• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
6grvzajnt7rybauf3u8x.jpg

vjx67fd5odetjbbx00jh.jpg

5kimu6gqi40kiiud9956.jpg

d13f2kh96gmq62gzx5ai.jpg

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

آناليز وضعيت كلي بارش كشور طي هفته جاري

در بررسي نقشه هاي تراز مياني جو، وجود يك ناوه عميق بر روي شرق درياي مديترانه و كشور تركيه به چشم مي خوره. اين ناوه نتيجه فعاليت توده هواي سرد و مرطوب اقيانوس اطلس شمالي ست كه با فعاليت خود منجر به تشكيل سيستم هاي ناپايدار بارشزاي متعددي بر روي شمال غرب و غرب اروپا ميشه. سيستم هاي تشكيل يافته گاها به عرض هاي پايين تر كشيده ميشن و با عبور از بستر درياي مديترانه و كسب رطوبت به شكل چرخند بسته درومده و بر روي منتهي اليه شرق دريا و كشور تركيه استقرار پيدا مي كنن.

نتيجه فعاليت اين توده هوا بر روي اروپا سبب وقوع بارش هاي فرين، همچون كشور فرانسه بوده كه منجر به جاري شدن سيل نيز در اين كشور شده.

اين ناوه به شكل سلول بسته مي باشد بنابر اين از تحرك كمي برخوردار هست، لذا انتظار ما بر اينه كه تا روزهاي پايان هفته به تناوب با ارسال امواج متعدد به كشور و عبور اين امواج از بخش هاي شمال غرب، تا حدي غرب، سواحل خزر، دامنه هاي البرز، برخي نقاط مركزي كشور و با شدت كم شمال شرق سبب وقوع رگبار ، رعد و برق و وزش باد بشه.

به دليل سازو كار الگوي هاي سطح زمين و سطوح مياني جو، جريانات گرم و مرطوب جنوبي كه به سبب چرخش جريانات ايجاد ميشه رطوبت خوبي رو جهت تقويت بارش ها در دامنه هاي البرز و نقاط غربي و مركزي، به داخل فلات كشور فرارفت خواهد كرد.

5awb4tv2wh40gk88txl.png

در نقشه زير مجموع بارش 192 + ساعت آينده از 21 ارديبهشت 92 ساعت 15:30 تا 29 ارديبهشت ساعت 12:30 بر حسب اينچ به تصوير كشيده شده. در اين نقشه بارش 8 روزه، مشاهده ميشه كه قطب هاي بارش كشور بر روي شمال غرب استان هاي اردبيل و آذربايجان غربي، كردستان،سپس دامنه هاي البرز، استان تهران و البرز مي باشد بعد از اين مناطق نقاطي از غرب و سواحل غربي و مركزي خزر در رتبه هاي بعدي قرار دارن.

در مناطق شرقي و جنوبي كشور به سبب وجود پشته پر فشار جنب حاره اي كه تا عرض هاي بالاتر گسترش پيدا خواهد كرد و نيز فقدان طوبت كافي امواج ناپايدار به نسبت ضعيف عمل خواهند كرد و بارش ها كمتر از ساير نواحي ديگر خواهند بود.

dx3bx5yk3ervpa5j9u1.png
bkqjt5a9w4r8ju740ev4.png

شايد براي قضاوت زود باشه اما اونچه كه در الگوي هاي فعلي به چشم مي خوره، مويد اين مطلب هست كه عمده بارش هاي كشور در طي هفته جاري اتفاق خواهد افتاد و از هفته آينده كه شنبه 28 ارديبهشت اولين روز اون هست با خروج جريانات ناپايدار از منطقه و گسترش نسبي پر ارتفاع از عرض هاي جنوبي، جريانات پايدار بر روي كشور استقرار خواهد يافت.

اين مساله مي توان نشاندهنده آغاز تدريجي فصل خشك منطقه ما باشه كه هر ساله از اواخر ارديبهشت تدريجا به روي كشور بوجود مياد.

zav4kh2pd5cy0ufqxtzq.png

نكته آخر كه در الگوهاي فعلي به چشم مي خورد، امكان ايجاد يك طوفان حاره اي در اقيانوس هند هست. اين طوفان كه سايكلون حاره اي شناخته مي شه، طبق نقشه در روزهاي مياني دهه اول خرداد بر روي درياي عمان و سواحل استان هرمزگان و سيستان و بلوچستان استقرار خواهد داشت. در صورت تداوم الگوها در شكل گيري و نزديك شدن آن به كشور، متعاقبا بررسي هاي تخصصي و دقيق تري در اين خصوص تقديم خواهد شد.

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی

zav4kh2pd5cy0ufqxtzq.png

نكته آخر كه در الگوهاي فعلي به چشم مي خورد، امكان ايجاد يك طوفان حاره اي در اقيانوس هند هست. اين طوفان كه سايكلون حاره اي شناخته مي شه، طبق نقشه در روزهاي مياني دهه اول خرداد بر روي درياي عمان و سواحل استان هرمزگان و سيستان و بلوچستان استقرار خواهد داشت. در صورت تداوم الگوها در شكل گيري و نزديك شدن آن به كشور، متعاقبا بررسي هاي تخصصي و دقيق تري در اين خصوص تقديم خواهد شد.

سلام

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی

درود بر تو

3 طوفان بر روي اقيانوس هند تشكيل ميشن. يكي اين از طوفان ها كه راهي خليج بنگال ميشه و يكي هم كه از تحرك كم برخوردار هست توي اقيانوس هند نيمركره جنوبي پس از توقف نسبتا طولاني راهي اقيانوسيه شده و بتدريج محو ميشه

طوفان سوم هنوز تشكيل نشده مدل ها نشون ميدن كه سايكلوني بر روي اقيانوس هند مركزي در نيمكره شمالي و حوالي استوا از روزهاي اينده بتدريج شكل گيري ش آغاز شده و از انتهاي دهه دوم يعني از 20 مي راهي عرض هاي شمالي ميشه يكي از مقصد هاي نهايي اين سايكلون نو ظهور درياي عمان هست.

البته قضاوت شايد زود به نظر برسه و ممكن در الگوها تغييراتي ايجاد بشن.

globe.png

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی

درود بر تو

3 طوفان بر روي اقيانوس هند تشكيل ميشن. يكي اين از طوفان ها كه راهي خليج بنگال ميشه و يكي هم كه از تحرك كم برخوردار هست توي اقيانوس هند نيمركره جنوبي پس از توقف نسبتا طولاني راهي اقيانوسيه شده و بتدريج محو ميشه

طوفان سوم هنوز تشكيل نشده مدل ها نشون ميدن كه سايكلوني بر روي اقيانوس هند مركزي در نيمكره شمالي و حوالي استوا از روزهاي اينده بتدريج شكل گيري ش آغاز شده و از انتهاي دهه دوم يعني از 20 مي راهي عرض هاي شمالي ميشه يكي از مقصد هاي نهايي اين سايكلون نو ظهور درياي عمان هست.

البته قضاوت شايد زود به نظر برسه و ممكن در الگوها تغييراتي ايجاد بشن.

globe.png

دنبال كردن طوفانهاي حاره اي براي من خيلي جذابه.
ظاهرا دماي فعلي بخشهايي از اقيانوس هند براي تشكيل طوفانهاي حاره اي مناسب هست(26c>) از جمله اون منطقه اي كه طوفان Mahasen تشكيل شده. پيشبيني ماههاي مي تا ژولاي هم شرايط مساعدي از نظر دماي سطح دريا نشون ميده.

شرايط فعلي

پيش بيني سه ماهه(آنومالي)

aria_tehran

کاربر ويژه
سلام

من دیشب اونطور متوجه ناپایداری های جوی نشدم.چون دیر خوابیده بودم و خوابم سنگین بود
فقط حوالی ساعت 5 و خورده ای یه لحظه از خواب پریدم دیدم پرده ی اتاقم رو هواست پاشدم پنجره رو بستم:خنده1:
از صبح تا حالا بارش پراکنده داریم که زود قطع میشه
جالبه توچال از هر ابری که رد میشه از شاهنشین تا خود قله ی توچال سفید میشه و برای لحظاتی سفید میمونه و بعد سریع برفا آب میشن
اصلا همچین چیزی خوب نیست چون باعث میشه یخ ها و یخچال های طبیعی هم آب بشن

آخرین ویرایش:

aria_tehran

کاربر ويژه
عجب ابری بود اون ابره دیشب که تو شمال غرب تشکیل شد...
واقعا بی نظیر بود
محدوده ی فعالیتشم وسیع بوده

iran-foreca

New member
دیشب که اینجا ترکوند...بارش ناگهانی و سیل اسا....
امروز عصر هم بارشا دوباره از سمت غرب و شمالغرب شروع میشه!

aria_tehran

کاربر ويژه
دقیقا از اون دایره ای که مشخص کردم دیشب ابرا به وجود اومدن و گسترش پیدا کردن
یکم عجیب نبود که از یه منطقه یدفه همچین ابر عظیمی تولید شه؟

hrf82j2vid4geb7b9ftc.png

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
زلزله اي كه ديروز صبح 6.2 ريشتر بشاگرد رو لرزوند به احتمال بسيار قوي مربوط به رويت همون ابر زلزله اي هست كه 11 روز قبل از وقوع در 30 آپريل رويت شد.

به نظر من اين زلزله مي تونست بسيار فاجع بار باشه چرا كه با توجه به زمان رويداد و حجم فوران ابر طبق همون چيزي كه گفتم مي تونست بالاي 7 ريشتر هم باشه.

اين زلزله داراي 2 پيش لرزه 5 و 4 ريشتري بوده و قدرت خودش رو با اين زلزله ها كاهش داد و لرزه اصلي 6.2 ريشتر اتفاق افتاد كه اين به نظر من موهبت خدا ست.

من متاسفم كه كودك 2 ساله بوسيله اين زلزله از بين رفت اما اين زلزله پتانسيل تبديل شدن به يك زلزله مهيب رو داشت.

lgitimhwbkvaxji97yui.png

آخرین ویرایش:

aria_tehran

کاربر ويژه
زلزله اي كه ديروز صبح 6.2 ريشتر بشاگرد رو لرزوند به احتمال بسيار قوي مربوط به رويت همون ابر زلزله اي هست كه 11 روز قبل از وقوع در 30 آپريل رويت شد.

به نظر من اين زلزله مي تونست بسيار فاجع بار باشه چرا كه با توجه به زمان رويداد و حجم فوران ابر طبق همون چيزي كه گفتم مي تونست بالاي 7 ريشتر هم باشه.

اين زلزله داراي 2 پيش لرزه 5 و 4 ريشتري بوده و قدرت خودش رو با اين زلزله ها كاهش داد و لرزه اصلي 6.2 ريشتر اتفاق افتاد كه اين به نظر من موهبت خدا ست.

من متاسفم كه كودك 2 ساله بوسيله اين زلزله از بين رفت اما اين زلزله پتانسيل تبديل شدن به يك زلزله مهيب رو داشت.

lgitimhwbkvaxji97yui.png
اون ابرایی که مشخص کردی سطوح بالا هستن؟ابر زلزله سطوح بالاست یا هر نوعی میتونه باشه؟
اونوقت این ابر روی هرمزگان نیستش که!
چند صد کیلومتر اونورتره
میشه یکم توضیح بدی؟ممنون

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
اون ابرایی که مشخص کردی سطوح بالا هستن؟ابر زلزله سطوح بالاست یا هر نوعی میتونه باشه؟
اونوقت این ابر روی هرمزگان نیستش که!
چند صد کیلومتر اونورتره
میشه یکم توضیح بدی؟ممنون

فوران بخار از نقطه ي داغ گسل در صورت فراهم بودن شرايط تا اونجا كه امكان داشته باشه صعود خواهد كرد و اين صعود مي تونه در برخود به لايه سرد و يا كاهش دماي خود بخار معيان كرده و تبديل به ابر قابل رويت بشه.

هميشه ابر زلزله بر روي منطقه اي كه از اون نشات گرفت باقي نمي مونه و توسط جريانات و باد جا به جا ميشه و مي تونه كيلومتر ها از منطقه ي مورد نظر دور شده باشه. مثلا در زلزله ازميت تركيه در 18 اوت سال 1999 به بزرگي 7.7 ريشتر ابر زلزله در حوالي سريلانكا رويت شد!!!!! توده بخار مايل ها و كيلومترها از منطقه خودش دور شده و در حوالي سريلانكا به ميعان رسيد و به شكل ابر قابل رويت درومده:

mgfkl2r2um7tkqjyiee4.jpg

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
ما هميشه از فوران بخار از گسل صحبت مي كنيم ايا مي دونسيتد يكبار در يك خانه اي كه بر روي خط گسل واقع شده بود به يكباره فوران بخار باعث تخريب سقف خانه شده ؟؟؟؟

عكسش هم موجود هست الان پيدا مي كنم ميزام....

پسرخاله

کاربر ويژه

رکوردداران بارش دیروز به ترتیب:

خلخال 20/5 میلیمتر
چالدوران 18/7
سراب 14/6
معلم کلایه 14/3
خرمدره 13/1

اما بارش استان تهران:
آبعلی 2/7
مهرآباد 2
شهریار 2