• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
نه هادی فعلا که متاسفانه همه مدلها تضعیف بارش رو نشون میدن!!!!

واقعن بارش ها تو مدل هاي مختلف كاهش بارش ها را داره نشون ميده ولي ادبيات TV خيلي باحاله اگه الان بود ميگفت اقدام بر ضد امنيت ملي كرده نروژ ولي خدا را شكر از نروژ سرش نميشه
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
می بینیم که نا امیدی تو چشم همه دوستان عزیز داره موج میزنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

ehsa az esfahan

کاربر ويژه
بارش 24 ساعت گذشته:دهاقان:8.6میلیمتر باران و4.6 سانتیمتر برف.سمیرم1.4 میلیمتر باران و1سانتی متر برف.شهرضا5.7 میلیمتر باران.فریدونشهر3میلیمتر باران و8سانیمتر برف. این امار مربوط به شهرستانهای استان اصفهان میباشد.

ما خیلی بدشانسیم فقط کافی بود توده ابر چندکیلونتر سمت شرق باشه ما هم برف رو دیشب میدیدیم
 

imboeing

کاربر ويژه
اخه چرا سرما بايد بعد بارش بياد !؟؟؟ چرااااااااااا؟

چرا بايد با كانتر ٥٢٥ دماي ٥ پيش بيني شه

لعنت به اين وضعيت
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
می بینیم که نا امیدی تو چشم همه دوستان عزیز داره موج میزنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


امير جان اصلن نا اميد نيستم امسال شرايط شمالشرق خيلي فرق ميكنه به نظرم سنگينترين بارش هاي برف و پايينترين دماها در شمالشرق ثبت ميشه البته نسبت به ارتفاع
 
می بینیم که نا امیدی تو چشم همه دوستان عزیز داره موج میزنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


سلام...
امیرجان واقعا اوضاع خرابه...
جی اف اس که بارش مشهد رو دود کرده رفته هوا...
:ناراحت:
مناطق جنوبی هم که بارش خوبی داشتن مانند کرمان و فارس همین طور...

به نظرت من بیدارم یا خواب....هوشیارم یا مست؟....
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
:: عمومی › وضعيت شاخص هاي دورپيوندي در اوایل دی ماه 1391

· انسو

پس پردازش برونداد مدل MRI-CGCM3 حاكي از افزايش دمای اقیانوسی در منطقه نينو4-3 تا يك درجه سلسيوس در آبان ماه، کاهش نیم درجه ای آن در آذر ماه و سپس تداوم آن در ماه بهمن می باشد؛ به طوري كه دماي سطح آب پهنه هاي اقيانوسي در بهمن ماه منفي شده است( شکل 1).
111.JPG
شکل1. پيش بيني وضعيت نینو 3.4 ( قرمز)از آذر لغایت بهمن ماه 1391 (مرجع: مركز ملي اقليم شناسي)
· وضعیت NAO
پایش پدیده نوسان اطلس شمالی بر اساس ارزیابی مرکز پیش بینی های محیطی سازمان هوا و اقیانوس شناسی آمریکا در شکل 2 آورده شده است. مطابق شکل از آوریل سال 2012 تا اکتبر 2012مقادیر شاخص نوسان اطلس شمالی منفی می باشد که به معنی جابجایی مسیر سیکلون های با منشاء اقیانوس اطلس به سمت جنوب اروپا و بعضا خاورمیانه می باشد. این وضعیت می تواند بخشی از افزایش بارش سال زراعی جاری کشورمان را تبیین نماید.
222.JPG
شکل 2. پایش پدیده نوسان اطلس شمالی منتهی به اکتبر 2012(مرجع NCEP)
· وضعیت AO
نوسان قطبی[1] یکی از نوسان های بزرگ مقیاس اقلیمی در نیمکره شمالی است. نوسان دو قطبی یک الگوی اقلیمی است که به چرخش پادساعتگرد باد در اطراف قطب شمال در حول و حوش 55 درجه شمالی می گویند. هنگامی که نوسان قطبی در فاز مثبت خود می باشد، سرعت جرخش بادهای مداری به دور قطب شدیدتر شده و اجازه نفوذ هوای سرد را به عرض های پایین تر نمی دهد؛ لذا با نفوذ کمتر جبهه های جوی به عرض های پایین تر، بارش ها در فاز مثبت در جنوب عرض 55 درجه کمتر می شوند. هنگامی که نوسان قطبی در فاز منفی خود قرار دارد، سرعت بادهای مداری کمتر شده و نوسان نصف النهاری آنها زیاد می شود. بنابراین هوای سرد قطبی اجازه نفوذ به عرض های میانه پیدا می کند و موجب نفوذ جبهه های سرد به مناطق جنوبی و بنابراین افزایش بارش می شود.
333.JPG

شکل 3. شاخص نوسان قطبی: مقادیر دیدبانی و پیش بینی چندگانه 15 منتهی به ژانویه 2013 (مرجع​
مطابق شکل 3 از اواخر دسامبر شاخص AO به سمت مقادیر مثبت متمایل خواهد شد که به معنی تضعیف مولفه جنوب سوی سیستم های جبهه ای قطبی و در نتیجه کاهش بارش احتمالی در جنوب عرض 55 درجه شمالی می شود.
444.JPG
شکل 4. همبستگی بین شاخص دیدبانی AO و مقادیر پیش بینی ده روزه این شاخص مرجع NCEP
شکل 4 نشان می دهد که بین مقادیر دیدبانی و پیش بینی های ده روزه شاخص نوسان قطبی ارتباط خوبی وجود دارد و می توان به پیش بینی های ده روزه مدل NCEP اعتماد نمود. در اين شكل محدوده هاشور خورده زرد دامنه عدم قطعیت پیش بینی این شاخص را نشان می دهد. خط مشکی نیز نشاندهنده مقادیر دیدبانی می باشد. مطابق دو شكل فوق الذکر و باتوجه به اینکه شاخص نوسان اطلس شمالی طی نیم ماه آینده به سمت مقادیر مثبت متمایل می شود و با توجه به شیب پیش بینی این شاخص در روزهای پایانی ژانویه 2013 ، به احتمال قوی طی یک ماه آینده (ژانویه) به طور کلی شاخص نوسان قطبی در فاز مثبت بوده و می تواند به عنوان یک واداشت سینوپتیکی مهم در راستای کاهش بارش کشورمان عمل نماید؛ هر چند این شاخص تاثیرپذیری بارش ایران از سامانه های سودانی و تا حدودی سودانی-مدیترانه ای را نمی تواند تبیین نماید.


[1] Arctic Oscillation


NCEP)

به روز رسانی : چهارشنبه 13 دی
 

mohamad$

کاربر ويژه
می بینیم که نا امیدی تو چشم همه دوستان عزیز داره موج میزنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


سلام . امیر محسن نا امیدی خیلی وقته تو چشم ما تهرانی ها موج میزنه ولی حالا که بارشای شما هم ضعیف شده و شما هم الان ناراحتید شرایط ما رو فکر میکنم درک میکنید .

میبینی امیر محسن چقدر اعصاب خورد کنه وقتی هر سیستمی میاد روی تهران اخرشم تضعیف میشه و هیچی نمیاد ؟ الان دوباره نروژ بارش پنجشنبه و ضعیف کرده 3 تا 7میلیمتر . خب این انصاف هست ؟ ما این همه وقتمون و میزاریم میایم تا بلکه برف خوبی بیاد که اونم که این زمستون تعطیل هست

حالا پس ببین ما که 20 روزه وضعیتمون اینه چه میکشیم .
 

amir tehranpars

کاربر ويژه
دوستان قراره تا چند روز آتی برای درمان فلج تارهای صوتیم اقدام کنم !
( دعا کنید خوب شه ؛ 3ماه مردم از لالی ) !
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
گزارش صعود به قله توچال 13-10-91 الی 15-10-91



گروه کوهنوردی توانا

تصاویر برنامه صعود به قله توچال
بنام خدا گزارش کامل صعود به قله توچال را که توسط دوست عزیزم آقا رضا زهتاب
نوشته شده بود دیدید
به تصاویر این صعود توجه کنید
832923.JPG

832929.JPG

832930.JPG

من و زهتاب عزیز و قله دماوند در پشت سرمان
عکس نزدیک قله توچال گرفته شده
832924.JPG

832819.JPG

برای مشاهده بقیه تصاویر به آدرس زیر مراجعه فرمائید
http://www.summitpost.org/tochal-9112/images/p-832808
امیدوارم ثصاویر مورد توجه شما قرار گرفته باشد

نوشته شده در دوشنبه 1391/10/18ساعت 8:11 توسط جعفر شاهرودی| يک نظر |


گزارش صعود به قله توچال 13-10-91 الی 15-10-91
به نام خدا با درود و سلام



بعد چند سال تصمیم گرفتم مجددا صعود زمستانی به قله توچال (۳۹۶۲ متر) از یال جنوبی را تچربه کنیم قله‌ای که برای کوهنوردان، پایتخت کوه‌‌های ایران و برای بسیاری از تهرانی‌ها آشنایی دیرین است.
سفر را از مشهد بوسیله قطار روز چهارشنبه 13- 10 – 91 ساعت 13:45 شروع کردیم سه تن از دوستان هم از قطار جا ماندند . با راهنمایی و تلاشی که انجام شد با تاکسی خودشان را به ایستگاه نیشابور رساندند که خود داستانی دارد .
ساعت 2:15 صبح پنجشنبه 14 -10-91 به ایستگاه راه آهن تهران رسیدیم . دو دستگاه ون کرایه کرده و در مسیر یکی از دوستان را که قبلا از مشهد برای ماموریت کاری تهران رفته بود سوار کرده و خودمان را به دربند رساندیم. در این محل یکی دیگر از دوستان همنوردمان بنام آقای محمدی از تهران به ما ملحق شد .
تصمیم گرفته شد جلوداری تیم بعهده همنورد خوبمان آقای سید جواد رضوی و عقبدار تیم بعهده آقای وحیدی باشد که از این دو بزرگوار بابت زحماتشون ممنونم .
از میدان سربند و از کنار مجسمه کوهنورد ساعت 3:35 صبح مسیر صعود را آغاز می‌کنیم.

برای شروع ۲ مسیر پیش رو داریم:
۱- مسیر کنار رودخانه یا روستای پس قلعه
۲- مسیر مستقیم به کوه

ما مسیر کنار رودخانه یا همان روستای پس قلعه صعودمان را آغاز می کنیم بعد از گذر از روستا در ادامه مسیر و گذشتن از قهوه خانه‌ها و روستای پس قلعه اگر به سمت راست دره نگاهی بیاندازید منطقه بند یخچال را خواهید دید، که میعادگاه سنگنوردان است، این منطقه پوشیده از صخره‌های بزرگ با اشکال گوناگون است ، سنگ‌های مختلفی با نام‌های: مریم، اسپیلت، چکمه، شروین و… معروف‌ترین این سنگ‌ها، سنگ مریم می‌باشد . هر چند طی مسیر در تاریکی شب بود و خیلی از مناظر چشم نواز را از دست دادیم و ناگفته هم نباشد که به علت همین تاریکی دو بار مسیر را اشتباه رفتیم ولی خیلی زود به مسیر اصلی برگشته و به راه خود ادامه دادیم .
برای استراحتی کوتاه در یکی از کافه ها توقف کردیم که یکی از دوستان بعلت ارتفاع زدگی با حمایت یک دیگر از همنوردان در آنجا ماندند که بعد استراحت نزدیک قله امیری به ما پیوستند .
پس از طی مسیر به کافه رجب و ابتدای دره شیرپلا می‌رسیم، از اینجای مسیر تا پناهگاه شیرپلا کلا” دره صخره‌ای می‌باشد و می‌بایست دقت فراوانی برای صعود انجام داد، در مسیر بر روی صخره‌ها طناب‌هایی نصب شده که کوهنوردان از آن برای امنیت بیشتر استفاده کنند، خوشبختانه این مسیر تا شیر پلا یخ زده نبود که احتیاج به کرامپون باشد . مسیر را ادامه داده و پا به دره زیبای شیرپلا می‌نهیم . بعد از عبور از مسیر صخره‌ای دره شیرپلا و (چشمه مریم) مسیر را ادامه می‌دهیم و پس از چند پیچ به آخرین کلبه یا کافه در مسیر پناهگاه شیرپلا می‌رسیم، کافه آبشار دوقلو.
صبحانه را در این محل صرف می کنیم .از کنار این کافه می‌توان پناهگاه شیرپلا را به وضوح در روبروی خود و در ارتفاع بالا‌تر مشاهده کنید، بسمت پناهگاه شیرپلا حرکت می‌کنیم داخل جان پناه نمی شویم آب بر می داریم و بعلت یخزدگی مسیر کرامپون ها را بسته به سمت جان پناه امیری به سه راهی (شیرپلا، توچال، دره اوسون) می‌رسیم و مسیر را به سمت توچال ادامه می‌دهیم. بعد از گذشت حدود یک ساعت و نیم به منطقه سیاه سنگ (چون این منطقه دارای سنگ‌های سیاهی می‌باشد به آن سیاه سنگ می‌گویند) و جانپناه امیری نزدیک می‌شویم. (دوستان عزیز پناهگاه شیرپلا تا جانپناه امیری حدود ۲ ساعت زمان خواهد برد، و از مسیری با شیب تقریبا” ۳۰ تا ۴۰ درجه گذر خواهید کرد)
به جانپناه زنده یاد امیری می‌رسیم ، که به همت خانواده گرامی امیری بنا شده است، این کوهنورد عزیز در تاریخ 19 – 9 - 73 در همین مکان بر اثر سانحه کوهنوردی فوت کرد. (روحش شاد و یادش گرامی) این جانپناه تاکنون در فصل‌های مختلف مخصوصا” زمستان جان بسیاری از کوهنوردان را نجات داده است.
بعد از کمی استراحت در جانپناه امیری به سمت قله توچال حرکت می‌کنیم، در این منطقه می‌توان قله توچال را در دور دست مشاهده کرد.
کوهنوردان قدیمی به این منطقه ۷ ناز می‌گویند. در عبور از این منطقه، قله توچال چند بار در پستی و بلندی‌ها ظاهر و بعد محو می‌شود، و به همین دلیل می‌گویند قله ناز می‌کند.
به قله نزدیک می‌شویم، در این ناحیه در تمامی فصول باد کاملا” شدیدی می‌وزد، به طوری که در بعضی مواقع حرکت بسیار سخت و دشوار می‌شود. ولی خوشبختانه امروز هوا بسیار عالی و آفتابی و باد نهایت 5 متر در ثانیه بود .
بر فراز قله ۳۹۶۲ متری توچال، پا می نهیم . نماد کوه‌های شمال تهران، قله‌ای که بر فراز آن می‌توان قله با شکوه و با عظمت دماوند و بسیاری دیگر از قله‌های مرتفع رشته کوه البرز را مشاهده کرد.
بلافاصله بعد از استراحت کوتاه و گرفتن عکس و تبریک صعود و قرار گرفتن در آغوش گرم همنوردان انگیزه ایی فوق العاده گرفته و بغض های ماشین زده شهری را رها کرده و در نشاط و شادی وصف ناپذیری بطرف ایستگاه 7 تله کابین که واقعا ً نجات بخش زانوان کوهنوردان از آسیبهای فرود است به راه افتادیم .
ساعت 14:45 به سوی ایستگاه ولنجک حرکت کرده و در مسجد ولنجک مشغول نماز و صرف نهار شدیم و 17:40 سوار بر دو دستگاه ون که هماهنگ شده بود به ایستگاه راه آهن تهران بازگشتیم . ساعت 20:35 سوار قطار شده و روز جمعه 15- 10 – 91 ساعت 8:30 صبح وارد مشهد شدیم .


افراد شرکت کننده در برنامه : 18 نفر از مشهد و یک نفر از تهران

آقایان : حسینیون – بخشایش – شاهرودی – سید جواد رضوی - رامین محمودی – پهلوان – علیمحمدی – هادی و محمد منصوری – محسن شهابی – محمد ممنونی – پیمان مهر یویان – احمد موحد – سید کریم حسینی – علی وحیدی – علی حقیقی – مصطفی تلافی – محمدی – زهتاب


در پایان از مشارکت تمامی همنوردان ممنونم . جای دوستان و همنوردان خوبمان آقای رضوانی و نوری که بعلت درگذشت فرزند دلبندشان نتوانست در صعود شرکت کند خالی بود .


http://www.summitpost.org/tochal-9112/images/p-832808







 

amir tehranpars

کاربر ويژه
سلام . امیر محسن نا امیدی خیلی وقته تو چشم ما تهرانی ها موج میزنه ولی حالا که بارشای شما هم ضعیف شده و شما هم الان ناراحتید شرایط ما رو فکر میکنم درک میکنید .

میبینی امیر محسن چقدر اعصاب خورد کنه وقتی هر سیستمی میاد روی تهران اخرشم تضعیف میشه و هیچی نمیاد ؟ الان دوباره نروژ بارش پنجشنبه و ضعیف کرده 3 تا 7میلیمتر . خب این انصاف هست ؟ ما این همه وقتمون و میزاریم میایم تا بلکه برف خوبی بیاد که اونم که این زمستون تعطیل هست

حالا پس ببین ما که 20 روزه وضعیتمون اینه چه میکشیم .

bravo !
مملی on شو کارت دارم !
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا