• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل دوم( دي- بهمن-اسفند)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
ارتباط گرمایش جهانی و بارش برف شدید
سیناپرس: محققان در حال بررسی و تحقیق در باره ارتباط گرمای جهانی زمین و بارش برف سنگین هستند زیرا در شرایطی شمال شرقی آمریکا در گیر سرما و برف شدیدی است ؛در سواحل اقیانوس اطلس درجه حرارت بالا و گرمای غیر منتظره دیده می شود .
سینا پرس : از آنجایی که در ابتدای زمستان امسال نیز برف سنگینی در بخش شمال شرقی امریکا باریده بود ، سازمان هواشناسی این کشور این بار اعلام کرد که یک توده هوای بسیار سرد و طوفان سنگین ایالت های نیو انگلند را در بر خواهد گرفت.

قابل توجه است که از عصر روز دوشنبه منطقه بوستون از برف پوشیده شده و بر اساس گزارش های هواشناسی ارتفاع آن به نوزده اینچ برابر با 48.26 سانتیمتر رسیده است . سازمان هوا شناسی آمریکا همچنین پیش بینی کرده است که در پایان هفته نیز بارش برف سنگین ادامه خواهد داشت .

مردم در این وضعیت مجبور هستند تا از امکانات ویژه برای تردد در برف سنگین استفاده کنند . این موضوع سبب دشواری انجام وظیفه مسئولان شهرداری شده و کارهای خدمات عمومی به سختی در حال ارائه است . آن ها باید ماشین های مدفون شده در برف ها را خارج کرده و خیابان ها و پیاده روها را برای تردد ماشین ها و مردم پاک کنند . ادامه دار بودن بارش سنگین برف نا امیدی را در مردم این مناطق ایجاد کرده است .

در حالی که این مناطق با مشکلات ناشی از برف سنگین دست و پنجه نرم می کنند، برخی از مجلات ظنز نویس و فکاهی و بعضی از وب سایت های خبری ، سخنان کنایه آمیزی از تغییرات آب و هوایی بیان می کنند و به نظر برخی از آنها مادر طبیعت خشم خود را متوجه شمال شرقی امریکا کرده است .

وقتی به طور جدی به این قضیه نگاه کنیم ، این سوال پیش می آید که چه تغییراتی در آب و هوا ایجاد شده است ؟ کارشناسان رادیویی در این مورد به طور جدی به بحث نشستند و مطرح کرده اند که آیا می توان اثبات کرد که جهان به سوی سرد شدن پیش می رود یا گرم شدن ؟

لازم به ذکر است که بر اساس بررسی ها و گزارش های سازمان های علمی آب و هوایی ، سال 2014 گرم ترین سال ثبت شده در تاریخ علم هواشناسی است و افزایش حوادث آب و هوایی شدید همچون طوفان های سهمگین ، در واقع با پیش بینی های آب و هوایی بلند مدت دانشمندان مطابقت دارد .

به گفته دانشمندان ، یکی از عوامل عمده در شدت یافتن طوفان های برفی زمستان درجه حرارت بالا و گرمای غیر منتظره در سواحل اقیانوس اطلس است . قابل توجه است که میزان این تغییر حرارت در حدود 2 درجه فارنهایت (برابر با 16.6- سانتیگراد) بالاتر از حد نرمال است. در واقع این تفاوت شدید دما به این معناست که هوا بخار بیشتری را در خود نگه داشته و در حدود ده درصد رطوبت جو بیشتر می شود که این میزان از رطوبت ، از حد معمول در زمستان بیشتر است .

کنت ترنبرث (Kenneth Trenberth) از دانشمندان و پژوهشگران هواشناسی مرکز ملی تحقیقات جوی (National Center for Atmospheric Research) ایالات متحده آمریکا در این رابطه اعلام کرد که به آسانی می توان دریافت که در حالت عادی ما بیست درصد از این بارش برف را خارج از طوفان های برفی دریافت می کردیم ، در حالی که هوا به حدی سرد است که همه رطوبت به برف تبدیل می شود همانگونه که معمولا این عمل در زمستان رخ می دهد .

هجوم کوتاه‌مدت و شدید سرما؛ ره‌آورد گرمایش زمین
زمستان دست از سر اروپا بر نمی‌دارد. در هفته‌های نخستین فصل بهار هم نشانی از عقب‌نشینی موج سرما به چشم نمی‌خورد. گرمایش زمین مهم‌ترین عامل برشمرده می‌شود. محققان در عین حال معتقد نیستند که عصر یخبندان جدیدی در راه است.

مناطق شمالی کوه‌های آلپ در اروپا همچنان با سرمای زمستانی و در مناطقی با بارش برف دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این در حالی است که رؤیای کریسمس سفیدپوش در بسیاری از کشورها از جمله آلمان نقش بر آب شد. برعکس در روزهای نخستین بهار که سرما باید قاعدتا جای خود را به هوای ملایم بهار داده باشد، هنوز پالتو و شال و کلاه به صندوقچه‌ها بازنگشته‌اند.

به باور محققان سرما در سال‌های آینده دوره‌های کوتاه‌تری دارد، اما سخت‌تر خواهد بود. در عین حال متوسط دمای ماه‌های زمستان – در پی گرمایش زمین – افزایش خواهد یافت.

دلیل بروز این پدیده چیست؟

محققان یکی از دلایل سرماهای ناگهانی و سخت را گرمایش کره زمین و ذوب‌شدن بیش از اندازه یخ‌ها در قطب شمال می‌دانند. افزایش روزافزون استفاده از سوخت‌های فسیلی و آزادشدن گازهای گلخانه‌ای یکی از عوامل افزایش دمای عمومی کره زمین است.


از حجم و وسعت یخ‌های قطب شمال در سال‌های گذشته به طور مداوم کاسته شده است
افزایش دما یخ‌های قطبی را ذوب می‌کند. آب سربرآورده از زیر یخ گرم‌تر از یخ است و سبب افزایش دمای لایه هوای بالای خود می‌شود. افزایش انرژی مولکول‌های هوا فشار محیط را تغییر می‌دهد و اختلاف فشار به وزش باد می‌انجامد. باد نیز هوای سرد را به سمت شمال اروپا و روسیه می‌راند.

محققان نقش خورشید را در تحولات اخیر ناچیز ارزیابی می‌کنند. به باور کهکشان‌پژوهان مؤسسه ماکس‌پلانک آلمان، با وجود این‌که در حال حاضر فعالیت خورشید نسبتا کاهش یافته و این عامل ممکن است سبب سرمایش زمین شود، اما شرایط آب‌وهوایی کنونی نمی‌تواند پیامد این کاهش فعالیت باشد.

به اعتقاد محققان، فعالیت محدود خورشید تنها زمانی دمای کره زمین را به‌طور محسوس تغییر می‌دهد که چند دهه به‌طور پیوسته ادامه داشته باشد. دانشمندان برای اثبات مدعای خود به افزایش دمای نقاط دیگری از نیم‌کره شمالی زمین – مانند سیبری – اشاره می‌کنند.

کاهش مداوم یخ‌های قطب شمال

وسعت و ضخامت کوه‌های یخ قطب شمال در برخی از ماه‌های سال افزایش می‌یابد؛ اما متوسط میزان یخ سال به سال در حال کاهش است. بر اساس اعلام مرکز داده‌پردازی یخ و برف ایالات متحده آمریکا (NSIDC) وسعت یخ قطب شمال در سپتامبر ۲۰۱۲ به کمترین حد خود در ۳۳ سال گذشته رسید.

این مرکز در روزهای اخیر اعلام کرد که میزان یخ موجود در این منطقه از کره زمین در ۱۰ سال گذشته به کمترین حد خود از زمان آغاز بررسی‌های ماهواره‌ای رسیده است.

بازگشت زمستان به اروپا
پژوهشگران اروپایی در سال ۲۰۱۰ با یک شبیه‌سازی رایانه‌ای پیش‌بینی کردند که شمار حملات ناگهانی و کوتاه‌مدت موج سرما به اروپا و شمال آسیا در سال‌های پیش رو سه برابر شود. دانشمندان آمریکایی نیز با بازآزمایی داده‌ها، افزایش دوره‌های کوتاه اما بسیار سرد را تأیید کردند.

البته دانشمندان تغییر رفتار زمستان در سال‌های اخیر را دلیل حرکت اروپا به سمت عصر یخبندان تازه‌ای نمی‌دانند؛ اما با توجه به تغییر شرایط جوی زمین معتقدند که قاره‌ی سبز در سال‌های آینده به‌طور دایم با دوره‌های غیرعادی سرما درگیر خواهد بود.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی


نقشه هاش رو ميشه بزاري امير جان


سلام هادی جان

چرا که نه

بفرمایید:

hxaeki53zugj16343x5.png




این نقشه رو ببینید و در موردش فکر و سپس اظهار نظر کنید دوستان.

شما فقط هادی جان چیزی نگو بذار دوستان نظر بدن و در بحث مشارکت کنند بگن چرا علیرغم افزایش ارتفاع رو فلات ایران این شاخص بنفع بارش ایران هست!!!!!!!!
 

DR WHO

کاربر ويژه
با اجازه از ساير اساتيد

عرض كنم كه به نظر من نقشه هاى بالا كاهش انومالى فشار در منطقه درياى سرخ را نشان مى دهند كه در واقع اين اتفاق برآيند فاز 8 mjo و منفى شدن نوسان AO مى باشد

كه تقويت nino4 و كاهش مجدد soi هم به تداوم mjo در فاز منفى كمك مى كند و بايد بگم mjo سلطان دور پيوندى هاست در واقع اتاق فرمان ساير دور پيوندى هاست

اما كد مخفى نقشه ها :

قوى بودن پرفشار سيبرى و كمفشار ايسلند نسبت به اين موقع از سال هست كه اين ميتونه منجر به انومالى بارش زمستانه در فروردين 1394 بشود:گل:
 

DR WHO

کاربر ويژه
El Nino is diminishing but could stick around for growing season

1 image
Jean Caspers-Simmet / Agri News

Elwynn Taylor, Iowa State University Extension and Outreach climatologist, talks to Kermit Allard, of Cedar Falls, at last week's Hawkeye Farm Show at the UNI Dome in Cedar Falls. Taylor gave his 2015 weather outlook to a standing-room-only crowd.

Jean Caspers-Simmet, simmet@agrinews.com | Posted 1 hour ago

CEDAR FALLS — ISU Extension climatologist Elwynn Taylor projects a 2015 national corn yield of two to three bushels above the trend line, which is 162.3 bushels.

Speaking to a standing-room-only crowd at last week's Hawkeye Farm Show at the UNI-Dome in Cedar Falls, Taylor said he will update his information after April 15 when summer weather patterns become apparent.

Taylor said the Southern Oscillation Index, which determines if there are El Nino or La Nina conditions, was showing minus 8.06, an effective El Nino, in January. An El Nino, determined by sustained warming of the eastern topical Pacific Ocean, means a favorable growing season in the Corn Belt. Conversely, La Nina conditions with cooler waters in the eastern tropical Pacific result in a more troublesome growing season.

The SOI faded to minus 5.9 by Feb. 15 and now is minus 5.3, no longer strong enough to be dominated by El Nino conditions.

"Sometimes, it recovers, but more times, it just keeps going away, but it will not likely go beyond neutral," Taylor said. "The best guess is that it will not be a significantly strong El Nino, but it will not go in the opposite direction of La Nina."

Taylor follows National Oceanic and Atmospheric Administration's Klaus Wolter who said, "It's a confusing situation to say the least."

Taylor said at least some typical El Nino effects will be anchored because of a positive Pacific Decadal Oscillation state that has prevailed in the Pacific Ocean for all of 2014 and still might give a boost even though the El Nino is weak. A positive PDO doubles the strength of an El Nino.

"That may result in an El Nino-type effect for this growing season in Iowa," Taylor said.

In the early 1970s and again in 2004-06, El Nino diminished and then strengthened again, which produced good growing conditions.

When there is an El Nino, there is a 70 percent chance the country will have an above-trend-line yield, Taylor said. During La Nina years, there is a 70 percent chance of a below-trend yield.

Working with retired ISU grain marketing economist Robert Wisner, Taylor built a risk wheel that calculates the likelihood of various yields and prices.

Taylor's risk wheel calculates the highest possible national average corn yield at 195 bushels. The lowest possible yield is 81 bushels per acre. The most likely yield, based on current weather conditions, is 164 to 165.3 bushels per acre. The market is expecting a 170 bushel yield.

"That is a reasonable number," Taylor said.

If the yield is 178 bushels, corn will be less than $4 at harvest on the Chicago December contract. If it's 146 bushels, it will be worth more than $9.

"Climate risk is increasing," Taylor said. "It will be greater the next 20 years than the past. All your risk management the past 10 years has been practice. Now you're going to need it. "

The first year of a 25-year period of volatile yields was 2012, Taylor said.

"You have some advantages to make a profit out of this," Taylor said. "Chicago makes its money out of volatility. If you use the risk wheel, the greater the volatility the more money you'll make as well."

The market goes to the value of what the U.S. Department of Agriculture says in it's yield outlook, Taylor said. The USDA's numbers are often too high or too low, and farmers can determine what that difference is for the Corn Belt, their state and their farm.

Taylor said farmers should go to mesonet.agron.iastate.edu, and click on AgWeather. Farmers can track growing degree days, precipitation and weather stress for their farm, crop reporting district and state. Looking at the average for Illinois, Indiana and Iowa will tell them what's happening on a national basis. By tracking numbers for a good year, a bad one and the current year, farmers will know what yields will be.

Using an example, he showed how fields in the Butler County area have ample subsoil moisture. Growing degree days through the end of September were 175 fewer than normal after silking, which can result in a good yield.

"Being 100 to 200 GDDs behind after silking results in some of the best yields, but nobody seems to understand that but you," Taylor told farmers. "The biggest mistakes the markets made in the last 50 years were when the crop was 200 GDD behind and yield came in way higher than the markets thought it would."
 

hamed2148

کاربر ويژه
سلام
دسترسی کاربر hamed2148 به این تاپیک مجدد فعال شد.
طبق متن اعتراض خود ایشون پستهایی در رابطه با بحث هواشناسی ارسال کردند که به بخش بایگانی منتقل شده هرچند که بنده انجام چنین موردی رو از سمت مدیران سایت خیلی بعید میدونم اما از دوستان میخوام که در صورت بروز چنین مواردی هم به جای برخورد شخصی موضوع رو جهت بررسی و حل ارجاع بدند. شاید گاهاً اشتباهاتی سهواً صورت بگیرد ، خود بنده بارها به سهواً پستهایی رو مدیریت کردم.
امیدوارم برخوردهای سخت جای خودشون رو به تلاش برای تفاهم ها و تفکر همزیستی مسالمت آمیز با وجود اختلاف ها بده.

با تمام وجود ازحضور در اين انجمن باوقار با مديريت اينچنين مدبر و متين افتخار مي كنم و انشاالله باب جديدي در بحث و آرائه نظرات باز بشه و همه إز عقيده همديگه استفاده كنيم
 

babak2006

کاربر ويژه
یعنی نشد یک بار این GFS یک ابدیتش شبیه ابدیت قبلی باشه هرکدوم با قبلی زمین تا اسمون فرق داره
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
به دلايلي بهتره هر چند روز يک بار نقشه هاي ودربل رو بزارم
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
به دلايلي بهتره هر چند روز يک بار نقشه هاي ودربل رو بزارم
سلام
من مخالفم که هر روز از این نقشه ها استفاده کنی.
مثال میزنم:
یک سری از نقشه ها که من اینجا به اشتراک گذاشتم؛ توسط بعضی دوستان در انجمنها وسایتهای مشابه با لینک مستقیم قرار داده شده و تولید کنندگان این نقشه ها دسترسی ها رو مسدود کردند.
برای دربل هم همین وضعیت مصداق داره.حتی من خودم با اینکه دسترسی 100 درصدی به نقشها دارم؛ بعید میدونم از این نقشها حتی دیگه در وب سایتم استفاده کنم.
چون اصلن لازم نیست روزانه مورد استفاده قرار بگیره ؛ مگر در موارد خیلی خاص و تحقیقاتی.
بهرحال از هادی عزیز بابت زحماتی که بدون هیچ چشم داشتی هم میکشه خیلی ممنونم.
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
امير جان اون نقشه که واست فرستادم ديدي؟
به نطرت قابل استناده يا نه؟
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با تمام وجود ازحضور در اين انجمن باوقار با مديريت اينچنين مدبر و متين افتخار مي كنم و انشاالله باب جديدي در بحث و آرائه نظرات باز بشه و همه إز عقيده همديگه استفاده كنيم
اما شما آقای حامد 2148
ادمین این انجمن اختیار تام داره که به هر کسی که صلاح میدونه دسترسی بده.
هرچند که شما در همین پست تون محتوای خصوصی رو نقض کردین و پیام خصوصی رو منتشر کردین
ولی به شخصه بعنوان کسی که یه عمری در این مسیر همراه دوستان بودم عرض میکنم در برخی موارد بعضی از موضعگیری ها و کامنت های شما رو تحت هیچ عنوان تایید نمیکنم و همیشه خیلی از دوستان از کامنت های حاشیه دار شما گلایه و شکایت داشته و دارند.

بهرحال امیدوارم که از این پس با فرصت مجددی که ادمین عزیز بدون صلاح و مشورت با بنده به شما داده اند؛نهایت استفاده رو ببرید و شاهد رفتارهای مناسبی از سوی شما باشیم.

موفق باشید.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا