• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Dr.ben

کاربر ويژه
متاسفانه شرایط بارشی و دمایی در البرز جنوبی نگران کنندس و روند جالبی نداشته در سال های اخیر

ایشاالله امسال پاییز و زمستون خیلی خوبی واسه تهران و البرز جنوبی در پیش باشه و شما و بقیه دوستان کلی عکس زیبای برفی بذارید و مثل همیشه ما رو ذوق زده کنید :گل: :دوست:

mohamad$

کاربر ويژه
ایشاالله امسال پاییز و زمستون خیلی خوبی واسه تهران و البرز جنوبی در پیش باشه و شما و بقیه دوستان کلی عکس زیبای برفی بذارید و مثل همیشه ما رو ذوق زده کنید :گل: :دوست:

سپاس دکتر جان و البته این ارزو رو برای منطقه شما و البرز شمالی هم داریم که پارسال برف جالبی نیومد:گل:

mohamad$

کاربر ويژه
اون عکسای سامیار و یادتونه برای کیاسر ؟ یسری برف خفنی اومده بود . صفحه چند بود ؟

aznavar

کاربر ويژه
محمد جان اشترانکوه دوتا قله بالای 4000 تا داره

کولوریت
۳۶۲۸
-

ابتدای مسیر گهر

2
پازن پیر
۳۸۴۶
-
ابتدای مسیر گهر
3
گل گل
4100

داراي پناهگاه و جانپناه
روستاي تيون
4
سن بران
۴۱۵۰
داراي پناهگاه و جانپناه
روستاي تيون
5
فیالسون
3890

- --------
روستای تیون
6
میرزایی
3827

-
روستاي تیون
7
شاه تخت
3733

-------------
روستاي دره تخت
8
مهر جمال
3833

-------------
روستاي دره تخت
9
پیاره
3888

-------------
روستاي دره تخت
10
ازنادر
3800
-------------
روستاي کمندون
11
تخت شاه
3623

-------------
روستاي دره تخت
۱۲
۱۳
۱۴
کمندان
کول شاه کول
کول جنون
3802

۳۶۲۳

۳۸۰۲
------------
روستاي کمندان
روستای کمندان
روستای کمند

Dr.ben

کاربر ويژه
دوستانی مثل امیر محسن، محمد، سجاد و بقیه بچه ها، اینقدر با عشق و علاقه عکس می گیرن که همیشه عکس هاشون به دل میشینه :گل:
دلم واسه ماهان و عکس هاش هم خیلی تنگ شده :ناراحت:
و البته تحلیل های فوق العادش

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
How does the MJO change during the ENSO cycle?
Overall, the MJO tends to be most active during ENSO neutral years, and is often absent
during moderate-to-strong El Niño and La Niña events.
The MJO activity during late
2007 and early 2008, which occurred during La Niña conditions, is unusual but not
unprecedented.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
What is the Madden-Julian Oscillation (MJO)?
The Madden-Julian Oscillation (MJO) is a tropical disturbance that propagates eastward
around the global tropics with a cycle on the order of 30-60 days. The MJO has wide
ranging impacts on the patterns of tropical and extratropical precipitation, atmospheric
circulation, and surface temperature around the global tropics and subtropics.
There is
evidence that the MJO influences the ENSO cycle. It does not cause El Niño or La Niña,
but can contribute to the speed of development and intensity of El Niño and La Niña
episodes
.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
4. What are the typical MJO impacts on U.S. weather?
The MJO influences both precipitation and surface temperature patterns across the US.
The two most significant impacts over the US during Northern Hemisphere winter are an
increase in the frequency and intensity of heavy precipitation events along the US west
coast, and an increase in the frequency and intensity of cold air outbreaks across the
eastern US.
The MJO also influences tropical cyclone activity inboth the eastern Pacific
and Atlantic basins during the Northern Hemisphere summer.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
سوال

1-انسو در ماه دسامبر که ماه مهم و سرنوشت سازی هست به نظر دوستان در چه فازی قرار خواهد گرفت، گرم( النینو) یا سرد( لانینا) و یا بازهم خنثی؟
2-مولفه اتمسفری MJO در چه فازی قرار خواهد گرفت و چه سرنوشتی را برای ما رقم خواهد زد؟

جواب دوست خوبمون دکتر بهزاد عزیز هم در همین سوالات نهفته است؟

به نظر من انسو در فاز خنثی قرار میگیره با احتمال بروز ال نینو خفیف. در مورد MJO چون بسیار متغیر هست و ترجیح میدم الان در موردش صحبت نکنم.
ضمنا من اجازه میخوام به بحث تغییر اقلیم رو هم اشاره کنم، گرمتر شدن جو زمین باعث انباشت بیشتر رطوبت و بارشهای سنگینتر خواهد شد در صورتی که بازه بارشها کوتاه میشه و باعث بروز سیلهای بیشتر خواهد شد. نمونه ایت تغییر اقلیم رو در خشک شدن دریاچه ارومیه داریم میبینیم.

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

Dr.ben

کاربر ويژه
How does the MJO change during the ENSO cycle?
Overall, the MJO tends to be most active during ENSO neutral years, and is often absent
during moderate-to-strong El Niño and La Niña events.
The MJO activity during late
2007 and early 2008, which occurred during La Niña conditions, is unusual but not
unprecedented.

ببخشید امیر جان، منظور از most active مولفه MJO در طول فاز خنثی انسو چیه؟ منظور مثبت بودن MJO هست ؟

arashz

مدیر بخش هواشناسی
این عکس رو نرسیده با عوارضی اصفهان گرفتم، به نظرتون برای دور بعدی مسابقه عکاسی باهاش شرکت کنم؟

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

پیوست ها

• uploadfromtaptalk1378572384452.jpg
    uploadfromtaptalk1378572384452.jpg
    47.4 کیلوبایت · بازدیدها: 2

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب امیر کوروش عزیز ظاهرا سرشون خیلی شلوغه و وقت من اندک!!!

با توجه به اطلاعات بالا MJO یک مولفه اتمسفری شدیدا تاثیر گذار بر روی شاخص انسو هست که قادرمیباشد اثرات النینو و لانینا رو تشدید کنه و بر روی دما آب و الگوهای جوی در نیمکره شمالی تاثیرات زیادی بذاره.

بیشتر اثرات MJO در سالهایی که انسو در فاز خنثی قرار داره ، مشاهده میشه.

این شاخص در سالهایی که النینوی متوسط تا قوی و یا لانینای متوسط تا قدرتمند حادث میشه اثراتش کاهش پیدا میکنه و یا بی اثر میشه.
ولی در سالهایی که النینو و یا لانینو در فاز خفیف قرار دارند اثر گذار هست!

و این یکی از دلایل اصلی پیچیدگی پیش بینی وضعیت بارش و دما در پاییز و زمستان پیشروست.

در مقاله بالا اذعان شده که این شاخص در قاره امریکا منجر به بارسهای موسوم به ابر بارش در سواحل غربی امریکا و یا موج شدید و بیسابقه سرما در شمال شزق امریکا میشه!

این شاخص یکی از دلایل اصلی وقوع پاییز و زمستان دیرس و بهار زودرس در نیکره شمالی زمین هست!

پس می بینید فقط NAO و AO نیستند که اینقدر سر دو فاز و مثبت ومنفیش به سر و کول همدیگه می زنیم !!!

تا اونجائیکه من در مقالات فارسی زبان در روی اینترنت خونده بودم و دوستان عزیز هم در وبلاگ هاشون قرار داده بودند شرایط رو اینطوری تشریح کرده بودند!!!!!!!

بر طبق تحقيقات به عمل اومده، فعاليت شاخص MJO در بارش هاي كشور تاثير گذاراست. اين تاثير گذاري در فصول سرد (نوامبر تا مارس) بيشتر از فصل گرم (مي تا سپتامبر) است.تذکر:فاز مثبت نوسان مادون و جولیان زمانی است که فعالیتهای همرفتی برروی شرق اقیانوس هند و قاره دریایی زیاد باشد .و طبیعتا با افزایش فعلیتهای همرفتی و همگرایی بادها در شرق اقیانوس هند . بدلیل عدم جریانهای شرقی بطرف غرب اقیانوس هند فاز مثبت مادون وجولیان با کاهش بارش برروی خوزستانهمبستگی دارد. ولی در فاز منفی بدلیل از بین رفتن همرفت و همگرایی در شرق اقیانوس هند و قاره دریایی بعلت برقراری جریانهای شرقی اقیانوس هند بطرف غرب اقیانوس هند با افزایش بارش برروی خوزستان همبستگی منفی دارد. چون این بادهای شرقی آبهای گرم و پر انرژی را بطرف غرب اقیانوس هند هدایت می کنند.و شرایط رطوبتی مناسب برای بارشهای استان خوزستان را فراهم می کنند.

منبع : ویلاگ استاد پرنو

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
منظورم این بود که فعالیت بیشتر یعنی مثلا MJO در فاز شماره 2 باشه؟

mjoPlot.png

newMJOindx.90d.noENSO.RMMPhase.png

فاز های گرم و سرد بر اساس اطلاعات بالا قابل تشخیص هستند

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
محمد و آریای عزیز

پستهای شما رو ویرایش کردم چون خارج از بحث ما در اینجا بود و لطفا مسائل و مشکلات اونطرف رو اینجا مطرح نکنید.

در ضمن هرکی هم هست قصدش بهم زدن جو در هر دو فورم هست !

یکی از دوستان عزیز به من اطلاع دادند که مهرداد عزیز هم اونجا اعلام کردند که به بحث پیرامون هواشناسی بپردازید پس همراه مدیرتون در اون انجمن باشید و به توصیه های ایشون گوش کنید.

ممنون از توجه شما

آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا