• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل دوم( دي- بهمن-اسفند)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرمحسن جان فکر قلب ما هم باش ضعیفه سکته میکنیم
به خودم میبالم که در میان چنین افرادی، بعنوان عضوی کوچک از علاقمندان هواشناسی فعالیت میکنم
سپاس بیکران
سلام محمد رضا جان
خواهش میکنم قربان حضور شما خوبان هست که بنده انرژی و انگیزه میده.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اووووووووو
سپاس بیکران از استاد امیرمحسن عزیز..خوابم از سرم پرید با این اخطاریه..سراسر شور و شوق هستم الان..خداروهزاران مرتبه شکر.. :شاد::گل:

با سپاس از استاد امیرحسین که همیشه عاشقانه و عالمانه مسایل هواشناسی رو پیگیری میکنن

خسته نباشي امير جان خيلي کامل و جامع توضيح دادين:احترام:
درود دوستان گلم و سپاس از لطف بیکرانت تون
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
هادی جان این در آخرین آپدیت مدل ها اعمال شده ؟؟

ببينيد ما اطلاعات را خيلي ديرتر از مراکز پيش بيني دريافت ميکنيم شايد تا 6 ساعت ديرتر
ولي اثر تغييرات دمايي در هر نقطه زمين به سرعت بر آب و هواي زمين تاثير ميزاره بر اساس نظريه اثر پروانه اي!!!
 

ali_kermanshah

کاربر ويژه


ببينيد ما اطلاعات را خيلي ديرتر از مراکز پيش بيني دريافت ميکنيم شايد تا 6 ساعت ديرتر
ولي اثر تغييرات دمايي در هر نقطه زمين به سرعت بر آب و هواي زمين تاثير ميزاره بر اساس نظريه اثر پروانه اي!!!
واقعا انگار نظریه اثر پروانه ای واقعیت داره !!!
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
اثر پروانه‌ای نام پدیده‌ای است که به دلیل حساسیت سیستم‌های آشوب‌ناک به شرایط اولیه ایجاد می‌شود. این پدیده به این اشاره می‌کند که تغییری کوچک در یک سیستم آشوب‌ناک چون جوسیارهٔ زمین (مثلاً بال‌زدن پروانه) می‌تواند باعث تغییرات شدید (وقوع توفان در کشوری دیگر) در آینده شود. اثر پروانه‌ای به این معناست که تغییر جزیی در شرایط اولیه می‌تواند به نتایج وسیع و پیش‌بینی نشده در ستاده‌های سیستم منجر گردد و این سنگ بنای تئوری آشوب است. (جیسون،۱۹۹۶) در نظریه آشوب یا بی‌نظمی اعتقاد بر آن است که در تمامی پدیده‌ها، نقاطی وجود دارند که تغییری اندک در آنها باعث تغییرات عظیم خواهد شد و در این رابطه سیستم‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و سازمانی، همچون سیستم‌های جوی از اثر پروانه‌ای برخوردارند و تحلیلگران باید با آگاهی از این نکته مهم به تحلیل و تنظیم مسائل مربوطه بپردازند (الوانی، ۱۳۷۸).[SUP][۱][/SUP]
ایدهٔ این‌که پروانه‌ای می‌تواند باعث تغییری آشوبی شود نخستین بار در ۱۹۵۲ در داستان کوتاهی به نام آوای تندر اثر ری بردبری مطرح شد. عبارت «اثر پروانه‌ای» هم در ۱۹۶۱ در پی مقاله‌ای ازادوارد لورنتس به وجود آمد. وی در صد سی و نهمین اجلاس ای‌ای‌ای‌اس در سال ۱۹۷۲ مقاله‌ای با این عنوان ارائه داد که «آیا بال‌زدن پروانه‌ای در برزیل می‌تواند باعث ایجاد تندباد در تکزاس شود؟»
لورنتس در پژوهش بر روی مدل ریاضی بسیار ساده‌ای از آب و هوای جو زمین، به معادلهٔ دیفرانسیل غیرقابل حل رسید. وی برای حل این معادله از روش‌های عددی به کمک رایانه بهره جست. او برای این‌که بتواند این کار را در روزهای متوالی انجام دهد، نتیجه آخرین خروجی یک روز را به عنوان شرایط اولیه روز بعد وارد می‌کرد. لورنتس در نهایت مشاهده کرد که نتیجه شبیه‌سازی‌های مختلف با شرایط اولیه یکسان با هم کاملاً متفاوت است. بررسی خروجی چاپ شده رایانه نشان داده که رویال مک‌بی (Royal McBee)، رایانه‌ای که لورنتس از آن استفاده می‌کرد، خروجی را تا ۴ رقم اعشار گرد می‌کند. از آنجایی که محاسبات داخل این رایانه با ۶ رقم اعشار صورت می‌گرفت، از بین رفتن دو رقم آخر باعث چنین تاثیری شده بود. مقدار تغییرات در عمل گردکردن نزدیک به اثر بال‌زدن یک پروانه‌است. این واقعیت غیرممکن بودن پیش‌بینی آب و هوا در دراز مدت را نشان می‌دهد.
مشاهدات لورنتس باعث پررنگ شدن مبحث نظریه آشوب شد. عبارت عامیانه «اثر پروانه‌ای» در زبان تخصصی نظریه آشوب، «وابستگی حساس به شرایط اولیه» ترجمه می‌شود.
به غیر از آب و هوا، در سیستمهای پویای دیگر نیز حساسیت به شرایط اولیه به چشم می‌خورد. یک مثال ساده، توپی است که در قله کوهی قرار گرفته. این توپ با ضربه بسیار کمی، بسته به اینکه ضربه از چه جهتی زده شده باشد، می‌تواند به هرکدام از دره‌های اطراف سقوط کند.


 

سیبری

کاربر ويژه
درود

جدول آمار بارش مقایسه ای استان سالهای گذشته به ترتیب میزان بارش شهرستانها مرتب میشد و کاملا شهرستانهای کم بارش و دچار بحران و شهرستانهایی که ترسالی داشتند مشخص بود اما امسال نامرتب و فقط بر اساس حروف الفبااست که هیچ چیز خاصی رو نشون نمیده
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود

جدول آمار بارش مقایسه ای استان سالهای گذشته به ترتیب میزان بارش شهرستانها مرتب میشد و کاملا شهرستانهای کم بارش و دچار بحران و شهرستانهایی که ترسالی داشتند مشخص بود اما امسال نامرتب و فقط بر اساس حروف الفبااست که هیچ چیز خاصی رو نشون نمیده
حاج محسن
شما خاطرت جمع باشه که قوچان همیشه صدر نشینه جدوله چه بر اساس ترتیب حروف الفبا باشه و چه بر حسب مقادیر بارش ولی از مشهد و کلات و فریمان و تربت و حتی همین سرخس امسال غافل نشو.
 

golil

کاربر ويژه
gfs_africa_192_precip_ptot.gif
 

Ahmad7777

New member


هشدار : تغییرات شدید جوی در راه است- موج سرما و برف در ایران



50.gif

تاریخ : سه شنبه بیست و هشتم بهمن 1393
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

5 نظر


هشدار: تغییرات شدید جوی در راه است-موج سرما و برف ایران را فراخواهد گرفت

مطابق با بررسی آخرین خروجی نقشه ها و اطلاعات هواشناسی ،از اواخر وقت روز پنجشنبه با نفوذ سامانه ای بسیار قدرتمند از سمت نواحی غرب و جنوب غرب کشور انتظار بر این است که موج جدیدی از بارش باران و برف از نواحی مذکور آغاز گردد . سامانه پیشرو از نوع کم فشار دینامیکی تراز فوقانی جوی بوده که با هسته بسیار سردی نیز همراهی میشود.

این سامانه در ابتدای فعالیت خود بصورت ناوه ای عمیق سوار بر جریانات ناپایدار تراز میانی جو تا نواحی جنوبی کشور گسترش خواهد یافت ولی با حرکت تدریجی و شرق سوی خود ، بتدریج از سورس و منبع اصلی استورم تراک در شمال منطقه ما جدا شده و تبدیل به یک سامانه کم ارتفاع بریده ( Cut off low/tear off ) خواهد گردید.

ulwesk02k.gif

فعالیت این سیستم همراه با بارشهای رگباری و شدید باران و برف ، شکلگیری جبهه های گاستی

( وزش بادهای شدید در باند جلویی ابرهای کومولونیمبوس ) گرد و خاک ،رعد و برق و در مناطق مستعد بهمراه بارش تگرگ خواهد بود ، لذا طی آخرین ساعات روز پنجشنبه 30 بهمن لغایت دوشنبه 3 اسفند 1393 بر اثر شدت بارش در استانهای کردستان-کرمانشاه-همدان-مرکزی-قم-تهران-زنجان-البرز-لرستان-نواحی جنوبی استانهای اذربایجان شرقی و غربی- اردبیل- استانهای ساحلی دریای کاسپین-گلستان-سمنان-شمال یزد- اصفهان-خراسان شمالی-خراسان رضوی-خراسان جنوبی -چهارمحال و بختیاری-لرستان-شمال کرمان -هرمزگان-فارس-شمال شرق سستان و بلوچستان ، بدلیل شدت بارش باران و تگرگ احتمال طغیان روخانه های فصلی و مسیلها و همچنین اختلال در تردد جاده ای محورهای کوهستانی و معابر شهری و روستایی بدلیل بارش شدید برف دور از انتظار نمیباشد.

بارشها در استان خراسان رضوی از صبح روز جمعه بشکل رگبار و رعد و برق و از باند جنوب غربی استان آغاز خواهد شد و در ساعات باقی مانده از روز در غالب نقاط استان گسترش خواهد یافت.

بارشها از ظهر روز شنبه و به دلیل نفوذ سامانه پرفشار و بسیار سرد از باند شمال غربی استان بیشتر بصورت برف خواهد بود و انتظار بر این است که ما از شامگاه شنبه تا بامداد دوشنبه در غالب نقاط استانهای خراسان شمالی - رضوی و شهر مشهد شاهد بارش سنگین برف بهمراه کولاک شدید باشیم.


شایان ذکر است موج سرمای ناشی از سامانه مذکور تا اواخر هفته آینده در بخشهای وسیعی کشور و علی الخصوص در استانهای شرق و شمال شرق کشور تداوم خواهد یافت.

تذکر-در صورت وقوع هرگونه تغییرات در نقشه ها ، در اطلاعیعهای بعدی اطلاع رسانی مقتضی صورت خواهد پذیرفت.

درایورهای آب و هوایی و شاخصهای دورپیوندی تاثیر گذار در ناهنجاری و سرمای دیر رس پیشرو:
1-وقوع فاز مثبت مولفه اتمسفری انسو SOI
v4aho14oexjkk36dzr1u.jpg
شکل گیری سامانه پر ارتفاع در محدوده خلیج آلاسکا و سامانه کم ارتفاع در شمال و شمال شرق امریکا دلالت بر مثبت شدن مولفه اتمسفری انسو دارد.
2-وقوع فازهای 3 و 2 مولفه اتمسفری MJO و در همبستگی با شرایط انسوی منفی از نقطه نظر شرایط حاکم در اتمسفری​
3-وقوع فاز منفی شاخص دور پیوندی EPO / EAST PACEFIC OSILLATION​
4-وقوع فاز منفی شاخص PNA​
5-وقوع فاز مثبت نوسان قطبی و اقیانوس اطلس موسوم به NAO/AO​








امیزمحسن جان بسیار عالی بود.من که خیلی لذت و بهره بردم.من هم افتخار میکنم که عضو کوچکی در این انجمن هستم و با بهترین اساتید هواشناسی ایران مخصوصا استاد امیرمحسن در ارتباط هستم.:iranjoman::iranjoman::گل::گل::گل::گل::ایرانجمن::ایرانجمن:
 

ali248

New member
خیلی داغون بود آپدیت نیروی دریایی -- مشهد بین دوسامانه شمالی و جنوبی قرار میگیره و سرش بی کلاه میشه متاسفانه-- خدا کنه بهتر بشه اوضاع
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
درود بر دوستان
شاخص نينو 3.4 نشانه هايي از افزايش را نشان مي دهد هر چند در آخرين آپديت اين شاخص به عدد 0.581 رسيد که نشان از کاهش خفيف داره
nino34.png
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا