• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
Lowest Recorded Temperatures
Below is a table of the lowest recorded temperatures in history. Vostok, Antarctica, tops the list, dropping to a bone-chilling -129 degrees in 1983.

Place
Date
Degrees
Fahrenheit
Degrees
Celsius
World (Antarctica)
Vostok
July 21, 1983
–129​
–89​
Asia
Oimekon, Russia
Feb. 6, 1933
–90​
–68​

Verkhoyansk, Russia
Feb. 7, 1892
–90​
–68​
Greenland
Northice
Jan. 9, 1954
–87​
–66​
North America (excl. Greenland)
Snag, Yukon, Canada
Feb. 3, 1947
–81​
–63​
United States
Prospect Creek, Alaska
Jan. 23, 1971
–80​
–62​
U.S. (excl. Alaska)
Rogers Pass, Mont.
Jan. 20, 1954
–70​
–56.5​
Europe
Ust 'Shchugor, Russia
Jan.[SUP]1[/SUP]
–67​
–55​
South America
Sarmiento, Argentina
June 1, 1907
–27​
–33​
Africa
Ifrane, Morocco
Feb. 11, 1935
–11​
–24​
Australia
Charlotte Pass, N.S.W.
June 29, 1994
–9​
–22​
Oceania
Mauna Kea, Hawaii
May 17, 1979
12​
–11​

Read more: Lowest Recorded Temperatures | Infoplease.com http://www.infoplease.com/ipa/A0001377.html#ixzz2cU80O7XK


 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
Record-Setting Weather in Asia Share |


cloudsun.gif
[h=3]Coldest Place On several occassions the temperature in Asia has dropped to -67.8 °C (-90 °F). The record low was reached on February 5 & 7, 1892 in Verkhoyansk, Russia and again on February 6, 1933 in Oimekon, Russia.
sun.gif
[h=3]Hottest Spot Asia's highest recorded temperature is 53.9 °C (129 °F) at Tirat Tsvi, Israel on June 21, 1942.
rain.gif
[h=3]Wettest Location Mawsynram in Meghalaya State, India holds the world's record for the average amount of precipitation received annually: 11,872 millimetres or nearly 12 metres (467.4 inches) a year.
[h=3]Most Rain in a Month Cherrapunji in Meghalaya State, India has the world's highest average monthly precipitation, where typically over 2540 millimetres (100 inches) of rain falls in June. The most rain to ever fall there in one month was 9,300 millimetres (366 inches) in July 1861, making that the rainiest month on record in the world.
dry.gif
[h=3]Driest Place With only 45.7 millimetres (1.8 inches) of rain falling a year, on average, Aden, Yemen is Asia's driest place.
 

هواكده

کاربر ويژه
درود

يك توضيح در راستاى پست اميرمحسن جان قرار بوده اين دوره خورشيد دوره أوج باشه ولي خورشيد گويي خواب رفته ، زمين در دوران مينيمم با كاهش دما روبرو ميشه ، نقاط تيره خورشيد را لكه خورشيدى ميگن اگر اين لكه ها زياد بشن ، گرماي زيادي به زمين ميرسه و اين يعني افزايش تبخير آب اقيانوس ها و كاهش ابر و بارش ، طبق تحقيقات هواشناسان ، افزايش لكه هاي خورشيدي باعث تقويت كمربند پرفشار حاره اي ميشود كه اين أمر باعث كاهش بارش خاورميانه ميشود، اگر به سايت هواشناسي كرمانشاه بزنيد مي ببينيد كه طي آبان ٩٠ و أرديبهشت امسال فعاليت خورشيدي مثبت بوده يعني تعداد لكه ها در اون موقع ها كمتر از نرمال بوده
 

پیوست ها

  • image.jpg
    image.jpg
    68.6 کیلوبایت · بازدیدها: 3

هواكده

کاربر ويژه
تعاریف هواشناسی و اقلیم شناسی:

http://www.chaharmahalmet.ir/faq.htm

جبهه هوا و توده هوا چیست؟


جبهه‌های گرم چه ویژگیهائی دارد؟


جبهه‌های سرد چه ویژگیهائی دارند؟


چرخند چه ویژگیهائی دارد؟


واچَرخَند چیست؟


دما چیست ؟


تفاوت گرما و دما کدام است؟


انواع دماسنج ها چیست؟


اثر گلخانه ای چیست؟


رعد و برق چیست؟


النینو چیست؟


اتمسفر زمین چگونه است؟


پیش بینی وضعیت آب و هوا چگونه صورت میگیرد؟


رادار هواشناسی چیست؟


چرخه آب چگونه است؟


انواع ماهواره های هواشناسی ؟


رادیو سوند (Radio sonde) چیست ؟


بویی (buoy ) چیست ؟


تقسیم بندی لایه های جو از نظر دمائی چگونه است ؟


فشار هوا چیست؟


رده‌بندی ابرها چگونه صورت میگیرد؟


نسیم دریا و خشکی چیست؟


نقشه ها جوی مهم در پیش بینی کدامند؟


انواع ایستگاه سینوپتیک کدامند؟


پارامترهای موثر بر میزان بارندگی سالیانه کدامند؟


هواشناسی کاربردی


نقشه سینوپتیکی


خطوط همفشار :


خطوط همدما چیست؟


باروری ابرها چگونه انجام می شود؟


نقطه شبنم چیست؟


وارونگی دما چگونه ايجاد مى شود ؟
 

هواكده

کاربر ويژه
به رغم تاثیرات تغییرات خورشیدی بر تغییرات آب و هوایی زمین در طول حیات این سیاره، بررسی‌های صورت گرفته نشان داده‌اند خورشید سهمی کمتر از 15 درصد در افزایش دمای جهان طی یک قرن گذشته داشته است.
تغییراتی حتی کوچک در فعالیت‌های خورشیدی می توانند آب و هوای سیاره زمین را به شدت تحت تاثیر قرار دهند. با این وجود، خورشید در مقایسه با بسیاری از ستاره‌های کهکشان، ستاره‌ای پایدار محسوب می شود.
برخی از ستارگان با تغییرات فاحشی در اندازه، میزان نور و حتی انفجار مواجه می شوند، اما خورشید تنها از نظر میزان نور خود در الگوهای نسبتا ثابت 11 ساله که به عنوان "چرخه خورشیدی" شناخته می شود، تغییر 0.1 درصدی را تجربه می کند.
به گفته "گرگ کوپ"، فیزیکدان خورشیدی در دانشگاه کلرادو، انرژی نور خورشید که به بالای اتمسفر سیاره زمین می رسد حدود 2 هزار و 500 برابر بیشتر از مجموع منابع این سیاره است.
بر همین اساس، حتی 0.1 درصد از میزان نور خورشید از تمامی منابع انرژی اتمسفر زمین مانند رادیواکتیویته‌ای که به طور طبیعی از هسته این سیاره ساطع می شود، پیشی می گیرد.
برای بررسی هرچه بیشتر چگونگی تاثیر این تغییرات کوچک در انرژی خورشید بر شرایط آب و هوای زمین، "شورای ملی تحقیقات" (NRC) ده‌ها تن از کارشناسان و دانشمندان در زمینه‌های مختلف مانند فیزیک پلاسما، فعالیت‌های خورشیدی، شیمی اتمسفری، دینامیک سیالات و فیزیک ذرات پر انرژی را گرد هم آورده است.
نقش خورشید در آب و هوای سیاره زمین
اکثر تاثیرات نوسانات فعالیت‌های خورشیدی بر سیاره زمین از ماهیت پیچیده‌ای برخوردار هستند. به عنوان مثال، ذرات پر انرژی خورشیدی و پرتوهای کیهانی می توانند به کاهش سطوح ازن در استراتوسفر منجر شوند.
این مساله نیز رفتار اتمسفر زیرین را تغییر می دهد و حتی ممکن است توفان‌های خورشیدی را به سمت سطح هدایت کند.
شکسته شدن ملکول‌های ازن که در پایین استراتوسفر قرار دارند به وسیله نور فرا بنفش می تواند موجب گرمایش محلی بشود.
همچنین، هنگامی که ازن از بین برود، استراتوسفر خنک‌تر می شود و موجب افزایش اختلاف دما بین مناطق استوایی و مناطق قطبی می شود. اختلاف دماها در استراتوسفر و تروپوسفر فوقانی به ناپایداری در جریان اتمسفری غرب به شرق منجر می شود.
ناپایداری‌ها، جریان‌های مخالف و حرکات نامنظم را ایجاد می کنند. این جریان‌های مخالف موجب تقویت "جت استریم‌"ها شده و در نهایت، جریان‌های تروپوسفر فوقانی، لایه اتمسفر نزدیک به سطح زمین، را تغییر می دهند.
از این رو، خورشید ممکن است نقش مهمی در این نوع فرآیند ایفا کند. افزون بر این، به گفته "جرالد میهل" از مرکز ملی پژوهش اتمسفری، تغییرپذیری خورشیدی اثری قطعی بر آب و هوا به ویژه در اقیانوس آرام بر جای می گذارد.
بررسی داده‌های دمای سطح دریا طی سال‌های اوج لکه‌های خورشیدی، الگویی بسیار شبیه با "لا نینا"، خنک کننده ادواری اقیانوس آرام که به طور منظم بر آب و هوای سراسر جهان اثر می گذارد، بوده و در آن دوران به کاهش یک درجه سانتیگرادی دما در شرق اقیانوس آرام استوایی منجر شده است.
همچنین، دوران اوج چرخه لکه‌ خورشیدی با افزایش بارندگی در مناطقی از جهان و فشار فوق طبیعی سطح دریا در اواسط عرض جغرافیایی شمالی و جنوبی اقیانوس آرام مرتبط بوده است.
به گفته میهل، اقیانوس آرام به تغییرات کوچک جریان‌های باد حساس بوده و فعالیت‌های خورشیدی ممکن است فرآیندهای مرتبط با قدرت باد را تحت تاثیر قرار دهد.
از این رو، دانشمندان معتقدند اگر خورشید واقعا در حال ورود به مرحله‌ای ناآشنا از چرخه خورشیدی است، ما باید تلاش‌های خود را برای درک ارتباط خورشید و آب و هوا دو برابر کنیم.
از سوی دیگر، اگرچه خورشید منبع اصلی گرما و انرژی برای سیاره زمین محسوب می شود، اما باید به این نکته توجه داشت که تغییرپذیری خورشیدی دلیل گرمایش جهانی سال‌های اخیر محسوب نمی شود.
همانگونه که اشاره شد، خورشید ستاره‌ای بسیار پایدار بوده و به رغم نیروی چشمگیری که برای ایجاد تغییرات شگرف دارد، اما خوشبختانه برای ما ستاره تنبلی محسوب می شود.
به رغم تاثیرات تغییرات خورشیدی بر تغییرات آب و هوایی زمین در طول حیات این سیاره، بررسی‌های صورت گرفته نشان داده‌اند خورشید سهمی کمتر از 15 درصد در افزایش دمای جهان طی یک قرن گذشته داشته است.
در حقیقت، فعالیت‌های انسان مانند افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای نقش پررنگی در گرمایش جهانی ایفا کرده و می کنند.
 

هواكده

کاربر ويژه
تاثير فعاليت هاي خورشيدي بر تغييرات بارندگي هاي سالانه ايران




در اين تحقيق با استفاده از روش آناليز موجك و آناليز فوريه و تجزيه و تحليل هاي آماري، نقش لكه هاي خورشيدي بر تغييرات بارندگي هاي سالانه در ايستگاه هاي منتخب از هفت ناحيه بارشي ايران بررسي گرديد. نتايج حاصل بيانگر وجود ارتباط و همبستگي متوسط تا قوي بين لكه هاي خورشيدي و تغييرات بارندگي ها در ايران است؛ به طوري كه ميانگين بارندگي هاي سالانه در نواحي بارشي متناسب با چرخه لكه هاي خورشيدي(5، 8،11و22 ساله) نوسان هاي زماني مشخصي را نشان مي دهند. طي اين بررسي مشخص گرديد كه همبستگي بين تغييرات بارندگي ها و لكه هاي خورشيدي در تمام نقاط ايران ثابت نبوده و بين نواحي ساحلي و داخلي در ارتباط با لكه هاي خورشيدي، تفاوت هاي قابل ملاحظه اي وجود دارد؛ بدين ترتيب كه تغييرات بارندگي ها در بخشي از نواحي ساحلي شمالي ايران از چرخه فعاليت هاي خورشيدي تبعيت مي نمايند، در حالي كه نواحي داخلي و خشكي ها، واكنش كاملا معكوسي داشته، همزمان با افزايش فعاليت هاي خورشيدي از ميزان بارندگي ها در آنها كاسته مي شود. وجود خشكسالي ها و ترسالي هاي متناوب و متوالي متناسب با چرخه هاي لكه هاي خورشيدي، حاكي از اين واقعيت است كه خورشيد و فعاليت هاي آن، نه تنها به عنوان عامل تعيين كننده و تاثير گذار بر فاكتور بارش در كل كره زمين محسوب مي شود، بلكه نقش آن در بارندگي هاي ايران نيز قابل ملاحظه است.






تحلیل تاثیر نوسانات خورشید بر اقلیم و بارشهای خاورمیانه




به منظور درک ساز و کار حاکم بر فعالیت خورشیدی و نحوه ارتباط آن با اقلیم زمین، خصوصیات فیزیکی و فعالیت های خورشید، ساختار و ویژگی های لکه های خورشیدی، سیکل فعالیت لکه های خورشیدی و ارتباط بین وردش پذیری فعالیت خورشیدی به ویژه تأثیر سیکل لک ههای خورشیدی بر اقلیم زمین مورد توجه قرار گرفت. جهت درک و فهم ارتباط بین وردش فعالیت خورشیدی و اقلیم زمین، منطقه ایران-خاورمیانه، شمال آفریقا و مدیترانه به عنوان یک منطقه جنب حار های نمونه انتخاب گردید. بررسی در دو مرحله انجام شد . در مرحله اول تعدادی از ایستگاه های ایران و مناطق جنب حاره ای همجوار بررسی شد و داده های بارش و دمای تعداد 16 ایستگاه هواشناسی در منطقه خاورمیانه و ایران به ترتیب با طول دوره آماری مشترک 61 ساله (1990-1930) و 50 ساله (2000-1951) انتخاب گردید. در این مرحله داده های میانگین دمای فصل تابستان (ژوئیه، اوت و سپتامبر ) و مجموع بارش و میانگین دمای فصل زمستان(ژانویه، فوریه و مارس) استفاده گردید. در مرحله دوم به منظور بررسی رابطه بین مؤلف ه های اصلی گردش جو در مناطق جنب حار های و سیکل فعالیت خورشیدی، منطقه ایران -خاورمیانه، شمال آفریقا و مدیترانه به چهار قطاع تقسیم گردید و با بررسی نقشه های تراز 500 و 50 هکتوپاسکال برای هریک از قطاع ها متوسط ارتفاع ژئوپتانسیل برای یک دوره 53 ساله(2000-1948) به ترتیب برای فصول زمستان و تابستان محاسبه شد . همچنین موقعیت و سرعت متوسط هسته جت جنب حاره در تراز 200 هکتوپاسکال در منطقه شمال آفریقا، خاورمیانه و مدیترانه برای دوره و فصول یاد شده استخراج و ارتباط آن با سیکل فعالیت خورشیدی بررسی شد . جهت تعیین ارتباط بین وردش پذیری فعالیت خورشیدی و متغیرهای اقلیمی و مؤلفه های منطقه ای گردش جو، تعداد لکه های خورشیدی، شار پرتو رادیویی خورشیدی و یک شاخص فعالیت ژئومغناطیسی موسوم به AA مورد استفاده قرار گرفت. یافته های تحقیق ارتباط معنادار قابل توجهی را بین تعداد لکه های خورشیدی و شار پرتو رادیویی خورشیدی با مجموع بارش زمستانه و میانگین دمای فصول حدی ایستگا ههای منتخب ایران و مناطق همجوار نشان نمی دهد. با وجود این همبستگی های ضعیف به دست آمده نشانگر آن است که در سال هایی که فعالیت خورشیدی به حداکثر خود می رسد، دمای میانگین فصل زمستان در منطقه خاورمیانه و ایران به طور نسبی کاهش می یابد . در مطالعه تغییرات متوسط ارتفاع ژئوپتانسیلِ ترازهای 500 و 50 هکتوپاسکال در ارتباط با شاخص های مربوط به سیکل فعالیت خورشیدی برای فصول حدی این نتیجه حاصل شد که ب ه طورکلی تغییر فعالیت خورشید با ارتفاع ژئوپتانسیل در مناطق ایران - خاورمیانه، شمال آفریقا و مدیترانه (قطاع های تعریف شده) همبستگی مثبت دارد . بالاترین میزان همبستگی در تراز 50 هکتوپاسکال(پوش سپهر تحتانی) مشاهده گردیده است . به طوری که در بررسی تغییرات ارتفاع متوسط تراز 50 هکتوپاسکال در تابستان تمامی شاخص های فعالیت خورشیدی با قطاع های چهارگانه همبستگی مثبت معناداری را نشان داد ه اند. در بررسی سرعت و موقعیت هسته جت جنب حاره و ارتباط آن با تعداد لکه ها و سایر شاخص های فعالیت خورشیدی برای دو فصل زمستان و تابستان همبستگی منفی ضعیفی مشاهده گردید.
 

aliwinter

Banned
امیر کوروش جان امسال زمستون سرد پرف نشه
شیشه روغنه تقیوت کننده ریشو تا اصفهان میارما,
:خنده2::giggle:
 

havashenas

کاربر ويژه
پیشبینی وضع هوای کشور در 10 روز آینده با اجازه اساتید انجمن:
(۹۲/۵/۲۹)



با توجه به نقشه های پیشیابی و خروجی مدل های هواشناسی و تحلیل آن ها چنین می توان نتیجه گیری کرد که در 10 روز آینده در سواحل دریای خزر خصوصا استان های گیلان و مازندران بارش باران رو خواهیم داشت و در استان گلستان نیز به شکل ضعیف تر این بارش ها رو خواهیم داشت و اما در نواحی شمالی آذربایجان غربی و شمال اذربایجان شرقی و استان اردبیل و به احتمال ضعیفتر در خراسان شمالی و ارتفاعات شمالی تهران نیز رگبارهایی رو خواهیم داشت که البته شدت این رگبارهای در شمال آذربایجان غربی خواهد بود و در سایر مناطق کشور طی چندین روز آینده بارش خاصی به چشم نمیخوره.


از نظر دمایی نیز پیشبینی میشه که در 3 روز آینده در نوار شمالی و با شدت کمتر در نیمه شمالی کاهش دما رو داشته باشیم و طی این مدت دمای هوا در نواحی نیمه جنوبی تغییرات چندانی نخواهد کرد و میل به افزایش جزئی دارد سپس دما در نوار شمالی کشور و با شدت کمتر در سایر نواحی نیمه شمالی روندی افزایشی به خود خواهد گرفت و به مدت 3 تا 4 روز ادامه خواهد داشت و اما باز هم در نیمه جنوبی طی این مدت دمای هوا تغییرات چندانی نخواهد کرد و از ثبات نسبی برخوردار خواهد بود و پس از این افزایش دما در نیمه شمالی دوباره روند کاهشی دما در این نواحی با شیبی تندتر از قبل رخ خواهد داد.


در صورت تغییر نقشه ها اطلاع رسانی صورت خواهد گرفت.


در ضمن هر چی خدا بخواد همون میشه


 
آخرین ویرایش:

aliwinter

Banned
الگويي شبيه بندال 2 قطبي در شرق خاورميانه ايجاد شده كه هيچ جرياني نمي تونه وارد محدود بين 2 قطبي كم فشار و پرفشار بشه و جريانات غربي پس از رسيدن به اين محدوده يا بايد از بالاي مركز پرفشار و يا از زير كم فشار عبور كنه:

43507891400888688487.png
اقایه سوال پررفشار بالا تا جنوب امده؟:هنگ::فکر: اصلا میشه؟
 

محمد بجنورد

کاربر ويژه
مشاهده پیوست 40535
اقایه سوال پررفشار بالا تا جنوب امده؟:هنگ::فکر: اصلا میشه؟

با اجازه از امیرکوروش عزیز

چرا نشه؟؟این پرفشار همون لعنتی جب حاره یه دیگه!!!پرارتفاع جنب حاره!!!:احترام:،امسال خیلی قوی بود!!واسه همین مونسون هند هم قوی شده بود!!
 

محمد بجنورد

کاربر ويژه
البته با اون پرفشار بالا فرق داره ها!!اون بالایی خاصیت سرد داره ولی پایینه گرمه و داغ!!!!!!!اساتید عزیز اگه اشتباه میگم تصحیح کنید لطفا.
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
البته با اون پرفشار بالا فرق داره ها!!اون بالایی خاصیت سرد داره ولی پایینه گرمه و داغ!!!!!!!اساتید عزیز اگه اشتباه میگم تصحیح کنید لطفا.

درود بر همه دوستان
درسته محمد جان این دو پرفشار از دو سیستم آب و هوایی کاملا متفاوت سرچشمه میگیرن.

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا