• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی- خرداد ماه 1393

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دلایل وقوع طوفان گرد و خاک Haboob خرداد 1393 در تهران

دلایل وقوع طوفان گرد و خاک Haboob در تهران خرداد ۱۳۹۳

ارسال شده در ژوئن 13, 2014 by admin
دلایل وقوع طوفان گرد و خاک Haboob 12 خرداد ۱۳۹۳ در تهران
آیا این طوفان قابل پیش بینی بود؟​
راهکارهای پیش بینی این پدیده چیست ؟ بضاعت سازمان هواشناسی از لحاظ تجهیزات مورد نیاز پیش بینی این نوع از طوفان در چه حد و اندازه ای میباشد؟​
گزارش هایی از وقوع طوفانهای مخرب منجر به خسارات مالی و جانی در دنیا.​
تجزیه و تحلیل: دکتر بهروز رحیمی- امیرمحسن ظهوریان​

در روز ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ خورشیدی به دلیل گرم شدن هوا در سطح زمین و همراهی جریانات اتمسفری ( ریزش ناگهانی هوای سرد از سمت شمال غرب و افزایش ناگهانی فشار سطح دریا در حدود ۵ تا ۶ میلی بار) و بصورت همزمان شکل گیری یک سلول تندری در نواحی غربی البرز ،وضعیت جوی در استانهای واقع در البرز مرکزی و غربی و همچنین استان قم با شرایط شدیدا نا پایدارناگهانی مواجه گردید ، شرایط به گونه ای بود که سرعت وزش باد در استان تهران در بعضی لحظات تا ۱۱۸ کیلومتر در ساعت هم رسید که وقوع این طوفان شدید منجر به شکل گیری ستون عظیمی از گرد و خاک گردید که شهر تهران را در تاریکی مطلق فرود برد و متاسفانه منجر به وارد آمدن خسارات جانی و مالی گردید.
دلایل وقوع این طوفان بیسابقه در تهران به راستی چه بود و آیا رخ داد این وضعیت نامساعد جوی جزیی از اقلیم تهران یا ایران محسوب میشود ؟

برای اطلاعات از جزئیات کامل گزارش بالا لطفا بر روی لینک زیر کلیک نماید:

http://iranclimateservice.ir/?p=290
 
آخرین ویرایش:

DR WHO

کاربر ويژه
سه شنبه 11 خرداد 1389 - ساعت 18:28شماره خبر: 100876684197
امواج سه متري در راه درياي عمان
هشدار به ماهيگيران
جام جم آنلاين: با شروع فصلهای گرم ، توفانهای حاره ای یا گرمسیری هم فعال می شوند و توده عظیمی از ابر و باد ، چونان فرفره کودکان ، چرخان و وزان مسیری را در پیش می گیرند که گاه حرکت این فرفره با درهم ریختن زندگی مردم ، کندن سقف خانه ها و در هم شکستن کشتیهای ماهیگیری همراه است !


گاه گاه و در فصلهای گرم ، استانهای جنوب شرقی و جنوبی کشور ما هم تحت تاثیر فعالیت این توفانها قرار می گیرند ، که نزدیک شدن این توفانها به مرزهای جنوب شرقی ما طی این سالها تعجب بر انگیز بوده است و روندی رو به رشد را نشان می دهد . هجوم کم سابقه یا حتی بی سابقه توفان حاره ای گونو در خردادماه سال 86 ، سبب شد هواشناسان انگشت تعجب بر دهان برند و اقلیم شناسان از احتمال مرتبط بودن این پدیده با تغییرات اقلیمی جدید در آب و هوای ایران سخن رانند .


توفان حاره ای گونو در آن سال برخی از کشورهای حاشیه اقیانوس هند و همچنین نوار ساحلی جنوب و جنوب شرقی ایران و کشورهای عربی حاشیه دریای عمان را در نوردید و تا توانست تاخت و در هم شکست . طی دو روز در سیستان و بلوچستان به اندازه یک سال باران بارید ! سکوهای نفتی ایران در معرض خطر قرار گرفت و بهای نفت خام به ناگاه بالا رفت و از مرض 71 دلار هم گذشت ! برق بسیاری از شهرهای استانهای جنوب شرقی قطع شد و صدها روستا در محاصره سیل قرار گرفت . گونو در زبان بومیان مالدیو به کیفی گفته می شود که از برگهای درخت نخل ساخته می شود . این کیف بزرگ و وحشت آور برای مردم منطقه اقیانوس هند تصویری آشنا دارد ، چرا که آنها همیشه با او دست به گریبانند ، اما هجوم کیف بزرگ ، که از درونش بادهای هراس آور و رگبار و رعد و برقهای توفنده بیرون می جهید ، برای مردم حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بسی رعب آور بود .


گونو در سواحل سیستان و بلوچستان امواج را بیش از 5 متر بلند کرد و سبب درهم شکستن صدها قایق و کشتی ماهیگیری شد . همچنین وزش باد در سواحل جنوبی ایران با سرعتی بین 60 تا بیش از 110 متر بر ساعت همه چیز را در نوردید !


اینک که به نیمه خردادماه نزدیک می شویم ، باز هم همان قصه نیمه خردادماه 86 در شرف وقوع است ، البته با تفاوتهای بسیاری نسبت به آن روز .


مطابق پیش بینی های سازمان هواشناسی ، بار دیگر توفان حاره ای جدیدی از سمت عرضهای جنوبی ، به سمت جنوب پاکستان در حرکت است که در آن مناطق امواجی با ارتفاع چهارده متر ! بوجود می آورد . البته طبق آخرین پیش بینی ها این توفان به سمت جنوب شرق پاکستان و شمال غرب هند تغییر مسیر داده و احتمالا روز جمعه بر روی دهلی نو از بین می رود ، پس این توفان نمی تواند مانند گونو به خاک ما برسد ، اما امواجی با ارتفاع 5/2 تا 3 متر را طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه به سمت دریای عمان و تنگه هرمز گسیل می دارد . همچنین سبب وزش باد شدید و رگبار و رعد و برق در برخی مناطق استانهای سیستان و بلوچستان ، کرمان و هرمزگان خواهد شد . البته نباید از نظر دور داشت که پیش بینی حرکت توفانهای حاره ای کار بسیار مشکلی می باشد و هر لحظه احتمال تغییر مسیر این گونه از توفانها وجود دارد . به هر حال آنچه مسلم است اینکه اگر شغلتان با دریای عمان در ارتباط است ، تا جمعه تور بر میخ دیوار بیاویزید و سکان کشتی را قفل و لنگر بر کرانه ساحل بیاندازید .


احسان مرادی
 

DR WHO

کاربر ويژه
سپاس ويژه از استاد اميرمحسن بخاطر تحليل قوى و دقيق شان :گل:

اميرمحسن خان پيش بينى فصلى تان در رابطه با وضعيت فشار ، وضعيت شاخصها ، دما و بارش تابستان امسال چيست ؟ ممنون
 

DR WHO

کاربر ويژه
آب شرب و بهداشتی مشهد جدا شد/اصفهان و مناطق جنوبی در نوبت انتظار


معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از تفکیک آب شرب از آب بهداشتی پس از مشخص‌شدن نتایج پایلوت مشهد، در مناطق جنوبی کشور خبر داد.

حمیدرضا تشیعی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که پس از مشهد در مناطقی که به‌طور جدی مشکل آب داریم آب شرب از آب بهداشتی جدا می‌شود، گفت: پس از اجرای این طرح در پایلوت مشهد، پروژه جداسازی آب شرب از بهداشتی در مناطق جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، هرمزگان، خراسان جنوبی، بخش‌هایی از استان سمنان و اصفهان اجرا می‌شود.

وی با اشاره به این‌که موضوع جداسازی آب شرب از آب بهداشتی در دنیا مساله‌ای شناخته شده است، گفت: تفکیک آب شرب و بهداشتی به صورت کلان در کشور جزو ضرورت‌هاست و این موضوع را باید به صورت منطقه‌ای مورد مطالعه قرار دهیم.

تشیعی با اشاره به این‌که مطالعات طرح مذکور در مشهد به پایان رسیده و به صورت پایلوت در منطقه‌ای از آن اجرا می‌شود، ادامه داد: در قم، ساوه، بجستان، زاهدان و چابهار امکان تامین آب از طریق دو شبکه وجود دارد. در حال حاضر کار را به صورت منسجم در یکی از مناطق پرتراکم مشهد آغاز کردیم و مطالعات آن در بعدهای اجتماعی، فرهنگی و فنی به اتمام رسیده‌اند. جداسازی آب شرب از آب بهداشتی در حال حاضر در منطقه‌ای از مشهد که پرتراکم و نزدیک حرم است اجرا می‌شود و مطالعات جامع در زمینه‌ی طرح مذکور در کلانشهرها نیز آغاز شده است.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اعلام خبر آغاز مطالعات تفکیک آب شرب و بهداشتی در تهران، اصفهان و شیراز گفت: آب آشامیدنی فقط 10 درصد مصارف خانگی را شامل می‌شود. بنابراین تفکیک آب شرب از آب بهداشتی کاری عقلانی و استراتژیک است. در صورتی که روند کنونی را در کشور ادامه دهیم منابع آبی کشور با بحران مواجه می‌شوند بنابراین مدیریت مصرف آب امری مهم است.

وی با اشاره به پایان مطالعات تفکیک آب شرب از بهداشتی در کلانشهرها ظرف یکسال آینده گفت: آب شرب را می‌توان از طریق ایستگاه‌های برداشت، شبکه‌ فروشگاهی و سوپرمارکت‌ها و ظروف بیست‌ لیتری تامین کرد که این موارد و نحوه‌ی تامین آب شرب در هر منطقه پس از پایان یافتن مطالعات مشخص می‌شود.

تشیعی در مورد آب توزیعی در شبکه پس از تفکیک آب شرب از بهداشتی گفت: در صورت اجرای این پروژه آب بهداشتی با قابلیت شرب از طریق شبکه توزیع می‌شود بنابراین ممکن است طعم آب تغییر کند، اما آب توزیعی برای سلامتی مضر نخواهد بود، ولی باید توجه کرد در صورتی که آب بهداشتی از طریق شبکه توزیع شود، ممکن است لب‌ شور باشد و یقینا آب گوارا نیست.

*** استاندارد آب بهداشتی در حال تدوین است

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر این‌که استاندارد آب بهداشتی در کمیته مشترک شرکت آب و فاضلاب کشور و سازمان بهداشت در دست مطالعه است،‌ تاکید کرد: برای آب بهداشتی استانداردی در حال تعیین و تدوین است.

وی در مورد توجیه اقتصادی طرح نیز گفت: پس از پایان فاز مطالعات، ارزیابی اقتصادی و فنی طرح مشخص می‌شود که پس از آن نحوه‌ی تامین آب شرب نیز تعیین خواهد شد.

تشیعی در مورد پررنگ‌شدن پروژه آب کارتی در کلانشهرها نیز گفت: در حال حاضر در قم ایستگاه‌های برداشت آب است که با کارت آب را توزیع می‌کنند. ایستگاه‌های آب کارتی یکی از روش‌هایی است که می توان توزیع آب شرب را از طریق آن انجام داد.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر این‌که در کشور اکثر مناطق به دلیل تداوم 13 سال خشکسالی با چالش کم‌آبی مواجه هستند، گفت: در حال حاضر بیش از 517 شهر از کشور در مرحله‌ی تنش آبی هستند.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر موضوع تفکیک آب شرب از بهداشتی از سوی مقامات ارشد وزارت نیرو دوباره مطرح شده و اجرای آن در مشهد به صورت پایلوت آغاز شده است. همزمان با پایان مطالعات اجرای این طرح در کلانشهرها، نتیجه‌ی پیاده‌سازی آن به صورت عملی در مشهد نیز به دست می‌آید.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سپاس ويژه از استاد اميرمحسن بخاطر تحليل قوى و دقيق شان :گل:

اميرمحسن خان پيش بينى فصلى تان در رابطه با وضعيت فشار ، وضعيت شاخصها ، دما و بارش تابستان امسال چيست ؟ ممنون



سلام امیر کوروش عزیز

از لطف و محبت تون بی نهایت سپاسگذارم. این گزارش رو ما بعنوان یک NGEO هواشناسی و البته به زبانی بسیار ساده و قابل فهم و در زمانی بسیار کوتاه در حدود 5 ساعت با همکاری دکتر بهروز عزیز تهیه کردیم و پس از ارسال به هواشناسی استان خراسان رضوی مستقیما به سازمان مرکزی ارسال شد.

چرا با زبان ساده نوشته شد و بحث رو تخصصی نکردیم ؟ چون هم زمانی که واسمون تعیین شده بود خیلی کوتاه بود و هم اینکه احتمال ارائه مطلب به افراد و مسئولینی که اطلاعات چندانی از هواشناسی نداشتند وجود داشت.
یکی از فلسفه های وجودی این انجمن و یا انجمن های مشابه این بوده و هست که با استناد به آخرین پیشرفتهای علمی روز در خصوص بحث هوا و اقلیم شناسی به تجزیه و تحلیل تخصصی نقشه ها اطلاعات پرداخته بشه و آگاهی عمومی افراد عادی جامعه در خصوص بحث هوا و اقلیم افزایش پیدا کنه پس ما وظیفه داریم که با دید کاملا منطقی و علمی به تحلیل و اظهار در نظر در خصوص وقایع و پدیده های جوی بپردازید و رعایت انصاف و مراعات رو هم داشته باشیم.
 
آخرین ویرایش:

ali.doosti

کاربر ويژه
سلام دوستان عزیزم...خواستم عرض ارادتو خسته نباشید داشته باشم به همه از جمله امیرمحسن عزیز...ایشالا در آینده باز وقت شه و بتونم بیشتر به اینجا سر بزنم :)
 

سیبری

کاربر ويژه
وضع هوای فریمان
هوای حاضر ساعت: ۱۵:۱۳
پیش بینی ۳ روز آینده

D_01_XL.png
۳۷° c
صاف

جهت باد: جنوب غربی​
arrow1.gif
هوای حاضر | جمعه ۲۳ خرداد

سرعت باد: ۹ متر بر ثانیه, ۳۲ کیلومتر بر ساعت

نم نسبی: % ۶

دید افقی: بیش از ۱۰ کیلومتر

بارندگی 24 ساعت گذشته: صفر میلیمتر

بیشینه دما در 24 ساعت گذشته: ۳۴° c

کمینه دما در 24 ساعت گذشته: ۱۷° c
update.png
آخرین بروز رسانی: ۱۳۹۳/۰۳/۲۳ ۱۴:۲۰
 

سیبری

کاربر ويژه
وضع هوای قوچان
هوای حاضر ساعت: ۱۵:۱۴
پیش بینی ۳ روز آینده

D_01_XL.png
۲۹° c
صاف

جهت باد: غربی​
arrow1.gif
هوای حاضر | جمعه ۲۳ خرداد

سرعت باد: ۶ متر بر ثانیه, ۲۲ کیلومتر بر ساعت

نم نسبی: % ۳۹

دید افقی: بیش از ۱۰ کیلومتر

بارندگی 24 ساعت گذشته: صفر میلیمتر

بیشینه دما در 24 ساعت گذشته: ۳۷° c

کمینه دما در 24 ساعت گذشته: ۱۷° c
update.png
آخرین بروز رسانی: ۱۳۹۳/۰۳/۲۳ ۱۴:۲۰
 

DR WHO

کاربر ويژه
NEW DELHI: In what could spell relief to the Narendra Modi government, there is a silver lining to the Met's sub-normal rainfall forecast as the disruptive El Nino event is likely to impact only the tail end of the monsoon.


The ministry of earth sciences and IMD assessment indicates that a moderate El Nino will develop only by August and its fallout will be experienced in September, the last month of the monsoon season.


The warming of the tropical Pacific that marks the El Nino phenomenon is expected to depress rains, but the effect may not be as worrisome as was earlier envisaged when forecasters began to analyze data.


READ ALSO: North India may again bear brunt of rain deficit


IMD's 93% of long period average monsoon forecast -- less than the normal 96%-104% but above the 90% deficient mark - is based on a more optimistic assessment of El Nino and other factors.


Factors holding the deficient rating at bay include, besides the late impact of El Nino, a fortuitous lack of significant changes in wind conditions in the Pacific and a neutral Indian Ocean dipole.


"There is no change in the trade winds and the IOD is neutral. If all factors (IOD, trades) had been negative, the forecast would have been more severe," earth sciences secretary Shailesh Nayak told TOI.


If the monsoon keeps out of the deficient range, it could aid the government's efforts to revive growth without having to commit large resources to drought mitigation.


Besides the financial calculations, poor rains tend to depress the national mood that tends to dampen the investor sentiment. The "feel bad" of a deficient monsoon is something the new government would like to do without.


The slackening of trade winds that usually accompany an El Nino has not been detected and this means Pacific waters are still being pushed from east to west as is normally the case.


Stalling or reversal of trade winds leads to warmer water being bunched up in the east and central tropical Pacific and this marks a disruption of the ocean-atmospheric balance causing unusual weather.




READ ALSO: After sluggish start, monsoon picks momentum




The IOD is a critical factor affecting the Indian monsoon's rating, as it measures the temperature gradient in the Indian Ocean and as this remains neutral, the scientific assessment remains more positive.


The rainfall over the country as a whole is likely to be 93% of its LPA during July and 96% of LPA during August both with a model error of ± 9 %, the IMD has said.


The forecaster hastened to add that under the current conditions, stress in the agriculture sector is unavoidable. This is the reason the government has announced that it is preparing contingency plans.


But the view is that the conditions might have been worse. Even within the current forecast, the grain basket of Punjab and Haryana is headed for deficient rains at 85% of LPA.


However, as in the past, farmers can be expected to tap ground water to make good most of the shortfall while making some changes in their sowing, crop and water use patterns.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان

اگه اطلاعات رادیو سوند مشهد درست باشه ما در آستانه وقوع طوفان و رگبار و رعد برق هستیم
ru4a2e9e.jpg


Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خیلی روند متوگرام فرودگاه مشهد از لحاظ کاهش دما و افزایش رطوبت امیدوار کننده است
juhe8ehy.jpg


Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
به به.عجب باد خنک و نازی میاد.
راستی پیروزی والیبال ایران مبارک

Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
وضع هوای بجنورد

هوای حاضر ساعت: ۲۳:۳۶
پیش بینی ۳ روز آینده


N_31_XL.png
۱۸° c
بارش باران

جهت باد: شمال غربی​
arrow1.gif
هوای حاضر | جمعه ۲۳ خرداد

سرعت باد: ۵ متر بر ثانیه, ۱۸ کیلومتر بر ساعت

نم نسبی: % ۶۸

دید افقی: ۹۰۰۰متر

بارندگی 24 ساعت گذشته: صفر میلیمتر

بیشینه دما در 24 ساعت گذشته: ۲۶° c

کمینه دما در 24 ساعت گذشته: ۱۹° c
update.png
آخرین بروز رسانی: ۲۳/۰۳/۱۳۹۳ ۲۳:۳۰








 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
وضع هوای مشهد

هوای حاضر ساعت: ۲۳:۳۵
پیش بینی ۳ روز آینده


N_01_XL.png
۲۳° c
صاف

جهت باد: شمالی​
arrow1.gif
هوای حاضر | جمعه ۲۳ خرداد

سرعت باد: ۸ متر بر ثانیه, ۲۹ کیلومتر بر ساعت

نم نسبی: % ۴۶

دید افقی: ۷۰۰۰متر

بارندگی 24 ساعت گذشته: صفر میلیمتر

بیشینه دما در 24 ساعت گذشته: ۳۸° c

کمینه دما در 24 ساعت گذشته: ۲۴° c
update.png
آخرین بروز رسانی: ۱۳۹۳/۰۳/۲۳ ۲۳:۲۰








 

هادی...

New member
دمای شاهین دژ هم اکنون 15 درجه (اگه هوا صاف بود دما پایین تر هم بود) رطوبت: 72% جای عزیزانی که الان زیر کلر هستن رو خالی میکنم.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا