• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوستان عزیز

خواهش میکنم به دلیل حساسیتی که این موضع داره و ممکنه مشکلاتی در پی داشته باشه لطفا پستهای خودتون در این خصوص رو ویرایش کنید .

با تشکر
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
EurAfricaL_plot_weather_map.jpg
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
این خانه ۴۵ سال است که همین شکلی مانده است
2.png
[h=2]سرگرمي - بیش از 45 سال است که از ساخت این خانه در وسط رود درینا در صربستان می گذرد.

[h=4]داستان در سال 1968 شروع شد که چند جوان شناگر، قصد تفریح بیرون از شهر باجینا باستا را می کنند و به این منطقه می آیند.
آنها تکه سنگی را وسط رودخانه پیدا کردند و آنجا را برای استراحت انتخاب کردند.
برای فرار از آفتاب نیمچه کلبه ای درست کردند و چند وقت بعد یکی از ان جوانها، به رودخانه بازگشته و خانه ای با یک اتاق و شکلی که می بینید، ساخت.
از آن زمان به بعد این اتاق به همان شکلی که ساخته شده، در وسط رودخانه باقی مانده است و زیر باد و طوفان و باران و ... تغییر نیافته است.



IMAGE634985370395952835.jpg


IMAGE634985370269592613.jpg


IMAGE634985370444000920.jpg


IMAGE634985370490021000.jpg


IMAGE634985370560845125.jpg


IMAGE634985370490021000.jpg

 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
زمان انتشار:۱۱:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۱




IMAGE634985642454346681.jpg



راهنمای یافتن دنباله‌دار Pan-STARRS در آسمان ایران / ۲۲ و ۲۳ اسفند، بهترین زمان برای مشاهده دنباله‌دار

نجوم - اگر طی چند روز آینده در میانه گرگ‌ومیش عصرگاهی به افق غربی نگاه کنید؛ با اندکی شانس می‌توانید تازه‌ترین مهمان آسمان زمین را ببینید: دنباله‌داری که از اعماق فضا آمده است و تنها یک بار در تمام طول تاریخ شانس دیدن آن را دارید.


محمود حاج‌زمان: اگر طی چند روز آینده (22 تا 28 اسفندماه)، در میانه گرگ و میش عصرگاهی و در یک آسمان صاف به سمت افق غرب نگاه کنید؛ با اندکی شانس می‌توانید تازه‌ترین مهمان آسمان زمین را ببینید: مهمانی که از اعماق فضا آمده و تنها یک بار در تمام طول تاریخ شانس دیدن آن را خواهید داشت. اما این مهمان چندان پرنور نیست، و بنابراین داشتن دوربین دوچشمی می‌تواند کمک خوبی باشد.
دوست‌داران آسمان شب نزدیک به دو سال است که در انتظار دنباله‌دار Pan-STARRS هستند. در چند هفته گذشته، این دنباله‌دار زینت‌بخش آسمان نیمکره جنوبی بوده و اکنون نوبت مردم ساکن عرض‌های میانی نیمکره شمالی است که از تماشای آن لذت ببرند.
آلن مک‌رابرت می‌گوید: «بهترین زمان برای مشاهده دنباله‌دار حدود 12 و 13 مارس / 22 و 23 اسفند است؛ زمانی‌که هلال ماه در آسمان حضور دارد تا راه را به ما نشان دهد. از اوایل هفته بعد دنباله‌دار رو به کم‌نوری می‌گذارد؛ پس اگر آسمان صاف بود، فرصت را از دست ندهید. تا روز 20 مارس / 30 اسفند، میزان روشنایی آن احتمالا تنها 50 درصد میزان کنونی خواهد بود.»
بهترین زمان برای رصد دنباله‌دار حدود 30 تا 45 دقیقه پس از غروب خورشید است. این پنجره دیداری کوتاه مصادف با وقتی است که پیش از آنکه دنباله‌دار خیلی پایین برود و غروب کند، روشنی آسمان به اندازه‌ای کاهش می‌یابد که برای مشاهده دنباله‌دار کفایت می‌کند.
اگر روز سه‌شنبه به دنبال هلال باریک ماه در پایین افق غربی بگردید، دنباله‌دار Pan-STARRS به اندازه عرض دو تا سه انگشت (البته در امتداد بازوی کشیده شما) در سمت چپ آن قرار دارد. روز چهارشنبه، هلال ماه ضخیم‌تر است و ارتفاع بیشتری دارد. در این روز، دنباله‌دار مذکور را به فاصله حدود عرض یک مشت در زیر هلال ماه می‌توانید پیدا کنید. پس از آن، دنباله‌دار هر روز به تدریج به سمت راست حرکت می‌کند تا اینکه نهایتا کم‌نور و محو می‌شود.
برای مشاهده دنباله‌دار PanSTARRS باید به دنبال ستاره‌ای ریش‌ریش با یک دنباله کوتاه بگردید. استفاده از دوربین دوچشمی دید بهتری به شما می‌دهد. اگر هم در خانه خود تلسکوپ دارید، اکنون وقتش است که آن را بیرون بیاورید و از آن استفاده کنید!
IMAGE634985926705565941.jpg



بازدیدکننده‌ای برای تنها یک بار

اخترشناسان این دنباله‌دار را با نام C/2011 L4 (یعنی چهارمین دنباله‌داری که در نیمه دوم ژانویه 2011/خرداد 1390 کشف شد) می‌شناسند تا بتوانند بین آن و دیگر اجرامی که به نام Pan-STARRS خوانده می‌شوند، تمایز قائل شوند. برنامه خودکار نقشه‌برداری آسمان Pan-STARRS در هاوایی، این دنباله‌دار را در ژوئن 2011 / خرداد 1390 کشف کرد؛ زمانی که به صورت نقطه‌ای ریز از دوردست‌های منظومه شمسی رو به زمین حرکت می‌کرد. اگرچه در حال حاضر این دنباله‌دار در نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین قرار دارد، اما هنوز هم حدود 170 میلیون کیلومتر با ما فاصله دارد؛ فاصله‌ای که حتی با استانداردهای دنباله‌دارها نیز بسیار دور محسوب می‌شود. به همین دلیل است که با وجود آنکه روشنایی سطح دنباله‌دار به اندازه‌ای هست که بتوان آن را در نور گرگ و میش دید، اما باز هم خیلی کوچک به نظر می‌رسد.
رابرت نایه، ویراستار مجله Sky & Telescope می‌گوید: «چیزی که ما می‌بینیم، بیشتر ستون عظیمی از غبار است که از هسته کوچک دنباله‌دار نشات می‌گیرد و با نور خورشید روشن شده است. هسته دنباله‌دار توپ کثیف یخ‌زده‌ای است که تنها چند کیلومتر قطر دارد. زمانی‌که این هسته به خورشید نزدیک می‌شود، سطح آن گرم می‌شود و بخار شدن بخشی از یخ آن باعث بر جا ماندن غبار و واریزه می‌شود.»
پس از گذراندن میلیون‌ها سال در سرمای اعماق فضا، این نخستین باری است که مدار دنباله‌دار Pan-STARRS آن را به حوالی خورشید می‌آورد. در ماه‌های آینده، دنباله‌دار دوباره از ما دور خواهد شد و دیگر هیچ‌گاه نیز بر نخواهد گشت.




 

mohamad_73

کاربر ويژه
یه کاربر هستش فقط لایک میکنه و هیچی هم نمیگه اگر
گفتید کیه؟؟:)امی
ر عزیزم از سعادت اباد:گل::خنده1:
 

mohamad$

کاربر ويژه
این پستا چی بوده که هی ویرایش شده ؟ :خنده1: امروز عصر خونه سامیار اینا آندر کلودز بود و فکر کنم بارون شدیدی میومده:خنده1:
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
ابرهای سندانی و عظیمی در اطراف تهران هستند، فکر کنم عصر و دم شب تهران خبرهائی بشه!
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا