• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
نوسان مادن جوليان و فاز هاى آن

http://www.gilmet.ir/tools/mjo.pdf


MJOپديده ايست كه سرتاسر مناطق حاره اي از شرق افريقا و غرب اقيانوس هند تا ميانه هاي اقاينوس آرام را بطور همزمان تحت تاثير خود قرار ميدهد از اين مقياس مداري گسترده تنها بخشي از آن داراي فعالت همرفتي است به عبارت ديگر چناچه بخواهيم تاثير MJOرا بر روي ساير مناطق از جمله عرضهاي برون حاره اي مانند ايران مورد بررسي و مطالعه قرار دهيم انتظار نميرود كه منطقه MJOبقدري وسيع باشد كه بر روي اين مناطق قرار گيرد بلكه چنين تاثيري از طريق انتشار امواجي صورت ميگيرد كه منشا
آنها آزاد شدن گرماي نهان در درون منطقه همرفتي MJOاست بطور كلي در فاز هاي ششم و هفتم كه هسته فعال همرفت MJOدر اقيانوس آرام قرار دارد و پديده همرفت در اقيانوس هند ضعيف است فرارفت هواي گرم و مرطوب از سوي اقيانوس هند همراه با همگرايي جريانها در پايين و واگرايي آنها در بالاي جو توام با حركات صعودي قابل توجه شرايط خوبي را براي بارش در بخش هايي از جنوب و جنوب شرق كشور فراهم آورده است برعكس در فازهاي سوم و چهارم و تاحدي فاز پنجم كه پديده همرفت در اقيانوس هند بويژه در شرق آن قوي تر از بقيه مناطق حاره اي است شار هاي رطوبت و فرارفت هواي گرم بسوي اين منطقه همرفت سرازير شده و فرارفت هواي سرد و خشك جايگزين آن در در بخش هايي از جنوب و جنوب شرق كشور مي شود در مورد بقيه فازها نيز حالت بينابيني داشته است و بطور قطعي نميتوان اظهار نظر كرد.
 

سیبری

کاربر ويژه
صفحه نخست » جهان » در شهر قاهره پس از يك قرن برف باريد

در شهر قاهره پس از یک قرن برف بارید نوشته شده توسط شاه ولی صادق - Sat Dec 14, 7:39 am

شهر قاهره پایتخت مصر برای اولین بار هوای برفی را تجربه نمود. شهر قاهر ه که قبل از این بخاطر داشتن هوای گرم مشهور بود، امروز برای اولین بار در آن شهر ریزش برف به مشاهده رسیده است و منظره ای این شهر را متفاوت ساخته است. طبق گزارشات هوای شهر قاهره سرد شده است و مردمان این شهر برای اولین بار هوای برفی این شهر را مشاهده مینمایند. قابل ذکر است که هوا در منطقه نیز سرد شده است و کشورهای مانند ترکیه ، اسرائیل و غیره شاهد سرد شدن یکبارگی هوا در مطقه بوده اند. طبق گزارشات از قاهره پایتخت مصر در طول ۱۱۲ سال گذشته این اولین بار است که در این شهر برف باریده است و حتی بعضی از شهروندان مصر که در طول عمر خود برف را مشاهده نه نموده اند حتی برای تعریف این گونه هوا یعنی هوای برف حیرت زده شده بودند و برای یافتن کلمات که چگونه این هوا را تعریف نمایند مشکل داشتند.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با دیدن اپدیت امشب باید آرزو کنیم که آنتی سایکلون عربستان یک ذره تقویت بشه و به عرضهای بالاتر بیاد تا بارشها کامل رو منطقه ما قرار بگیره!!!!!!!!!!
 

DR WHO

کاربر ويژه
‫ﺷﺎﺧﺺ و ﻓﺎزﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ MJO ‫


ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺑﺮاي ردﻳﺎﺑﻲ‪MJO ‬ و اﻳﻨﻜﻪ در ﻛﺪاﻣﻴﻚ از ﻣﺮاﺣﻞ ﺗﺸﻜﻴﻞ ، ﺗﻘﻮﻳﺖ و ﻳﺎ ﺗﻀﻌﻴﻒ اﺳﺖ ﺷﺎﺧﺺ ﻫﺎ‬ي ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ ﺑﻪ ﻛﺎر ﻣﻴﺒﺮﻧﺪ. ﺑﺎرﻟﻮ و ﻫﻤﻜﺎران دوره ﻋﻤﺮ ‪MJO‬ را ﺑﻪ دو ﻓﺎز ﻣﺜﺒﺖ و ﻣﻨﻔﻲ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﻛﺮدﻧﺪ ﺑﺮ اﻳﻦ‬ ‫اﺳﺎس اﮔﺮ ﭘﺪﻳﺪه ﻫﻤﺮﻓﺖ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺣﺎره اي ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺘﻮﺳﻂ در ﻣﺤﺪوده ‪ 80E – 100E‬درﺟﻪ و ‪15S – 10N‬‬ ‫درﺟﻪ، ﻗﻮﻳﺘﺮ از ﻫﻤﺮﻓﺖ در ﺑﻘﻴﻪ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺑﺎﺷﺪ ‪MJO‬ در ﻓﺎز ﻣﺜﺒﺖ و در ﻏﻴﺮ اﻳﻦ ﺻﻮرت در ﻓﺎز ﻣﻨﻔﻲ ﻗﺮار‬ ‫دارد .ﺷﺎﺧﺺ دﻳﮕﺮي ﻧﻴﺰ ﺑﺮاي ردﻳﺎﺑﻲ ﻣﻮﻗﻌﻴﺖ زﻣﺎﻧﻲ و ﻣﻜﺎﻧﻲ‪MJO‬ ﺑﻪ ﻛﺎر ﻣﻴﺮود اﻳﻦ ﺷﺎﺧﺺ ‪RMMI‬‬ ‫ﻧﺎﻣﻴﺪه ﻣﻴﺸﻮد و ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ روزاﻧﻪ ‪OLR‬ و ﻣﻮﻟﻔﻪ ﻣﺪاري ﺑﺎد در ﺗﺮاز ﻫﺎي ‪ 800hpa‬و ‪) 200hpa‬ﺑﻪ‬ ‫ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻛﻒ و ﻗﻠﻪ ورد ﺳﭙﻬﺮ) ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ﻣﻴ ﺸﻮد. ﻃﺒﻖ اﻳﻦ ﺷﺎﺧﺺ دوره ﻋﻤﺮ ‪ MJO‬ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ‬ ‫ﻣﻮﻗﻌﻴﺖ ﺟﻐﺮاﻓﻴﺎﻳﻲ ﻫﺴﺘﻪ ﻓﻌﺎل ﻫﻤﺮﻓﺖ آن ﺑﻪ ﻫﺸﺖ ﻓﺎز ﺗﻘﺴﺴﻴﻢ ﻣﻴ ﺸﻮد ﺑﻄﻮرﻳﻜﻪ ﻣﺪت ﻋﻤﺮ ﻫﺮ ﻓﺎز 4 اﻟﻲ‬ ‫10 روز اﺳﺖ اﻳﻦ ﻓﺎز ﻫﺎ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺷﻜﻞ زﻳﺮ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از :‬ ‫






ﻓﺎز 1: ﺑﺮروي ﺑﺨﺶ ﻫﺎﻳﻲ از ﻗﺎره اﻓﺮﻳﻘﺎ و ﻏﺮب اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ.‬ ‫


ﻓﺎز 2 و 3: ﺑﺮروي اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ.‬ ‫


ﻓﺎز 4 و 5: ﺑﺮ روي اﻧﺪوﻧﺰي و ﻗﺎره درﻳﺎﻳﻲ.‬


‫ﻓﺎز 6 و 7: ﺑﺮ روي ﻧﻴﻤﻪ ﻏﺮﺑﻲ اﻗﻴﺎﻧﻮس آرام. ‬ ‫


تاثير نوسان MJO بر ايران


ﺑﻄﻮر ﻛﻠﻲ در ﻓﺎز ﻫﺎي ﺷﺸﻢ و ﻫﻔﺘﻢ ﻛﻪ ﻫﺴﺘﻪ ﻓﻌﺎل ﻫﻤﺮﻓﺖ‪MJO ‬ در اﻗﻴﺎﻧﻮس آرام ﻗﺮار دارد و ﭘﺪﻳﺪه‬ ‫ﻫﻤﺮﻓﺖ در اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ ﺿﻌﻴﻒ اﺳﺖ ﻓﺮارﻓﺖ ﻫﻮاي ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب از ﺳﻮي اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ‬ ‫ﻫﻤﮕﺮاﻳﻲ ﺟﺮﻳﺎﻧﻬﺎ در ﭘﺎﻳﻴﻦ و واﮔﺮاﻳﻲ آﻧﻬﺎ در ﺑﺎﻻي ﺟﻮ ﺗﻮام ﺑﺎ ﺣﺮﻛﺎت ﺻﻌﻮدي ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ ﺷﺮاﻳﻂ ﺧﻮﺑﻲ‬ ‫را ﺑﺮاي ﺑﺎرش در ﺑﺨﺶ ﻫﺎﻳﻲ از ﺟﻨﻮب و ﺟﻨﻮب ﺷﺮق ﻛﺸﻮر ﻓﺮاﻫﻢ آورده اﺳﺖ ﺑﺮﻋﻜﺲ در ﻓﺎزﻫﺎي ﺳﻮم‬ ‫و ﭼﻬﺎرم و ﺗﺎﺣﺪي ﻓﺎز ﭘﻨﺠﻢ ﻛﻪ ﭘﺪﻳﺪه ﻫﻤﺮﻓﺖ در اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ ﺑﻮﻳﮋه در ﺷﺮق آن ﻗﻮي ﺗﺮ از ﺑﻘﻴﻪ ﻣﻨﺎﻃﻖ‬ ‫ﺣﺎره اي اﺳﺖ ﺷﺎر ﻫﺎي رﻃﻮﺑﺖ و ﻓﺮارﻓﺖ ﻫﻮاي ﮔﺮم ﺑﺴﻮي اﻳﻦ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻫﻤﺮﻓﺖ ﺳﺮازﻳﺮ ﺷﺪه و ﻓﺮارﻓﺖ‬ ‫ﻫﻮاي ﺳﺮد و ﺧﺸﻚ ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻦ آن در در ﺑﺨﺶ ﻫﺎﻳﻲ از ﺟﻨﻮب و ﺟﻨﻮب ﺷﺮق ﻛﺸﻮر ﻣﻲ ﺷﻮد در ﻣﻮرد ﺑﻘﻴﻪ‬ ‫ﻓﺎزﻫﺎ ﻧﻴﺰ ﺣﺎﻟﺖ ﺑﻴﻨﺎﺑﻴﻨﻲ داﺷﺘﻪ اﺳﺖ و ﺑﻄﻮر ﻗﻄﻌﻲ ﻧﻤﻴﺘﻮان اﻇﻬﺎر ﻧﻈﺮ ﻛﺮد‬.



ارتباط معني دار آماري بين فازهاي فعال (مثبت) و غير فعال (منفي) MJO به ترتيب با رخدادهاي خشكي و پر بارش استان فارس مورد آزمون قرار گرفت.


نتايج نشان داد كه تغييرات بارش فصلي در استان فارس وابستگي زيادي به جا به جايي فازهاي MJO دارد. وجود اختلاف معني دار (سطح معني داري 95%) بين رتبه ميزان بارش فصلي در فاز منفي و مثبت بيانگر اين مطلب است كه فصل بارش استان (نوامبر تا آوريل) تحت تاثير فراوان پديده مادن جوليان قرار مي گيرد. به بيان ديگر هم زمان با چيرگي فازهاي + و - پديده نوسانات مادن - جوليان، به ترتيب دوره هاي خشك و مرطوب حاكم خواهد شد. نتايج آزمون دقيق فيشر نشان مي دهد كه در تمامي نواحي مورد مطالعه، تواتر دوره خشك (تر) هم زمان با چيرگي فاز مثبت (منفي) MJO به طور معني داري بيشتر از تواتر دوره خشك (تر) هم زمان با چيرگي فاز منفي (مثبت) است. به تعبير ديگر احتمال رخداد دوره هاي خشك و تر به ترتيب هم زمان با چيرگي فاز مثبت و منفي MJO بالا است.
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
با دیدن اپدیت امشب باید آرزو کنیم که آنتی سایکلون عربستان یک ذره تقویت بشه و به عرضهای بالاتر بیاد تا بارشها کامل رو منطقه ما قرار بگیره!!!!!!!!!!

به نظر میاد از 108 ساعت آینده اتفاقات جالبی واسه کشورمون بیفته و بارش ها به مناطق مرکزی تر برسه!!!
 

DR WHO

کاربر ويژه
در گفتگو با مهر مطرح شد:ارتباط بارندگي جنوب كشور با بارشهاي همرفتي در اقيانوس هند



در گفتگو با مهر مطرح شد:ارتباط بارندگي جنوب كشور با بارشهاي همرفتي در اقيانوس هند
ارتباط بارندگي جنوب كشور با بارشهاي همرفتي در اقيانوس هند
شيراز - خبرگزاري مهر: رئيس مركز پژوهشهاي علوم جوي اقيانوسي دانشگاه شيراز گفت: سامانه بارندگي در جنوب كشور به طور گسترده اي به سامانه هاي بارشهاي همرفتي در اقيانوس هند بستگي دارد.


محمد جعفر ناظم السادات در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه به وضعيت بارندگي در جنوب كشور و استان فارس افزود: بر اساس يافته هاي تحقيقاتي در مركز پژوهشهاي علوم جوي اقيانوسي دانشگاه شيراز زمانيكه بارشهاي همرفتي بر روي كشور اندونزي و كشورهاي پيرامون آن يا به گونه اي در جنوب شرقي آسيا متمركز باشد بارندگي در ايران به ويژه نقاط جنوب كشور بسيار كمتر از حد نرمال است.


وي ادامه داد: در اين راستا هنگامي كه بارشهاي همرفتي استوايي به پهناهاي غربي اقيانوس هند مي رسد احتمال افزايش بارش در جنوب ايران افزايش مي يابد.
 

DR WHO

کاربر ويژه
بررسی تاثیر پدیده دو قطبی دمایی اقیانوس هند بر تغییرپذیری بارش های فصلی استان های جنوبی کشور




چکیده: خشکسالی های پی در پی و طولانی اخیر، نه تنها در استان های جنوبی کشور، بلکه در سراسر کشور لزوم مدیریت بهینه منابع آبی را ضروری می سازد. اقیانوس هند و دریاهای مجاور جنوبی ایران تأمین کننده قسمتی از منابع رطوبتی کشور هستند و تغییرات دمایی سطح آب اقیانوس هند، نقش مهمی در تبخیرسطح آزاد آب اقیانوس ها و ایجاد رطوبت به درون جو دارد. در این پژوهش،داده های بارش ایستگاههای جنوبی کشور و شاخص دو قطبی دمایی اقیانوس هند با استفاده از روش آنالیز موجک و موجک متقابل برای بررسی نقش دو قطبی دمایی اقیانوس هند (IOD) در تغییرات بارش فصلی استانهای جنوبی کشور ارزیابی شد. نتایج تحلیل های طیفی موجک متقابل بین شاخص دو قطبی اقیانوس هند و نوسان های بارش فصل پاییز طی دوره کمتر از سه سال همبستگی متقابل و معنی داری را در ایستگاه های اهواز، چابهار، بوشهر و آبادان نشان می دهد. بررسی نقش شاخص دو قطبی اقیانوس هند در تغییرات بارش های فصل پاییز ایستگاه های جنوبی کشور حاکی از وجود رابطه مثبت در نوسانهای بارش منطقه است.


http://www.ensani.ir/storage/Files/20130515151903-9493-65.pdf
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
جی اف اس واقعا داره سرمای خیلی شدیدی رو برای بعد از 21 دسامبر پیش بینی میکنه!!!!!!!!!!

خصوصا برای شمال شرق ایران!!!!!!!!!!

من حیرت زده شدم به خدا!!!!
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
EUMETSAT_MTP_MPE-middleEast.png
 

DR WHO

کاربر ويژه
image.jpg


هنگامى كه غرب اقيانوس هند گرم شود و فشار سطح آبهاى غرب اقيانوس كمتر از نرمال گردد

رطوبت زايى درياى عمان ، خليج پارس ، درياى سرخ و شمال غربى اقيانوس هند زياد مى شود

هنگامى كه نوسان مادن جوليان در فاز منفى باشد نوسان اقيانوس هند مثبت مى شود و اين به نفع بارش كشور

مى باشد .

 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا