• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

aliwinter

Banned
بارش باران در شمال وغرب کشور در سه روز آینده


مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از بارش باران پراکنده در شمال و غرب کشور طی 3 روز آینده خبر داد.
آفتاب: عبدالرضا امیدوار شهری با بیان این مطلب افزود: بر اساس نقشه های پیش یابی هواشناسی در سه روز آینده در سواحل جنوبی دریای خزر، ارتفاعات شمال غرب و در برخی نقاط استان های واقع در دامنه های جنوبی زاگرس رشد ابر، وزش باد، رگبار و رعد و برق پراکنده پیش بینی می شود.

به گفته وی، طی این مدت سواحل جنوبی دریای خزر و شرق دریای عمان مواج خواهد بود.

امیدوار اظهار داشت: در این مدت در شرق کشور به ویژه منطقه زابل و برخی مناطق جنوب غرب وزش باد و گرد و خاک رقیق رخ خواهد داد.

به گزارش مهر،مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی تصریح کرد: فردا آسمان تهران صاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد است بیشینه دما با یک درجه کاهش نسبت به امروز برابر 35 درجه سانتیگراد و کمینه دما مانند امروز معادل 23 درجه سانتیگراد بالای صفر خواهد بود.
 

sinaet

متخصص بخش فوتبال
سلام.
سوالی داشتم می خواستم بدانم که آیا به علت اینکه در دوسه روز گذشته ظاهرا نقشه ها برای پاییز تغییر کرده و بارش ها کم شده در مشهد ما باید منتظر بارش کم (کمتر از نرمال)باشیم؟:گل:
 

هواكده

کاربر ويژه
سلام مجدد اينو شنيديد


http://s1.picofile.com/file/7245532147/Goftegoo_karshenasane_ostad_asghari_5.mp3.html


........................................................................................................
سلام
حرف آقای اصغری کاملا درست است. اما پدیده دور پیوندی انسو دارای اثرات گسترده ای بر جو کره زمین است لذا برخی مناطق با فاز گرم یعنی النینو همبستگی دارند و برخی با فاز منفی یعنی لانینو و تحقیقات لازم در این خصوص انجام شده و هنوز در حال آنجام است گر چه هنوز خیلی چیزها ناشناخته است. اما آنچیزی که در این باره مسلم است و برای همه اثبات شده است فعالیت خوب و پر انرژی کمفشار سودانی است که رابطه بسیار مستقیم و پایداری با النینو دارد. و وقتی کمفشار سودانی پر انژی و پر رطوبت ظاهر شود برای 2/3 ایران بارش خواهد داشت. بیشتر از این بابت ما روی النینو تکیه داریم ولی غیر از این ارتباط انسو , ارتباطات شناخته نشده دیگری بین انسو و دیگر شاخصهای دور پیوندی وجود دارد. که باید بررسی شود. آنچه فعلا ما می توانیم به آن تکیه کنیم تحقیقات انجام شده است. البته خیلی مواقع الگوهایی در هنگام لانینو در جو تشکیل می شوند. که سبب بارشهای مناسب و خوب می شوند. مثل بلاکینگ لذا نباید آنها را صد درصد بحساب النینو و لانینو گذاشت خیلی عوامل ناشناخته است که باید تحقیقات پیوسته انجام شود تا کشف شود. تمام حرکات جو الاکلنگی است.


لذا باید بررسی شود ببینیم این الگوهایی که در هنگام لانینو سبب بارش مناسب شده است . به چه علت شکل گرفته است خلاصه می توان تحت عنوان یک تحقیق این کار را دنبال کرد یعنی (در سالهای ترسالی همراه با لانینو چه الگوهایی در جو شکل گرفته است. ) . مطمئنا سالهای ترسالی با لانینو اندک هستند.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اميرمحسن گفتي شب در مورد زمستان زودرس صحبت داري ، منتظريم سالار:گل:

سلام امیر کوروش جان

والا دیشب یک مطلبی در این خصوص گذاشتم که با توجه به سرد شدن دمای هوا در ناحیه گرینلند و سردتر از نرمال شدن دمای هوا در ناحیه اقیانوس منجمد شمالی زمستان عرضهای شمالی نیمکره شمالی زودتر آغاز خواهد شد و کشور ما در عرضهای میانه نیمکره شمالی واقع شده پس یک مرتیه برای دوستان سوء تفاهم نشه !!!!!

و فعلا همون سرد شدن عرضهای بالای شمالی هم در حد فرضیه است.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امشب مطلب بسیار مهمی در آپدیت جدید نقشه های CFS VERSION 2 به چشم میخوره که بسیار حائز اهمیت هست

خودتون ببینید و جالب اینکه تمام مدلها بر این اپدیت جدید اتفاق نظر دارند:

skill_CFSv2_ensemble_prate_season1.png



skill_GFDL_ensemble_prate_season1.png



skill_NMME_ensemble_prate_season1.png
 

هواكده

کاربر ويژه
الگويي شبيه بندال 2 قطبي در شرق خاورميانه ايجاد شده كه هيچ جرياني نمي تونه وارد محدود بين 2 قطبي كم فشار و پرفشار بشه و جريانات غربي پس از رسيدن به اين محدوده يا بايد از بالاي مركز پرفشار و يا از زير كم فشار عبور كنه:
 

پیوست ها

  • image.jpg
    image.jpg
    228.2 کیلوبایت · بازدیدها: 4

هواكده

کاربر ويژه
The SST forecast shows a gradual weakening of the cold signal in the tropical Pacific Ocean during September-November 2013. The central tropical Indian Ocean, western and eastern tropical Pacific Ocean, southern ocean of Japan including Japanese Archipelago will likely experience slightly warmer and drier than normal conditions. Anomalously warm and wet conditions are expected over eastern parts of Indonesia, most portion of mainland Southeast Asia, most of maritime continent including Philippine Islands, the vicinity of the Bay of Bengal, and some parts of Indian subcontinent. It is likely that warm signals will occur in most part of Mexico, tropical Central America, southern part of the South America, southern parts of Africa, western and eastern portion of China, and western part of South Pacific Ocean including New Zealand.
 

هواكده

کاربر ويژه
نوشته اصلی توسط mehrdad_sh
اكنون دماي سطح آب دريا در درياي عمان، دريا عرب و شمال اقيانوس هند سردتر از هنجار دمايي هستن از طرفي بر روي مركز ايران دماي سطح زمين بالاتر از نرمال هست. اين تضاد حرارتي شديد سبب ايجاد گراديان فشاري بين 2 ناحيه شده و خواهد شد:

بر روي درياي سردتر از نرمال پرفشار سطحي و بر روي پهنه داخل ايران به واسطه گرماي سطح زمين كم فشار استقرار خواهد داشت.

همانطور كه بعنوان يك اصل در علم هواشناسي مي دونيم هوا از مركز پرفشار به سمت مركز كم فشار حركت مي كنه در نتيجه هوا از درياي مذكور برخاسته و به طرف مركز كم فشار داخل ايران حركت مي كنه در صورتي كه در تراز 500 ميلي بار مجال براي صعود هوا فراهم باشه اين هواي مرطوب مي كنه تا ارتفاع لازم صعود كرده و توليد ابر و بارش نمايد.


در پيش بيني بارش شهريور جاري استقرار پرفشار در درياي مذكور به چشم مي خوره و نفوذ ناوه به روي دريا سياه تا شرق مديترانه سبب تضعيف پر ارتفاع جنب حاره اي شده و عرصه تراز مياني براي صعود هوا باز مي شه:




مهرداد جان من اين نتيجه را از تفسيرت ميگيرم : در تابستان اگر درياي عمان و شمال اقيانوس هند سرد باشد و در زمستان اگر گرم باشد اين = توليد رطوبت بيشتر


برخورد هواي گرم با آب سرد و برخورد هواي سرد با آب گرم = توليد رطوبت
 

پیوست ها

  • image.jpg
    image.jpg
    101.7 کیلوبایت · بازدیدها: 39

هواكده

کاربر ويژه
البته يه نكته فراموش نشه آب گرم تر از نرمال = هواى گرم تر از نرمال و برعكس


آب گرم = آب يى كه قابليت إرسال رطوبت داره


اما نكته جديد كه بهش رسيدم اينه : برخورد هواي گرم با آب سرد و برخورد هواي سرد با آب گرم = توليد رطوبت
 

هواكده

کاربر ويژه
منظور از شيب فشارى چيست ؟ وجود پرفشار بر روى درياى خزر و وجود كم فشار مرطوب بر روى خليج پارس يعني وجود شيب فشاري

چنانچه پرفشار شمالي قوي تر باشه بارشها سرد خواهند بود ( باران سرد ، برف )

بهترين الگو جهت افزايش بارش در كشور : كم فشار مديترانه فعال باشد ، پرفشار سيبرى عميق باشد ، درياى خزر گرم باشد و غرب اقيانوس هند گرم باشد .

آيا سامانه هاى سوداني فقط باعث بارش باران هاي سيل أسا ميشوند و باعث ريزش برف نميشوند ؟

خير اگر با توده هواي سرد شمالي برخورد كنند و جبهه هواي سرد تشكيل شود باعث نزول برف ميشوند اما به تنهايي باعث بارش باران هاي سيل آسا ميشوند .

كدام توده هوا باعث بارش برف سنگين خشك ميشود ؟

توده هواي سرد سيبري چنانچه با رطوبت اقيانوس هند برخورد كند و اختلاف فشار بين شمال و جنوب كشور زياد باشد ( خطوط هم فشار بهم نزديك باشند ) آنگاه شاهد ريزش برف سنگين خشك خواهيم بود .

ابر سفيد ضخيم ابر برف و ابر سياه قلمبه اي ابر رگبار باران است .

چرا برخي مواقع برف ها آبكى اند ؟ زيرا هواي گرم جنوبي بر هواي سرد شمالي غلبه دارد .

غالبا در حاكميت لانينا و AO مثبت يا النينو مودوكى شاهد زمستان بسيار سرد هستيم ، زمستان امسال را بسيار سرد و بهار آينده را فوق مرطوب مي بينهم .
 

هواكده

کاربر ويژه
كد مطلب: 43006 تعداد نمایش: 464
تحلیل الگوی فضایی پرفشار جنب حاره بر روی آسیا و آفریقا
منوچهر فرج زاده اصل هوشنگ قائمی آذر زرین مجید آزادی
چکیده: به منظور بررسی زمانی و مکانی پرفشار جنب حاره بر منطقه آسیا- آفریقا، از داده¬های دوباره تحلیل شده میانگین ماهانهNCEP/NCAR با تفکیک افقی 5/2 درجه استفاده شد. ارتفاع ژئوپتانسیل و مؤلفه های مداری و نصف¬النهاری باد در ترازهای 1000، 500، 200 و100 هکتوپاسکال در یک دوره 30 ساله (1971-2000) برای تعیین ویژگیهای جغرافیایی مرکز پرفشار، فراوانی آن و تعیین جایگاه خط پشته در محدوده 70 درجه غربی تا 120 درجه شرقی از آوریل تا اکتبر مطالعه شده قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهد که تفاوت آشکاری در موقعیت استقرار مرکز پرفشار جنب حاره در ترازهای زیرین، میانی و فوقانی وردسپهر وجود دارد؛ به طوری که پرفشار جنب حاره¬ای آزور در شرق اقیانوس اطلس شمالی در تراز زیرین، پرفشار شمال غرب آفریقا و عربستان در تراز میانی و پرفشار تبت در تراز فوقانی وردسپهر به صورت مراکزی مستقل جای گرفته، در صورتی که مرکز پرفشار ایران هم در تراز میانی و هم فوقانی وردسپهر مشاهده می‌شود. الگوی موقعیت جغرافیایی مرکز پرفشار در فصل تابستان در ترازهای 1000 ، 500 ، 200 و 100 هکتوپاسکال بترتیب یک مُدی (شرق اقیانوس اطلس)، سه مُدی(شمال غرب آفریقا-عربستان- ایران)، پراکنده(از جنوب چین تا غرب ایران) و دو مُدی(فلات تبّت- فلات ایران) است. بیشینه عرض جغرافیایی خط پشته پرفشار جنب حاره در تمامی ترازها مربوط به ماه اوت است که در تراز 500 ، 200 و100هکتوپاسکال بترتیب روی ضلع شمالی فلات تبت، منطقه وسیعی از شرق تا غرب آسیا و ایران قرار گرفته است. بیشترین جهش خط پشته از نظر عرض جغرافیایی در سه تراز 500 ، 200 و 100 هکتوپاسکال از ماه ژوئن به ژوییه است که در امتداد برخی نصف النهارها حتّی به 10 درجه نیز می‌رسد


کلمه های کلیدی:
• اقلیم تابستانه • خط پشته • پرفشار آزور • پرفشار ایران • پرفشار جنب حاره
پیوست(ها):


تحلیل الگوی فضایی پرفشار جنب حاره بر روی آسیا و آفریقا (نوع: PDF حجم: 819KB)
منابع:
مدرس علوم انسانی-برنامه ریزی و آمایش فضا 1388شماره 1 (پیاپی60)
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود بر دوستان عزیز

آخرین اخبار از فعالیتهای خورشیدی:



Prepared jointly by the U.S. Dept. of Commerce, NOAA, Space Weather Prediction Center and the U.S. Air Force. UPDATED 2013 Aug 19 1230 UTC .24 hr Summary... [HIGHLIGHT]Solar activity was low with only three small C-class flares observed in the past 24 hours[/HIGHLIGHT]. Region 1817 (S19W88, Cso/beta) produced a C2/Sf flare at 19/0920 UTC, while Region 1818 (S04W61, Hkx/alpha) produced a C1/Sf flare at 19/1135 UTC. Region 1825(N17W27,Dai/beta-gamma) grew significantly, developed beta-gamma magnetic characteristics, and produced a C1 flare at 19/2203 UTC. A full halo coronal mass ejection (CME) was observed in Lasco C2 imagery at 19/2324 UTC. Detailed analysis will be performed as data becomes available to determine the Earthward component and potential impacts at Earth.


regions2.jpg
.Forecast... [HIGHLIGHT]Solar activity is expected to remain at low levels with a chance for M-class activity (R1 Radio Blackouts) for the next three days (20-22 Aug), particularly from Regions 1818 and 1825[/HIGHLIGHT]. Energetic Particle .24 hr Summary... The greater than 2 MeV electron flux at geosynchronous orbit was at moderate to high levels with a maximum of 6050 pfu reached at 19/1630 UTC. The greater than 10 MeV proton flux at geosynchronous orbit which was elevated yesterday has returned to background levels. .Forecast... The greater than 2 MeV electron flux at geosynchronous orbit is expected to be at mostly high levels for next three days (20-22 Aug). The greater than 10 MeV proton flux at geosynchronous orbit is expected to be at background levels (below S1 Radiation Storms) for the next three days (20-22 Aug) with a slight chance of a proton event from Region 1818. Solar Wind .24 hr Summary... Decreased impact from the negative polarity coronal hole high speed stream (CH HSS) was evident at the ACE spacecraft as solar wind speed dropped from near 600 km/s to the 450 km/s range during the period. Bt fluctuated between 2-4 nT and Bz never dropped below -3 nT. The phi angle was predominantly negative (toward). .Forecast... Waning CH HSS characteristics are expected through day one (20 Aug) as the solar wind speed continues to decline. By day two (21 Aug), nominal conditions will be followed by an increase in wind speed as a potential co-rotating interaction region rotates into a geoeffective position in advance of a recurrent, equatorial CH HSS. Geospace .24 hr Summary... The geomagnetic field was at quiet levels in response to a weakening CH HSS. .Forecast... The geomagnetic field is expected to be at predominately quiet to unsettled levels on day one (20 Aug). These conditions are expected to persist early on day two (21 Aug) followed by unsettled to active levels as a recurrent, equatorial, positive CH HSS moves into a geoeffective position. Unsettled to active levels with a slight chance for an isolated minor storm period are expected on days two and three (21-22 Aug) in response to continued CH HSS effects
.



latest_1024_HMIIF.jpg



latest.jpg




Aurora_Map_N.png
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این خبر هم تازه آپدیت شده:


Updated 08/20/2013 @ 02:30 UTC
Farsided Full-Halo CME Detected
[HIGHLIGHT]A large scale, full-halo Coronal Mass Ejection was captured by Lasco C2 and STEREO Behind COR2 late Monday evening. At first glance it would appear that it is directly headed towards out planet, however don't be fooled. The event was farsided and heading the opposite direction away from our planet. Had it been directed our way, severe geomagnetic storming would have been probable[/HIGHLIGHT].


UPDATE: The CME appears to have been caused by an eruption around old Sunspot 1809 currently transiting the farside of the Sun.

aug20_2013_cme.gif





 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا