:در یک کارگاه دینامیک اگر بر روی طول بازوی بلند کارگاه یک گره بزنیم در صورت در رفتن ابزار آن سمت شوک حاصله به کارگاه بسیار کم می شود.
C:برای برپایی در کارگاه با سه نقطه حمایتی از یک تسمه یا طنابچه بلند استفاده کنیم . و دو رشته را تاب می دهیم و کارابین را به سه رشته می اندازیم .
D:اگر موقعیت اجازه دهد کارگاه استاتیک بدلیل کاهش خطر شوک وارده به کارگاه در صورت کنده شدن یکی ابزار انتخاب مناسب تری است .( بخصوص در یخنوردی )
E:اگر از عوارض طبیعی برای انداختن بلوک استفاده می کنید از استحکام آن اطمینان حاصل کنید . زیرا ممکن است حتی سنگ های بزرگ از جای خود تکان بخورند.
مراقب زوایه کارگاه باشید. اگر زاویه دو بازوی کارگاه 120 درجه باشد نیروی وارده به کارگاه دو برابر وزن بار وارده می شود!!این مقدار در زاویه 80 درجه برابر یک و نیم برابر است .
زاویه توصیه شده و ایمن برای کارگاه زیر 60 درجه است .
این امر در منقار های سنگی نیز صدق می کند. در تصویر سمت پایین در صورت وارد شدن 1000 کیلوگرم وزن به کارگاه این نیرو به صورت دو مولفه 1200 کیلوگرمی به کارگاه فشار وارد می کند!
همواره مراقب مکان قرار گیری کارابین و احتمال تماس و برخورد آن با سنگ باشید.. با یک تسمه مناسب خطر برخورد را کاهش دهید.
کارابینی که به رول یا هر ابزار دیگری انداخته می شود نباید در شرایطی قرار گیرد که محود آن تحت فشار قرار بگیرد ( اهرم شود) . با انداختن یک تسمه به داخل ابزار مکان کارابین را تصحیح کنید.
هنگام صعود طناب را بدستی به داخل کارابین بیاندازید ! به شکل دقت کنید.
اگر کارابین به اشتباه به داخل ابزار مخصوصا رول بیافتد ممکن است بر اثر حرکت بناگاه از رول یا ابزار در بیاید..
اگر طناب نیز در جهت اشتباه به داخل کارابین انداخته شود باز امکان در آمدن آن از داخل کارابین در زمان سقوط وجود دارد.
چند نکته در باره کارگاه حمایت- کورکورانه به هیچ کارگاهی اطمینان نکنید.
- اگر کارگاه از میخ های ثابت تشکیل شده حتما میخ ها را خودتان با چکش دوباره محکم کنید.
- اگر کارکاه از رول های صفحه ای تشکیل شده مطمئن شوید مهره رول ها سفت است . صفحه رول ها ترک ندارد. و از همه مهم تر لبه سوراخ صفحه تیز نباشد.
- سعی کنید تا جای ممکن از تسمه بلند خودتان برای برپایی کارگاه استفاده کنید. تسمه های ثابت بر روی کارگاه مدت ها در زیرباد و باران قرار داشته اند.
- اگر در کارگاه سیب بکسل وجود دارد از استحکام کرپی و بست سیم بکسل ها اطمینان حاصل کنید
- حلقه فرود کارگاه را همیشه بررسی کنید .
- اگر مجبور به استفاده از تسمه ثابت کارگاه شدید . آن را دقیقا نگاه کنید معمولا تسمه ها د ر محل تماسشان با ابزار فلزی جمع و سفت می شوند. و یا ممکن است قبل از شما کسی طناب فرود خود را بر روی آن انداخته باشد و هنگام کشیدن طناب , تسمه بر اثر حرارت و اصطکاک ذوب شده باشد. با تکان دادن تسمه و حرکت دادن آن درون حلقه های کارگاه از سلامت تسمه مطمئن شوید.
- توصیه می شود زاویه کارگاه زیر 60 باشد . مقدار مطلوب زاویه کارگاه زیر 40 درجه است.
- توزیع مناسب بار بر روی تمام اجزا کارگاه نکته مهم دیگری است که باید به آن توجه داشت.
- و مهم تر از همه کورکورانه به هیچ کارگاهی اطمینان نکنید.
جلو گیری از شکست طناب معمولا در صعود یک طول طناب برای پیدا کردن گیره ها و شکاف های مناسب مجبوریم به چپ و راست حرکت کنیم و ابزار حمایتی را در سمت های مختلف نصب کنیم . ماحصل این کار عدم هم راستایی ابزار و کارابین ها با یکدیگر و پیش آمدن حالتی می شود که سنگنوردان به آن شکست طناب می گویند. سنگنوردان خاطرات زیادی از حالت هایی دارند که حین صعود نه تنها مجبور به گیره گرفتن هستند بلکه طناب را نیز مجبورند با دست خود بالا بکشند و با فریاد از حمایتچی خود درخواست طناب می کنند و جواب می شوند :
طناب آزاده
اما طناب حرکت نمی کند.!!!
برای پرهیز از این شکست در مسیرهای بلند و جاهایی که مجبور به ابزار گذاری هستید از تسمه ها و اسلینگ های بلند بهره بگیرید.
هیچوقت ابزار را تنها با یک کارابین به طناب اصلی متصل نکنید. و همیشه بعد از انداختن طناب به داخل اسلینگ از روانی حرکت آن مطمئن شوید.
خطر دیگر شکست طناب احتمال در آمدن ابزار حمایت میانی بخصوص کیل ها و حتی فرندها در هنگام سقوط است . پس شکست طناب را جدی بگیرید.
دو روش معمول خود حمایت در فرود استفاده از گره چفت شونده ( پروسیک یا مشار ) در بالای ابزار و زیر ابزار فرود می باشد.
اگر شما از آن دسته کسانی هستید که پروسیک خود را بالای ابزار فرود می زنید باید توج داشته باشید هنگان فرود دستتان باید بالای گره باشد نه بر روی آن .
طنابچه ای که با آن گره پروسیک را زده ایم باید کاملا بلند باشد ( مانند شکل ) و گره توسط دست شما بر روی طناب فرود بلغزد.
اگره گره شما قفل شد برای آزتد سازی آن ادامه طناب را چند بار بدور پاهایتان حلقه کنید ادامه آن را در دستتان بالا ببرید و در بالای گره محکم نگاه دارید و بر روی آن به ایستید . در این حالت وزن شما از روی پروسیک به روی طناب منتقل می شود و براحتی می توانید پروسیک را آزاد کنید.
بعد از شل کردن گره پروسیک بادست آزاد طناب را درزیر ابزار فرود کنترل می کنید . حلقه ها را از دور پایتان رها می کنید و باز به فرود ادامه می دهید.
بیاد داشته باشید اگر دستتان هنگام فرود بر روی گره باشد و یا طول طنابچه کوتاه باشد گره مرتبا قفل می کند.
اگر از گره پروسیک استفاده می کنید تعداد حلقه ها سه دوریا شش حلقه است. و کارابین مورد استفاه باید پیچدار باشد.