دوره استالین در لهستان است به این شهر ویژگی خاصی بخشیده است. ویژگی که حتی در دمای 29 درجه زیر صفر این شهر هم یخ نمی‌زند.
از جاذبه های گردشگری ورشو می‌توان به معدن نمک ویلیچکا، قلعه واول و کلیسای جامع کراکوف، کنال البلاگ، خانه وارونه و کوه های پیه نی نی و رودخانه دوناجک اشاره کرد.

منبع: بیتوته http://www.beytoote.com
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
وضعیت آنومالی ارتفاع در تراز 500 میلی بار هنگامیکه انسو در فاز خنثی و MJO در فاز شمار یک قرار داشته باشد!!!!!!!:ناراحت:

4gokirc4u3f6rki4kv9m.jpg
 

aliwinter

Banned
سردترین پایتخت های جهان:
شهرهایی که 30 درجه زیر صفر برایشان عادی است!نیمه دوم سال خورشیدی برای بسیاری از کشورهایی که در نیمکره شمالی قرار دارند، سردترین ماه های سال است. به همین دلیل اگر قصد سفرهای خارجی دارید باید بدانید کدام پایتخت ها سردترین هوا را دارند. اما واقعا کدام شهرها هستند که سردترین آب و هوا را در زمستان دارند؟همان طور که خورشید و گرما برای بسیاری از شهرها یک نعمت خدادادی برای جذب گردشگر است، برای خیلی از شهرها هم برف و سرما جاذبه گردشگری به شمار می‌رود به ویژه برای کشورهای عرب و حاشیه خلیج فارس که خیلی های شان هرگز برف را ندیده اند، برای کسانی که در شهرهای نزدیک به استوا زندگی می‌کنند و همین طور برای کسانی که علاقه مند به اسکی و برف بازی هستند. جا به جایی گردشگران در بین مردمان دو نیمکره نیز همیشه بوده و هست. وقتی که در نیمکره شمالی زمستان است در نیمکره جنوبی هوا دلچسب و گرم است و برعکس همین امر باعث می‌شود خیلی ها که وسط تابستان هوس برف بازی می‌کنند از نیمکره جنوبی به کشورهای نیمکره شمالی سفر کنند.اما واقعا کدام شهرها هستند که سردترین آب و هوا را در زمستان دارند؟ در این نوشتار 10 پایتخت سرد دنیا را معرفی می‌کنیم:1 – آستانه، قزاقستان

این شهر که از سال 1997، عنوان پایتختی خود را از آلماتی گرفته است اگرچه به دلیل معماری منحصر به فرد خود شهرتی جهانی پیدا کرده اما دمای منفی 52 درجه آن نیز، سرمای زایدالوصفی را نصیب آن کرده است. ساختمان هایی همچون کاخ صلح، کاخ ریاست جمهوری آکاوردا یا مسجد نور آستانه که معمولا در مسیر هر بیننده ای قرار دارند از جمله بناهای معروف این شهر به شمار می‌روند. بنای 105 متری بی ترک (Bayterek) و برج دیده بانی آن سمبل این شهر بوده و به گفته ای داستانی – افسانه ای و تاریخی از درخت زندگی، پرنده افسانه ای شادی و تخم مرغ را در خود جای داده است.

2 – اولانباتور، مغولستانشهر اولانباتور که دمای آن در زمستان به 49 درجه زیر صفر نیز می‌رسد، در ساحل رودخانه تول قرار گرفته و دور تا دور آن را چهار کوه مقدس با جنگل هایی از درختان کاج به هم تنیده با سراشیب های شمالی و دامنه های چمنزار جنوبی پوشانده است.تابستان های این شهر گرم است اما زمستان هایی بسیار خشن داشته به نحوی که حتی محلی های عادت کرده به این آب و هوا نیز مجبور به پوشیدن پوستین های مخصوص از جنس پشم شتر می‌شوند.3 – منیسک، بلاروسشهر منیسک برخلاف دمای منفی 40 درجه زمستانی خود به داشتن مردمانی خون گرم شهرت دارد. خیابان های تمیز، پارک های پردرخت و خیابان هایی که به لطف کم بودن گردشگر همواره خالی است. با این وجود مملو از جاذبه هایی است که مورد طبع تمام بازدیدکنندگان فرهنگی به شمار می‌رود. سیرک منیسک از جمله مکان هایی است که ارزش یک بار دیدن را داشته و به خصوص محل خوبی برای تفریح کودکان به شمار می‌رود. گذشته از تمام این ویژگی ها، ارزان بودن خدمات و هزینه های تفریحی این شهر نسبت به اکثر شهرهای اروپایی، موضوعی است که تا حد بسیار زیادی یخ دمای زیر صفر آن را برای گردشگران آب می‌کند.

4 – اوتاوا، کاناداسردبودن اوتاوا و دمای منفی 37 درجه این شهر، شهروندان آن را همچون دیگر نقاط کانادا به سمت یک ورزش معروف زمستان به نام هاکی روی یخ سوق داده است.



از جاذبه های معروف و طبیعی این شهر که هر زمستان شاهد علاقه مندان به ورزش های زمستانی همچون اسکیت و هاکی است، کانال ردیو است که اولین میراث جهانی آن نیز به شمار می‌رود. کانالی که از شهر گذشته و به بزرگ ترین میدان یخ بازی طبیعی جهان تبدیل شده است.

5 – هلسینکی، فنلاندپایتخت سرد فنلاند را طبیعتی از دریا و مجمع الجزایر وسیع دربر گرفته و به این شهر چهره های آمیخته از ظاهر شهری شیک و با طبیعتی زیبا و جذاب داده است. پایین آمدن دمای این شهر تا منفی 33 درجه در اواسط ماه زمستان این فرصت را برای علاقه مندان ورش های زمستانی به وجود می‌آورد تا روی سطح یخی آن، به جست و خیز بپردازند.پارک مرکزی این شهر، مکانی است که تمام دوستداران ورزش های زمستانی، فرصت یادگیری و انجام این فعالیت ها را در آن پیدا می‌کنند.6 – بخارست، رمانی

اگرچه بخارست زمستان سرد و زیبایی دارد اما جمعیت گردشگران را بیشتر اوقات باید در فصل بهار هنگام آب شدن یخ ها مشاهده کرد. زمستان این شهر منفی 32 درجه دما دارد با این وجود، این «پاریس کوچولوی» اروپا، به جای جاذبه های زمسانی، مخلوطی از معماری نئوکلاسیک، برج های کهن رومیو ساختمان های عصر کمونیست را به گردشگران نمایش می‌دهد که همواره به این سبک به فریفتن آنها می‌پردازند.از نکات مهم این شهر، همچون لقب آن، ارزانی خدماتی است که در مقایسه با شهر پاریس بسیار مقرون به صرفه تر است.7 – ویلینوس، لیتوانیشهر ویلینوس که در سال 2009، عنوان مرکز فرهنگی اروپا را نیز یدک می‌کشید، از جمله شهرهای اروپایی محسوب می‌شود که دارای ویژگی های لازم برای گذراندن تعطیلات آخر هفته گردشگران است.تنها در فاصله کمی‌ از شهر، علاقه مندان به اسنوموبیل، فرصت سواری روی این دستگاه های برف شکن را به دست آورده و می‌توانند در مسیرهای جنگلی و میادین برفی آن سواری کنند.دریاچه آن که به لطف دمای منفی 30 درجه محیط، کاملا منجمد می‌شود بهترین مکان برای ماهی گیری و کباب ماهی پس از یک سواری اسنوموبیلی بلندمدت استاز دیگر ویژگی های گردشگری این شهر امکان همراه شدن گردشگران با ساکنان محلی دهکده های اطراف و سپری کردن یک شب در میان برف و درخت و سرما است.8 – تالین، استونی

شهر تالین که در این فصل از سال، همچون ویلینوس به دمایی منفی 30 درجه می‌رسد، با دهکده باستانی قرون وسطایی خود و سرزمین هایی سفید و پوشیده از برف به جذب گردشگر می‌پردازد. تنها بخش خطرناک این شهر، حضور جمعیت گوزن های قطبی آن است که احتمال ایجاد مزاحمت هایی گاه جدی را برای گردشگران به وجود می‌آورد.9 – نوک، گرینلند

شهر منفی 5/29 درجه ای نوک با چهره یخی و زیبای خود که ابتدای آن را دربر گرفته به یکی از منحصر به فردترین پایتخت های جهان تبدیل شده است. بازدیدکنندگان این شهر می‌توانند برای دیدن سرزمین پوشیده از یخ آن با بالگرد روی این شهر پرواز کرده و به مشاهده ویرانه های نورس (Norse) یا جست و خیزهای وال های شناور در خطوط ساحلی آن بپردازند. موزه ملی این شهر که در محله قدیمی‌ نوک قرار دارد، بهترین مرکز برای شناخت بهتر گذشته یخ زده گرینلند و طبیعت خیره کننده امروز آن است.10 – ورشو، لهستانحرص و ولع شهر در به خدمت گرفتن فرهنگ، تقریبا نیمی‌ از جاذبه های فرهنگی اروپا را در آن قرار داده است. موزه ها، گالری ها و مناطق تاریخی، مناظر و محیط های فرهنگی همچون کاخ فرهنگ و علم که یکی از بلندترین بناهای به جای مانده از مکتب معماری دوره استالین در لهستان است به این شهر ویژگی خاصی بخشیده است. ویژگی که حتی در دمای 29 درجه زیر صفر این شهر هم یخ نمی‌زند.

از جاذبه های گردشگری ورشو می‌توان به معدن نمک ویلیچکا، قلعه واول و کلیسای جامع کراکوف، کنال البلاگ، خانه وارونه و کوه های پیه نی نی و رودخانه دوناجک اشاره کرد.

منبع: بیتوته http://www.beytoote.com


اوپس یخ زدیم:خنده2:
 

کیوان - کلهر

کاربر ويژه
مرکز کم ارتفاع شمال دریای سیاه که از دیروز باعث کاهش محسوس دما در نیمه ی غربی کشور شده در روزهای آینده به سمت شرق منتقل می شود و تا حدی باعث کاهش دما در شمالشرق کشور نیز خواهد شد.

18599181779443176150.gif
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
وضعیت آنومالی ارتفاع تراز 500 میلی بار در ماه نوامبر

انسو= فاز سرد ( لانینا)

MJO = فاز شماره 2


balyjqtkgprsiy344zf.jpg
 

هواكده

کاربر ويژه
● اگر جغد در لانه اش ۳ تخم بگذارد بدین معناست که ماههای آینده خشکسالی در پیش رو است.
● اگر جغد در لانه اش ۴ تخم بگذارد بدین معناست که ماههای آینده وضعیت آب و هوایی در حد نرمال است.
● اگر جغد در لانه اش ۵ تخم بگذارد بدین معناست که ماههای آینده وضعیت آب و هوایی بسیار عالی و پر بارشی را پیش رو داریم.



۲) با توجه به لانه سازی حفارها (موشهای کور):
همانطور که میدانید و به احتمال فراوان مشاهده کرده اید، موشهای کور لانه خود را مانند تپه های کوچک بالا می آورند.
● اگر مشاهده کردید که تپه ها و دهانه لانه موش کور نسبت به مشاهدات قبلیتان خاک زیادی بالا زده بدانید جانور در حال حفر لانه عمیقتری می باشد.چون این موجود میداند که زمستان سخت و پر برفی در راه است و لانه اش را عمیقتر از گذشته حفر می کند.

۳) با توجه با نحوه فعالیت مورچه ها:
● هر چه فعالیت مورچه ها در امر غذا بردن به لانه و انبار سازی بیشتر باشد، بدانید که در آینده خشکسالی خواهد آمد و مورچه ها این قضیه را درک کرده و با بردن غذای بیشتر به لانه و انبار آن در صدد رفع نیاز و گذر از خشکسالی پیش رویشان هستند.



۴) با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر:
● اگر پرندگان مهاجر نسبت به سالهای قبل زودتر به مهاجرت بپردازند نشانه این است که زمستان زودتر فرا می رسد.
به راستی حیوانات چگونه به می توانند آب و هوای آینده را پیش بینی کنند. از کجا می دانند که پیش بینیشان صحیح است؟ اینها همه نشانه های خداوند است که برای ما قرار داده و فقط لحظه ای تفکر و تامل کافیست تا به بزرگی یکتای هستی پی ببریم. این توانایی را خداوند متعال در نهاد آنها قرار داده و چه زیبا از آن بهره می جویند در حالی که ما انسانها، که اشرف مخلوقات هستیم هنوز به این توانایی حیوانات دست نیافته ایم و حتی از توانایی هایی که خود داریم نیز بهره درستی نمی بریم.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا