• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

havashenas

کاربر ويژه
حقیقت اینه که بیشترین بارش برف کشور در شرایط نرمال به حق برای دامنه های زاگرسه اون هم برای کوهرنگ این رو دیگه کسی نمیتونه کتمان بکنه البته بعد از کوهرنگ می توان مناطقی همچون سردشت و پیرانشهر آذربایجان غربی(زمستان 91 در پیرانشهر در 2 شبانه روز به طور پیوسته در شهر 1 و نیم متر و در ارتفاعات 4 متر برف بارید به طوری که تیر های چراغ برق شکست)دامنه های البرز و ارتفاعات نوسود در استان کرمانشاه رو نام برد که انصافا برفغ های سنگینی هرساله به خود میبینند.
 

کیوان - کلهر

کاربر ويژه
البته بارش سالانه منطقه شمشک تا دیزین بین 700 تا 800 میلیمتر هست کیوان جان . حالا اگر خواستید امار بارانسنجی شمشک که اتفاقا امار زیادی هم داره و قدیمیه خدمتتون میدم .

همین شمال تهران زمستونا زیر 20-30 سانت برف نمیاد . منظورم تجمعی نیست . سنگین ترین برفش از اون حد کمتر نیست . چه برسه به دیزین

البرز شمالی هم که سنگین ترین برف ها رو داره . به طور مثال ماسوله گیلان با ارتفاع 1010 متر به طور نرمال برف تجمعیش حدود 6 متر هست !!


بازم میگم اینا همه به خاطر اینه که اطلاع رسانی درستی از اقلیم رشته کوه البرز نشده متاسفانه

بارش مناطق غربی استان کردستان بالای 900 میلی متر است و بارش مناطقی از استان چهار محال و بختیاری بیشتر از 1000 میلی متر است.
گردنه های زاگرس در تابستان از لحاظ دما گرمتر هستند و گرنه در زمستان تا حدودی با گردنه های شمالی برابری می کنند
 

سیبری

کاربر ويژه
مناطق پر بارش زاگرس به صورت هسته های کوچک بارشی مثل دامنه ها دنا دامنه های زردکوه و دامنه های غربی سردشت و پیرانشهر هستش که این مناطق زیر 10% کل زاگرس هستن و گر نه غالب مناطق زاگرس مثل گردنه های لرستان بارشی کمتر از البرز دارن
محدوده وسیعی از البرز از کوه های شهمیرزاد تا شاه البرز طالقان همگی بارش بالای 700 800 میل دارن و این بارش نظم و ثبات بهتری داره
در مجموع زمستانهای البرز بسیار سردتر و البته پر برفتر از زاگرس هستش
 

havashenas

کاربر ويژه
بارش مناطق غربی استان کردستان بالای 900 میلی متر است و بارش مناطقی از استان چهار محال و بختیاری بیشتر از 1000 میلی متر است.
گردنه های زاگرس در تابستان از لحاظ دما گرمتر هستند و گرنه در زمستان تا حدودی با گردنه های شمالی برابری می کنند

سردشت آذربایجان غربی و مریوان کردستان 900 م م و پاوه کرمانشاه حدود 800 م م و پیرانشهر آذربایجان غربی 750 م م
 

mahmood600

کاربر ويژه
nwquad-irc.jpg
 

هواكده

کاربر ويژه
هرچه آلودگى هوا بيشتر بارندگى كمتر و هرچه بارندگى كمتر آلودگى هوا بيشتر ( پاييز ١٣٨٩ )


يكى از دلايل كاهش بارش ( بخصوص برف ) و كاهش يخبندان هاى دوره سرد سال در شهر اصفهان ، افزايش آلودگى هواست


افزايش جمعيت ، تغيير سبك زندگى ( ماشينى شدن ) ، افزايش تعداد ساختمان هاى بلند ، وجود كارخانه ها در غرب اصفهان ، خشكى زاينده رود ، عوامل دورپيوندى ، سوراخ شدن لايه ازون و گرم شدن زمين و ...
از عوامل كاهش بارندگى و كاهش بارش برف در شهر اصفهان هستند


نه تنها طى سالهاى اخير بارش برف كم شده بلكه مدت استقامت برف بر زمين هم كم شده ، قديما چند روز و شب بارون دم اسبى و برف پرپشت ميومد يخبندان ميشد ( يادش بخير كرسى ) ، برف ها تا يه هفته رو زمين ماندگار بودند اما الان بارشها كم و از نوع شديد كوتاه مدت شدند بيشتر طى شب تا صبح بارش داريم ، تعداد يخبندان ها كاهش يافته برف به ندرت مياد اگرم بياد كم ميشينه و زود آب ميشه!
 

mohamad$

کاربر ويژه
همین ابعلی که کمینه هاش به اندازه فیروزکوه سرد نمیشه بسیاری زمان ها دیدم گزارش کولاک برف میکنه در دما های -9 و -8 !

چندین بار -9 و یادمه اونم نه در سال 86 .

یه دمای هنگام بارش داریم یه دمای هوا در حالت صاف و بدون پدیده

ابعلی بی شک از نظر دمای هنگام بارش جزو 3 ایستگاه سرد کشوره . همین منطقه ابعلی چه سوز و کولاک هایی در زمستون داره

ولی فرضا کوهرنگ اگر سانت برفش بالا باشه در شرایط هوای صاف دماش به -30 هم میرسه ! حتی بیشینش هم خیلی میاد پایین .

ولی هر سری که سال گذشته تو زمستون بارش داشت یا تو +1 بود یا تو 0 و فقط یک بار -1 . این و کاملا یادمه


بحث دمای بارش و دمای بی پدیده کاملا از هم جداست . در کل نمیشه از این نکته غافل شد که کوهرنگ از نظر برف تجمعی یکی از برترین های ایران هست .
 

هواكده

کاربر ويژه
البته اينم بگم طى دى پارسال فريدونشهر خيلى برف باريد ولى شهر اصفهان هيچى:ناراحت: همش واگرايى
يادمه اسفند ٧٤ شيراز و شهر اصفهان چه برفى اومد:بای:
 

هواكده

کاربر ويژه
کاهش 75 درصدی بارندگی در تهران
کد خبر: ۳۰۳۶۶۲تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۳
تهران در پاییزی که گذشت و زمستانی که در حال سپری شدن است نسبت به مدت مشابه در 40 سال گذشته 1.5 درجه گرمتر بود و میزان بارندگی درآن نسبت به سال گذشته 75 درصد کاهش داشت.


به گزارش مهر، در سالهای اخیر ایران هم به مانند بسیاری از کشورها با تغییراقلیم و شرایط جوی مواجه شده است. به طوریکه مردم گاهی درچله زمستان هوای بهاری و یا حتی گرمای تابستان را تجربه می کنند. تغییر اقلیم به معنای ایجاد پدیده های آب و هوایی گذرا و کوتاه مدت نیست و شامل تغییر در شاخصه های اقلیمی برخلاف شرایط متوسط است. در حقیقت به دگرگونی در اقلیم جهانی زمین یا اقلیم های منطقه ای در طول زمان اشاره می کند.


این تغییرات ممکن است از فرآیندهای درونی زمین حاصل شوند یا به وسیله نیروهای خارجی مانند تغییرات شدت تابش آفتاب پدید آیند و یا همانند آنچه در سال های اخیر رخ داده از طریق فعالیت های انسانی پدید آیند. این موضوع با توجه به روند گسترده شهرنشینی و خطرات ناشی از تغییرات آب و هوایی از اهمیت خاصی برخوردار است و توجه مسئولان را به گرم شدن زمین و در نظر گرفتن تمهیدات لازم در این زمینه می طلبد.


چند سالی است که بارش برف، درست کردن آدم برفی و تعطیلی مدارس به خاطر یخ زدگی معابر در زمستان جزو آرزوهای کودکان برخی شهرها شده است. این موضوع بر اساس داده های سازمان هواشناسی مبنی بر افزایش دمای پایتخت نسبت به شرایط نرمال به خوبی مشهود است. افزایش دمایی که اثرات بسیار زیادی در اقلیم پایتخت دارد و تغییر شکل بارندگی از برف به باران از آشکارترین تبعات آن است.


افزایش 1/5 درجه ای دما نسبت به شرایط نرمال در پاییز و زمستان امسال


آنطور که مشاور امور پیش بینی سازمان هواشناسی در این باره می گوید: از ابتدای مهر ماه سال جاری تا کنون میزان بارندگی در کل کشور با 3 درصد افزایش نسبت به میانگین بلند مدت در حد نرمال بوده است.


به گفته پرویز رضا زاده، در این مدت میانگین دمای کشور نسبت به 40 سال گذشته حدود 5/1 درجه افزایش داشته که به همین دلیل بارش ها در بیشتر نقاط کشور به صورت باران و نه برف بوده است.


او اضافه می کند: اگرچه میانگین بارندگی در پایتخت در این مدت نسبت به شرایط نرمال 12 درصد افزایش داشته اما این میزان نسبت به سال گذشته 75 درصد با کاهش روبه رو بوده و از آنجایی که میانگین دما نیز در تهران نسبت به دمای 40 سال گذشته حدود 5/1 درجه و نسبت به سال گذشته 5/0 درجه افزایش داشته بنابراین در سال جاری بارش ها بیشتر به صورت بارن بوده و برف تنها در ارتفاعات پایتخت بارید.


بارندگی خوبی در هیچ جا ثبت نشده/کاهش 83 درصدی بارندگی تهران درسال نسبت به سال گذشته


چندی پیش هم دکتر عباس رنجبر رئیس گروه خشکسالی پژوهشکده هواشناسی از کاهش 83 درصدی میزان بارندگی از ابتدای مهر تا پایان دی در پایتخت نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در این مدت میانگین بارندگی در پایتخت معادل 3/133 میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با متوسط بارندگی معادل 7/235میلیمتر 83درصد کاهش داشته است.


به گفته او، میانگین بلند مدت بارندگی در تهران در این مدت برابر 1/124میلیمتر است. بنابراین بارندگی پایتخت امسال در مدت مشابه نسبت به میانگین بلند مدت 7درصد افزایش داشته است. میانگین بارندگی سال گذشته در تهران در این مدت دو برابر متوسط بلندمدت بوده است. امسال میزان بارندگی در فصل پاییز در اقصی نقاط کشور مناسب بود اما در دی ماه و هفته اول بهمن ماه بارندگی خوبی در هیچ جای کشور ثبت نشده است.


کاهش 100 میلیون مترمکعبی آب سدها


در این میان خسرو ارتقایی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به وضعیت بارشها در سال آبی جاری، گفته است: از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه) تاکنون حدود 125میلیمتر بارندگی در حوزه عملکرد شرکت ثبت شده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این میزان 210 میلیمتر بود که در نتیجه بارش های امسال حدود 40درصد کاهش نشان می دهد. همچنین 100میلیون مترمکعب آب مخازن سدهای تهران کاهش یافته است و چنانچه در روزهای باقیمانده سال، بارندگیهای مناسبی نداشته باشیم مخازن آبی و ذخایر استراتژیک استان در پایان سال دچار نقصان خواهد شد.


امروزه کشورهای پیشرفته جهان فعالیتهای گسترده علمی و عملی را برای شناخت اثرات گوناگون شهرها بر ویژگی های اقلیم پیرامونی دنبال کرده اند و این مساله به عنوان یکی از مهمترین چالشهای شهرنشینی در قرن بیست و یکم مورد توجه فراوان قرار گرفته است، چرا که افزایش دما و کاهش بارشها که ناشی از تغییرات آب و هوایی هستند می توانند شرایط لازم را برای گسترش بیماری‌ها فراهم کنند. بر همین اساس، برخی بیماری‌های انتقالی تحت تاثیر تغییرات آب و هوا و دماهای بالاتر قرار می گیرند. این در حالی است که در کشور ما هنوز موضوع تغییر اقلیم شهری باتوجه به روند گسترده شهرنشینی و مصرف بیش از اندازه سوختهای فسیلی و تهدیدکننده محیط زیست آنچنان که باید شناخته شده نیست و تحقیقات علمی شایانی متناسب با شرایط بومی و ویژگی های متنوع جغرافیایی آن انجام نگرفته است.


حالا با توجه به اینکه امسال زمستانی داغ نصیب شهروندان ایرانی به خصوص تهرانی شده زمستانی که اگرچه دردوره بلند مدت چند مرتبه دیگر تکرار شده اما دست کم درسالهای اخیر بی سابقه بوده؛ به نظر می رسد این بار مسئولان باید واقعا آستین ها را بالا بزنند.
 

mohamad$

کاربر ويژه
جواهر ده رامسر حیف که ایستگاه نداره . خدا میدونه چند متر برف تجمعی داره تو زمستون

هر چند که دوام برفاش کمه چون دائم گرمباد دارن
 

هواكده

کاربر ويژه
فريدونشهر ، محلات ، چادگان سردسير اند الان بريد شبهاش سوز مياد

ولى خوده شهر اصفهان گرمسيره

چند ساله كه دى ها طلسم شدن

يادش بخير برف اواخر اذر ١٣٨٥ امتحان انديشه٢ داشتيم ساعت ٦ خلاص شديم تا از ساختمان زدم بيرون آسمان تيره ابرها قلمبه هوا يخ پوروك پوروك برف ميباريد همه جا سپيد ( دلم تنگ شده برا گذشته ها )
 

havashenas

کاربر ويژه
فريدونشهر ، محلات ، چادگان سردسير اند الان بريد شبهاش سوز مياد

ولى خوده شهر اصفهان گرمسيره

چند ساله كه دى ها طلسم شدن

يادش بخير برف اواخر اذر ١٣٨٥ امتحان انديشه٢ داشتيم ساعت ٦ خلاص شديم تا از ساختمان زدم بيرون آسمان تيره ابرها قلمبه هوا يخ پوروك پوروك برف ميباريد همه جا سپيد ( دلم تنگ شده برا گذشته ها )

انشالله دی 92 داداش...
 

aliwinter

Banned
یاد دی بهمن سال 90بخیر راه به راه بدون اینکه سازمان یا هواشناسی گیلان اعلام کنه هروز برف میبارید با دمای زیر صفر, اینجاشده بود مسکو لامصب!
 

havashenas

کاربر ويژه
برو بچ همیشه هم فکر نکنید که حتما دی ماه قراره سردترین باشه یادمه تو اسفند 1390 اونم فکر کنم 24 یا 25 بود که یه برف حسابی شمال غرب بارید و ورزقان آذربایجان شرقی دماش به 28- درجه زیر صفر رفت و شد سردترین روز زمستانش تکاب هم شد 18-!خوب پیش میاد دیگه..
 

mohamad$

کاربر ويژه
من حاج محسن و از نظر اقلیم شناسی کاملا قبول دارم . اقلیم تمام ایران و میتونه با جزییات بیان کنه . هر چند که در مورد شهرشون یه مقدار اغراق میکنه D:

زاگرس و البرز تفاوت های اقلیمی زیادی دارن و واقعتش این هست که نمیشه در یک جمله گفت کدوم سرد تره کدوم گرمتر . البرز تهران و داره فیروزکوه و ابعلی هم داره . زاگرس قصر شیرین و داره کوهرنگ و زرینه اوباتو هم داره

تاثیر پذیریشون از هوای سرد و از سیستم های بارشی . نوع بارش و پراکندگیش و ...
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا