• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که مانسون هند با شاخصهای النینو - لانینا - دو قطبی هند دارای همبستگی منفی و مثبت می باشد . آنچه اثبات شده است این است که لانینا و فاز مثبت دو قطبی هند قویا با تقویت مانسون هند همبستگی مثبت دارند. و النینو با تضعیف مانسون هند همبستگی مثبت دارد و ارتباط بارشهای مانسون با النینو و لانینا تحت تاثیر شاخص دو قطبی هند قرار می گیرد. بررسی های 40 ساله قبل از شناسایی شاخص دو قطبی هند نشان می داد که در سالهایی که النینو رخ داده است مانسون نرمال و حتی بیشتر از نرمال بوده است و در سالهایی که لانینا بوده و باید بارشها نرمال و بیشتر نرمال باشد کمتر از نرمال بوده است. خلاصه تحقیقات انجام گرفته تحت تاثیر قرار گرفتن رابطه مانسون و انسو بواسطه شاخص دو قطبی هند را مشخص کرد. نتایج تحقیقات نشان داده که فازهای مثبت و منفی دو قطبی هند سبب تقویت و یا تضعیف رفتار انسو بر مانسون هند می شوند.

1- النینو + فاز مثبت iod بارشها با توجه به شدت و ضعف دو قطبی هند نرمال یا بیشتر نرمال می شود.

2- النینو + فاز منفی iod بارشها کمتر از نرمال خواهد بود.

3- لانینا + فاز مثبت iod بارشها بیشتر از نرمال خواهد شد.

4- لانینا + فاز منفی iod بارشها نزدیک به نرمال خواهد بود.

همانطور که مشاهده می شود فازهای مثبت و منفی و شدت و ضعف شاخص iod خیلی تاثیر گذار است و می توان گفت در مانسون هند شاخص کلیدی در پیش بینی وضعیت مانسون هند است.

image.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
tempprecipcti.1deg.gif

tempprecippdo.1deg.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
MEDIUM_382_2010_770_Fig3_HTML.jpg

Fig 3
500 hPa storm track winter anomalies associated with the NAO index for a complete ECHAM4 run and b complete ERA40 data set. Compared are all winters with positive NAO index minus all winters with negative NAO index. Dashed lines indicate negative values, full lines positive values. Contour interval is 1 hPa. Significant differences at the 95% (99%) level are indicated by light (heavy) shading (red positive; blue negative)

The impact of the NAO-phase is largest over the eastern NA (Fig. 3), with enhanced activity between Greenland and Northern Europe during positive NAO phases, and with reduced activity around 30°N–40°N.

snippet_bot.jpg
snippet_top.jpg

The NAO itself also modifies the storm track over Newfoundland (Fig. 3) as well as upstream humidity, baroclinicity and jet stream.

شهاب از بوشهر

کاربر ويژه
واوووووووووووووووو.

خیلی عالیه.

مرسی استاد.
:گل:

خوشحالم که برای یکبار هم که شده براتون مفید واقع شده ام.

درود

خواهش میکنم شهاب عزیز بر روی مختصات مورد نظر کافیه راست کلیک کنید و گزنیه اسکیوتی رو انتخاب کنید.

نرم افزار بینظیریه.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود بر دوستان و امیرمحسن عزیز

راستش با مطرح کردن این موضوع یه سوالی توی ذهنم ایجاد شده که چند وقته بهش فکر میکنم ولی راستش از کسی نپرسیده بودم.

اون چیزی که من فهمیدم اینه که دانشمندان با استفاده از تلسکوپ هابل و قرار دادن این تلسکوپ در یک جهت خاص کهکشان هایی با عمر 13 میلیارد سال نوری رو کشف کردند. با این مشکلی ندارم ولی سوالی توی ذهنم هست اینه اگر تلسکوپ هابل رو دقیقا در جهت معکوس جهت اولیه قرار بدیم و دورترین کهکشانی رو که میشه باهاش رصد کنیم رو پیدا کنیم عمر این کهکشان چند سال نوری میتونه باشه؟
دو سناریو قابل طرح هست:
1- مثلا کهکشانی بالای یک میلیارد سال نوری فاصله پیدا کنند که اونوقت فاصله این کهکشان کشف شده با کهکشانی که 13 میلیارد سال نوری با زمین فاصله داره بیش از 14 میلیارد سال نوری میشه که در اینصورت زمانی که برای بیگ بنگ بیان شده (13.7 میلیارد سال) محل اشکال هست. مگر اینکه گفته بشه فاصله این دو کهکشان از مسیری دیگه کمتر از 13 میلیارد ساله که دراونصورت باید ابعاد فضایی رو بیش از سه بعد در نظر گرفت!
2- فاصله دورترین کهکشان با ما در اون جهت خیلی کم باشه که در اونصورت سوالات اساسی دیگه ای مطرح میشه از جمله اینکه اگر کهکشان انقدر نزدیکه پس بعد از این فاصله چه چیزی قرار گرفته و ...

ببخشید توی این تاپیک این سوالو مطرح میکنم. چون در این مورد درگیری ذهنی داشتم خواستم بپرسم تا اگر شما اطلاعاتی در این زمینه دارید ما رو هم بی بهره نذارید.
با تشکر از شما

سلام حسن عزیز

حقیقتا من دراین مورد اطلاعاتم اندک هست ولی میتونم این سوال شما رو در جایی که اساتید فن هستند مطرح کنم ، شاید اون دوستان بتونند اظهار خوبی کنند.

البته هادی عزیز استاد ما در این خصوص هستند که می تونند راهنمایی لازم رو ارائه بدن.

ممنون امیرمحسن جان

لطف می کنید :گل:

سلام حسن عزیز

سوال شما رو مطرح کردم و پاسخ اینگونه بود:

سوالِ شما به جاست، اگر ما در جهتِ مخالف نگاه کنیم می‌تونیم کهکشانی با فاصله‌ی 13 میلیارد سال رو هم ببینیم، پس یعنی این دو کهکشان 26 میلیارد سال از هم فاصله دارند؟ بله! نکته اینه که این دو کهکشان فعلا نمی‌تونن همدیگر رو ببینند چون نور فرصت نکرده هنوز از یکی به اون یکی برسه (در واقع فاصله‌ی 13 میلیارد سالِ نوری که ما از کهکشان داریم فاصله‌ی کنونی نیست، بلکه فاصله‌ی 13 میلیارد سالِ پیشِ ماست! فاصله ی کنونی ما از اون کهکشان احتمالا خیلی بیشتره چون ما اون کهکشان رو داریم در زمانی که خیلی ازش گذشته رصد می‌کنیم)
[MENTION=28346]hasan1[/MENTION]

hasan1

کاربر ويژه

سلام حسن عزیز

سوالِ شما به جاست، اگر ما در جهتِ مخالف نگاه کنیم می‌تونیم کهکشانی با فاصله‌ی 13 میلیارد سال رو هم ببینیم، پس یعنی این دو کهکشان 26 میلیارد سال از هم فاصله دارند؟ بله! نکته اینه که این دو کهکشان فعلا نمی‌تونن همدیگر رو ببینند چون نور فرصت نکرده هنوز از یکی به اون یکی برسه (در واقع فاصله‌ی 13 میلیارد سالِ نوری که ما از کهکشان داریم فاصله‌ی کنونی نیست، بلکه فاصله‌ی 13 میلیارد سالِ پیشِ ماست! فاصله ی کنونی ما از اون کهکشان احتمالا خیلی بیشتره چون ما اون کهکشان رو داریم در زمانی که خیلی ازش گذشته رصد می‌کنیم)
@hasan1

سلام امیرمحسن جان

بسیار بسیار ممنون بابت زحمتی که کشیدی :گل:

حرفشون کاملا منطقی و درسته.

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی

سلاااااااااااااااااااااااااااااااااااام:54:
:8:
:13:امیدوارم حالتون خوب باشه برادرای عزیزم:13:
رفته بودیم روستا
اسمش یادم نیس:52:
اینارم باگوشی نازنینم که هیچ وقت خوب عکس نمیگیره:سوت: گرفتم:خنده2:

P02-05-14_14.38[01].jpgP15-05-14_17.25[04].jpg
P15-05-14_17.28[02].jpgP15-05-14_17.28[03].jpgP15-05-14_17.28[05].jpg

این گل های خوشگلم تقدیم به شما

P15-05-14_12.49[01].jpg

:13:

DR WHO

کاربر ويژه
پادجریان استوایی یک جریان اقیانوسی سطحی شرق سو است که به وسیله باد رانده می‌شود. این جریان در اقیانوس‌های هند، آرام و اطلس دیده می‌شود. این جریان اغلب پادجریان استوای شمالی هم خوانده می‌شود. این جریان از غرب به شرق در حدود °۵ شمالی جریان دارد. در اقیانوس هند این جریان در فصول مختلف تحت تاثیر پدیده مانسون قرار می‌گیرد.

این جریان در اقیانوس‌های آرام و اطلس هم تحت تغییرات فصلی قرار می‌گیرد. این جریان در انتهای تابستان و اوایل پاییز در اوج قدرت قرار دارد و در اواخر زمستان و اوایل بهار تضعیف می‌شود. این جریان در اقیانوس آرام تحت تاثیر پدیده ال نینو هم قرار می‌گیرد و در سال‌هایی که ال نینو رخ می‌دهد این جریان قوی تر است.

شمالی و جنوبی
پادجریان به معنی جریانی مجاور جریان دیگر ولی در جهت مخالف است. پادجریان استوایی جنوب جریان شرق‌سوی باریک و ضعیف در اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس است که در نزدیکی ۸ درجهٔ جنوبی، درون جریان استوایی جا گرفته است. پادجریان استوایی شمال نوار جریان شرق‌سو بین جریان‌های استوایی شمال و جنوب غرب‌سو است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سه شنبه تا شنبه شب شمال شرق شانس شکل گیری ابرهای تندری و رگبار و رعد و برق رو داره

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این نمودار اسکیوتی مختصات شمال غرب ساوه است و همانطوریکهه ملاحظه میکنید یک همرفت بسیار قدر برای امشب در حدود ساعت 22:30 شب پیش بینی شده که با این اطلاعات رگبار و رعد و برق نسبتا شدیدی در انتظار اون مناطق خواهد بود:

cgg3frsyfl8itvqy75bo.jpg

heaven1

مدیر بخش هواشناسی

سلام حسن عزیز

[MENTION=28346]hasan1[/MENTION]

اين پاسخ نميتونه كامل درست باشه چون فضا زمان خميده است و دو جسم كه در 2 جهت مخالف ما هستند لزومن فاصله يك خط مستقيم از ما را ندارند و نوري كه از اين 2 جسم به ما رسيده به خط مستقيم سير نكرده!و البته نكات ديگري هم در رد پاسخ هست كه با گوشي حال ندارم تايپ کنم!!!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا