• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
آرش یعنی زاینده رود رودی مستقله که از آغاز وجود داشته و هیچ برداشتی از سرچشمه های کارون براش انجام نمیشه؟
پ.ن.بنده شاید به دلیل این که خوزستانیم!ولی کلا با انتقال آب تحت هرشرایطی مخالفم!نمی دونم چرا لرستانم دست رو دست گذاشته!خودش اینقدر زمین.واس کشاورزی داره که جلگه خوزستانم اضافش کنی دریاچه کم میاره!حالا قرارباشه کل کویرو سیراب کنیم.که نشد!بالخره یه شهررو کشاورزی بنا شده یکی رو صنعت یکی رو نفت...

نه علی جان مستقل هست اما من جائی نگفتم برداشتی براش انجام نمیشه، تونل 1 تا 3 کوهرنگ رو برای همین احداث کردن، جالبه بدونید سد زاینده رود گنجایش 1.650 میلیون متر مکعب اب رو داره که قبل از انقلاب ساخته شده و حتی قبل از انقلاب و حفر تونل 2 و 3 کوهرنگ چندین بار کاملا سرریز شده! اما در این لحظه فقط 380 میلیون مترمکعب آب داره که حداقل 100 میلیون متر مکعبش گل و لای هست!

اما در مورد لرستان هم باید عرض کنم این استان هم کوهستانی هست و در نتیجه دشت های قابل کشت آنچنانی نداره، در عوض پتانسیل بسیار بالائی در بخش دامداری داره. ولی هر استانی باید مقداری از مصارف کشاورزی خودش رو تولید کنهف در این شکی نیست اما ما در قرن 21 هستیم ولی کشاورزی ما بر اساس روش غرقابی قبل از میلاد مسیح هست! اگر سیستم آبیاری ایران اصلاح بشه به راحتی میشه زمینهائی رو که الان از بی آبی بایر رها شدن زیر کشت برد، شاید بشه تا 50% بر زمین های زیر کشت اضافه کرد اما تا زمان اصلاح سیستم آبیاری عملا شاهد هدررفت شدید آب خواهیم بود.

saeed hh

کاربر ويژه
ا

مرفه و فقیر در تمام شهر ها و استان های کشور هست، تا فقر رو چی بدونی و رفاه رو چی!
این کلا یه ذهنیت هستش که بوجود امده الان از هرکی که برسی چهارمحال مرفه تر هستش یا اصفحان میگن اصفحان شاید یه روزی برسه همه مردم ایران تو رفاه باشن من امیدوارم یه همچین روزی بیادش!!

nojeana

کاربر ويژه
چه افتخاری هم می کنند: این سد بلند ترین سد جهان است! {فکر کنم محل احداث سد بختیاری داخل شهرستان الیگودرز لرستان باشه }
خوش به حال ترکیه. این سد های رو هم که می خواد بزنه می خواد آبشو بفرسته به کشور سوریه و خود عراق! خودش اصلا اینقدر به آب احتیاج نداره که بیاد هی پس پس سد بزنه
کاش ایران هم مثل ترکیه پُربارش بود! :گریه: البته ترکیه فکر نکنم جایی مثل گیلان رو داشته باشه که 1800 میلیمتر بارش سالیانه داشته باشه...
بنظر من ترکیه اصلا کشور رویائی که شما بیان می کنی نیست خوب ترکیه بیشترش یکی از خشن ترین آب و هوا های دنیا رو داره شاید کویر مثل ایران نداشته باشه اما میانگین بارشش فکر کنم مثل استان های زاگرس مرکزی 300 تا 400 باشه
خوب نیست تو ذهن اسطوره بسازه آدم همه چیز ماله همه است و یک نفر و عنصر هر چه هم متعالی باشه یکیه و تأثیری زیادی نداره و ...

arashz

مدیر بخش هواشناسی
به امید آن روز :شاد2:

مسجد سليمان بعد از 40 سال در لیگ برتر ؟
روز گذشته ، بيست‌وپنجمين هفته رقابت‌هاي ليگ دسته اول در گروه الف در شهرهاي مختلف برگزار شد که در پايان تيم‌هاي ، نفت مسجدسليمان، مس سرچشمه، پارسه ايرانيان و سنگ‌آهن بافق برابر حريفان خود پيروز شدند.

به گزارش «تابناک»، تیم تیم فوتبال نفت مسجد سليمان در این هفته مهمان تیم شاهین بوشهر بود که با گل همايون گراوند(دقيقه ۸۴ ) از سد تیم پرسابقه شاهین بوشهر گذشت و با کسب 45 امتیاز از 25 بازی همچنان در مکان دوم جدول باقی ماند ،

تیم شاهين با مربیگری مهدى حسينى نسب که با مشكلات شديد مالى دست و پنجه نرم مى كرد در دقايق پايانى مغلوب نفت مسجد سليمان شد. فرزاد حافظى هدایت تیم نفت مسجد سليمان را بر عهده دارد ، در این گروه صعود تیم گسترش فولاد تبريز به لیگ برتر در هفته گذشته قطعی شده بود .

تیم فوتبال نفت مسجد سليمان تیم دوم گروه اول در هفته پایانی لیگ دسته اول میزبان تیم گل گهر سيرجان است و در صورت برتری در هر صورت به مرحله پلی آف می رسد تا در صورت پیروزی در این مرحله بعد از 40 سال شهر مسجد سليمان در سطح اول فوتبال کشور دارای نماینده شود .

تیم مس سرچشمه تنها رقیب تیم نفت است که با یک امتیاز کمتر نسبت به این تیم در رده سوم جای دارد که در هفته آخر با تیم اتكا گلستان دیدار دارد .

گفتنی ست پس ازکشف نفت در مسجدسليمان و حضور چشمگير کارکنان انگليسي شاهد ورود رشته هاي مختلف ورزشي در مسجدسليمان بوديم. فوتبال يکي از رشته هايي است که پس از اکتشاف نفت در شهر مسجدسليمان، از جايگاه ويژه اي در اين شهر برخوردار شد. تا پيش ازانقلاب اسلامي تيم هاي محدودي همچون تاج(استقلال)، هخامنش، شاهين و پاس در مسجدسليمان وجود داشت. دراين سال ها تيم تاج مسجدسليمان اولين تيم شهرستاني کشورمان بود که موفق شد در سال 1351 تيم پرسپوليس تهران را با تمامي نفرات سرشناس خود شکست دهد.

پس از پيروزي انقلاب اسلامي، فوتبال مسجدسليمان به جز يک بار درسال 1367 که در مسابقات جام فلق ويژه تيم هاي منتخب شهرهاي مختلف کشور حضور يافت نمود چنداني در عرصه کشوري نداشت. اما پس ازگذشت سي سال و با نگاه مثبت مديران صنعت نفت به زادگاه اين صنعت، ما شاهد حضور فوتباليست هاي مسجدسليماني درمسابقات فوتبال باشگاههاي کشور خواهيم بود. عضو هيات مديره و مديرتدارکات و امور کالاي شرکت ملي مناطق نفتخيزجنوب درخصوص علت انتقال امتياز تيم نفت اهواز به مسجدسليمان گفت: به علت خدمات مردم مسجدسليمان به نفت وخدمت رساني خوب اين شهرستان درگسترش اين صنعت بسيار مهم تصميم گرفته شد امتياز تيم نفت اهواز منتقل شود.

nojeana

کاربر ويژه
آرش یعنی زاینده رود رودی مستقله که از آغاز وجود داشته و هیچ برداشتی از سرچشمه های کارون براش انجام نمیشه؟
پ.ن.بنده شاید به دلیل این که خوزستانیم!ولی کلا با انتقال آب تحت هرشرایطی مخالفم!نمی دونم چرا لرستانم دست رو دست گذاشته!خودش اینقدر زمین.واس کشاورزی داره که جلگه خوزستانم اضافش کنی دریاچه کم میاره!حالا قرارباشه کل کویرو سیراب کنیم.که نشد!بالخره یه شهررو کشاورزی بنا شده یکی رو صنعت یکی رو نفت...
خوب کار دکتر محمود خودمونه دیگه خدا هم سر از کارش در نمیاره
حساب کن اسمش سد بختیاریه
داخل استان خوزستانه
و نزدیکترین شهر بهش الیگودرز لرستانه
چه سدی بشود

arashz

مدیر بخش هواشناسی
حساب کن اسمش سد بختیاریه
داخل استان خوزستانه
چه سدی بشود

و قراره 10 سال دیگه به بهره برداری برسه!:ناراحت:

ali.doosti

کاربر ويژه
آبان ماه بود که استاندار خوزستان در جواب یکی از مسیولین اصفهان که گفته بود خوزستان برای ایران.منفعتی نداره تهدید کرد که آب ورودی از خوزستان به اصفهان،قم و کاشان رو میبنده با یه سرچ.میتونید پیدا کنید
پاسخ استاندار خوزستان به  صحبت های معاون اجرایی استانداری اصفهان

arashz

مدیر بخش هواشناسی
بنظر من ترکیه اصلا کشور رویائی که شما بیان می کنی نیست خوب ترکیه بیشترش یکی از خشن ترین آب و هوا های دنیا رو داره شاید کویر مثل ایران نداشته باشه اما میانگین بارشش فکر کنم مثل استان های زاگرس مرکزی 300 تا 400 باشه
خوب نیست تو ذهن اسطوره بسازه آدم همه چیز ماله همه است و یک نفر و عنصر هر چه هم متعالی باشه یکیه و تأثیری زیادی نداره و ...

کاملا درسته، یادتون میاد کتاب جغرافیا، فلات داخلی آناتولی، بیابان های خشن و . . .

saeed hh

کاربر ويژه
آبان ماه بود که استاندار خوزستان در جواب یکی از مسیولین اصفهان که گفته بود خوزستان برای ایران.منفعتی نداره تهدید کرد که آب ورودی از خوزستان به اصفهان،قم و کاشان رو میبنده با یه سرچ.میتونید پیدا کنید
پاسخ استاندار خوزستان به صحبت های معاون اجرایی استانداری اصفهان

خیلی دوست دارم یه روز ایران به صورت ایالت اداره بشه حمل سلاح هم ازاد باشه !!!:خنده2:

arashz

مدیر بخش هواشناسی
پاسخ استاندار خوزستان به صحبت های معاون اجرایی استانداری اصفهان

وقتی میگم جنگ بعدی بر سر منابع آب شیرین هست همچین بیراه هم نیست!

دوستان فکر میکنم به اندازه کافی در باره این موضوع بحث شده، برگردیم به بحث اصلی.

ماهان.

کاربر ويژه
جای حضرات آیات خالی، امروز رفته بودم به دریاچه‌ی سد خالی سقالکسار رشت، جایی که تا الان همش عکساشو از فیس‌بوک می‌دیدم. واقعن بهشتیه برای خودش

DSC_0094.jpg

حضرات اهل فن بی‌زحمت بگن اینا بچه ماهی هستن؟ میلیون‌ها از اینا به رنگ سیاه در حاشیه‌ی دریاچه بودن که توی عکس بالا هم دیده می‌شه.

DSC_0471.jpg

DSC_0472.jpgDSC_0481.jpgDSC_0487.jpgDSC_0500.jpg

ali.doosti

کاربر ويژه
حساب کن اسمش سد بختیاریه
داخل استان خوزستانه
چه سدی بشود

البته اون منطقه اکثرا نژاد بختیارین . سجاد بهتر میتونه توضیح بده ولی تو لرستان فکر نکنم بختیارشیم و لرن...
راه دسترسیش احتمالا از لرستانه چون از طرف خوزستان به اون منطقه واقعا صعب العبوره و خیلیم بکر...
تا نزدیکیش رفتم چند روستا هست فقط...

nojeana

کاربر ويژه
ما هر چی بد بختی میکشیم از این صفویه گوربه گور شدست:خنده2:
خوب نمی شه اینجور گفت یه زمانی منم این فکر رو می کردم ولی صفویه از یک طرف بخاطر شکاف های مذهبی ترکمنستان و ازبکستان رو از نظر فرهنگی و ملی از مرز ملیت ایرانی خارج کرد و از طرفی اگر نبود ممکن بود بخشهای زیادی از غرب ایران حتی تا نهاوند جزء ترکیه و دولت عثمانی بشه و بخاطر اقتدار همیشه مرز ایران و عثمانی رو جدا کرد

Abbath

New member
حضرات اهل فن بی‌زحمت بگن اینا بچه ماهی هستن؟ میلیون‌ها از اینا به رنگ سیاه در حاشیه‌ی دریاچه بودن که توی عکس بالا هم دیده می‌شه. کلیک کنید نام: DSC_0471.jpg مشاهده: 0 حجم: 263.8 کیلو بایت

بچه قورباغه نیستن ماهان عزیز؟

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی
به نظر من نمیشه رو حساب نوسانات دورپیوندی پیش بینی قطعی کرد من خودم بخاطر دانش و تجربه کم در این باره طی سالهای پیش وضعیت زمستان ها را اشتباه پیش بینی میکردم واقعا نمیشه گفت فصل پیش رو چگونه خواهد بود چون مثلا النینو رخ داده یا لانینا .

بعدشم حالا کو تا زمستان 92:خجالت2:

هوا بسیار پیچیده و ناگهانیه ، بنابراین نمیشه قاطعانه نظر داد .

اشتباهات من موجب شد تا در نظر دادنهای بعدی م دقت بیشتری بکنم:گل:

درضمن به نظرم پیش بینی هواشناسی ژاپن نسبت به سایر پیش بینی ها دقیق تره البته پیش بینی اساتید هم جای خودش را داره
در مورد شاخصهاي دورپيوند من با جناب فولادي به شدت موافق و هم عقيده ام:

دوستان خیلی خستم امشب توضیح بدم. ولی یه سایتی هست که میشه توش همبستگی شاخص ها رو با پارامترهای مختلف آب و هوایی تجزیه تحلیل آماری کرد قبلا نمونه هایی رو براتون انجام دادم اگه مایل بودید تو یه تاپیک مجزا توضیحات مقدماتیش رو بگذارم.

اوایل خودم خیلی مشتاق بودم ولی متوجه شدم شاخص ها رو به تنهایی نمیشه بهشون استناد کرد. ما نمی تونیم مطمئن باشیم ترکیب دو وضعیت ایده آل دو شاخص خاص موجب تقویت اثرشون بشه. چون اینجا با جمع و تفریق ساده ریاضی سر و کار نداریم. قوانین حاکم بر اتمسفر ما پیچیده تر از این حرفهاست. شما ممکنه دو مزه متفاوت جداگانه بهتون حال اساسی بده ولی ترکیبش چیز مزخرفی بشه.

خیلی از این شاخص ها خودشون روی شاخص های دیگه اثر می گذارند و به عنوان یه فاکتور اثر گذار مستقل از لحاظ آماری نمیشه روشون حساب کرد. اگه قراره شاخصی بررسی بشه باید اون که بنیادی تره و ریشه بقیه شاخص هاست بررسی بشه.

نکته دیگه که قبلا هم گفتم خیلی از این شاخص ها در ماه های مختلف سال اثر متفاوت دارند. فرض کنیم شاخص x وقتی مثبته جت استریم رو به سمت بالا هدایت میکنه و وقتی منفی باشه اونو به سمت عرضهای پایین تر هدایت کنه. تو فصول مختلف جت استریم به طور طبیعی بالا یا پایینتر میره. برای همچین موردی اگه x منفی برا اردیبهشت خوب باشه ممکنه برا بهمن مثبتش جواب بده.

همین جنب حاره خودمون که معروفه به جنب حاره ملعون اگه زمستون یه خورده به شرق متمایلتر میشد و اینقدر ضعیف نبود با تغییر مسیر هوای مرطوب بارش های ما بیشتر میشد و بارش افغانستان اینقدر زیاد نمیشد. اما همین جنب حاره ٬ بهار اگه خیلی قوی باشه جنوب و غرب کشورمون می خشکه. پس اگه قدرت جنب حاره رو یه شاخص در نظر بگیریم نمیتونیم درجا بگیم ضعیفش خوبه.

بعضی شاخص ها هم اثرشون رو با تاخیر میبینیم . مثلا وضعیت فعلی همین ناهنجاری فعلی ممکنه از ماهها قبل کلید خورده باشه و ما نمیتونیم وضعیت فعلی بارش و دما رو منتسب کنیم به وضعیت فعلی شاخص ها! بلکه باید به ماه قبل یا فصل قبل و شاید سال قبل نگاه کنیم! مثلا یه زمستون خیلی سرد بر اثر شاخص نوسان قطبی مثبت ممکنه که بارش بهاری سواحل رو کم کنه. حالا گیرم تو فصل بهار اون شاخص خودشو جر بده و مثبت بشه اثر فوری که نداره.

همین پیچیدگی های آماریه که باعث شده سیمکشی مخم ذوب بشه و دیگه کار بررسی تک شاخص ها رو انجام ندم. اما شیرینیش اینه که بی نهایت آزمون آماری میشه انجام داد و کار برا تحقیق خیلی زیاده. مثلا بیایم اثر NAO رو با یه هفته تاخیر یا بیشتر بررسی کنیم. یا یه شاخص محلی که به خودمون نزدیکتر باشه انتخاب کنیم والله! مثلا اختلاف فشار قاهره و پایتخت اکراین کی‌یف! که هوای شرق مدیترانه و سیاه رو داشته باشیم :تعجب: یا کم فشار فصلی رو ترکیه یا هر شاخصی من دراوردی که به نظرتون میتونه جت استریم رو برا ما تغییر بده.
به خودم میگم شما به دل نگیرید: کار علمی که همش نقشه دزدی نیست :کتک:

اگر به شاخص ها علاقمندید تو یه تاپیک مستقل در موردش بحث کنیم تا زیر گزارش بارشها بحث ها گم نشن. در این صورت منم وارد بحث میشم و میتونم استفاده ببرم. تو شلوغی اینجا انگیزه نیست.

از جناب فولادي تشكر مي كنم كه بسيار خوب و كامل بحث را باز كرده اند.
دوستان اگر به آمار گذشته هم مراجعه كنند خواهند ديد كه در حالتهاي مختلفي از شاخصهاي دورپيوند، ترسالي و خشكسالي و زمستانهاي سرد و گرم اتفاق افتاده. اتمسفر پيچيده تر از آن هست كه ما فقط با استناد به يك شاخص بخواهيم در مورد رفتار آن اظهار نظر كنيم. ضمن اينكه قطعا روابط متعدد ديگري هم در اتمسفر حاكم است كه تا كنون شناخته نشده است. ديد ما به اتسمفر در حال حاضر مشابه آن داستان معروف مولوي است كه افرادي در تاريكي فقط با لمس قسمتي از بدن فيل در مورد شكل آن نظر ميدادند. حال ما هم چنانچه فقط مثلا با استناد به فاز مثبت يا منفي NAO بخواهيم در مورد شرايط آب و هوايي گذشته يا آينده نظر دهيم به همان اشتباهي كه مولوي به آن اشاره دارد دچار شده ايم.

nojeana

کاربر ويژه
خوب نمی شه اینجور گفت یه زمانی منم این فکر رو می کردم ولی صفویه از یک طرف بخاطر شکاف های مذهبی ترکمنستان و ازبکستان رو از نظر فرهنگی و ملی از مرز ملیت ایرانی خارج کرد و از طرفی اگر نبود ممکن بود بخشهای زیادی از غرب ایران حتی تا نهاوند جزء ترکیه و دولت عثمانی بشه و بخاطر اقتدار همیشه مرز ایران و عثمانی رو جدا کرد
خوب اینجا نزدیکی های نهاونده آخرین مرز و پایگاه و مقر خودشون در شرق عثمانی کردند . خوب خصلت نهاوند ه زیاد با این بیگانه ها خوب نیستند
یادمه مادر مادربزرگ مادریم از قول مادرش نقل می کرد زمانیکه روس ها نهاوند رو گرفتند و خانهای خائن و وطن فروش محلی هم تسلیم شدند تو روستای پدریمون اونا کوچ می کنند به مناطق داخلی گرین حدود تازناب و مله کرگ اونجا صعب العبوره و می گفت حتی مادربزرگم هر روز با اسب و تفنگ شکاری برنو از خونه خارج می شد و تا شب به شکار روس ها می رفت می گفت یه روز 10 نفر روس رو شکار کردم اینجور شد که روس ها بسرعت بخاطر تلفات زیاد از نهاوند به شهرهای شمالی تر کوچ کردند و از مردم ساکن گرین واهمه و هراس داشتند و اونا رو سگا ( یکی از اقوام وحشتناک در روسیه می خواندند.)
خوب تو عکس ابتدای گرین چهل نابالغان هم مشخصه در راست
4ome9z5b34mol1rtc59.jpg

یادم رفت بگم اسم اینجا ترکان ترکان هست

آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا