• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

AM_TEH

کاربر ويژه
سلام امیر جان . به واقع همینطور هست و زمستون 91 مسخره ترین زمستون های تهران بوده . بد تر از 88
فقط منتظریم فلان قله برف بباره و دمای داخل شهر اینقدر بالاست که بجز شمالی ترین نقاط و احیانا مناطق کمی جنوبی تر دیگه دما اصلا جالب نیست .:ناراحت: به نظر من هم ویزیبل بودن یا اینویزیبل بودن چیز شخصیه و کسی نمیتونه ایرادی بگیره .
سلام محمد عزیز
آره واقعا شرایط خیلی بده واقعا افسردگی گرفتیم بدون هیچ بارش شاخصی باید به استقبال فصل گرد وخاک و گرما بریم و دوباره 8-9 ماه باید صبر کنیم:ناراحت:

aria_tehran

کاربر ويژه
سلام
من از همین هوا هم امروز نهایت استفاده رو کردم و نهایت لذت رو ازش بردم
درسته زمستونه و باید برف بیاد ولی وقتی نمیاد چی کار میتونیم بکنیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

AM_TEH

کاربر ويژه

سلام و درود خدمت امیر عزیز و مهربان

خیلی ممنون از مطالب خوبی که اظهار نمودید.

در ابتدا باید عرض کنم که انتخاب اینکه هر کسی تو انجمن بصورت Visible یا Invisible بیاد به عهد خود کاربر هست و اصلا هم تشریفاتی نیست.راستش شاید من هم دوست داشته باشم که مثل خیلی از دوستان بصورت نامرئی بیام و فقط نظاره گر پستهای سایر کاربران باشم و اتفاقا همینجا هم یک مدت همین روش رو در پیش گرفتم ولی یک روز یکی از مدیران اینجا برام پیام خصوص داد و گفت واقعا حیف نیست که بصورت نامرئی فعالیت میکنید!!!!!

ایشون به من گفت گروه شما در انجمن، گروه بسیار موفقی محسوب میشه و افرادی همچون شما و مهرداد و یا خیلی از دوستان بعنوان اعتبار بخش خودتون به حساب میاین و خیلی از کاربران در تالار هواشناسی به این عشق و علاقه حضور دارند که شما هم باشید.

واقعا این حرف ایشون خیلی برای من تاثیر گذار بود و تصمیم گرفتم تحت هیچ عنوان دیگه بصورت مخفی به فوروم نیام.

در مورد انتشار اسامی افراد حاضر در انجمن باید عرض کنم ، من دوست نداشتم اینکار رو انجام بدم و حریم خصوصی شما عزیزان رو خدشه دار کنم ولی میخواستم بگم که تک تک شما عزیزان رو دوست دارم و همیشه به یاد تون هستم و از اینکه اسم همه شما رو در پایین لیست هر صفحه می بینم انرژی مضاعفی پیدا میکنم که بیشتر در خدمت تون باشم و انجام وظیفه کنم.

من واقعا قبول دارم که زمستون امسال زمستون بسیار بد و نا امید کننده ای بود و آرزو میکنم که حداقل در روزهای باقیمانده شرایط بهبود پیدا کنه تا دلخوری همه شما عزیزان از این زمستون بی وفا به اتمام برسه.

ولی خوشحال میشم که همیشه شاهد حضور سبز و صمیمی همه شما عزیزان باشم.

در انتها اگه موجبات دلخوری و ناراحتی دوستان عزیزم بوجود اومده از همه شما عزیزان طلب حلالیت میکنم:گل:

درود بر شخصیت و شعور شما:گل:
تمام فرمایشاتتون صحیح و طلایی و هدفم از اون کامنت رفع سوتفاهم بود که بیان کنم من هم از با شما بودن لذت میبرم و استفاده میکنم و اگه مخفی هستم به دلایلی است که عرض کردم.

mohamad$

کاربر ويژه
این بارش امروز عین ادم نبود . یه جا سفید شد یه جا نشد . کوهای بالای سعادت اباد تا پایین که سفید نشده اصلا . دانشگاه علوم تحقیقات هم همینطور ولی به سمت شرق یعنی ولنجک و جمشیدیه و... تا پایین کوه سفید شد .

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
وحید عزیز

امیدوارم که مقاله ای که دربالا گذاشتم مورد استفاده تون قرار گرفته باشه.

اول از همه بگم که شاخص یو وی نشون میده که میزان تابش نور خورشید و یا اشعه ماورای بنفش با چه درصدی به سطح زمین می تابه و هر چقدر میزان این شاخص کمتر باشه یعنی ضخامت پوشش ابر بیشتر هست.

در مورد شاخص K ابتدا توجه شما رو به چکیده از یک مقاله هواشناسی جلب میکنم:

بارشهاي شديد در زمانهاي غيرمتعارف، همواره يكي از عوامل مهم ايجاد خسارات فراوان در مناطق مختلف جغرافيايي است. در اين تحقيق، سه
بارش رخ داده در تابستان 1388 در مشهد و روزهاي قبل از اين بارندگي ها مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت . بررسي نمودارهاي نحوه تغييرات
پارامترهاي هواشناسي در هر شش روز مورد مطالعه، نشان دهنده كاهش دما و فشار هوا و همچنين ا فزايش رطوبت نسبي و دماي نقطه شبنم در
روزهاي وقوع بارش در مقايسه با روزهاي قبل از آن است . نتايج حاصل از تحليل فيزيكي جو با استفاده از نمودارهاي تفي گرام، حاكي از وجود ابرهاي
اختلاف ارتفاع قله ابر با ،FCL و LCL ضخيم با محتوي آب قابل توجه در آسمان منطقه در روزهاي رخداد بارش مي باشد. همچنين موقع يت تراز
نيز بيانگر انرژي پتانسيل قابل توجه توده هواي صعود كننده و شرايط KINX و SHOW ، CAPE و مقادير شاخص هاي ديناميكي FCL سطح
،953/ مساعد براي ناپايداري شديد هوا است . به عنوان مثال مقادير شاخص هاي ديناميكي مذكور در روز بار ش سيل آسا ( 24 شهريور ) به ترتيب برابر 4
35 به دست آمده است كه هر سه معرف ناپايداري شديد هوا در اين روز مي باشند. بررسي نقشه هاي هم فشار سطح زمين نشانگر تقابل / -4/67 و 30
دو سامانه كم فشار و پرفشار در شرق كشور است . همچنين نقشه هاي هم فشار 850 هكتوپاسكال نيز مبين همرفت هواي گرم از نواحي جنوبي به سمت
شمال شرق كشور است كه منطبق با الگوهاي فشاري سطح زمين مي باشد. بنابراين مي توان نتيجه گرفت كه گسترش سامانه پرفشار سيبري طي فصل
گرم سال، همزمان با همرفت هواي گرم و مرطوب جنوبي باعث ايجاد ناپايداري شديد هوا به طو ر غير منتظره شده و اين مطلب نيز مؤيد تحليل فيزيكي
نمايه قائم جو مي باشد.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
وحید عزیز

امیدوارم که مقاله ای که دربالا گذاشتم مورد استفاده تون قرار گرفته باشه.

اول از همه بگم که شاخص یو وی نشون میده که میزان تابش نور خورشید و یا اشعه ماورای بنفش با چه درصدی به سطح زمین می تابه و هر چقدر میزان این شاخص کمتر باشه یعنی ضخامت پوشش ابر بیشتر هست.

در مورد شاخص K ابتدا توجه شما رو به چکیده از یک مقاله هواشناسی جلب میکنم:

بارشهاي شديد در زمانهاي غيرمتعارف، همواره يكي از عوامل مهم ايجاد خسارات فراوان در مناطق مختلف جغرافيايي است. در اين تحقيق، سه
بارش رخ داده در تابستان 1388 در مشهد و روزهاي قبل از اين بارندگي ها مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت . بررسي نمودارهاي نحوه تغييرات
پارامترهاي هواشناسي در هر شش روز مورد مطالعه، نشان دهنده كاهش دما و فشار هوا و همچنين ا فزايش رطوبت نسبي و دماي نقطه شبنم در
روزهاي وقوع بارش در مقايسه با روزهاي قبل از آن است . نتايج حاصل از تحليل فيزيكي جو با استفاده از نمودارهاي تفي گرام، حاكي از وجود ابرهاي
اختلاف ارتفاع قله ابر با ،FCL و LCL ضخيم با محتوي آب قابل توجه در آسمان منطقه در روزهاي رخداد بارش مي باشد. همچنين موقع يت تراز
نيز بيانگر انرژي پتانسيل قابل توجه توده هواي صعود كننده و شرايط KINX و SHOW ، CAPE و مقادير شاخص هاي ديناميكي FCL سطح
،953/ مساعد براي ناپايداري شديد هوا است . به عنوان مثال مقادير شاخص هاي ديناميكي مذكور در روز بار ش سيل آسا ( 24 شهريور ) به ترتيب برابر 4
35 به دست آمده است كه هر سه معرف ناپايداري شديد هوا در اين روز مي باشند. بررسي نقشه هاي هم فشار سطح زمين نشانگر تقابل / -4/67 و 30
دو سامانه كم فشار و پرفشار در شرق كشور است . همچنين نقشه هاي هم فشار 850 هكتوپاسكال نيز مبين همرفت هواي گرم از نواحي جنوبي به سمت
شمال شرق كشور است كه منطبق با الگوهاي فشاري سطح زمين مي باشد. بنابراين مي توان نتيجه گرفت كه گسترش سامانه پرفشار سيبري طي فصل
گرم سال، همزمان با همرفت هواي گرم و مرطوب جنوبي باعث ايجاد ناپايداري شديد هوا به طو ر غير منتظره شده و اين مطلب نيز مؤيد تحليل فيزيكي
نمايه قائم جو مي باشد.

دوستان اگه این مقاله رو بصورت کامل بخونید اطلاعات خوبی رو در این خصوص بدست خواهید آورد:

http://www.google.com/url?sa=t&rct=...uHpz1SARg187J8Q&bvm=bv.42768644,d.bmk&cad=rja

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این مقاله تقریبا تمامی الگوهای بارشی کشور رو به صورت خلاصه تحلیل کرده و برای شمال شرق و منطقه خراسان این قسمتش توجه منو خیلی جلب کرده:

موسوي بايگي و همكاران ( 9) نيز ارتباط
نشانه هاي پهن مقياس اقليمي با بارش هاي خراسان را بررسي كرده و
بيان كردند كه بين تغييرات دماي سطح دريا در مناطقي مانند درياي
سياه، درياي شمال و غرب مديترانه با بارش هاي منطقه خراسان، ارتباط
تنگاتنگی وجود دارد.

navid-mashhad

کاربر ويژه
درود بر دوستان:گل:
با تنی خسته و کوفته در خدمتم:احترام:

16:30
مشهد بارش باران +5
فریمان بارش برف +1
قوچان بارش باران +3

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
شاخص هاي فيزيكي جو
(LCL) پايه ابر فرارفتي
1
منظور از پايه ابر فرارفتي، ارتفاعي است كه اگر هواي سطحي به
صورت آزاد يا واداشته صعود كند، در آن ارتفاع به نقطه شبنم خود
رسيده و بنابراين اشباع خواهد شد . اين ارتفاع به خودي خود داراي
كاربرد خاصي نمي باشد ولي در تعيين ساير پارامترهاي جوي مؤثر،
نقش بسزايي را ايفا مي كند. با رسم خط دماي پتانسيل براي دماي
سطحي و نيز خط ميزان اختلاط مربوط به دم اي نقطه شبنم و به
.( دست آوردن محل تلاقي آن ها اين ارتفاع به دست خواهد آمد ( 15

-----------------------------------------------------------------------------

سطح فرارفت آزاد FCL
2
اين سطح، سطحي است كه اگر هوا تحت هر شرايطي (آزاد يا
واداشته) به آن برسد، از آن پس آزادانه صعود خواهد كرد، زيرا انرژي لازم براي صعود را به صورت پتانسيل د ر خود دارا است . طوري كه
هرچه بالاتر مي رود، پتانسيل انرژي آن افزايش مي يابد. اين صعود تا
وقتي كه انرژي نهفته ناشي از تراكم بخارآب و رها شدن گرماي نهان
تبخير، به دليل افت رطوبت جو كاهش يابد، ادامه خواهد داشت . براي
در امتداد خط دماي پتانسيل LCL تعيين اين سطح بايد از سطح
اشباع، حركت نمود تا جائي كه اين خط نمايه قائم دماي هوا را قطع
.( كند ( 15

--------------------------------------------

قله ابر 3

ابر تشكيل مي شود . اما اين LCL چنان كه گفته شد، در سطح
ابر در سطوح بالاتر نيز ادامه خواهد يافت، زيرا فرارفت آزاد، حالت
اشباع موجود را همچنان حفظ مي كند تا وقتي كه رطوبت جوي در اثر
ارتفاع، كاهش يابد و انرژي لازم براي صعود آزاد تأمين نگردد .
بنابراين تا جائي كه انرژي لازم موجود باشد، ابر وجود خواهد داشت و
به محض عدم تأمين اين انرژي، قله ابر ظاهر خواهد شد و پس از آن،
وارونگي هوا ايجاد شده و در نتيجه هوا خشك خواهد شد . براي تعيين
مجدداً در امتداد خط دماي پتانسيل اشباع FCL قله ابر، بايد از سطح
.( حركت نمود تا جائي كه نمايه قائم دما دوباره قطع شود

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
به موارد بالا باید آبهای قابل بارش رو هم اضافه کرده که چون فرمول هست بعدا باید وساتون بصورت عکس بذارم

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
شاخص هاي ديناميكي (ناپايداري) جو

0a9dljwdn39hq0t28c2.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
z52hp79lo7hj9qw12dg.jpg

mncnockpaq2ifclctx8z.jpg

با توجه به مطالب فوق مي توان نتيجه گرفت كه بسط و
گسترش سامانه پرفشار سبيري طي فصل گرم سال (كه معمولاً پديده
شناخته شده فصل سرد سال است ) همزمان با همرفت هواي گرم و
مرطوب جنوبي، ناپايداري شديد هوا را به طور غير منتظره باعث مي -
شود. بنابراين با رصد كردن اين شرايط در تابستان مي توان ضمن
آمادگي براي مواجهه با اين پديده مخرب از خسارات احتمالي ناشي از
آن نيز تا حد امكان جلوگيري نمود و ميزان ريسك را كاهش داد.

sinaet

متخصص بخش فوتبال
سلام.سایت accuبرای مشهد در هفته ی آینده پیش بینی برف کرده و همینطور امید وارم برف خوبی از این سامانه داشته باشیم.:گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
فشار هوا در مشهد به 1025 میلی بار رسیده، بنظر من به 1027 یا 1028 برسه بارش باران فعلی به برف تبدیل خواهد شد.

sinaet

متخصص بخش فوتبال
فشار هوا در مشهد به 1025 میلی بار رسیده، بنظر من به 1027 یا 1028 برسه بارش باران فعلی به برف تبدیل خواهد شد.

سلام.امید وارم خوب وسلامت باشید.بله من هم چند دقیقه پیش که خبر هواشناسی شبکه خبر را گوش می دادم برای استان ها گلستان ، خراسان شمالی ، خراسان رضوی و خراسان جنوبی امشب پیش بینی برف کرد.:گل:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا