سلام حامد جان:گل:
بسیار ممنون:گل: من عاشق زاگرس جنگلیم
چنتا سوال ازت داشتم
اول اینکه این کوه گچان دقیقاً کجاست، قبلنا با گوگل ارث خیلی گشتم اما پیداش نکردم
دوم در مورد سرسبزیه بهاره، اونجور که من فهمیدم محدوده کبیرکوه در شهرستان های آبدانان و دره شهر تا نزدیکی سد کرخه و نیز خود شهرها (به جز امسال که خیلی زود همه چی خشک شد و با اون بارون ها بهار و سبزه های جدید داره برمیگرده) نرمال و حالت عادیشون اینه که شهرها و نواحی کم ارتفاع از نیمه اردیبهشت و کبیرکوه از چند روز بعدتر، گیاهان شروع به خشک شدن میکنن
به سمت عراق، در جاهایی مثل مورموری و زرین آباد و کوههای شمال دهلران از اواخر فروردین خشک شدن گیاهان شروع میشه
حالا سوالم اینه که در مورد شهر ایلام ، چوار و کوههای مانشت و همچنین اون قسمت کبیرکوه که نزدیک ایلامه(مرتفع ترین قسمتشم همونه) نرمال و حالت عادی چطوره؟
راستی فکر کنم گفتی اهل گنجوان ایلامی، اونجا اقلیمش چطوریه فکر کنم گرمسیر یا نیمه گرمسیر باشه تو مایه های زرین اباد درسته؟
درود بر محمد عزیز. خواهش میکنم
کوه گچان 10 کیلومتری شمال شهر ایلام، از تنگه ارغوان که بری خیلی نزدیکه و کلن 10 دقیقه راه نیست.جادشم جنگلی و بسیار زیبا
محمد جان ابدانان و دره شهر جزء نقاط نیمه گرمسیر ایلامن و مطمئنن نسبت به شهر ایلام و اطراف زودتر خشک میشن.دامنه های کبیرکوه مثل مل پنجاب و ارکواز از ابدانان و اون اطراف هوای خیلی سردتری دارن و دیرتر خشک میشن. چندروز پیش یکی از دوستام از چنارباشی و کلم میومد میگفت تمام راه سرسبز و زیبا بوده و اصلا خشک نشده
کوهستان های شمال ایلام ( دامنه های مانشت و گچان) درحالت عادی از نیمه فروردین شروع به سبز شدن میکنن و تا اواخر خرداد هم سبزن میمونن. شهر ایلام و اطراف هم اوایل فروردین تا اواخر اردیبهشت معمولا سر سبزن.
درمورد روستای گنجوان اب و هوای نیمه گرمسیری داره، بارش سالانشم حدود 500 میلیمتر. بیشتر سال هاهم برف داره