• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

امیرکوروش

کاربر ويژه
شهريور امسال براى شهر اصفهان گرم تر از نرمال بود

شهريور ٨٥ خنك تر از نرمال بود

جاهاى ديگه را نميدونم ولى ميدونم كه AO منفى باعث پربارش شدن پاييز اصفهان ميشه

خداراشكر AO شديدا منفى ميشه تا دو هفته ديگه:شاد:

aliwinter

Banned
وای خدا پاییزو گرم بی بارش کن در عوض زمستون سردو پر برف کن
NasaWindSpeed.png

pokerface

متخصص هواشناسی
هم افزایی هوا و دریا: مانند دو لوبیا در یک غلاف

Air-Sea Synergy: Like Two Peas in a Pod

هم افزایی (synergy) یکی از کلمات مورد علاقه من است . در زمینه ال نینو ،همکاری پیچیده ای بین اقیانوس آرام و جو بر فراز آن وجود دارد . برای به دست آوردن تصوری از این هم افزایی ,در نظر بگیرید که یک اجماع علمی گسترده مبنی بر" شروع ال نینو بدنبال تضعیف بادهای تجاری" وجود دارد .

میانگین جهت وزش باد و سرعت باد بر فراز اقیانوس آرام استوایی در طول ماه مارس1997 را با میانگین بلند مدت برای ماه ( بر اساس داده های مارس از سال 1968 تا 1996) مقایسه کنید. هنگامی که ال نینو 1997-1998 در ماه مارس در حال شکل گیری است باد های تجارتی(trade winds) به وضوح " تضعییف " شده اند. ( نگاهی به جنوب جزایر هاوایی بیاندازید و سرعت متوسط ​​باد در طول ماه مارس 1997 را با میانگین دراز مدت مقایسه کنید.)
wpenys3eu3js5340ca3e.gif

lh4xgvsvpnduxsum2j3.gif

تضعییف باد های تجارتی در ماه مارس سال 1997، بر روی تصویر ناهنجاری باد نشان داده شده است. ) . ناهنجاری باد به سادگی از طریق تفریق بردارهای بادهای اقلیمی(climatological winds) از بردار باد متوسط ​​در ماه مارس 1997 بدست می اید ) .به زبان ساده، ناهنجاری های باد با سوی جنوب غربی در اطراف هاوایی نشان می دهد که هر دو اجزای شمالی و شرقی بادهای تجارتی اقیانوس آرام در طول این زمان ضعیف شده است) . به عبارت دیگر ، بادهای تجارتی در حالت استراحت هستند.(Relaxed)

4301ao17vrryprwn5k15.gif

n5i1h7ocaatvqfhwzu6.png

در این درس به شما نشان خواهم داد که چرا و چگونه آرامش و تضعییف بادهای تجارتی باعث شروع غلتش توپ ال نینو میشوند. برای برانگیختن حس کنجکاوی شما ، در حال حاضر می خواهم به شما درک بهتری از رابطه هم افزایی بین اقیانوس آرام و جو پوشاننده آن بدهم . اما قبل از آغاز این موضوع ،نکته ای را گوشزد کنم:بنده به هیچ وجه قصد ندارم که یک "رابطه علت و معلول" برای ال نینو تعریف کنم . تا به امروز، هیچ دلیل متقنی که توضیح دهنده چگونگی شروع ال نینوهمراه با تضعییف بادهای تجاری باشد,وجود ندارد. ، اما تحقیقات در حال انجام است .

اقیانوس و جو با هم مثل دو لوبیا در غلاف like two peas in a pod همیشه و در همه جا با یکدیگر در ارتباطند . برهمکنش هوا دریا به خصوص در مناطق استوایی ( که درطی آن ال نینو رخ می دهد ) بسیار قوی است . برای فهم منظور من ، نگاهی به دمای متوسط ​​سالانه درجه حرارت سطح دریا بر فراز اقیانوس آرام استوایی در طولانی مدت بیاندازید و به گرادیان دمایی شرق به غرب در سراسر اقیانوس آرام استوایی ( گرمتر در غرب نسبت به شرق ) توجه داشته باشید .
آب گرم در غرب اقیانوس آرام باعث ایجاد همرفت در اندونزی میشود ، در حالی که آبهای سرد را در شرق اقیانوس آرام مرکزی همرفت را سرکوب میکند در نتیجه ،یک گردش خفیف اما مداوم جو به نام " Walker Circulation "در ناحیه استوایی اقیانوس آرام وجود دارد.این نام به افتخار کاشف این چرخه "سر گیلبرت واکر" که در سال 1923 ، برای اولین بار به وجود آن پی برد ,گذاشته شده است. پژوهش ها با استفاده از مدل سازی عددی نشان می دهد که به احتمال زیاد یک سلول چرخشی دوم در ناحیه غرب آمریکای جنوبی ، به خصوص در زمستان نیمکره شمالی وجود دارد . شاخه صعودی و نزولی این سلول در ناحیه غربی استوایی آمریکای جنوبی قرار دارد و سبب سردشدن آبهای ساحلی اقیانوس آرام میشود.
در حال حاضر می خواهم توجه شما را بر روی استخر عظیم آب گرم در غرب اقیانوس آرام جلب کنم، جایی که فشار سطح در مقایسه با فشار در قسمت استوایی اقیانوس آرام شرقی و مرکزی کمتر است. (در ناحیه غربی استوایی اقیانوس آرام ، ستون های هوای محلی ,متوسط ​​دمای مجازی بالاتر ، تراکم توده هوای کمتر و وزن نسبتا کمتر دارند). جهت جایگزینی جریان هوای صعود کننده در منطقه کم فشار اندونزی و آبهای گرم اطراف آن ، لایه سطحی اتمسفر استوایی اقیانوس آرام باید به سمت غرب حرکت کند. در نتیجه ، باعث تقویت مولفه غربی بادهای تجاری میشود . مثل 2 دوست و شریک زندگی ، بادهای تجاری غربی تقویت شده سبب افزایش شیب و گرادیان دمایی شرق و غرب سطح دریا میشوند.بله, اقیانوس و اتمسفر2 مانند دو لوبیا دریک غلاف two peas in a pod. هستند .

ml1yqdyxto6a8yxku5p0.gif

9mv81pnosev48869u7te.gif
uwcz4fpm3l84huco4r1s.jpg
xsy3o95rp3x4dkcmt9zr.png

بنابراین همیشه رابطه هم افزایی در مورد اقیانوس آرام استوایی و جو پوشاننده آن را گوشه ذهن داشته باشید. قبل از ادامه بحث, خاطر نشان میکنم که گردش واکر Walker Circulation بر مرکز گردش هادلی Hadley circulation اقیانوس آرام منطبق است. در شمال ناحیه مرکزی اقیانوس آرام ، درکنار ناحیه ITCZ و باران های سنگینش، متناظر با فاصله تقریبا 100 کیلومتری شمال استوا ، فرونشست هوا مربوط به گردش واکر در امتداد خط استوا ایجاد یک منطقه خشک استوایی میکند . در واقع، بارش سالانه در این خط در امتداد خط استوا به طور متوسط ​​کمتر از 500 میلی متر ، در مقایسه با 4،000 میلی متر در مدار استوایی 5 درجه شمالی است . تصویر زیر, میزان بارش متوسط ​​( میلی متر در روز ) را در دراز مدت در سراسر ناحیه مرکزی و شرقی اقیانوس اقیانوس آرام نشان می دهد . آیا منطقه خشک استوایی را می بینید؟ در تصاویر ماهواره ای ، خط بدون ابر در امتداد خط استوا اغلب نشانه منطقه فرونشست هوا در ارتباط با گردش واکر است .
هنگامی که ال نینو در جریان است ، چرخه واکر اساسا برعکس شده، و در رابظه با اثرات این واژگونی در درس بعدی صحبت خواهیم کرد.

roaufig34o9v6nzx13m.gif
wg33gar6vr1g2f1y70qy.jpg

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
شهريور امسال براى شهر اصفهان گرم تر از نرمال بود

شهريور ٨٥ خنك تر از نرمال بود

جاهاى ديگه را نميدونم ولى ميدونم كه AO منفى باعث پربارش شدن پاييز اصفهان ميشه

خداراشكر AO شديدا منفى ميشه تا دو هفته ديگه:شاد:

همین حالا هم منفیه ولی تا 2 هفته دیگه GOD Knows!

aogfs.png

امیرکوروش

کاربر ويژه
دى ٩٠ بدترين دى ممكن بود

هرچه سيستم ميومد ميرفت رو شمال شرق و ديگر مناطق هيچى

اون موقع NAO مثبت بود و لانينا

خدايا دى ٩٠ تكرار نشه زمستان جنوبى هم نشه

يه زمستان مثل زمستان ١٣٨٣ بشه

امیرکوروش

کاربر ويژه
IOD براى زمستان مثبت پيش بينى شده

NAO هم الان مثبته و از اول اكتبر منفى ميشه:شاد:

image.jpg

پیوست ها

• image.jpg
    image.jpg
    40.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دى ٩٠ بدترين دى ممكن بود

هرچه سيستم ميومد ميرفت رو شمال شرق و ديگر مناطق هيچى

اون موقع NAO مثبت بود و لانينا

خدايا دى ٩٠ تكرار نشه زمستان جنوبى هم نشه

يه زمستان مثل زمستان ١٣٨٣ بشه

طفلی شمال شرق - فقط اسمش بد در رفته:ناراحت:

RR_oas_month.png

aliwinter

Banned
دی 90 برای من چیزی شبیه رویا بود ولی بهمن 90 برای من عینه رویا بود.:گل:

so0j04xas3cvojekcn1h.png

پیوست ها

• 2013-09-19_122531.png
    2013-09-19_122531.png
    1 کیلوبایت · بازدیدها: 31
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با تشکر از بهروز عزیز بابت مطالب جامعی که در اختیار ما گذاشتند:گل:

دمای فعلی مشهد به 37 درجه رسید:

meteogram_celcius.cgi

باز هم کاهش فشار سطح دریا منجر به افزایش یک درجه ای دما شد:

[h=4]Current weather observation
The report was made 28 minutes ago, at 09:00 UTC
Wind 19 km/h from east/northeast
Temperature 37°C
Humidity 6%
Pressure 1010 hPa
Visibility 10 km or more
no clouds below 1500 m and no cumulonimbus

محمد بجنورد

کاربر ويژه
درود بر دوستان عزيز

تقريبا پس از يك هفته دوري از اينترنت و فروم؛دارم اين پست رو ميذارم،بنده همچنان در خطه ي سرسبز و مهمانواز علي آباد كتول و توابعش هستم!!!:خنده1:

aliwinter

Banned
درود بر دوستان عزيز

تقريبا پس از يك هفته دوري از اينترنت و فروم؛دارم اين پست رو ميذارم،بنده همچنان در خطه ي سرسبز و مهمانواز علي آباد كتول و توابعش هستم!!!:خنده1:

ای بلامیسر بیا دیگه تی جان من بمیرم؛امدی جانم به قربانت ولی حالا چرا
:خنده2:؟!حالا امدی خوش اومدی

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
هر چند که اسمان در فرودگاه مشهد صاف هست ولی در غرب مشهد ظهور ابرهای همرفتی رو داریم:

aap0a845htm7j8vw0dpc.jpg

محمد بجنورد

کاربر ويژه

ای بلامیسر بیا دیگه تی جان من بمیرم؛امدی جانم به قربانت ولی حالا چرا
:خنده2:؟!حالا امدی خوش اومدی

سلام داش عليرضاي عزيز:احترام::گل:

:خنده2::خنده1:،قربونت برم من،لطف داري دادا:احترام::خجالت2:،متاسفانه بايد خداحافظي كنم،فرصت كمي داشتم ولي خب همينو هم غنيمت دونستمو اومدم يه عرض ادب داشته باشم به شما دوستان عزيز{بخصوص استاد عزيز اميرمحسن خان كه اين چند روزي حسابي زحمتشون دادم:خجالت2:}،حاج محسن عزيز!!!دلتنگتيم برادر!!چرا گوشيت خاموشه؟؟؟!!!!!وقت كردي يه زنگ بزن به ما!!!

تا ساعاتي ديگر هم عازم ازتفاعات شهرستان فاضل آباد و علي الخصوص روستاي ييلاقي چه جا هستم.هوا فوق العاده ست اونجا.جاتون واقعا خاليه اونجا.

روز خوش،يا علي.:گل:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا