• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mohamad$

کاربر ويژه
c1bh7lnl2yg4sn4emu2h.gif

به مرداد نمیرسه این برفا . البته چند تا لکه هم سمت غرب تر هست که تو عکست نیفتاده

mohamad$

کاربر ويژه
با اینکه بهار واقعا فاجعه بود ولی برف کوهای شمرون به مرداد هم داره میرسه . دامنه شمالیش هم یکم بیشتره

mohamad$

کاربر ويژه
این عکسی که از اصغری دادن به شبکه تهران ریش داره . این که اصلا ریش نمیزاره . فکونم تو مراسم ختم ازش عکس گرفته بودن lol

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
من تصميم دارم آموزش هواشناسي رو هم در انجمن خودم و هم در اينجا شروع كنم . منبع هم كتابي هست كه الان در دست دارم.

كتاب 380 صفحه مشتمل بر 17 فصل هست كه زحمت انتشارش رو دانشگاه فردوسي مشهد كشيده و مربوط به زمستان 84 هست. در انتهاي كتاب اصطلاحات لاتين هواشناسي به همراه معاني فارسي و همين طور اطلس رنگي ابرها اومده.

اين كتاب بر اساس متن كتاب meteorology تاليف Donn (منتشر شده توسط كمپاني مك گراهيل) هست كه الان در دانشگاه هاي كشور تدريس مي شه و من اون رو پاس كردم.

اگه من هر روز 1 صفحه بخوام انتشار بدم بيش از 1 سال طول مي كشه براي همين سعي مي كنم حداقل روز 3 الي 4 صفحه رو براي دوستان ارائه بدم. عكس ها رو هم با دوربين يا از طريق اسكن ميزارم كه مطالب عامه فهم و راحت باشه.

منتها من بايد فردا با مولف و انتشارات اين كتاب صحبت كنم و ازشون اجازه بگيريم كه حق انتشار رو دارم يا نه اگر ok بود كه من تا حد زيادي مي دونم ok هست كار رو شروع كنم

Abbath

New member
من تصميم دارم آموزش هواشناسي رو هم در انجمن خودم و هم در اينجا شروع كنم . منبع هم كتابي هست كه الان در دست دارم.

كتاب 380 صفحه مشتمل بر 17 فصل هست كه زحمت انتشارش رو دانشگاه فردوسي مشهد كشيده و مربوط به زمستان 84 هست. در انتهاي كتاب اصطلاحات لاتين هواشناسي به همراه معاني فارسي و همين طور اطلس رنگي ابرها اومده.

اين كتاب بر اساس متن كتاب meteorology تاليف Donn (منتشر شده توسط كمپاني مك گراهيل) هست كه الان در دانشگاه هاي كشور تدريس مي شه و من اون رو پاس كردم.

اگه من هر روز 1 صفحه بخوام انتشار بدم بيش از 1 سال طول مي كشه براي همين سعي مي كنم حداقل روز 3 الي 4 صفحه رو براي دوستان ارائه بدم. عكس ها رو هم با دوربين يا از طريق اسكن ميزارم كه مطالب عامه فهم و راحت باشه.

منتها من بايد فردا با مولف و انتشارات اين كتاب صحبت كنم و ازشون اجازه بگيريم كه حق انتشار رو دارم يا نه اگر ok بود كه من تا حد زيادي مي دونم ok هست كار رو شروع كنم

درود برمهرداد عزیز

کار بزرگی میکنی مهرداد عزیز،در این دوران افول هواشناسی مملکت :خنده1: اینجور کارای آموزشی واقعا لازم هست

AFSORDE

کاربر ويژه
امروز اولين روزي بود كه احساس كردم تابستان واقعي رو ..... امروز اولين روزي بود كه گرما يه كم قلقكم داد :خنده1:

تا به اينجا روز 14 تيرماه با دماي 39 درجه گرمترين روز اينجا بوده كه براي من براحتي قابل تحمل بود .... :141:
منتظر آمار امروز هستم، با مقايسه آمار امروز (و همينطور روزهاي گرم پيش رو) با روز 14 تير شايد بشه پي برد به اينكه اين گرمايي كه من امروز احساس كردم بخاطر درجه حرارت بوده (مرز تقريبي دما، مرز گرما و تعادل براي من:104:) يا رطوبت و يا اينكه ساعات اوج دما و يا شايدم نسيمي بوده كه مي وزيده .

:گل:

AFSORDE

کاربر ويژه
البته امروزم نسيم نسبتا خنك داريم كه از همين چند دقيقه پيش شروع شد :گل:

mohamad$

کاربر ويژه
امروز اولين روزي بود كه احساس كردم تابستان واقعي رو ..... امروز اولين روزي بود كه گرما يه كم قلقكم داد :خنده1:

تا به اينجا روز 14 تيرماه با دماي 39 درجه گرمترين روز اينجا بوده كه براي من براحتي قابل تحمل بود .... :141:
منتظر آمار امروز هستم، با مقايسه آمار امروز (و همينطور روزهاي گرم پيش رو) با روز 14 تير شايد بشه پي برد به اينكه اين گرمايي كه من امروز احساس كردم بخاطر درجه حرارت بوده (مرز تقريبي دما، مرز گرما و تعادل براي من:104:) يا رطوبت و يا اينكه ساعات اوج دما و يا شايدم نسيمي بوده كه مي وزيده .

:گل:

درود بر جناب افسرده عزیز . آقا نوع پست دادنت که اصلا به روستایی نمیخوره :گل:

امروز دمای فرودگاه مهراباد تهران به +39.6 و ایستگاه اصفهان جنوب به +40.4 رسید که گرمترین دماشون از ابتدای سال 92 بوده

mohamad$

کاربر ويژه
اگر دمایی که امروز میلاد عزیز برای بیشینه تجریش گفته باشه ( 36.3 ) درست بوده باشه یعنی 3.3 درجه از مهراباد خنکتر بودن . اقدسیه هم عددی بین 37.5 تا 38.4 بوده

mohammadsadat

کاربر ويژه
البته امروزم نسيم نسبتا خنك داريم كه از همين چند دقيقه پيش شروع شد :گل:
اصلاً یکی از تفاوت های اقلیمی مناطق پای کوهی دو طرف زاگرس ، بادهای داغ بعد از ظهر و بازگشت گرمایی آزار دهنده از زمین هنگام شب در غرب زاگرس و زود خنک شدن در شرق زاگرسه اگه زاگرس بلند رو به چهار قسمت تقسیم کنیم، از شمال غربی به جنوبغربی: پایکوهی شرقی، کوهستانی شرقی، کوهستانی غربی و پایکوهی غربی ضمن اینکه پایکوهی شرقی خیلی خنکتر از پایکوهی غربیه، حتی از بعضی مناطق کوهستانی غربی هم خنکتره، کمتر بودن دمای این روزهای اصفهان و نجف آباد نسبت به جایی مثل خرم آباد نمونه ای از این دسته

mohamad$

کاربر ويژه
البته محمد جان این هم باید در نظر بگیری که فرضا شهر اصفهان بالای 1550 متر ارتفاع داره ولی خرم اباد 1100 متره . یا مثلا ایلام و همدان اینا تفاوت محسوس ارتفاع دارن . که البته همون طور که خودتون هم گفتید هم از لحاظ نوع پوشش گیاهیی هم دمای هوا فرق هست بین زاگرس غربی و شرقی .

من خودم اگر روزی بخوام یه منطقه ویلایی داشته باشم اولویت اولم همیشه با دمای هوای تابستون اون منطقس و بعد بارندگی . مثلا جایی مثل همدان رو به جایی مثل اورامانات ترجیح میدم در تابستون هر چند که زمستون و پاییز بسیار زیبا و دل انگیزی داره اورامان :گل:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
درود برمهرداد عزیز

کار بزرگی میکنی مهرداد عزیز،در این دوران افول هواشناسی مملکت :خنده1: اینجور کارای آموزشی واقعا لازم هست

درود بر مرد قزوين :گل:

اگر اجازه انتشار داده بشه فردا فصل اول رو شروع مي كنم

ممكن ابتداي مطالب ساده و سطحي به نظر بياد اما چون اصل كار بر اين ست كه از سطح مبتدي شروع كنم براي همين چند صفحه اي به مقدمات و بديهيات سپري خواهد شد.

در اتمام فصل 17 ام كتاب من انتظار دارم فردي كه اين مطالب رو پيگيري كرده مفاهيم عمومي هواشناسي رو درك بكنه و بتونه پديده هاي هواشناسي رو تفسير كنه.

من تيتر وار عناوين رو فهرست وار اينجا مي زارم:

1-جو زمين و ماهيت آن
2- انرژي گرمايي در جو
3- دماي هوا
4- رطوبت و بخار آب
5- هواي پايدار و ناپايدار
6- مه، ابر و توفانهاي تندري
7- قوانين گازها
8- باد و خصوصيات آن
9- چرخند، واچرخند، و بادهاي محلي
10- باد سياره اي و چرخش عمومي جو
11- توده هاي هوا و جبهه ها
12- ساختار چرخندها و نحو گسترش آنها
13- تبخير
14- آزمون و بازسازي داده ها در هواشناسي
15- آمار و احتمالات در هواشناسي
16- اقليم شناسي
17- جغرافياي اقليمي ايران

واژه نامه انگليسي به فارسي (100 لغت) + 7 صفحه ضميمه اطلس رنگي ابر

mohammadsadat

کاربر ويژه
قبلنا ماه رمضون خیلی باصفاتر بود، شایدم واسه این بوده که سنم پایینتر بود
زولبیا و بامیه و نذری های خوشمزه همسایه های عرب یادم نمیره، واقعاً خانم هاشون استاد آشپزی اند
در این لحظات نزدیک افطار از همه دوستان التماس دعا دارم

mohammadsadat

کاربر ويژه
البته محمد جان این هم باید در نظر بگیری که فرضا شهر اصفهان بالای 1550 متر ارتفاع داره ولی خرم اباد 1100 متره . یا مثلا ایلام و همدان اینا تفاوت محسوس ارتفاع دارن . که البته همون طور که خودتون هم گفتید هم از لحاظ نوع پوشش گیاهیی هم دمای هوا فرق هست بین زاگرس غربی و شرقی .

من خودم اگر روزی بخوام یه منطقه ویلایی داشته باشم اولویت اولم همیشه با دمای هوای تابستون اون منطقس و بعد بارندگی . مثلا جایی مثل همدان رو به جایی مثل اورامانات ترجیح میدم در تابستون هر چند که زمستون و پاییز بسیار زیبا و دل انگیزی داره اورامان :گل:

کاملاً درسته محمد جان
من همیشه علاقه مند به این متقارن کردن دو طرف زاگرسم:خنده1: ولی واقعیت اینه در بحث اقلیم نباید خیلی دنبال تقارن بود و مثال های نقض زیاده
قبلن هم خودم بهش اشاره کرده ام فقط دو طرف زردکوه و کوه هفت چشمه ست که تقارن بالایی وجود داره و بقیه جاهایی زاگرس بی نظمی زیاده و نمیشه کلی گفت.

آره اگه اورامان تابستان خوبی داشت محشر بود ولی مشکل زاگرس همینه مرتفع ها و خنک هاش طبیعت سبز ندارن، جنگلی هاش تابستان خنک ندارند:ناراحت:

Dr.ben

کاربر ويژه
واسه امروز یکی دو میلیمتری بارون پیش بینی شده بود که خوب طبق روال گذشته امروز هم بارون نبارید. البته به نسبت روزهای گذشته هوا خنک تر بود.

AFSORDE

کاربر ويژه
درود بر جناب افسرده عزیز . آقا نوع پست دادنت که اصلا به روستایی نمیخوره :گل:

امروز دمای فرودگاه مهراباد تهران به +39.6 و ایستگاه اصفهان جنوب به +40.4 رسید که گرمترین دماشون از ابتدای سال 92 بوده

درود بر شما دوست عزيز:104: :گل:

راستش من بيشتر اين پست هايي كه ميگذارم رو اول كلي روش فكر ميكنم و بعد متن اوليشو مينويسم و بعدش چندين بار ميخونم و چك ميكنم و مشكلات جمله بندي و غلطاي املايي و .... و... رو تا جايي كه ميتونم برطرف ميكنم، تازه بعدشم ممكنه چندين بار جملات متنمو ويرايش كنم تا به بهترين شكلي كه مي تونم درشون بيارم كه قابل فهمتر بشه.... ولي با اين وجود در مقايسه با پست هاي شما و ساير دوستان كه خيلي زيبا و ساده و قابل فهم هست، حرفي براي گفتن نداره :141:

uvr51flg2pgy5z9raj4c.gif

مرسي بخاطر اطلاعاتي كه عنوان كردين :5: :گل:

پس اگه اصفهان جنوب به +40.4 رسيده باشه ايستگاه اينجا احتمالا 39 يا بين 39 تا 39.5 شده چون تقريبا مهاله كه ايستگاه هواشناسي روستاي نجف آباد از نظر بيشينه از اصفهان جنوب گرمتر بشه. شايد در طول سال فقط يكي دو روز اين اتفاق بيفته. البته از نظر كمينه هم تقريبا به همين حالته . :18:

پس به نظر ميرسه دماي امروز نسبت به روز 14 تيرماه كه 39 شده بوده تغيير چنداني نداشته. :93:

تهران هم كه ظاهرا امروز گرم بوده.. ولي به هر جال، اميدوارم در هر كجا كه هستيد و در هر فصل و هر دمايي كه بسر ميبريد موفق و پيروز باشيد و هميشه بهتون خوش بگذره. آرزوي بهترين ها براي شما :104: :گل:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا