• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aria_tehran

کاربر ويژه
توچال امروز هم کلی از برفاش آب شد
اگه یه نفر هر روز عکس از توچال بگیره و با روز قبلش مقایسش کنه میفهمه من دارم چی میگم!!
هنوز هم میگم که تا آخر بهار برفی تو توچال نمیمونه مگر اینکه هوا به مدت طولانی خنک شه

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان سردچال هست؟ مثل سیستم قبلی عمل میکنه؟

سرد چال سامانه اي هست كه از خواستگاه اصلي خودش (عرض هاي بالايي) جدا شده و به شكل فرود بريده اي در بياد كه مملو از هواي سرد هست.

بله اين سرد چال هست

وقتي نماي اروپا نگاه كنيم مي بينيم يك سيستم بندال از نوع شارش شكافته (2 قطبي) شكل خواهد گرفت.

9h5wmykm668yj6jt452f.png

rahsazan

کاربر ويژه

محمد بجنورد

کاربر ويژه
محمد جان فقط فشار توده نیست، باید ببینیم تغذیه رطوبتیش به چه صورتی میشه، وضعیت دمائی در دو سمت جبهه به چه صورت هست، جبهه سرد خواهد بود یا گرم و . . .

اما فکر برف رو نکن! شیراز شرایط ناهنجاری به حداکثر خودش رسیده بود که برف اومد، الان از برف تازه روی توچال هم خبری نیست و 30 سانت برف جدید به سرعت آب شده و همون توده یخ زده زمستانی رو داریم.

آرش جان جبهه فکر کنم سردباشه،چون مناطقی که تا قبل اینکه جبهه وارد نشده هوایی گرم رو دارن ولی هنگامی که جبهه وارد میشه{سول با هسته ی سرد}دما بشدت کاهش پیدا میکنه!!البته ااین برداشت من بود،برداشت شما؟؟

قبل ورود سلول
casia4.120hr.png

casia4.72hr.png

casia4.96hr.png

بعد از ورود سلول
casia4.144hr.png

rahsazan

کاربر ويژه

Posting Snow Observations

Snowfall is a critical input to our water resources. Cold, winter storms can bring significant snowfall amounts to many higher elevation areas across Arizona. Snow will typically melt slowly into the spring, infiltrating deep into soils for vegetation to use into the hot spring months and also running off to provide baseflows for perennial streams. Your snowfall observations will help characterize complex patterns of snow depth and water content important for monitoring Arizona's water resources. Making snow observations is more complicated than simple rainfall measurements. This guide will help you decide what type of snow observations you may want to make and additional equipment you may need. (If you are really interested in the science behind snow and collecting snow observations, check out the The Snow Booklet by Dr. Nolan Doesken the Colorado State Climatologist. You can order a copy here.)
There are two basic types of snow observations: snow depth and snow water equivalent. Snow depth is as simple as it sounds, but can vary depending on the period for which you are reporting (e.g. new accumulation in 24 hours vs. depth of snow on ground at any time). Snow water equivalent is the liquid water content of melted snow that has accumulated in your gauge (Tru-Chek, wedge gauges will only work for very small snowfall amounts, < 2 inches. See other gauge options below). This requires you to bring new snow that has accumulated in your gauge inside to melt and then report the depth of water in the gauge.
There are several ways you can make and report snow observations for Rainlog.org. The simplest being a measure of snow depth in your backyard to collecting daily snow water equivalent measurements. Check out the following methods:​

• [*=center]Method 1, Snow water equivalent

snow_water_eq.gif
    Measuring the liquid water content of snow is also done as a 24-hour observation at the standard 7 a.m. reporting time. This measurement requires that you bring your gauge with new accumulations of snow inside to melt. Report the melted snowfall amount as the total precipitation and mark the observation as 'snow' in the data quality section. Replace your gauge as soon as possible. [Equipment Note: The wedge shaped, Tru-Chek gauge is not ideal for measuring large snowfall amounts (>2 inches). If you live in an especially snowy area and are interested in measuring snow water equivalent, consider purchasing a rain gauge with a larger opening. A simple, cylinder gauge with a large 4" opening can be found at Forestry Suppliers Inc. or CSP Outdoors . This gauge has a funnel that can be removed for collecting snowfall. Snow in the outer cylinder can be melted and measured directly with the inner graduated cylinder].
    [*=center]Method 2, Daily snow depth reading

daily_reading.gif
    Use a yardstick to measure snow depth at a representative location on your property. A representative location should be free of overhanging trees and away from buildings. The measurement point should also be free of drifting snow and represent the average level of snow accumulation for the area. Take several measurements and report the average depth, if the snow accumulation of snow is irregular (e.g. drifting with bare spots). Try to make your measurements in the same location or locations each time. This measurement will track additional snow amounts storms as well as melting during warm periods.
    [*=center]Method 3, New accumulation of snow in 24-hrs

24hr_reading.gif
    This measurement uses a similar approach to Method 2, but requires an additional piece of equipment, a snow board. A snow board is a simple, wood board that can be used as a floating measuring surface for daily observations. You can make a snow board by purchasing an inexpensive piece of ply wood at a lumber yard or hardware store. The board only needs to be a 2x2 foot surface area. You can have your board cut to this dimension or sometimes purchase pre-cut board sizes with this dimension. Using your board for daily snowfall measurements is simple. If you are starting with bare ground, place your snow board on the ground and mark its location with a wooden stake or flag that is tall enough to stick up above the snow. After a snow event, make your 7 a.m. observation by measuring the snow depth on the board. Report this depth as the 24-hour snowfall accumulation. Dig out your snow board and place it on top of the newly fallen snow nearby. Replace the stake or flag to mark the new location of the board. The next morning, measure the depth of snow that has accumulated on top of the board. Clean off the board and repeat these steps each day to report new 24 hour accumulations of snow.
At a minimum, please consider reporting snow observations using Methods 1 and 2. This information is very helpful in characterizing snow depth amounts after storm events and into the spring when water resource management decisions are made.
On the other hand, observations made with methods 1 and 3 provide useful information on the ratio of snow depth to water in a snowpack.
Many thanks for your interest and participation in Rainlog.org and may your winter be snowy!​

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود آرش جان

خیلی ممنون

خودم اصلا راضی نیستم چون هم تمرکز نداشتم هم سه پایه رو نتونستم بذارم و هم اینکه پنجشنبه بعد ازظهر و شب و زمان مناسبی واسه رصد رعد و برق نیست و خوب خانواده هم بامن بودم نمی تونستم وقت بذارم.

و گرنه صاعقه که به زمین بخوره تا دلت بخواد میزد . مثل این تصویر ولی افسوس که من هرچی گرفتم دستم لرزید:تعجب2::

9o9isvja8gymf2bmhch.jpg

دست شما درد نکنه امیرمحسن عزیز

بسیار زیباست:گل:

به نظر میاد بیشتر رعد وبرق ها، ابر به ابر بوده، دیروز تهران در توده اول 3 آذرخش زیبا دیدم، اولی سمت کن درحالی به زمین خورد که پشت توده ابر باز بود و تابش خورشید رو میشد دید!
حیف دوربین رو نبرده بودم!

navid-mashhad

کاربر ويژه
با یه قابلمه یا ظرف هایی که از نظر هندسی منظم باشن نمیشه ؟؟؟
استوانه ضایعست جلب توجه می کنه یک فضول پیدا میشه برش می داره

اینطوری نمیشه که ما هی میایم میگیم مشهدو آب برد و فلان شد بعد فرودگاه میاد میگه 3 میلی متر میشیم سنگ رو یخ !!!

rahsazan

کاربر ويژه

اینطوری نمیشه که ما هی میایم میگیم مشهدو آب برد و فلان شد بعد فرودگاه میاد میگه 3 میلی متر میشیم سنگ رو یخ !!!
منم دقیقا به همین دلیل این کار رو کردم
بعدشم حالا ظرف استوانه ای خاصی که نمیخواد، یه دفعه یه عکس گذاشتم از یه استادی تو مهدیشهر که با ظرف حلواشکری بارون رو اندازه گیری کرده بود، عکسش تو اکیو ودر هم هست
حالا شنبه برم خیابون چمران ببینم ظرف مناسبتری پیدا میکنم

arashz

مدیر بخش هواشناسی
توچال امروز هم کلی از برفاش آب شد
اگه یه نفر هر روز عکس از توچال بگیره و با روز قبلش مقایسش کنه میفهمه من دارم چی میگم!!
هنوز هم میگم که تا آخر بهار برفی تو توچال نمیمونه مگر اینکه هوا به مدت طولانی خنک شه

موافق نیستم، توچال در بدترین سالها تا اواخر تیرماه هرچند کم و بصورت لکه لکه، ضمنا اون چیری که از سمت جنوب میبینم 1/3 برف سمت شمال هم نیست و دلیلش هم زاویه تابش خورشید هست.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

پاشین برین پلیسراه طرق اداره هواشناسی و مجورشون کنید آمار شهر رو اعلام کنند و ملاحظات رو کنار بذارند

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

سرد چال سامانه اي هست كه از خواستگاه اصلي خودش (عرض هاي بالايي) جدا شده و به شكل فرود بريده اي در بياد كه مملو از هواي سرد هست.

بله اين سرد چال هست

وقتي نماي اروپا نگاه كنيم مي بينيم يك سيستم بندال از نوع شارش شكافته (2 قطبي) شكل خواهد گرفت.

9h5wmykm668yj6jt452f.png

قطعا يكي از اثرات نزديك شدن اين موج به كشور، در ابتدا موقتا افزايش شديد دما بالاخص در سواحل خزر خواهد بود. چون چرخند ها باعث جريانات جنوبي سطج زمين ميشه و سبب پديده فون در سواحل خزر ميشن.

كمفشار سبب فرارفت هواي گرم و مرطوب و پر فشار با حركت ساعتگرد سبب ريزش هواي سرد ميشه محل تلاقي اين دو هوا محلي ست با تلاطمات بسيار شديد جوي.

محمد بجنورد

کاربر ويژه

قطعا يكي از اثرات نزديك شدن اين موج به كشور، افزايش شديد دما بالاخص در سواحل خزر خواهد بود. چون چرخند ها باعث جريانات جنوبي سطج زمين ميشه و سبب پديده فون در سواحل خزر ميشن.

كمفشار سبب فرارفت هواي گرم و مرطوب و پر فشار با حركت ساعتگرد سبب ريزش هواي سرد ميشه محل تلاقي اين دو هوا محلي ست با تلاطمات بسيار شديد جوي.

مهردادجان این کمفشار سرد و ریزش هوای سرد چه مقدار کاهش دما رو ایجاد خواهند کرد؟؟

arashz

مدیر بخش هواشناسی
آرش جان جبهه فکر کنم سردباشه،چون مناطقی که تا قبل اینکه جبهه وارد نشده هوایی گرم رو دارن ولی هنگامی که جبهه وارد میشه{سول با هسته ی سرد}دما بشدت کاهش پیدا میکنه!!البته ااین برداشت من بود،برداشت شما؟؟

قبل ورود سلول
casia4.120hr.png

casia4.72hr.png

casia4.96hr.png

بعد از ورود سلول
casia4.144hr.png

کاملا درسته محمد جان، کمفشار قبل از ورودش به کشور باعث انتقال هوای گرم و مرطوب عرض های جنوبی به روی کشور میشه، اعتقاد قدیمی مردم هم که میگفتن قبل از بارش هوا گرم میشه به همین نزدیک شدن سیستم های کمفشار به کشور هست.

navid-mashhad

کاربر ويژه

پاشین برین پلیسراه طرق اداره هواشناسی و مجورشون کنید آمار شهر رو اعلام کنند و ملاحظات رو کنار بذارند

من در مورد این ملاحظات شنیده بودم
اما امیر محسن من برم اونجا چی بگم؟
اولین سوالی که می کنن اینه که شما کی باشین ؟ از کدوم ارگانید ؟ معرفتون کیه ؟ به شما چه مربوط ؟

محمد بجنورد

کاربر ويژه
کاملا درسته محمد جان، کمفشار قبل از ورودش به کشور باعث انتقال هوای گرم و مرطوب عرض های جنوبی به روی کشور میشه، اعتقاد قدیمی مردم هم که میگفتن قبل از بارش هوا گرم میشه به همین نزدیک شدن سیستم های کمفشار به کشور هست.

درکل با این تفاسیر نظرتون در مورد این کفشار چیه؟؟

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهردادجان این کمفشار سرد و ریزش هوای سرد چه مقدار کاهش دما رو ایجاد خواهند کرد؟؟

در مورد مقدار كاهش دما بايد به نقشه هاي دمايي مراجعه كنم. بايد مقدار صبر كنيم ببينيم مسير هسته كم فشار كجا خواهد بود. چون يكي از ويژگي هاي بندال استقرار سامانه براي مدت هاي طولاني در يك منطقه ست . ممكنه اين سيستم براي چند روزي روي شرق مديترانه مستقر بشه و به كشور امواج متعددي رو ارسال كنه.

من اميدوارم هسته اصلي از فراز كشور عبور كنه كه قطعا با پديده هاي غير منتظره اي كه تجربه هاي قبليش رو هم داشتيم مواجه خواهيم شد.

پس لطفا يكم بزار زمان بگذره تا مطالعه روش بيشتر انجام بشه.

saeed hh

کاربر ويژه
اولین سوالی که می کنن اینه که شما کی باشین ؟ از کدوم ارگانید ؟ معرفتون کیه ؟ به شما چه مربوط ؟

من گیج شدم جریان این ملاحظات چیه چرا امارو نمیدن مگه چه اتفاقی میوفته!!!
نوید *********************************!!

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اصلا اینطوری که فکر میکنید نیست نوید جان

خیلی هم انسانهای منطقی و خوبی هم هستند

شما خودتون رو یک شهروند دلسوز معرفی کنید. و خواستتونرو براحتی باهشون درمیون بذارید.

من گفتم و در جواب این اومده که اجازه انتشار رو تا اطلاع ثانوی ندارند شاید اگه این درخواست زیاد بشه وضعیت متفاوت بشه و آمار سایر ایستگاهای مشهد رو منتشر کنند!!!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا