• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Dr.ben

کاربر ويژه
وضعیت فعلی رشت:

gxdhg9ejo8posbd01773.jpg

24 ساعت گذشته:

t5kyzyb4jv16q0btd1n4.jpg

rahsazan

کاربر ويژه

درود امير

من بارها ايميل دادم، تلفني صحبت كردم اما به ايميل هاي من هيچگونه پاسخي داده نشد. ديگه من پاك از اين سازمان قطع اميد كردم.

سلام بر دوستان عزیز و مهرداد گل
عدم دسترسی به آمار از طریق سایت هواشناسی کشور معضلیه که حداقل من رو برای انجام پایان نامه چند ماه عقب انداخت اما این دلیل نمیشه که ما کلا ارتباطمون رو قطع کنیم و به عبارتی با مجموعه هواشناسی قهر باشیم و اونا هم کلا مارو نبینن، در جریان پایان نامه من چندبار ایمیل زدم اما جوابی نگرفتم، به هواشناسی استان مراجعه کردم و از حق نگذریم بدون هیچ پارتی و آشنایی کمک کردن اما اون آماری که من لازم داشتم موجود نبود و آخرش از wunderground گرفتم
به دلیل کاری که داریم برای مطالعات هیدرولوژی با هواشناسی چند استان در تماسیم و بارها آمار رو دریافت کردیم و مشکلی از این بابت در خیلی موارد نیست منتها همونطور که میدونیم هنوز اونقدر پیشرفت نکردیم که تمام سیستمها مون الکترونیکی بشه و از طریق نت بتونیم دسترسی داشته باشیم
اما در مورد صحبتی که امیرمحسن جان کرد، من هم کاملا موافقم که خیلی خوبه که بصورت رسمی تری فعالیت کنیم ، میتونم موارد زیادی از تجربه موفق این موارد رو حداقل در زمینه مهندسی عمران بیارم، مثل انجمن بتن ایران ، اون زمانی که قرار شد انجمن بتن در استان خراسان تشکیل بشه به پشتوانه و اعتبار علمی دانشگاه فردوسی این کار انجام شد و ...
همه ما که اینجا جمعیم برای علاقمون به پدیده های آب و هواییه که اگه اینطور نبود شبهای برفی تا صبح بیدار نمیموندیم و عکس نمیگرفتیم و ... اما حیفه که این علاقه ما محدود بشه به فروم و وبلاگ شما و امیرمحسن که در جای خودش بسیار مفید، ارزشمند و شایسته تقدیر هست اما این لازمه و کافی نیست!
طبیعیه که چنانچه ما با سازمان هواشناسی همکاری داشته باشیم ، خیلی بهتر میتونیم در پیشبرد دانش هواشناسی فعال باشیم و این همون هم افزاییه، نمونه این امر استفاده از نظرات اساتید هواشناسی در این زمینست، استفاده از منابع علمی و پایگاههای دانشگاهی، کمک به دیده بانی بهتر در کشور و ...
از پرحرفی که کردم عذرخواهم و امیدوارم که هواشناسی و اقلیم شناسی هم در کشورمون روزبه روز توسعه بیشتری پیدا کنه:گل:

Dr.ben

کاربر ويژه
واقعا همچنین چیزی ممکنه؟ داخل یک روز اصلا دمای شب و روز تغییر نکرده باشه! اونم تو ایران!!!
در کل جالب بود.

رشت:

meteogram.php

خیلی از سال ها توی این موقع از سال و تا اواسط اردیبهشت، برای روزهای متوالی، شاید بیشتر از ده روز، هوای رشت در بیشتر ساعات ابری همراه با بارش باران لایت بود و تغییرات دمایی در طول 24 ساعت چندان چشمگیر نبود. متاسفانه امسال با وجود اینکه حدود یک هفته است که هوا ابریه و تغییرات دمایی اندک بوده، اما بارش خاصی نداشتیم.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
یک سوال !!!!!!!

کسی میدونه این سامانه سلول بسته ای که قراره اواخر همین هفته و اوایل هفته آینده در کشور فعالیت کنه از چه نوعی هست؟

Rastegari

Banned
رستگاری بوشهر خبری نیست؟ یه گله ابر داره به بوشهر نزدیک میشه

الان که خبری نیست. ولی یه بادی داره میاد. بادش بوی بارون میده :100:

میشه نقشه اش رو بگذاری؟

این کولرمون خیلی غِرغِر می کنه بارونم بیاد ما نمی فهمیم! :52:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
یک سوال !!!!!!!

کسی میدونه این سامانه سلول بسته ای که قراره اواخر همین هفته و اوایل هفته آینده در کشور فعالیت کنه از چه نوعی هست؟

اصلا یکی بگه HP هست یا LP یا NP ?

بعد حالا اگه از انواع بالا هست مثبت محسوب ، منفیه یا خنثی!!!!!!!!!!!!!!!!!:تعجب2:

Abbath

New member
یک سوال !!!!!!!

امیر محسن عزیز با توجه به این تراز میشه گفت الگوی امگا تشکیل شده،البته من چیز زیادی سر در نمیارم اما خب چون پشته شکل امگا شده و در دو طرف پشته هم ناوه داریم این مورد به ذهنم رسید:گل:

casia1.120hr.png

rahsazan

کاربر ويژه
امیرمحسن جان ضمنا امروز بینالود در محدوده روستای کاهو برف خوبی داشت گرچه من از میزان برف سالهای قبل در این موقع سال خبر ندارم ولی بنظرم هنوز برف خوبی داشت
شرمنده که درگیر کار شدم و همکاران و همراهان محترم انقدر سوال کردن و نظر دادن که نشد عکس بگیرم:خجالت2:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر محسن عزیز با توجه به این تراز میشه گفت الگوی امگا تشکیل شده،البته من چیز زیادی سر در نمیارم اما خب چون پشته شکل امگا شده و در دو طرف پشته هم ناوه داریم این مورد به ذهنم رسید:گل:

casia1.120hr.png

درود عباس جان

خیلی ممنون از توضیح خوبتون:گل:

بنظر میرسه این سامانه از نوع cutoff low باشه ولی خوب این سلولهای بسته هم در نوع خودشون چند دسته هستند

HP cutoff low : این سامانه در نوع خودش با بارشهای بسیار سنگینی همراهی میشه

LP cutoff low : دامنه بارشهای این سامانه محدودتره و از شدت کمتری برخورداره.

NP Cutoff low : این سامانه دقیقا مشابه همون چیزی هست که این روزها در حال چرخش در محدوده شمال شرق ایران هست. این سامانه کم ارتفاع علیرغم اینکه با هوای سردی همراهی میشه ولی بدلیل دور بدون از منبع تغذیه رطوبتی مناسب تنها تاثیرش وزش باد و کاهش دما در منطقه شمال شرق ایران هست.

خوب باز انواع سلول بسته که در بالا برشمردم بر اساس شکل محورش به مثبت- منفی و خنثی دسته بندی میشه

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرمحسن جان ضمنا امروز بینالود در محدوده روستای کاهو برف خوبی داشت گرچه من از میزان برف سالهای قبل در این موقع سال خبر ندارم ولی بنظرم هنوز برف خوبی داشت
شرمنده که درگیر کار شدم و همکاران و همراهان محترم انقدر سوال کردن و نظر دادن که نشد عکس بگیرم:خجالت2:

درود محمد رضا جان

خیلی ممنون از توضیحات خوبتون در پست قبلی.

خدا رو شکر که بینالود هنوز برف خوبی داره که البته از مشهد هم بخوبی دیده میشه ولی خوب هوای اینروزهای مشهد بیاد آورنده تغییر فصل از تابستان به پاییز هست تا زمستان به بهار!!!!!!!

حتی همون چرخش سامانه کم ارتفاع رو من بیشتر در اواخر تابستان و اوایل فصل پاییز در تراز 500 میلی بار مشاهده کردم نه این موقع سال!

Rastegari

Banned

درود عباس جان

بنظر میرسه این سامانه از نوع cutoff low باشه ولی خوب این سلولهای بسته هم در نوع خودشون چند دسته هستند

NP Cutoff low : این سامانه دقیقا مشابه همون چیزی هست که این روزها در حال چرخش در محدوده شمال شرق ایران هست. این سامانه کم ارتفاع علیرغم اینکه با هوای سردی همراهی میشه ولی بدلیل دور بدون از منبع تغذیه رطوبتی مناسب تنها تاثیرش وزش باد و کاهش دما در منطقه شمال شرق ایران هست.

خوب باز انواع سلول بسته که در بالا برشمردم بر اساس شکل محورش به مثبت- منفی و خنثی دسته بندی میشه

بنظر من سامانه پیش رو از اون سامانه هایی هستش که با ورود به ایران قدرتمند تر میشه!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
فکر میکنم سامانه مذکور از نوع اول باید باشه ولی محورش کاملا خنثی هست برابر با شکل زیر:

HP_neutral_cutoff.jpg

حتی شاید بشه گفت که نوعی ناوه HP خنثی هم باشه:

HP_neutral_trough.jpg

درود عباس جان

IRAJ1

کاربر ويژه
بیشترین بارش افریقا و جهان از کشور کومور بمیزان 243 میلیمتر ناقابل یعنی به اندازه بیشتر از نصف بارش بلداجی در یک سال زراعی:تعجب2:

و ما در این فروم برا چند میلیمتر داریم خودمونا با عرض معذرت جر میدیم

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب حالا بررسی نوع اول:
Heavy Precipitation Cutoff Cyclone Days

Images are in the following order from up to down:
250 hPa geopotential height (dam, contours) and wind (m s[SUP]-1[/SUP], shaded)
500 hPa geopotential height (dam, contours) and absolute vorticity (10[SUP]-5[/SUP] s[SUP]-1[/SUP], shaded)
850 hPa geopotential height (dam, contours) and wind (m s[SUP]-1[/SUP], shaded)
MSLP (hPa, solid contours), 1000-500 hPa thickness (m, dashed contours), and PWAT (mm, shaded)

hp_neu_250wind.gif

hp_neu_500vor.gif

hp_neu_850wind.gif

hp_neu_sfc.gif

Dr.ben

کاربر ويژه
برای برخی مناطق کشور در بازه های زمانی مشخص شده (سمت چپ تصویر) حدود 50 میلیمتر بارش پیش بینی شده:

k7bs6izm32sbwt7suta.jpg

fa7adbzy8wooafbpww.jpg

h9j3z2l3z90b7nr0gp28.jpg

a1cc4bvkjnn08kbdm0uf.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این نمودار هم در نوع خودش خیلی جالبه و به بررسی فراوانی سامانه های cutoff low در فاز سرد و گرم انسو پرداخته و بنظر میرسه زمانیکه شاخص انسو در فاز سرد خودش قرار میگیره و شاخص MJO ضعیف میشه تعداد سایکلون های cutoff low افزایش پیدا میکنه:

iy5ubno7ar9v6r64ncde.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا