• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل دوم( دي- بهمن-اسفند)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در ضمن در مورد فاز خنثی انسو بر اساس تجربیات اخیر خودتون و همه ما ،خدمت تون عرض میکنم که طوفان برف مشهد در اسفند 91 و همچنین اوایل دی ماه همون سال در فاز خنثی انسو بارید.

پس شما هم نمیتونید به همین صراحت و با اطمنینان بفرمایید که فاز خنثی انسو خوب نیست

Ahmad7777

New member
آقا امیرمحسن بنظر شما هنوز برف یکشنبه مشهد پابرجاست؟من به بیشتر فامیل و دوستام گفتم یکشنبه برف میاد.:گل::گل:

samann

کاربر ويژه

سامان جان

من به هادی عزیز هم گفتم و به شما دوست عزیزم هم میگم اینقدر قضیه رو سخت نکنید و بخدا این چیزا اصلا ارزش نداره.
از بودن در کنار هم لذت ببرید ،و تو این روزهای خوب شاد باشید
اصلا فرضیه هادی درست و یا همینطور فرضیه ای که شما ارائه میکنید ، خوب این وسط قرار هست به شما ، ایشون و یا بنده جام ژولریمه رو بدن؟!!!!
نه محسن جان
من احساس میکنم هادی داره لجبازی میکنه با من
زمانیکه اپدیتها بارش شدید برف رو نشون میدادن من چون از لحاظ Ao-nao خیالم راحت بود ، تو این فروم میگفتم که اره انسو از 0.876 امد پایین و تا رسید به 0.476 به تجربه گفتم شرایط خنثی خوب نیست. از اون زمان میبینم که همون لجاجتی که سر نوسان قطبی و نوسان اطلس بود سر انسو هم هست. کلا من هرچی بگم برعکسش میکنه و میگه خوبه.
من نمیگم صد در صد درست میگم. هیچ کس نمیتونه همچین ادعایی کنه .
بذار به روز بارش برسیم اگه من اشتباه کردم بد میام از همه عذر خواهی میکنم و میگم اره اشتباه کردم وسلام
شخصا من نسبت به هیچ کس تو این فروم دشمنی ندارم. همتون دوستای منین و همشهریای من.
اگر شما رو دوست نداشتم میرفتم فروم همسابه. خوب اینجوری برخورد کردن با همدیگه درست نیست.
همه ما تجربه کسب میکنیم و هممون هم اشتباه داشتیم. برخی کمتر برخی بیشتر

samann

کاربر ويژه
من یه سوال از شخص شما به عنوان بزرگتر همه ما دارم.
آیا نینو 3.4 مثلا 0.606 باشه و یا 0.580 واسه بارش ما فرق داره؟ یه زمانی نینو 0.9 هست اره با 0.5 فرق داره. الان انسو چند وقتیه به ثبات رسیده اونقدری تغییر نداره.
من اینو اگه لازم باشه از تمام صاحب نظران میپرسم.
شاید واقعا من دارم اشتباه میکنم.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
من یه سوال از شخص شما به عنوان بزرگتر همه ما دارم.
آیا نینو 3.4 مثلا 0.606 باشه و یا 0.580 واسه بارش ما فرق داره؟ یه زمانی نینو 0.9 هست اره با 0.5 فرق داره. الان انسو چند وقتیه به ثبات رسیده اوقدری تغییر نداره.
من اینو اگه لازم باشه از تمام صاحب نظران میپرسم.
شاید واقعا من دارم اشتباه میکنم.

سامان جان

در مورد نوسانات انسو و سوالی که فرمودید باید خدمت تون عرض کنم که هادی بصورت روزانه تمام تغییرات نوسانات دمای آب در ناحیه نینو 3.4 رو همزمان با آپدیت ها جمع آوری میکرد و به من خبر میداد، نتیجه ای که برای مشهد بصورت مشخص حاصل شد این بود که ثبات نسبی این شاخص در یک رنج مشخص بنفع بارش شهرمون بود وبه محض مشاهده، افزایش دمای آب در ناحیه نینو 3.4 بارشها تضعیف و از شدت سرمای هوا کاسته میشد.

این فرضیه بر پایه مشاهدات تجربی و شخصی هست و هنوز به اثبات نرسیده ولی بسیار ارزشمند هست.

توجه داشته باشید که بخش وسیعی از کره خاکی ما توسط اقیانوس آرام احاطه شده و هر گونه تغییرات از نقطه نظر دمایی و یا اتمسفری بر فراز این پهنه آبی میتونه بعنوان مهمترین عامل تاثیر گذار بر اقلیمی دنیا بر منطقه ما هم تاثیر بذاره.

در مورد شاخصهاییی همچون نوسان قطبی- اقیانوس اطلس و همچنین مولفه اتمسفری MJo باید توجه داشته باشیم که این شاخصها بصورت هفتگی تاثیر گذار هستند و عامل ثانویه محسوب میشن.

در مورد فرضیه تاثیر مطلوب مثبت بودن انسو- نوسان قطبی و اقیانوس اطلس بر بارش منطقه ما ، ازتون درخواست میکنم که به بنده اطلاعات مثبت بودن همزمان این سه شاخص رو در ماه فوریه بدین ، در زمانی کوتاه نقشه های آنومالی و همچنین بارش ماهیانه مشهد رو به عنوان نمونه استخراج میکنم.

اینطور هم شما- هم هادی و هم اینکه همه دوستان حاضر در انجمن به آرامش خاطر خواهند رسید.

آخرین ویرایش:

ali.doosti

کاربر ويژه
جالبه در سه ماه گذشته mjo اولین باره وارد فاز 2 میشه و تاثیرش نیاز به گفتن نداره...بهترین حالت حالتیه که همینجا بچرخه و یا به سمت 1 و 8 بره.

samann

کاربر ويژه
آقا اصلا نمیخواد راه دور بریم و سالای دیگه رو بررسی کنیم روی این نمودار جواب منو بدین
وقفه بارشی مشهد کحای نمودار بود؟ غیر از اینه زمانیکه نینو بین خط 0 و 0.5 بود.
مجسن جان همین سوال منو هم جواب بدین . صرفا در مورد امسال

samann

کاربر ويژه
مثه این مصاحبه های تلویزیونی:خنده1:
در آخر از زحمات شما. هادی و تمام دوستانی که اینجا فعالیت میکنن نقشه ها رو میذارن. وقت میذارن و به سوالات ما پاسخ میدن تشکر میکنم .:گل:
سعی کنیم با هم دوست باشیم

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مجسن جان همین سوال منو هم جواب بدین . صرفا در مورد امسال

رو نمودار زیر فلش قرمز اوج بهترین آپدیت مون بود.

پس از اون با افزایش دمای آب در ناحیه نینو 3.4 آپدیتها بتدریج تضعیف شد بارش رو کاهش داد و دما رو هم افزایش!!!

و فلش آبی هم نماد کاهش تدریجی انسو برای امروز هست که هم بارشها داره برمیگرده و هم اینکه عمق نفوذ سرما بیشتر شده:

3oa70hm6dc9q7g4vjgd.jpg

samann

کاربر ويژه

پس از اون با افزایش دمای آب در ناحیه نینو 3.4 آپدیتها بتدریج تضعیف شد بارش رو کاهش داد و دما رو هم افزایش!!!

و فلش آبی هم نماد کاهش تدریجی انسو برای امروز هست که هم بارشها داره برمیگرده و هم اینکه عمق نفوذ سرما بیشتر شده:

3oa70hm6dc9q7g4vjgd.jpg
نه نشد دیگه منظورم در مورد این سامانه نبود. چون هنوز به روزش نرسیدیم و نمیشه به طور قطع گفت منظور کل نمودار از نوامبر تا امروزه و مخصوصا روزهایی که بین 0 . 0.5 بوده

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
نه نشد دیگه منظورم در مورد این سامانه نبود. چون هنوز به روزش نرسیدیم و نمیشه به طور قطع گفت منظور کل نمودار از نوامبر تا امروزه و مخصوصا روزهایی که بین 0 . 0.5 بوده

آهان

الان متوجه منظورتون شدم.

اتفاقا ما فقط و فقط در مورد این سامانه صحبت میکنیم نه تاثیر گذاری فاز های مختلف انسو بر رژیم بارش پاییز منطقه مون !

ffpip3nlu7qq88h69cn.jpg

اون یک مقوله و این یه چیز دیگست عزیز جان.

خوب با اجازه شما من باید برم بخوابم. اگه عمری بود در اولین فرصت باز با هم در این خصوص صحبت خواهیم کرد.

شب بر شما و همه عزیزان حاضر در انجمن خوش

samann

کاربر ويژه

آهان

الان متوجه منظورتون شدم.

اتفاقا ما فقط و فقط در مورد این سامانه صحبت میکنیم نه تاثیر گذاری فاز های مختلف انسو بر رژیم بارش پاییز منطقه مون !

ffpip3nlu7qq88h69cn.jpg

اون یک مقوله و این یه چیز دیگست عزیز جان.

خوب با اجازه شما من باید برم بخوابم. اگه عمری بود در اولین فرصت باز با هم در این خصوص صحبت خواهیم کرد.

شب بر شما و همه عزیزان حاضر در انجمن خوش

ممنون که با سعه صدر جواب دادین .شب بر شما هم خوش

DR WHO

کاربر ويژه
شهر خشك من امسال بهار كم بارشى داشت تابستان هم داغ و خشك بود پاييز هم كم بارش بود زمستانش هم داره خشك تموم ميشه

دلم براى بارانهاى دهه هفتاد تنگ شده

انگار ابرها ديگه ما رو دوست ندارند!

ابرها ميان و ميرن بدون اينكه ببارند!!

كجا رفت اون بارونهاى دم اسبى؟ اون برف هاى زمون بچگى م؟!!

دلم براى قديم تنگ شده خداااااااا

abtinT

کاربر ويژه

3oa70hm6dc9q7g4vjgd.jpg

ولی من جور دیگه ای فکر می کنم . در اون موقع که نقشه ها بهترین اپ رو کردن سرما درست روی ایران فرود می امد ولی در اپ های بعدی سرما روی سوریه پایین میاد و بعد به از غرب وارد ایران میشه که باعث کم شدن سرما شده .

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
ولی من جور دیگه ای فکر می کنم . در اون موقع که نقشه ها بهترین اپ رو کردن سرما درست روی ایران فرود می امد ولی در اپ های بعدی سرما روی سوریه پایین میاد و بعد به از غرب وارد ایران میشه که باعث کم شدن سرما شده .
خوب حرف منم همينه!
چرا سرما روي ايران فرود مي آمد؟
ولي وقتي صعودي ميشد رو ترکيه فرود مي آمد؟
يعني واضحتر از اين چي ميتونه باشه؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا