• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

saeed hh

کاربر ويژه
ارش عزیز اینو در نظر بگیر در شرایط فعلی نه حالت اصولی اداره اصولی شرایط فعلی مردم چهارمحال و بختیاری مردم فقیری هستن و اگه کشاورزی رو ازشون بگیری چیزه دیگه ای ندارن که باهاش زندگی رو بگذرونن حالا تو اصفحان کارخونه ها زیاد هستش کشاورزی هم تعتیل بشه باز کارخونه ها هستن ولی اگه کشاورزی از اونا گرفته بشه بحران بزرگ اجتماعی پیش میادش که اول از همه دودش به چشم اصفحانی ها میره!!!
 

Rastegari

Banned
از همین مقاله:
"آب کوهرنگ یکی از سرچشمه‌های کارون بود. پیوستن آن به زاینده‌رود بخاطر نزدیکی سرچشمه این دورود از گذشته در نظر بوده‌است"

ممکنه بفرمائید وقتی میگه سرچشمه این دو رود منظورشون دقیقا کدوم رودها هست؟! بغیر از کارون و زاینده رود مگر سرچشمه رود دیگری هم اونجا هست؟!

تونل های کوهرنگ فقط برای انتقال آب یکی از سرچشمه های کارون به زانیده رود استفاده میشن، ببینید حجم برداشت آب در اصفهان چقدر بالا رفته که آب انتقالی هم کفاف مصرف رو نمیده و زود به شهر نمیرسه!

ضمنا برداشت های غیر اصولی از زاینده رود بعد از دوگانه شدن مدیریت منابع آب زاینده رود دلیل اصلی خشک شدن آب رود هست، تا قبل از اون مدیریت دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری در اصفهان متمرکز بود اما الان مدیریت استان چهارمحال و بختیاری جدا شده و بدون هماهنگی و در نظر گرفتن بده رود و حق آبه ای که از همون زمان صفوی برای رود مشخص شده اجازه برداشت از رود در استان رو دادن و نتیجه اش رو میشه 3-4 سال بعد از تشکیل این مدیریت جدید به عینه دید!

من با کشاورزی و رونق کسب و کار مخالف نیستم اما باید همه چیز رو در نظر گرفت، الان در چهارمحال و بختیاری اجازه برداشت رو دادن اما بفکر اون کشاورز بدبختی که در شرق اصفهان 8 ساله درگیر حشکسالی هست رو نمیکنند.

قبلا هم گفتم تمام این مشکلات از عدم مدیریت صحیح هست.



زاینده رود اصلی داخل چهار محال و بختیاری هستش و اینی که میاد داخل شهر اصفهان پسماندش هست! یه سر برو شهر سامان در چهارمحال و بختیاری اونجا زاینده رود اصلی رو می بینی.

نمی دونم روی چی تعصب داری. بنظر من زاینده رود رو بکنند مثل یه پارک آبی و آب لوله بندازن داخلش خیلی بهتر و شیکه تره!!!
منظور اینکه محدوده شهر اصفهان فقط زایده رود آب داشته باشه بقیه اش نه!!! اینم بخاطر زیبایی و جاذبه گردشگری اش. همچین چیزی هم کاملا شدنی است.

~~~

اتفاقن مشکل همینجاست! اصلا چرا آب کوهرنگ باید بره برای کشاورزی اصفهان و یزد؟

اصفهان و یزد آب ندارند کشاورزی نکنند! واقعا این آب ها داره حیف و میل میشه! بخدا این آب کوهرنگ که می برند یزد داخل راه نصفش بخار شده.

مگه حالا آب گیلان رو می برن قزوین؟ نه همش خود گیلانی ها کشاورزی می کنند و خیلی هم به صرفه تر هستش...
 

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
آمار جوي روزانه دريافتي از ايستگاه هاي همديدي استان تهران


تاريخ گزارش: 92/01/19


920119.png
 

امیرکوروش

کاربر ويژه
بررسی تاثیر آب رودخانه زاینده رود بر بارندگی شهر اصفهان در فصول مختلف

نویسنده : احمد


بی شک نقش رودخانه ها در تغذیه رطوبتی هوای ناپایدار را نمی توان کتمان کرد. در این میان نقش زاینده رود به دلیل قرار گیری در دشت خشک مرکزی کشور بسیار حائز اهمیت است. در ادامه به بررسی تاثیرات ظریف اما شگرف این رودخانه در آب و هوای فصول مختلف سال می پردازیم.


فصل بهار: در فصل بهار به دلیل تقویت جریانات همرفتی معمولا در بسیاری از نقاط کشور به خصوص در ساعات بعد از ظهر و گاهی اوقات اوایل صبح شاهد بارش و یا تشدید آن هستیم. در صورتی که این جریانات با تغذیه رطوبتی از یک منبع سوم مانند رودخانه ها و یا دریاچه ها همراه شوند این شرایط را تشدید میکنند. در این میان زاینده رود به مدد تبخیر سطحی مناسب در طول مسیر خود تقویت این جریانات را سبب میشود که باعث افزایش بارش در محدوده مسیر رودخانه تا منطقه مرکزی استان اصفهان میشود. که در این میان شهر اصفهان از این پتانسیل به خوبی بهره میبرد. اما در چند سال اخیر از این نعمت بی نصیب مانده است.


فصل تابستان: تابستان تنها فصلی است که میزان بارش در دامنه های شرقی زاگرس مرکزی بیشتر از دامنه های غربی آن است. در حالی دامنه های غربی این رشته کوه در فصل تابستان تحت تاثیر مستقیم هوای گرم و خشک دشت های عراق هستند که همین هوای گرم و خشک به لطف وجود ارتفاعات زاگرس همراه با صعود خنک شده و در صورت وجود رطوبت در منطقه خود را به صورت رشد ابر در انتهای مسیر یعنی جایی که به دیواره های شرقی زاگرس میرسم نشان میدهد. به همین دلیل است که تقریبا در دو سوم روزهای تابستان با مشاهده تصاویر ماهواره ای بعد از ظهر و عصر شاهد کشیده شدن خطی از ابر در محدوده دامنه های شرقی زاگرس هستیم. این افزایش ابر در صورت فراهم شدن شرایط از جمله تضعیف جنب حاره ای و تامین رطوبت از داخل خود را به صورت رگبارهای عصرانه در تابستان نشان میدهد.
با توجه به وجود رودخانه و سد زاینده رود در اصفهان این شرایط در بسیاری از مواقع خود را به صورت بارش باران در محدوده غربی استان اصفهان نشان میداد که گاهی اوقات تا شهر اصفهان هم کشیده میشد. رگبارهایی که به خصوص در تیر و شهریور موجب غافلگیری مردم اصفهان میشد اما سالهاست که مشابه این شرایط مشاهده نشده و بارش های تابستانه تنها در صورتی در شهر اصفهان اتفاق می افتد که شاهد بارش گسترده در محدوده غربی کشور به لطف تضعیف ناگهانی جنب حاره ای باشیم. چیزی شبیه اواخر خرداد سال گذشته. هر چند اکثر ساعات بعد از ظهر اصفهان در تابستان شاهد رشد ابر هستیم اما دریغ از تامین رطوبت به واسطه خشکی زاینده رود.


فصل پاییز: با وجود اینکه در این فصل و فصل زمستان شاهد نقش چشمگیر رودخانه در افزایش بارش ها به دلیل تضعیف جریانات همرفتی و تبدیل آن به سامانه های جوی یکنواخت نیستیم اما یک رودخانه پرآب ، در تامین رطوبت و جلوگیری از واگرایی نقطه ای به ایفای نقش می پردازد


فصل زمستان: در این فصل به دلیل کاهش رطوبت رسانی به مناطق داخلی این رودخانه ها هستند که در صورت تبخیر مناسب آب از سطح آنها مانع از فروپاشی تشکیلات ابری و ایجاد واگرایی در محدوده خود می شوند.و به این واسطه ابرها را وادار به بازسازی خود با وجود عبور از دیواره های زاگرس میکنند.( در طول فصل زمستان سامانه های جوی بیشتر از سایر فصول در محدوده زاگرس دچار تخلیه رطوبتی می شوند.) و باز این زاینده رود است که به عنوان بزرگترین رودخانه دشت مرکزی کشور نقشی بی بدیل را بازی میکند. متاسفانه شهر اصفهان از سال 88 تاکنون علاوه بر تجربه زمستان های کم بارش برخلاف گذشته کمتر شاهد همگرایی های نقطه ای است. شهر اصفهان در چند سال اخیر بیشتر از گذشته شاهد روزهای آفتابی و بادی و ابری بدون بارش بوده است و اینها تقارن مناسبی با زمان خشک شدن زاینده رود دارند.
متاسفانه با خشکی زاینده رود در چند سال اخیر شاهد تغییرات در وضعیف و رژیم بارشی دشت مرکزی استان اصفهان بوده ایم. تغییراتی که شاید چندان عیان نباشد اما در دراز مدت باعث ایجاد تغییرات گسترده تری خواهد شد، تغییراتی که از همینک نشانه های خود را آشکار ساخته است.
به امیدی روزی که به مانند گذشته شاهد جریان دائمی آب در بستر خشک زنده رود باشیم.
 

محمد بجنورد

کاربر ويژه
اردبیل

WED 17
chancerain.png
Scattered clouds with Showers Possible10.8°C13.2°C3.9mmENE 20 max 24
THU 18
showers.png
Rain Showers6.1°C11.4°C38.0mmENE 13 max 15
FRI 19
rain.png
Cloudy with Showers Possible7.8°C16.5°C8.4mmE 15 max 19
SAT 20
rain.png
Cloudy with Showers Possible8.8°C14.3°C24.2mmENE 15 max 19
SUN 21
showers.png
Rain Showers10.8°C17.4°C22.5mmESE 9 max 11
MON 22
rain.png
Cloudy with Showers Possible12.7°C20.7°C14.9mmSSW 9 max 13
TUE 23
rain.png
Cloudy with Showers Possible13.9°C17.8°C14.9mmSSW 17 max 20
 

Rastegari

Banned
بله حتما

عرض کنم که تا اونجایی که بنده میدونم نوسان مادن جولیان با نوسان دوقطبی هند ارتباط دارد الان دقیقا اطلاع ندارم که نوسان مادن جولیان در چه وضعیتی هست ولی به نظر بنده چنانچه آبهای غرب اقیانوس هند گرم باشه بخار آب مناسبی وارد منطقه ما میشه .

در مورد ارتباط بارندگی سومالی با ایران چیزی نمیدونم .

اما یه مطلب

دیدم امیرمحسن جان نوشتند که nao منفی باعث گرم شدن زمستان 1391 شد.

من هم با ایشون تا حدودی موافقم و به نظر میاد دو عامل باعث سرد شدن زمستان ایران میشه لانینا و nao مثبت

البته این نظر بنده حقیر:گل:


خیلی از بچه ها میگن امسال لانینا خواهد بود! نظر شما هم همینه؟

اگه اینطوری باشه پس باید منتظر سرما شدیدی باشیم :شاد2:

زمستان امسال رو که گندش بزنند :سکوت:
 

Abbath

New member
مگه حالا آب گیلان رو می برن قزوین؟ نه همش خود گیلانی ها کشاورزی می کنند و خیلی هم به صرفه تر هستش...

البته یه چیزی میان بحثتون بگم،خود آب قزوین رو نمیدن به قزوین،میبرن تهران،دیگه میخوای آب گیلان رو هم بیارن قزوین؟:خنده1:
 

Abbath

New member
عباس جان سلام

من با پیشنهادتون موافقم ، درخواستش رو برای ادمین عزیز اینجا بفرستید و نظرشون رو جویا بشید.

فقط یک نکته در صورتیکه ایشون موافقت کردند مسئولیت و مدیریت اون بخش بعنوان پیشنهاد دهنده و آغاز کننده موضوع با خود شما خواهد بود و با توجه به شناختی که از شما دارم من از ادمین عزیز در خواست میکنم که بهتون دسترسی مدیریتی بدن.

موفق باشید.


ممنون امیر محسن عزیز،درخواست رو برای ادمین میفرستم،ممنون از توجهات شما:گل:
 

امیرکوروش

کاربر ويژه
خیلی از بچه ها میگن امسال لانینا خواهد بود! نظر شما هم همینه؟

اگه اینطوری باشه پس باید منتظر سرما شدیدی باشیم :شاد2:

زمستان امسال رو که گندش بزنند :سکوت:


به نظر من نمیشه رو حساب نوسانات دورپیوندی پیش بینی قطعی کرد من خودم بخاطر دانش و تجربه کم در این باره طی سالهای پیش وضعیت زمستان ها را اشتباه پیش بینی میکردم واقعا نمیشه گفت فصل پیش رو چگونه خواهد بود چون مثلا النینو رخ داده یا لانینا .

بعدشم حالا کو تا زمستان 92:خجالت2:

هوا بسیار پیچیده و ناگهانیه ، بنابراین نمیشه قاطعانه نظر داد .

اشتباهات من موجب شد تا در نظر دادنهای بعدی م دقت بیشتری بکنم:گل:

درضمن به نظرم پیش بینی هواشناسی ژاپن نسبت به سایر پیش بینی ها دقیق تره البته پیش بینی اساتید هم جای خودش را داره
 

mehrafarin

کاربر ويژه
گروه استانها / حوزه شمال كرمان
92/01/19 - 12:08
شماره: 13920119000517


معاون فرماندار فهرج:
سیل به بزرگ‌ترین اثر تاریخی فهرج آسیب جدی وارد کرد
معاون فرماندار فهرج گفت: سیل به میل نادری بزرگ‌ترین اثر تاریخی فهرج آسیب جدی وارد کرد.

13911227000037_PhotoA.jpg


بهنام فراقی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در فهرج اظهار داشت: میل نادری بزرگ‌ترین اثر تاریخی شهرستان فهرج در معرض سیل قرار گرفت و آسیب جدی دید.
وی ادامه داد: میل نادری فهرج به ارتفاع تقریبی چهل گز از آجر ساخته شده و تزئینات آجرکاری جالب توجهی دارد، این میل که برای راهنمایی کاروانیان بم و فهرج در مسیر راه زاهدان ـ کرمان قرار گرفته در دوران سلجوقیان ساخته شده است.
اخبار تکمیلی متعاقباً ارسال می‌شود.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
ارش عزیز اینو در نظر بگیر در شرایط فعلی نه حالت اصولی اداره اصولی شرایط فعلی مردم چهارمحال و بختیاری مردم فقیری هستن و اگه کشاورزی رو ازشون بگیری چیزه دیگه ای ندارن که باهاش زندگی رو بگذرونن حالا تو اصفحان کارخونه ها زیاد هستش کشاورزی هم تعتیل بشه باز کارخونه ها هستن ولی اگه کشاورزی از اونا گرفته بشه بحران بزرگ اجتماعی پیش میادش که اول از همه دودش به چشم اصفحانی ها میره!!!

سعید جان استان چهارمحال و بختیاری کلا استان کوهستانی هست، مثل کوهکیلویه و بویر احمد، زمین قابل کشاورزی و کلا دشت های حاصلخیر کمی داره، در این استان از زمان های قدیم دامداری حرفه اصلی مردم بوده و هست، بحث کشاورزی بعد از تخته قاپو کردن بخشی از ایل بختیاری توسط رضا خان بوجود اومد، ضمنا مردم چهارمحال و بختیاری مردم به نسبت مرفهی هستند.

زاینده رود اصلی داخل چهار محال و بختیاری هستش و اینی که میاد داخل شهر اصفهان پسماندش هست! یه سر برو شهر سامان در چهارمحال و بختیاری اونجا زاینده رود اصلی رو می بینی.

نمی دونم روی چی تعصب داری. بنظر من زاینده رود رو بکنند مثل یه پارک آبی و آب لوله بندازن داخلش خیلی بهتر و شیکه تره!!!
منظور اینکه محدوده شهر اصفهان فقط زایده رود آب داشته باشه بقیه اش نه!!! اینم بخاطر زیبایی و جاذبه گردشگری اش. همچین چیزی هم کاملا شدنی است.

~~~

اتفاقن مشکل همینجاست! اصلا چرا آب کوهرنگ باید بره برای کشاورزی اصفهان و یزد؟

اصفهان و یزد آب ندارند کشاورزی نکنند! واقعا این آب ها داره حیف و میل میشه! بخدا این آب کوهرنگ که می برند یزد داخل راه نصفش بخار شده.

مگه حالا آب گیلان رو می برن قزوین؟ نه همش خود گیلانی ها کشاورزی می کنند و خیلی هم به صرفه تر هستش...

من روی چیزی تعصب ندارم، این صحبت شما کل تاریخ ایران رو و همینطور طومار شیخ بهایی در تقسیم عادلانه آب زاینده رود رو به زیر سوال میبره! اون زمان که تقسیم بندی شیخ بهائی اجرا میشد حتی حق آبه باتلاق گاوخونی هم در نظر گرفته شده بوده و آب تا تالاب میرسده، حتما اسم خربزه گرگاب به گوشتون خورده، اون زمانی که وضعیت آب به این افتضاحی نشده بود خرببزه های اون منطقه هم زیاد بود و هم بسیار شیرین ولی الان با آب فاضلاب دارن کشاورزی میکنند!
اون طرح آب در شهر هم که گفتید قبلا توضیح دادم، حق آبه تمام شهرها مشخص بوده و آب تا انتهای مسیر میرفته پس کاری به زیبائی و گردشگری شهر نداره.
ضمنا آب زاینده رود توسط لوله به یزد منتقل میشه پس تبخری در کار نیست!
و در آخر، قبل از انقلاب استان چهارمحال و بختیاری اصلا وجود خارجی نداشت! اگر نقشه های قدیمی تقسیمات کشوری رو ببینید این استان بین خوزستان و اصفهان تقسیم شده بوده، اینجا رو ببینید:

13250573961.jpg

چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد، لرستان و بوشهر حاصل تقسیم سه استان بزرگ کشور یعنی فارس، اصفهان و خوزستان هستند و قبلا وجود نداشتن.
 

nojeana

کاربر ويژه
البته یه چیزی میان بحثتون بگم،خود آب قزوین رو نمیدن به قزوین،میبرن تهران،دیگه میخوای آب گیلان رو هم بیارن قزوین؟:خنده1:
چند سال قبل و اوایل دهه 80 می خواستند آب گاماسیاب رو هم به همدان و زنجان ببرند که پس از مخالفت شدید نماینده و مردم اتفاق نیافتاد
البته همین الانش هم آب گاماسیاب به پایین ترین و غربی ترین منطقه نهاوند نمی رسه چه رسد بخوان بدن شهر دیگه. علت اصلی ش فقط عدم مدیریت آب هست حساب کن بتونند کل آب زمستون رودخونه ها رو پشت سد جمع کنند برا کشاورزی بقیه اش بخدا برا شهر ها اضافه می آد یا حداقل جلو هدر رفت آب و بگیرند با شیوه های جدید آبیاری.
حساب کن پروژه سد مخزنی گرین نهاوند سه چهار ساله اجرا شده و امسال در شرف تعطیلیه بخاطر بی بودجه ای خوب می تونستن از 20 سال قبل اجراش کنند و الان بهره برداری کنند .
خوب جالبه بدونید نهاوند یکی از پرآب ترین شهرهای غرب ایرانه نه بخاطر بارش زیاد فقط بخاطر سراب ها و رودخانه های طبیعی که در دامنه های گرین ها سرچشمه می گیره و یکی از بزرگترین شهرهای تولید کننده قزل آلا در ایرانه.
ولی من موندم چرا گرین های سمت بروجرد و نورآباد و الشتر ( البته الشتر کهمان رو داره ) اینقدر سراب و سرچشمه نداره
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
چند سال قبل و اوایل دهه 80 می خواستند آب گاماسیاب رو هم به همدان و زنجان ببرند که پس از مخالفت شدید نماینده و مردم اتفاق نیافتاد
البته همین الانش هم آب گاماسیاب به پایین ترین و غربی ترین منطقه نهاوند نمی رسه چه رسد بخوان بدن شهر دیگه. علت اصلی ش فقط عدم مدیریت آب هست حساب کن بتونند کل آب زمستون رودخونه ها رو پشت سد جمع کنند برا کشاورزی بقیه اش بخدا برا شهر ها اضافه می آد یا حداقل جلو هدر رفت آب و بگیرند با شیوه های جدید آبیاری.
حساب کن پروژه سد مخزنی گرین نهاوند سه چهار ساله اجرا شده و امسال در شرف تعطیلیه بخاطر بی بودجه ای خوب می تونستن از 20 سال قبل اجراش کنند و الان بهره برداری کنند .
خوب جالبه بدونید نهاوند یکی از پرآب ترین شهرهای غرب ایرانه نه بخاطر بارش زیاد فقط بخاطر سراب ها و رودخانه های طبیعی که در دامنه های گرین ها سرچشمه می گیره و یکی از بزرگترین شهرهای تولید کننده قزل آلا در ایرانه.
ولی من موندم چرا گرین های سمت بروجرد و نورآباد و الشتر ( البته الشتر کهمان رو داره ) اینقدر سراب و سرچشمه نداره

شیب و شکست های لایه های زمین محل چشمه ها رو مشخص میکنه، حتی ممکنه با یک زلزله و جابجا شدن لایه، یک چشمه کالا خشک بشه و آب از مسیر دیگه ای به سطح زمین برسه و یا حتی به داخل زمین برگرده!
مشکل اساسی سدسازی در ایران همین هست، متاسفانه سد رو میسازند اما شبکه آبرسانی رو که بسیار حیاتی هست اجرا نمیکنند یا برای فاز دوم میگذارن! درنتیجه مثل سد کرخه آب داریم اما شبکه آبیاری نداریم!
 

nojeana

کاربر ويژه
سعید جان استان چهارمحال و بختیاری کلا استان کوهستانی هست، مثل کوهکیلویه و بویر احمد، زمین قابل کشاورزی و کلا دشت های حاصلخیر کمی داره، در این استان از زمان های قدیم دامداری حرفه اصلی مردم بوده و هست، بحث کشاورزی بعد از تخته قاپو کردن بخشی از ایل بختیاری توسط رضا خان بوجود اومد، ضمنا مردم چهارمحال و بختیاری مردم به نسبت مرفهی هستند.
من روی چیزی تعصب ندارم، این صحبت شما کل تاریخ ایران رو و همینطور طومار شیخ بهایی در تقسیم عادلانه آب زاینده رود رو به زیر سوال میبره! اون زمان که تقسیم بندی شیخ بهائی اجرا میشد حتی حق آبه باتلاق گاوخونی هم در نظر گرفته شده بوده و آب تا تالاب میرسده، حتما اسم خربزه گرگاب به گوشتون خورده، اون زمانی که وضعیت آب به این افتضاحی نشده بود خرببزه های اون منطقه هم زیاد بود و هم بسیار شیرین ولی الان با آب فاضلاب دارن کشاورزی میکنند!
اون طرح آب در شهر هم که گفتید قبلا توضیح دادم، حق آبه تمام شهرها مشخص بوده و آب تا انتهای مسیر میرفته پس کاری به زیبائی و گردشگری شهر نداره.
ضمنا آب زاینده رود توسط لوله به یزد منتقل میشه پس تبخری در کار نیست!
و در آخر، قبل از انقلاب استان چهارمحال و بختیاری اصلا وجود خارجی نداشت! اگر نقشه های قدیمی تقسیمات کشوری رو ببینید این استان بین خوزستان و اصفهان تقسیم شده بوده، اینجا رو ببینید:

13250573961.jpg

چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد، لرستان و بوشهر حاصل تقسیم سه استان بزرگ کشور یعنی فارس، اصفهان و خوزستان هستند و قبلا وجود نداشتن.
آرش جان بزرگ شده و رزولوشن بالاتر این نقشه رو داری
آخه قابل زوم نیست
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بررسی آپدیت امروز ظهر نقشه های رطوبت در تراز 700 میلی بار نیرروی دریایی و همچنین ارتفاع ژئوپتانسیل در تراز 500 میتونه یک تحلیل مناسبی از وضعیت شاخص فا سرد و گرم شاخص NAO به تصویر بکشه که حتما به اطلاع دوستان عزیز خواهم رسوند.
 

saeed hh

کاربر ويژه
من نه چهار محال رفتم نه اصفحان کلا اصلا جنوب ایران نرفتم ولی نمیدونستم چهارمحالی ها مردم مرفهی هستند من همیشه فکر میکردم اصفحانی ها مرفه هستند:140:
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
بررسی آپدیت امروز ظهر نقشه های رطوبت در تراز 700 میلی بار نیرروی دریایی و همچنین ارتفاع ژئوپتانسیل در تراز 500 میتونه یک تحلیل مناسبی از وضعیت شاخص فا سرد و گرم شاخص NAO به تصویر بکشه که حتما به اطلاع دوستان عزیز خواهم رسوند.

امیرمحسن عزیز چه ساعتی اپ میشه؟

من نه چهار محال رفتم نه اصفحان کلا اصلا جنوب ایران نرفتم ولی نمیدونستم چهارمحالی ها مردم مرفهی هستند من همیشه فکر میکردم اصفحانی ها مرفه هستند:140:
مرفه و فقیر در تمام شهر ها و استان های کشور هست، تا فقر رو چی بدونی و رفاه رو چی!
 

ali.doosti

کاربر ويژه
آرش یعنی زاینده رود رودی مستقله که از آغاز وجود داشته و هیچ برداشتی از سرچشمه های کارون براش انجام نمیشه؟
پ.ن.بنده شاید به دلیل این که خوزستانیم!ولی کلا با انتقال آب تحت هرشرایطی مخالفم!نمی دونم چرا لرستانم دست رو دست گذاشته!خودش اینقدر زمین.واس کشاورزی داره که جلگه خوزستانم اضافش کنی دریاچه کم میاره!حالا قرارباشه کل کویرو سیراب کنیم.که نشد!بالخره یه شهررو کشاورزی بنا شده یکی رو صنعت یکی رو نفت...
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا