• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

hasan1

کاربر ويژه


خوب شما میتونی به من بگی ما کجای این جهان هستیم ؟
آیا در حاشیه هستیم یا در میانه یا در مرکز؟

درود هادی جان
منم اتفاقا با همین مسئله مشکل دارم. هیچکس نمیتونه بگه دقیقا ما کجای فضا هستیم و اصلا فضا گوشه ای داره یا نه!
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
درود هادی جان
منم اتفاقا با همین مسئله مشکل دارم. هیچکس نمیتونه بگه دقیقا ما کجای فضا هستیم و اصلا فضا گوشه ای داره یا نه!

خوب باز این به این مسئله بر میگرده که جهان چند بعدی است؟
در مورد سن جهان هم با توجه به نظریه انبساط ، دانشمندان فقط بر اساس مشاهدات تخمین میزنند که سن جهان اینقدر هست!!!
 

hasan1

کاربر ويژه


خوب باز این به این مسئله بر میگرده که جهان چند بعدی است؟
در مورد سن جهان هم با توجه به نظریه انبساط ، دانشمندان فقط بر اساس مشاهدات تخمین میزنند که سن جهان اینقدر هست!!!

البته حرف شما درسته. در حقیقت همه چیز برمیگرده به دو چیز:
1- اینکه جهان هستی چند بعدیه
2- نظریه نسبیت عام اینشتین
من اطلاعاتم در این موارد خیلی ناقصه. البته اینو بگم درسته که دانشمندان عمر هستی رو حدس میزنند ولی یک سری دلایل علمی هم واسه این حدسیاتشون دارند.
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
nino34.png


0.516
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود.

محسن جان با عرض پوزش فراوان میشه بفرمایید که از نرم افزاری که بنده در اختیار شما گذاشتم ، چگونه نمودار اسکیوتی دریافت می کنید؟

لطفا در این مورد راهنمایی بفرمایید.

با تشکر.


درود

خواهش میکنم شهاب عزیز بر روی مختصات مورد نظر کافیه راست کلیک کنید و گزنیه اسکیوتی رو انتخاب کنید.

نرم افزار بینظیریه.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود بر دوستان و امیرمحسن عزیز

راستش با مطرح کردن این موضوع یه سوالی توی ذهنم ایجاد شده که چند وقته بهش فکر میکنم ولی راستش از کسی نپرسیده بودم.

اون چیزی که من فهمیدم اینه که دانشمندان با استفاده از تلسکوپ هابل و قرار دادن این تلسکوپ در یک جهت خاص کهکشان هایی با عمر 13 میلیارد سال نوری رو کشف کردند. با این مشکلی ندارم ولی سوالی توی ذهنم هست اینه اگر تلسکوپ هابل رو دقیقا در جهت معکوس جهت اولیه قرار بدیم و دورترین کهکشانی رو که میشه باهاش رصد کنیم رو پیدا کنیم عمر این کهکشان چند سال نوری میتونه باشه؟
دو سناریو قابل طرح هست:
1- مثلا کهکشانی بالای یک میلیارد سال نوری فاصله پیدا کنند که اونوقت فاصله این کهکشان کشف شده با کهکشانی که 13 میلیارد سال نوری با زمین فاصله داره بیش از 14 میلیارد سال نوری میشه که در اینصورت زمانی که برای بیگ بنگ بیان شده (13.7 میلیارد سال) محل اشکال هست. مگر اینکه گفته بشه فاصله این دو کهکشان از مسیری دیگه کمتر از 13 میلیارد ساله که دراونصورت باید ابعاد فضایی رو بیش از سه بعد در نظر گرفت!
2- فاصله دورترین کهکشان با ما در اون جهت خیلی کم باشه که در اونصورت سوالات اساسی دیگه ای مطرح میشه از جمله اینکه اگر کهکشان انقدر نزدیکه پس بعد از این فاصله چه چیزی قرار گرفته و ...

ببخشید توی این تاپیک این سوالو مطرح میکنم. چون در این مورد درگیری ذهنی داشتم خواستم بپرسم تا اگر شما اطلاعاتی در این زمینه دارید ما رو هم بی بهره نذارید.
با تشکر از شما


سلام حسن عزیز

حقیقتا من دراین مورد اطلاعاتم اندک هست ولی میتونم این سوال شما رو در جایی که اساتید فن هستند مطرح کنم ، شاید اون دوستان بتونند اظهار خوبی کنند.

البته هادی عزیز استاد ما در این خصوص هستند که می تونند راهنمایی لازم رو ارائه بدن.
 

hasan1

کاربر ويژه



سلام حسن عزیز

حقیقتا من دراین مورد اطلاعاتم اندک هست ولی میتونم این سوال شما رو در جایی که اساتید فن هستند مطرح کنم ، شاید اون دوستان بتونند اظهار خوبی کنند.

البته هادی عزیز استاد ما در این خصوص هستند که می تونند راهنمایی لازم رو ارائه بدن.

ممنون امیرمحسن جان

لطف می کنید :گل:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امشب هوای عکاسی بسرم زد و از اونجائیکه امشب شهاب بارون هم هست رفتم بالای پشت بوم . جالبه که من در نمای شمالی آسمان مشهد دنبال بارش شهاب بودم ولی در آسمان بالای سرم دقیقا شهاب می افتاد ، منتهی چون نرخ بارش شهاب اون موقع کم بود و جا به جا می افتاد موفق به ثبت شون نشدم. صبح زود شانس خیلی بیشتره و اون موقع ما هم در خواب ناز هستیم.

بهرحال این عکس رو از نمای به سمت شرق مشهد گرفتم و امیدوارم که مورد پسند دوستان عزیز قرار بگیره:


yie3f61ur0dv1maed8tp.jpg
 
آخرین ویرایش:

هادی...

New member
ظهر امروز دراردبیل یه ابر کومونیمبوسی رشد کرد و باران دانه درشتی به مدت 5دقیقه بارید که دانه های تگرگ هم توش بود
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این عکسی رو که گرفتم ببینید ،این مجموعه ستاره که شکل ملاقه هست دقیقا بالای سرم بود و شهابها اونجایی که مشخص کردم وارد جو زمین میشدند ولی چون دقیقا مرکز آسمون بالای سرم بود ، گردن درد گرفتم و دیگه بیخیال شهاب شدم:خجالت2:


n75vtur1wiiufgcyk7x.jpg
 

هادی...

New member
دقیقا درهمون منطقه ای که این سایت پیش بینی بارش برای این ساعت کرده شاهد رعدوبرق ورگبار هستیم(ایول داره)

lxxmwzbbr2a2x6mtk5f5.pngbf47ghdxp0i5j9ja24.gif
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
[h=3]National Oceanic and Atmospheric Administration[h=2]The Climate of 1997
Global Surface Temperature Anomalies
gltanm97.gif

This preliminary map shows thematically which areas of the world were warmer than average and which were cooler during 1997. The open (or blue) dots show cool anomalies, and the closed (or red) show warm anomalies. The size of the dot is proportional to the magnitude of the anomaly. The land data are from the NOAA NCDC Global Historical Climatology Network, and the averaging period was 1961-1990. Over the Oceans, the NOAA NCEP Reynolds blended satellite-ship-buoy analyses were used, with an averaging period of 1982-1997. In locations where both land and ocean data were available, the most representative data set was used.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
[h=3]National Oceanic and Atmospheric Administration [h=3]The Climate of 1997 [h=3]Annual Global Temperature Index
[h=4]The global average temperature of 62.45 degrees Fahrenheit for 1997 was the warmest year on record, surpassing the previous record set in 1995 by 0.15 degrees Fahrenheit. The chart reflects variations from the 30-year average (1961-1990) of the combined land and sea surface temperatures.
indexb.gif
[h=4]​
 

DR WHO

کاربر ويژه
Picture1.jpg

اثر نوسان النینو بر اقلیم ایران​


در زمان وقوع پدیده ال نینو رودباد جنب حاره درنیمکره شمالی به عرض های پائین تری منتقل شده و در واقع جانب شمالی سلول هدلی درموقعیتی نزدیکتر به استوا قرار می گیرد.در چنین حالتی پر فشارهای جنب حاره ای در منطقه خاور میانه به عرض های پائین تری جابجا شده و امکان نفوذ موج بادهای غربی را دردوره سرد به منطقه مدیترانه و دریای سرخ افزایش می دهند، نتیجه این فرآیندها افزایش بارش زمستانی ایران و بطور کل خاور میانه در سال های ال نینو خواهد بود.


http://s1.picofile.com/file/7920709030/Picture1.jpg


سیل های بزرگ در طی النینو در مناطقی همچون پرو، شمال بولیوی و شیلی، سواحل شمالی آفریقا و مدیترانه شرقی، ایران و افغانستان.​


تقریباً تمامی تحقیقات انجام شده در ایران نیز رخداد ال نینو را با افزایش بارش های فراگیر در دوره سرد سال مرتبط می دانند


نتایج پژوهشگران در خاورمیانه نیز ارتباط پدیده انسو را با ناهنجاری های بارش بر روی منطقه نشان می دهد، بطوریکه سال های ال نینوی قوی با افزایش بارش زمستانی همراه بوده، همین پژوهش، نیز ارتباط پدیده انسو را با ناهنجاری های بارش بر روی منطقه نشان می دهد، بطوریکه سال های ال نینوی قوی با افزایش بارش زمستانی همراه بوده در عین حال جدیدترین خشکسالی ایران و جنوب غرب آسیا (خشکسالی ٢٠٠١ - 1998) با یکی از طولانی ترین و قویترین لانیناهای نیم قرن اخیر مرتبط دانسته شده و در واقع فاز سرد انسو علت اصلی خشکسالی اخیر معرفی گردیده است.


در مناطق مونسونی همچون هند، مدت زیادی است که نقش ال نینو بر میزان بارش تابستانی مورد مطالعه قرار گرفته است، با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت منطقه هند در طول سال های ال نینوی قوی کاهش بارش تابستانی قابل ملاحظه ای را نشان می دهد. فعالیت سیکلون های حاره ای نیز از فازهای گرم و سرد انسو تبعیت می کند. در کل، فازهای گرم با افزایش تعداد طوفان های حاره ای و هاریکن ها در اقیانوس آرام شرقی و کاهش تعداد آنها در خلیج مکزیک و دریای کارائیب همراه است.


در عین حال در سال های ال نینو مناطق مرکزی و غربی اروپا در طول فصل زمستان بارش های بیشتر از نرمال دریافت می کنند که با کاهش میزان فشار هوا در این منطقه همراه می باشد. در حالیکه اروپای شمالی در چنین سالهایی از بارش های کمتری برخوردار خواهد بود، از طرفی پوشش برف در مناطقی چون شرق قفقاز - حوضه غربی وشرقی دریای خزر و آسیای مرکزی بیشتر ازشرایط نرمال خواهد بود. در واقع مسیر سیکلون ها در منطقه شرق اقیانوس اطلس و اروپا به عرض های جنوبی تری جابجا می شود.


تاثیر مضاعف انسو با همپیوندی IOD


گاهی اوقات رویدادهای شاخص انسو با فاز های مختلف شاخص IOD همپیوند می شوند. در این حالت میزان تاثیر گزاری هر یک از رویدادهای شاخص انسو بر روی مناطق تحت تاثیر، تشدید خواهد شد. مثلا در هنگام بروز فاز گرم IOD به همراه النینو، میزان همرفت در غرب اقیانوس هند و سواحل شرقی آفریقا نسبت به النینو منفرد افزایش زیادتری خواهد داشت. در نواحی شرق اقیانوس هند در منطقه قاره دریایی (اندونزی و استرالیا) فرونشینی هوا تشدید خواهد شد.


این امر سبب افزایش فراتر از نرمال قدرت بادهای شرقی سطحی در اقیانوس هند شده در نتیجه رطوبت اقیانوس هند و دریای سرخ در نقش تغذیه رطوبتی سامانه های مهاجر در خاورمیانه و یا در تکوین توده هوای کم فشار سودانی بیش از پیش ظاهر می گردد و بدین سان، دوره های مرطوبتری را در ایران و خاورمیانه باعث می گردد.


در مواقع رویداد لانینا و فاز منفی IOD به صورت توام، سبب شرایط عکس شرح داده شده در بالا می گردد.


http://s3.picofile.com/file/7936312147/21798051431148930140.jpg




http://s2.picofile.com/file/7936356234/alnino_lanina_iod.png




ناهنجاری دمای سطح آب دریا در اقیانوس آرام و هند در طی رویداد های النینو و لانینا به صورت منفرد و همراه با فاز های گرم و سرد IOD​


 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا