• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
پیش بینی ساعت 12:00 UTC امروز هست که در صبح زود منتشر شده:

پیش بینی الگوی توزیع فشار سطح دریا:

mslp1.png

بر اساس نقشه بالا سه مرکز کم فشار حرارتی که بعث افزایش دما شده اند در شرق و منتهی الیه نیمه شرقی ایران به چشم میخوره!!!!!


فعلا این نقشه رو داشته باشید تا سایر نقشه ها آماده بشن!
 

aliwinter

Banned
شه های مرکز هواشناسی انگلستان : HADLI پیشبینی برای ماه های سپتامر تا نوامر ۲۰۱۳(شهریور تا آبان ماه ۱۳۹)
بارش در جنوب شرق کشور کمی بالاتر از نرمال و در بقیه نواحی قدری زیر نرمال برآورد شده است بخصوص در جنوب غرب کشور و نواحی از دامنه های زاگرس:
2cat_20130801_prec_months24_global_deter_public.png

دما در کل کشور قدری بالاتر از نرمال پیشبینی شده است:

2cat_20130801_temp2m_months24_global_deter_public.png

http://rain-weather.ir/cat/58

 

امیرکوروش

کاربر ويژه
امسال شبيه سالهاى نيمه اول دهه ٧٠ شده ( امسال سالى كلاسيك )

درود


اينكه ميگن زمين گرم شده و ديگه مثل سابق برف نمياد حرف زياد درستى نيس أولا كه زمين مدام نوسان داره و دوره هاى مختلف داره اينكه ميگيم برف هم برف قديما ، قديما هم گرم سالى و خشكسالى رخ ميداده
سال ٨٣ ، ٨٥ ، ٨٦ ، ٨٩ برف هاى خوبى اومد


وقتى برف مياد ميگيم نه زمين روبه سرمايش وقتى زمستون گرم ميشه ميگيم بعلت گرم شدن زمين


نه گرمايشى در كار نيس


علت خشكى دى هاى اخير هم حاكميت فاز منفى نوسان قطبى اوراسيا و PDO در اين هفت ساله


چرا ٨٨ زمستونش گرم شد ؟ بعلت AO منفى وهمراهيش با النينو قوى و حالت نامناسب QBO


چرا دماى كمينه مركز كشور روبه كمتر شدنه؟ به تغييرات اقليمى برميگرده


چرا باد طى پاييز كمتر شده؟ چون جنب حاره اى اونقدر طى مهر ضعيف نميشه چند ساله


چرا پاييز پارسال بارشها بيشتر شب تا صبحى بودن؟ چون دماى بيشينه بالاتر از نرمال بود
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب حالا آخرین اپدیت جدید یعنی 06:00 UTC رو ببینید که بصورت ترکیبی شامل ارتفاع ژئوپتانسیل در تراز 500 میلی بار- نقشه AIRMASS یا توده های هوا - و فشار سطح دریا میشه!!!

1-در این تصویر وضعیت مرکز پر فشار جنب حاره ای به خوبی به تصویر کشیده شده.

2-در تصویر AIR mass شما می تونید توده هوای گرم و خشک رو که به رنگ تقریبی قرمز- زرد و سیاه در نقشه مشخص شده در نیمه جنوبی - شرقی کشور ببینید.

در این تصویر از یک سو همچنین توده هوای مرطوب حاصل از جت سومالی در مرکز اقیانوس هند و به سمت کشور هندوستان دیده میشه که تامین کننده رطوبت بارشهای مونسون هند هست و از سوی دیگه جریانات سرد و مرطوب حاصل از سامانه شمالی هم که به رنگ آبی و بنفش مشخص شده ، بسیار چشم نواز بنظر میرسه!

3 در مورد الگو فشار هم اون کم فشار گرم و حرارتی هم در شمال شرق ایران به چشم میخورده!!!


eumet.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب حالا یک سری به آخرین آپدیت ایستگاه مشهد بزنیم ببینیم وضعیت بر چه منوال هست:

Current weather observation

The report was made 23 minutes ago, at 07:25 UTC
Wind 7 km/h from southeast
Temperature 34°C
Humidity 8%
Pressure 1012 hPa
Visibility 10 km or more
no clouds below 1500 m and no cumulonimbus


متوگرام فرودگاه مشهد::


meteogram_celcius.cgi


مطابق با اطلاعاتی که در بالا گذاشتم فرودگاه مشهد بصورت رسمی فشار سطح دریا رو 1012 هکتو پاسکال گزارش ولی گزارش متوگرام یک ذره متفاوته و در حدود 1 هکتو پاسکال ما شاهد نوسان فشار سطح دریا هستیم.

در نتیجه شهر مشهد تا این لحظه بصورت کامل تحت سیصره پر فشار حرارتی در سطح زمین قرار نگرفته.

من به شخصه میانگین دمای امروز در مرز بین 35 تا 37.5 بر آورد میکنم .


نقشه دمای امروز در ساعت 12:00 UTC :

temp 1111.png

دماهای 40 درجه یا بیشتر در نقشه بالا به رنگ قرمز مشخص شده
 
آخرین ویرایش:

امیرکوروش

کاربر ويژه
پديده انسو (ENSO) يكي از بارزترين و قابل ملاحظه ترين علل تغييرپذيري سال به سال اقليم در مقياس جهاني مي باشد. شاخص سنجش ميزان انسو، نوسان جنوبي (SOI) است كه مقادير مثبت يا منفي آن به ترتيب بيان گر فاز سرد يا لانينا و فاز گرم يا النينو مي باشد . در اين تحقيق، تغييرپذيري دماي هواي سه شهر ايران از جمله تبريز، سقز و قزوين در سال هاي انسو نسبت به سال هاي خنثي مورد بررسي قرار گرفته است . نتايج حاصل از اين تحقيق نشان مي دهدكه دماي هواي تبريز و قزوين با تأخير سه ماهه از فازهاي تابستانه النينو تأثير گرفته و در پاييز نسبت به سال هاي خنثي كاهش معني داري مي يابد . دماي هواي شهر سقز در شرايط النينوي تابستانه، در فصل تابستان و همچنين فصل پاييز كاهش معني داري دارد . در فاز لانينا و فصل زمستان دماي هواي هر سه شهر نسبت به سالهاي خنثي تغيير معني داري نمي كند.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
در یک صورت دمای مشهد از اون چیزی کهدر بالا گفتم بیشتر میشه و اونهم زمانی خواهد بود که فشار سطح دریا از اینی که الان هست کمتر بشه!!!!!
 

امیرکوروش

کاربر ويژه
تاثیر انسو بر بارش ایران
سید ابوالفضل مسعودیان
چکیده: النینیو _ نوسان جنوبی، که انسو نیز نامیده می شود، یکی از الگوهای پیوند از دور مهم در نیمکره جنوبی است که بر آب و هوای سراسر جهان اثر می گذارد. وضعیت جوی نقاط مختلف سیاره در دو فاز گرم و سرد انسو از دیدگاه دما و بارش بررسی و تفاوتهای معناداری بین آنها مشاهده شده است. با این حال پاسخ نقاط مختلف سیاره به انسو یکسان نیست و با تاخیرهای زمانی متفاوت انجام می گیرد. با این که در ایران نیز ارتباط بارش با انسو بررسی شده است، اما در این نوشتار معیار شناسایی ارتباط انسو با بارش ایران، آمار بلند مدت همه ایستگاههای هواسنجی و بارانسنجی از ژانویه 1951 تا دسامبر 2000بوده است و به همین دلیل انتساب نتایج به کل ایران و دستیابی به یک نتیجه مکانی امکانپذیر شده است. این بررسی نشان داد که در نیم سده گذشته بارش ایران در ماههای اکتبر، نوامبر و ژوئن با انسو پیوند غیر مستقیم دارد. در ماههای اکتبر و نوامبر ماهیت این ارتباط با ماه ژوئن متفاوت است. تغییرات انسو به ترتیب 25، 16 و 15 درصد تغییرات بارش مناطق شرقی ایران را مشخص می سازند.
 

امیرکوروش

کاربر ويژه
5 : تحقيقات جغرافيايي پاييز 1382; 18(3 (پياپي 70)):74-90.

مدل سازي اثرهاي آب و هوايي كم فشارهاي حرارتي در منطقه جنب حاره

نجارسليقه محمد*

* دانشگاه سيستان و بلوچستان


در دوره گرم سال، در جنوب آسيا، كم فشاري حرارتي شكل مي گيرد كه تمايل به حركت به سمت غرب دارد. كم فشار فوق در شرايط عادي داراي كجي محور در محور قائم خود مي باشد. اين كجي محور به سمت جنوب شرق بوده، بارشهاي حاصل از آن بيشتر به سمت شرق و شبه قاره هند تمايل دارد؛ اما زماني كه از كجي محور آن كاسته مي شود، تاثيرش در جنوب شرق ايران به صورت رگبارهاي همرفتي نمايان مي شود. اين رگبارهاي شديد در فصل گرم - هنگامي كه منطقه از بي آبي به شدت رنج مي برد - باعث پر آب شدن رودخانه ها، تامين آب هوتكها و آبياري مزارع مي شود. به همين دليل، حيات منطقه به شدت به اين بارشها بستگي دارد. در اين مقاله، سعي شده نحوه نفوذ كم فشار پاكستان به منطقه و اثر آنها در ايجاد رگبارهاي همرفتي مدل سازي شود.

اینجانب در پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان " تحلیل آماری- سینوپتیک منشاء بارشهای تابستانه سواحل جنوب غربی دریای خزر در استان گیلان" که برای یک دوره آماری 20 ساله (2005-1986) به انجام رسید، برای اولین بار در ایران به این نکته اشاره کردم که کم فشار پاکستان میتواند در زمان حداکثر گسترش خود حتی تا شمال کشور را تحت تاثیر قرار دهد. زیرا در یک نمونه نادر (25 آگوست 1987) سیستم کم فشار پاکستان با کم فشار خلیج بنگال ادغام شده و زبانه های غربی آن هوای گرم عرضهای پایین را به جنوب خزر فرارفت کرده و مرکز چرخندی مستقر بر روی شرق خزر نیز هوای سرد عرضهای بالا را بر روی دریا ریخته که با توجه به شیب فشار به وجود آمده و تقویت جبهه نسیم دریا جریانات خشکی سو رطوبت آبهای گرم خزر را به منطقه آورده و با وجود هسته رطوبتی بر روی منطقه و با توجه به وجود ناوه­ای عمیق در تراز 500 هکتوپاسکال و قرار گرفتن منطقه مورد مطالعه در جلوی قطاع گرم ناوه شاهد حاکمیت تاوائی مثبت و تشدید همگرائی بر روی منطقه بوده و با توجه به وجود رطوبت کافی بر روی منطقه بارشهای شدید این روز را سبب گردید. لازم به ذکر است که کم فشار پاکستان به سیستم کم فشاری اطلاق میگردد که در دوره گرم سال در امتداد شمال غربی کم فشار مونسونی خلیج بنگال بر روی صحرای Thar پاکستان شکل میگیرد و اغلب حداکثر تا ایران مرکزی نفوذ میکند. در ادامه نقشه های سطح دریا و تراز 850 هکتوپاسکال برای روز بارش آورده میشود:
 

امیرکوروش

کاربر ويژه
ـ‌‌‌ چگونگی تاثیر گذاری پدیده انسو در ناهنجاریهای بارش ایران





در پدیده انسو تغییرات فشار هوا و وقوع شاخص بالا یا پایین نوسان جنوبی نسبت به رویداد ال نینو و لانینا تقدم زمانی دارد و نیز این که مرحله لانینا و ناهنجاری سطح آب اقیانوس نهایتاً به رخداد ال نینو منجر می شود . در مرحله شاخص بالا و وقوع لانینا در استرالیا ی شمالی و جنوب شرقی آسیا بارشهای زیادی اتفاق می افتد و بالعکس در حوالی جنوب خاورمیانه و دریای عرب ( میان شبه جزیره عربستان و هند، در جنوب دریای عمان ) هوا حالت فرونشینی دارد و پر فشارها ی جنب حاره در این قسمت تقویت شده و به صورت نیمروزان گسترش می یابد که از حوالی استوا تا ناحیه رو به قطب کمربند پر فشار جنب حاره کشیده می شود . متقابلاً در دوره شاخص پایین و پدیده ال نینو در استرالیای شمالی و جنوی شرق آسیا بارش به شدت کاهش یافته و جریان هوا در جنوب خاورمیانه و جنوب غرب آسیا از افزایش برخوردار بوده و احتمالاً کم فشار سودانی و دریای سرخ نسبت به متوسط قویتر بوده و انتقال دهنده انرژی و رطوبت عرضهای استوایی به سمت عرضهای میانه و بالا می باشد .





در مقیاس نیمروزان وقتی کم فشار درون حاره ای در شرق آرام به دلیل فرایند ال نینو گسترش یافت ، پر فشارجنب حاره ای موازی با آن به طرفین رانده شده و کمربند پر فشار های جنب حاره ای به سمت قطبین سوق می یابد . بالمال تاوه قطبی ( Polar Vartex) به نیمکره مقابل لغزیده و سطح غربی پیرا قطبی ircumpolar Westerly)) افزایش می یابد .





به دنبال این سازوکار ، سیستم پر فشار جنب حاره در نیمکره شرقی به سمت استوا عقب نشسته و در مقابل ، کمربند بادهای غربی و امواج آن به طرف استوا پیشروی می کند و در خاورمیانه و ایران ( با شدت و ضعف ) دوره مرطوبتری آغاز می شود 0





در وضعیت لا نینا پر فشارهای موجود در نیمکره غربی به ویژه در امتداد نیمروزان 90 درجه غربی قوی تر است که علت آن وجود جریانهای سرد کالیفرنیا ، همبولت در شرق اقیانوس آرام است . در این شرایط کم فشار درون حاره ای ضعیف و پر فشار جنب حاره به سمت استوا سوق یافته و متقابلاً در نیمکره مقابل پر فشارهای مذکور به دلیل تقویت نسبی کم فشار اخیر به سمت قطب کشیده می شوند و در خاورمیانه و ایران وقوع خشکسالیها ، فراوانی نسبتاً بیشتری می یابد. البته این نکته را باید پذیرفت ؛ که برخی از مراحل شاخص پایین ( ال نینوی سال 73_1972) درکشور ما مقارن با خشکسالی بوده است . در این مورد تغییرات در هم بافته الگوهای جهانی و سینوپتیکی نیز موثر می باشد .





برای مثال می توان به موقعیت و ارتفاع تاوه قطبی و نیز جهت گیری محور تاوه و پشته بادهای غربی در آسیا نسبت به مناطق خاص مانند کوههای اورال یا شبه جزیره اسکاندیناوی اشاره کرد .





در این خصوص لغزش تاوه قطبی ( فرضاً رویداد ال نینو ) به سمت شرق اورال باعث جریان شمال غربی در کشور و آغاز دوره خشک وانتقال آن به غرب اورال باعث جریان جنوب غربی و دوره مرطوب می شود ؛ که حالت اخیر فراوانی بیشتری دارد.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود بر ماه فوریه 2014 که در آپدیت امروز هم در میانگین دمای بیشینه و هم در میانگین دمای کمینه سرد پیش بینی شده و البته پر بارش:شاد:
 

امیرکوروش

کاربر ويژه
همچنين کوتيل و ديگران اثر الگوي پيوند از دور درياي شمال ‐درياي خزر NCP ، را به همراه نوسان اطلس شمالي NAO و نوسان جنوبي SO، روي اقليم نواحي شرقي حوضه مديترانه بررسي کرده اند .در اين تحقيق بيشترين اثر الگوي NCP بر روي دما در نواحي بري آناتولي ديده شد بطوري که در اين محل تفاوتهاي فصلي دما در طي دو فاز منفي و مثبت اين الگو حدود 3.5 درجه سانتيگراد بود و اين تاثير به طرف جنوب کاهش مي يابد. آنها مشخص کردند که شاخص NCP از بين سه شاخص، تفاوتهاي افزايش وافت دما را بهتر نشان مي دهد و بعنوان الگوي اصلي پيوند از دور، اقليم بالکان، شبه جزيره آناتولي و خاورميانه را تحت تاثير قرار مي دهد.



http://ahadbaghrabadi.blogfa.com/post-3.aspx
 

امیرکوروش

کاربر ويژه
مهم ترين اثر اين پديده در صنعت هواپيمايي است. به عنوان مثال سال 1952 يك هواپيماي پان آمريكن كه از توكيو به سمت هونولولو جزاير هاوايي در حال حركت بود توانست چند ساعتي از مدت زمان سفر خود بكاهد. اين كاهش زمان صرفه جويي در مصرف سوخت را به دنبال دارد. پرواز در جهت موافق يا مخالف جت استريم ها مي تواند بشدت بر سوددهي و زيان دهي صنايع هواپيمايي تاثيرگذار باشد. ناآرامي هاي وسيعي كه در اطراف اين تونل هاي باد وجود دارد و تاثير پديده گرمايش جهاني بر شدت خطرات وارده احتمالي افزوده چرا كه امكان پيش بيني را تا حد امكان از هواشناسان گرفته است. يكي ديگر از دلايل اهميت جت استريم ها تغيير در الگوهاي جوي است. به عنوان مثال هواشناسان دليل بارش هاي سيل آساي اخير در بريتانيا را رودبادها مي دانند و معتقدند كه آنها الگوهاي متعارف را بر هم زده اند. علاوه بر اين از نظر هواشناسي فاكتورهاي متعددي است كه باعث مي شود الگوهاي جوي يك منطقه به شكل غيرعادي تغيير كند. برآوردها حاكي از آن است كه در آخرين دوره يخبندان آمريكاي شمالي، جت استريم قطبي به سمت جنوب منحرف شده و علت آن هم صفحه عظيم يخچالي در قطب شمال بوده كه سه كيلومتر ضخامت داشته. اين صفحه عظيم يخچالي عملااقليم محلي را تحت تاثير قرار داده و حتي توانسته جريان رودباد را هم تغيير دهد. حاصل اين تغيير مسير نيز بارش هاي مداوم و شكل گيري چند درياچه در آمريكاي شمالي بوده. ال نينيو و لانينيا نيز توانايي آن را دارند كه جت استريم را از مسير خود منحرف كنند. به عنوان مثال با وقوع ال نينيو بارندگي در كاليفرنيا بشدت افزايش پيدا مي كند چرا كه جت استريم قطبي بيشتر به سمت جنوب منحرف مي شود و ارمغان آن هم براي بخش هاي جنوبي تر چيزي به جز توفان هاي مهيب نيست.
برعكس با وقوع لانينيا، كاليفرنيا وارد يك دوره خشكسالي مي شود و بارندگي ها بيشتر در بخش شمال غربي اقيانوس آرام متمركز مي شود. علت اين پديده آن است كه جت استريم قطبي به سمت شمال منحرف شده است. تحت اين شرايط بارندگي ها اغلب در اروپا به حداكثر ميزان خود مي رسد چراكه جت استريم توانايي آن را دارد كه ابرها را به سمت شرق تغيير جهت دهد. امروزه، جابه جايي جت استريم شمالي مسلم شده و نتيجه آن هم تغييرات احتمالي است كه اكنون شاهد آن هستيم. دليل بيشتر خشكسالي ها و سيلاب هاي اخير را بايد در تغيير موضع جت استريم ها جستجو كرد. به همين دليل بسياري از دانشمندان و هواشناسان درصدد هستند كه به جاي رصد عواقب اين پديده به علت هاي آن پي ببرند. حتي اين روزها استفاده از انرژي تونل هاي رودبادها در صدر تحقيقات جهاني قرار گرفته است. توربين هاي بادي معلق مي توانند استفاده از اين انرژي پاك را امكان پذير سازند.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
یک هکتوپاسکال کاهش فشار سطح دریا = 2 درجه افزایش ناگهانی دما!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11


The report was made 20 minutes ago, at 08:00 UTC
Wind 19 km/h from east
Temperature 36°C
Humidity 8%
Pressure 1011 hPa
Visibility 10 km or more
no clouds below 1500 m and no cumulonimbus
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا