• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل دوم( دي- بهمن-اسفند)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
شیراز - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز گفت: سامانه بارندگی در جنوب کشور به طور گسترده ای به سامانه های بارشهای همرفتی در اقیانوس هند بستگی دارد.محمد جعفر ناظم السادات در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه به وضعیت بارندگی در جنوب کشور و استان فارس افزود: بر اساس یافته های تحقیقاتی در مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز زمانیکه بارشهای همرفتی بر روی کشور اندونزی و کشورهای پیرامون آن یا به گونه ای در جنوب شرقی آسیا متمرکز باشد بارندگی در ایران به ویژه نقاط جنوب کشور بسیار کمتر از حد نرمال است.وی ادامه داد: در این راستا هنگامی که بارشهای همرفتی استوایی به پهناهای غربی اقیانوس هند می رسد احتمال افزایش بارش در جنوب ایران افزایش می يابد.بررسي ها روشن ساخته كه دوره هاي خشك و كم بارش فراگير ايران با تقويت و گسترش شمال سوي پرفشار عربستان در ترازهاي مياني وردسپهر روي نيمه غربي خاورميانه در ارتباط است. همچنين يافته ها نشان دهنده آن است كه عميق شدن ناوه موج غربي و افزايش تاوايي مثبت در حد فاصل غرب ايران تا نيمه شمالي درياي سرخ به همراه شكل گيري و تقويت پرفشار در حد فاصل شرق عربستان تا بخش هاي مياني درياي عرب امكان وقوع بارش هاي فراگير و قابل ملاحظه را در بخش هاي وسيعي از ايران فراهم مي آورد.

DR WHO

کاربر ويژه
درود بر استاد عزيزم اميرمحسن گل

عرض شود كه به نظر من اين نقشه هايى كه گذاشتيد ارتباط توزيع فشار منطقه با منفى شدن نوسان بسيار مهم mjo را نشان مى دهند

بدين سان كه حال كه mjo در شرف منفى شدن است به موازات اين تغيير در اوضاع فشار و رطوبت اقيانوس آرام و هند انتظار مى رود فشار درياى سرخ كمتر از نرمال شود و همگرايى خوبى بين اين دريا با كشور پديدار شود

از طرفى فاز مثبت شاخص PDO ، PEP ، EWRUSS و scand و منفى شدن تدريجى شاخص PNA و حاكم شدن فاز بسيار ضعيف النينو از نوع مودوكى

ميشه به آماده شدن بستر براى نفوذ ناوه هاى عميق پر انرژى به كشور اميدوار بود البته اين سامانه ها ممكن است در ابتدا بيشتر براى دو سوم جنوبى كشور فعال باشند ولى رفته رفته اوضاع بارشى نيمه شمالى نيز بهبود مى يابد

بنده حقير فكر مى كنم دما نيز رفته رفته متناسب با فصل گردد و حتى احتمال وقوع انومالى منفى دمايى نيز مى رود .

با عنايت به منفى شدن mjo و فعال شدن GWO و دگرگونى در اوضاع گردش 500 hp و با عنايت به آخرين وضعيت جت استريم قطبى ديد مثبتى به ادامه زمستان دارم با اين حال بارشهاى مناسب آينده نبايد سبب فراموش كردن اوضاع بحرانى كشور در اثر خشكسالى هاى چند ساله اخير شود .

آخرین ویرایش:

samann

کاربر ويژه
سامان جان مقاله عالى بود چيزى كه متوجه شدم اين بود mjo مهمتر از انسو

همزمانى فاز منفى mjo با النينو باعث افزايش صعود بخار آب و هواى نمناك خليج پارس و درياى سرخ به سمت ايران

:گل:
قابلی نداشت امیر کوروش عزیز
به هز حال ناظم السادات استاد مسلم تحلیل شاخصهای موثز بر فلات ایرانه. فک کنم ایشون جزو 3 نفر اول در رشته هواشناسی در ایران هستن. حرفشون سنده

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود بر استاد عزيزم اميرمحسن گل

عرض شود كه به نظر من اين نقشه هايى كه گذاشتيد ارتباط توزيع فشار منطقه با منفى شدن نوسان بسيار مهم mjo را نشان مى دهند

بدين سان كه حال كه mjo در شرف منفى شدن است به موازات اين تغيير در اوضاع فشار و رطوبت اقيانوس آرام و هند انتظار مى رود فشار درياى سرخ كمتر از نرمال شود و همگرايى خوبى بين اين دريا با كشور پديدار شود

از طرفى فاز مثبت شاخص PDO ، PEP ، EWRUSS و scand و منفى شدن تدريجى شاخص PNA و حاكم شدن فاز بسيار ضعيف النينو از نوع مودوكى

ميشه به آماده شدن بستر براى نفوذ ناوه هاى عميق پر انرژى به كشور اميدوار بود البته اين سامانه ها ممكن است در ابتدا بيشتر براى دو سوم جنوبى كشور فعال باشند ولى رفته رفته اوضاع بارشى نيمه شمالى نيز بهبود مى يابد

بنده حقير فكر مى كنم دما نيز رفته رفته متناسب با فصل گردد و حتى احتمال وقوع انومالى منفى دمايى نيز مى رود .

با عنايت به منفى شدن mjo و فعال شدن GWO و دگرگونى در اوضاع گردش 500 hp و با عنايت به آخرين وضعيت جت استريم قطبى ديد مثبتى به ادامه زمستان دارم با اين حال بارشهاى مناسب آينده نبايد سبب فراموش كردن اوضاع بحرانى كشور در اثر خشكسالى هاى چند ساله اخير شود .

خیلی ممنون امیر کوروش عزیز

دوستان منتظر پست بعدی که قرار میدم باشند که میتونه عزیزانی که در بحث شرکت نکرده اند رو راهنمایی کنه

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام

لطفا در مورد این نقشه هایی که برای روزهای آینده تهیه کردم صحبت کنید:

بسیار مهم میباشد این پست:

jiv0z656qxhrk0tqk4ci.gif

xv2qiiol5e2knn2rts24.gif

21omn4o36hbb4dlwiz4b.gif

fbyyzdypeq4dsh11cgul.gif

f7z2a8de2rmgayarag8.gif

pvpgk5j29h8wefcbg8c3.gif

DR WHO

کاربر ويژه
استاد اين مدل رنگ ها را برعكس زده بايستى OLR منفى را با رنگ بنفش و OLR مثبت را با رنگ نارنجى نشون ميداد

اين نقشه ها ميگن OLR هنگام فاز منفى MJO كم ميشه و شرايط براى نفوذ سيكلونهاى بارشى و سرما به كشور فراهم ميشه البته اين پاسخ خيلى ساده بود و من ميدونم مسلما شما هدف و منظور مهمترى از طرح اين مسئله داريد .

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
استاد اين مدل رنگ ها را برعكس زده بايستى OLR منفى را با رنگ بنفش و OLR مثبت را با رنگ نارنجى نشون ميداد

اين نقشه ها ميگن OLR هنگام فاز منفى MJO كم ميشه و شرايط براى نفوذ سيكلونهاى بارشى و سرما به كشور فراهم ميشه البته اين پاسخ خيلى ساده بود و من ميدونم مسلما شما هدف و منظور مهمترى از طرح اين مسئله داريد .

امیر کوروش عزیز

ممنون از پاسخ شما و البته حسن توجه تون

بله این نقشه ، نقشه OLR هست ، البته رنگ ها زیاد مهم نیست بلکه مهم داده هاست که انحراف معیار منفی رو نشون میده و معنی و مفهوم این نقشه این هست که چه شرایطی باید فراهم بشه که دریای سرخ بیدار بشه و ما شاهد نفوذ رطوبت و پوشش ابرهای باران زا با سرمنشا کم فشار های سودانی باشیم به سمت ایران باشیم.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب حالا که به اینجای مطلب رسیدیم لازمه که در مورد پیش بینی MJO در رزوهای آینده بدونیم:

statphase_small.gif

و البته مطابق با پیش بینی بالا و بر طبق رنگهای آبی و سردی که امیر کوروش عزیز در موردش گفتند از نقشه های زیر استفاده کنیم :

spatial_olrmap_CA_small.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اگه نقشه ها تغییر خاصی نکنند که بعید میدونم تغییری اتفاق بیافته هفته آینده در بازه زمانی یکشنبه تا سه شنبه شاهد بارش متناوب برف در مشهد خواهیم بود.

انشاء الله

abtinT

کاربر ويژه
امسال چهارمین سال پی در پی هست که تهران دی ماه خشکی داره که در تاریخ 60 ساله بی سابقه هست .

Ahmad7777

New member
سلام دوستان عزیزم:گل::گل:

اگه یادتون باشه تو ابان ماه امسال مشهد 8 روز متوالی هوای ابری و بارونی داشت.
:گل::گل:
از شنبه هفته بعد هم احتمال داره مشهد 7 یا 8 روز متوالی ابری ولی بجای بارون برفی باشه.چون قراره بالاخره سرمای استخوان سوز سیبری نفوذ کنه.
:شاد2::شاد2::گل::گل:

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
وضع هوای زاهدان

هوای حاضر ساعت: ۲۱:۲۱
پیش بینی ۳ روز آینده

N_30_XL.png
۱۱° c
رگبار باران

جهت باد: غربی​
arrow1.gif
هوای حاضر | دوشنبه ۲۲ دی