درود دوستان:گل:
سلام محمد جان این آمارو فقط جهت اطلاع میزارم.ببینید از سال 86 به بعد چطور یهو بارشها کم میشه!!!! چرا؟؟؟ واقعا چرا؟؟؟ آیا دلیلش تغییر مسیر سیستمهاست! چه چیزی باعث این تغییر جهت ها شده؟؟
راستی بارش بهار 87 اینجا 43.3 میل بوده!
بارش شهر ما طی:
سال 84 : 456.6 م م
سال 85 : 658 م م
سال 86 : 254.7 م م
سال 87 : 304 م م
سال 88 : 313.7 م م
سال 89 : 367 م م
سال 90 : 299.4 م م
سال 91 هم تا الان 268.6
سلام سجاد جان:گل:
آره واقعاً منم شدیداً ناراحتم و هر چی بگیم کم گفتیم، از 86 به بعد نیمه غربی و مخصوصاً 5 استان غربی اصلاً معلوم نیست چشون شده.
به نظر من یک بررسی دقیق و از جوانب مختلف باید صورت بگیره. کنفرانس های تغییر اقلیم معمولن کلی گوییه و کارشناس های اقلیم شناسی که من یه ترم پیششون تو هواشناسی یزد بودم اغلب از علوم انسانی و رشته جغرافیا اومدن و ریاضی و آمارشون خیلی ضعیفه و نمیتونن تحلیل های مناسبی روی داده ها انجام بدن، باید هم هواشناسی استان هایی مثل ایلام و لرستان و هم هواشناسی کل روی همه داده های قدیمی مسیر موج ها شدت و ضعفشون و مباحث تخصصی فراوان دیگه تحقیقات جامعی انجام بدن تا ابعاد مسئله روشن بشه
برای مثال ایلام و خرمآباد از نظر دمایی تغییر زیادی نشون نمیدن اما جایی مثل کوهرنگ این موقع سال برف نرمالش 52 س م هست که از سال 1381 این اتفاق تکرار نشده و تغییر کاملاً واضحه، یه بررسی دقیق میخواد که مثلاً معلوم بشه عامل دما دلیل اصلیه یا عاملی مثل زمان بارش، چون کمی پایینتر در لردگان تغییر اقلیمی زیادی رخ نداده، در حالی که وقتی من از مسئولان ایستگاه کوهرنگ پرسیدم خیلی مبهم و کلی پاسخ دادند.
در ایلام و خرم آباد بارش و برف زمستانه تغییر زیادی کرده اما بازم معلوم نیست این یه تغییر دائمیه یا یه تغییر مقطعی هر چند به قول خودت خرم آباد تا الان 6 سال خشکی مداوم نداشته اما برای حصول نتیجه درست، بررسی های آماری و هواشناسی دقیقی مورد نیازه
در این راه بررسی همزمان، آماری و هواشناسی نیازه نه اینکه هر کسی راه خودشو بره، بعضی وقتها اونایی که فیزیک هواشناسی خوندن به تحلیل های آماری اقلیم شناسا بدبین هستن و بر مدل های جبری خودشون تاکید میکنن. این معیار های nao و ao قطعاً با همکاری مشترک کارشناسان ریاضی، آمار ، اقلیم شناسی و فیزیک هواشناسی به دست اومده، در حالی که هواشناسی های کشور ما اصلاً کارشناس آمار ندارند و خودشون تحلیل آماری انجام میدن، البته از کارشناسان ریاضی استفاده میکنن، من خودم با اطلاعات کمی که از آمار دارم دیده ام که بیشتر این تحلیل ها اشتباه بوده.
در همین زمینه اینم بگم که ظاهراً آماری ها دنبال سازمانی مثل نظام مهندسی هستن تا هر کسی نتونه تحلیل آماری انجام بده.