• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

سیبری

کاربر ويژه
اینو قبول دارم
مشهد هم آمارشو اگه از 1984-2005 بگیریم به جای 14.2 متوسطش 15.5 میشه ( حساب کردم )
پس احتمالن میانگین سالانه قوچان با دوره آماری مشابه مشهد 11+ باشه

ممنون که منطقی و با حوصله جواب میدی
قوچان میانگین سالانش باید همون دور و بر 10 باشه

هواشناس

کاربر ويژه
بيشينه و كمينه دماي ايستگاه هاي تبريز در 24 ساعت گذشته

فرودگاه : 35 و 20

اول زعفرانيه : 32 و 16

:گل:

navid-mashhad

کاربر ويژه
در مورد قوچان شاید روزی به -30 برسه
ولی مشهد دیگه عمرا به رکوردهای رویایی دهه 50 برسه
با این گرمایش مشهد پتانسیل سرد شدن تا اون اندازه رو نداره مگر اینکه یک سرمای 86 وار بیاد که تازه اونم رکورد نمی زنه

هواشناس

کاربر ويژه
سلام

من آمار دماي سالانه ايستگاه خلعت پوشان ( دقيقا انتهاي شهر تبريز از سمت شرق و جنوب شرق ) رو حساب كردم. متوسط سالانش 10.2 شد! حالا چون ب قول دوستان در دوره ي گرم شدن هوا بوده ، اگر همزمان با فرودگاه تبريز تاسيس شده بود بي شك متوسط دماش چيزي حدود 8.5 تا 9 درج مي شد. شرق تبريز خيلي سردسيره چون نزديك ارتفاعات و خصوصا گردنه ي شيبلي هست :گل:

سیبری

کاربر ويژه
ظاهرا در زمان محمد رضا در محدوده خراسان رضوی فعلی 3 ایستگاه بیشتر نبوده مشهد - تربت حیدریه - سبزوار
هیچ آماری برای قوچان و فریمان نداریم
البته دکتر پاپلی دمای -32 رو برای قوچان ذکر کرده که ظاهرا اداره کشاورزی یا سازمان آب مرجعش بوده

واسه قوچان 35- رو واسه 1350 زده که رکورد خراسانه
32- رو واسه ایستگاه امامقلی سال1349 زده

mohamad$

کاربر ويژه
فیروزکوه قبل از اینکه ایستگاهش سینوپتیک بشه -31 / -32 / -35 / -36 و داشته در برخی سالا ولی از وقتی سینوپتیک شده دیگه -30 نداشته که نشانه گرمایش منطقه هست . سایت هواشناسی که درست بود اون امار ها همشون موجود بود

سیبری

کاربر ويژه
دکتر پاپلی یزدی رو در حد پرستش دوست دارم البته کتاباش رو
تو دوکتاب منابع آب خراسان و کوچ نشینان شمال خراسان رکورد گرمترین رو ایستگاه حلوان طبس با 50+ و سردترین رو ایستگاه قوچان با 35- گفته

هواشناس

کاربر ويژه
عجیبه با اینکه من محل سکونتم خیلی نزدیکه به زلزله بوده ولی هیچی حس نکردم!!

زلزله 2 ريشتري كه حس نميشه!!

در ضمن اين نميتونه پيش لرزه براي لرزه اي قدرتمند باشه ، چون عمقش زياد نبوده و احتمالا مربوط به لايه هاي رسوبي هست. هر وقت لرزه اي در حد 2.4 و بيشتر در عمق بيش از 10 كيلومتري زمين به يكباره در منطقه اي كه گسل داره رخ بده ، ميتونه هشدار باشه براي وقوع لرزه ي اصلي

سیبری

کاربر ويژه
بچه که بودم عاشق فیروزکوه بودم یادمه اون موقع اخبار همیشه اسم سردترین شهر رو میگفت و سال 1370 فیروزکوه بدون رقیب همش زیر 30- ثبت میکرد!!! متاسفانه آمار همون سال ناقصه
یادمه فیلم قطار رو که نشون میدادن و یه لوکیشنش ایستگاه فیروزکوه بود با ولع تمام نگاه میکردم:خنده2:

navid-mashhad

کاربر ويژه
به عنوان یک یزدی خدمات زیادی به جغرافیای خراسان کرده
من ایشون رو 2 بار از نزدیک ملاقات کردم

یک رمان هم دارن به نام شازده حمام !! که شرح دوران زندگیشون از تولد تا زمان حاله که بسیار نثر شیرین و عامه پسند و زیبایی داره
حاج محسن گیر اوردی بخون !!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
گسل شمال تهران بی بخاره . چیزی نمیشه

اصلا نمي شه قضاوت كرد!

نه ميشه گفت گسل شمال تهران بي خطرن و نه ميشه گفت خطرناكن، گرچه مطالعات و بررسي هاي تاريخي هيچگونه سند و مدركي دال بر فعاليت اين گسل ها طي هزاران سال در اختيار نميزارن، اين بر مي گرده به عمر محدود بشر چه بسا دوره فعاليت اين گسل ها هزاران سال يكبار باشه !!!

عجیبه با اینکه من محل سکونتم خیلی نزدیکه به زلزله بوده ولی هیچی حس نکردم!!

زلزله هاي 3 ريشتر به بالا توسط انسان حس مي شن اون هم افرادي كه دراز كشيدن و در حال استراحت هستن و همينطور در طبقات بالا و برج ها لرزش بيشتر و محسوس تر احساس مي شه.

mohamad$

کاربر ويژه
اینم نمای باز تر . امروز . روستای زیبای ایگل که عکسش و قبلا گذاشته بودم . خوش بحالشون که همچین جایی زندگی میکنند . اونا واسه تهرانی ها دقیقا حکم پشت کوهی و دارن . ما اینوریم اونا اونور:خنده1:

mohamad$

کاربر ويژه
بچه که بودم عاشق فیروزکوه بودم یادمه اون موقع اخبار همیشه اسم سردترین شهر رو میگفت و سال 1370 فیروزکوه بدون رقیب همش زیر 30- ثبت میکرد!!! متاسفانه آمار همون سال ناقصه
یادمه فیلم قطار رو که نشون میدادن و یه لوکیشنش ایستگاه فیروزکوه بود با ولع تمام نگاه میکردم:خنده2:

همون فیلمه که یارو تو ایستگاه پل سفید زد خط قطار و عوض کرد ؟:خنده1:

هواشناس

کاربر ويژه
آقا محمد از تهران

شما بيشتر بررسي مي كردي آمارهاي ركوردي رو. ركورد اقليم شناسي سراب و ... در كل براي استان آذربايجان شرقي سردترين دما چند بود؟؟ يادته؟؟

mohamad$

کاربر ويژه
والا نه متاسفانه علی اقا . ولی یادمه سقز و بیجار و خیراباد زنجان هم رکوردشون تو همین مایه های فیروزکوه بود .

البته اون رکرود ها دیگه دورانش تموم شده . بعضی جاها که -30 هم داشتن جدید به -20 هم نمیرسن

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
ظاهرا شاخص PDO بعد از مدتهای مدید روند مثبت شدن پیدا کرده !!!!!!!!!!

از استاد مهرداد عزیز میخوایم که در اینخصوص اطلاع رسانی کنند و تبعات مثبت شدن روند این شاخص رو برای ایران عزیز ما اعلام کنند:گل:

mk4ifvzaemg5g558qmxl.jpg

ix6fs1hmrnc5jb7acd4.jpg

4f6f8ai1wx943riuxddu.jpg

@mehrdad_teh

شاخص PDO، هنوز تو فاز منفي هست و اثرات حاصل از اون پا برجاست.

اگه وارد فاز مثبت بشه مي تونه در صورت رويداد النينو اثر اون رو تشديد بكنه و اگر هم لانينا رخ بده اثر لانينا رو تعديل كنه. علتش هم اينه كه در طي فاز سرد يا + شاخص PDO، دماي سطح آب دريا در آرام شمالي در قسمت ميانه (شمالي _ مركزي) سرد تر از حالت نرمال شده در نتيجه باد هاي غربي شمال ارام تقويت مي شن اين باد ها در تقابل با بادهاي شرقي آليزه در ناحيه آرامگان آرام اثر تجمع آب هاي گرم در غرب آرام حاره اي رو با كندي مواجه مي كنه در نتيجه اثر لانينا تعديل ميشه و در صورت بروز النينو كه با بادهاي غربي همراه ست در كمك به اين باد ها در ناحيه ارامگان شدت النينو رو افزايش ميده:

PDO_small.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا