• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

محمد بجنورد

کاربر ويژه
سلام محمد جان:گل:
یکم دیگه زومش رو بیشتر کن شاید یک میلیمتر هم برا مشهد بارش ایجاد شود:خنده2::خنده2:

هی روزگار...اگه با زوم کردن من بارش ها بیشتر میشد ک من نقشه رو واست با میکسروپ میذاشتم!!!:خنده1::خنده2:،انشاالله بزودی بارش ها به سمت ما هم شیفت پیدا خواهد کرد..من مطمئنم..

هادی...

New member
منظور من این بودکه در کلاس های استاد علیجانی درمورد میکروکلیما بحث میکنیم نه اینکه اصلا درمورد ماکروکلیما درس نخونیم،بلکه این درسامون با اساتید دیگه ای هست.

مشکل ما اینه که دربررسی های اقلیمی فقط یک پارامتر رو میبینیم،هادی عزیز میفرمایین که پرفشار سیبری باعث افزایش بارش درکشورمیشه،درحالی که سایر پارامترهارو اصلا درنظرنمیگیرن،مثلا درنظر نمیگیرن که اگه دریای خزر گرم نباشه پرفشار چطورمیتونه باعث بارش بشه،یاازهمه مهم تر اگه رشته کوه البرز نبود بازهم پرفشارسیبری باعث بارش چشم گیردرشمال میشد؟یا اگه رشته کوه زاگرس وجهت اون به این ترتیبی که هست نبود،آیا بلاکینگ سیبری باز میتونست باعث بارش های چشم گیر درغرب بشه؟پس مهم ترین عامل در پربارشی ایران نه توده های هوا،بلکه توپوگرافی منطقه وبویژه جهت اوناست.اگه این ارتفاعات نبود مطمئن باشین که بارش سالانه ایران حتی کمتراز عراق میشد.

aliasgar57

کاربر ويژه
هی روزگار...اگه با زوم کردن من بارش ها بیشتر میشد ک من نقشه رو واست با میکسروپ میذاشتم!!!:خنده1::خنده2:،انشاالله بزودی بارش ها به سمت ما هم شیفت پیدا خواهد کرد..من مطمئنم..

انشاءالله محمد جان -بزودی شاهد بارشهای سراسری باشیم-

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
منظور من این بودکه در کلاس های استاد علیجانی درمورد میکروکلیما بحث میکنیم نه اینکه اصلا درمورد ماکروکلیما درس نخونیم،بلکه این درسامون با اساتید دیگه ای هست.

مشکل ما اینه که دربررسی های اقلیمی فقط یک پارامتر رو میبینیم،هادی عزیز میفرمایین که پرفشار سیبری باعث افزایش بارش درکشورمیشه،درحالی که سایر پارامترهارو اصلا درنظرنمیگیرن،مثلا درنظر نمیگیرن که اگه دریای خزر گرم نباشه پرفشار چطورمیتونه باعث بارش بشه،یاازهمه مهم تر اگه رشته کوه البرز نبود بازهم پرفشارسیبری باعث بارش چشم گیردرشمال میشد؟یا اگه رشته کوه زاگرس وجهت اون به این ترتیبی که هست نبود،آیا بلاکینگ سیبری باز میتونست باعث بارش های چشم گیر درغرب بشه؟پس مهم ترین عامل در پربارشی ایران نه توده های هوا،بلکه توپوگرافی منطقه وبویژه جهت اوناست.اگه این ارتفاعات نبود مطمئن باشین که بارش سالانه ایران حتی کمتراز عراق میشد.

خوب اینطوریکه متوجه شدم اعتقاد دارید که پر فشار سیبری تاثیر چندانی بر روند بارشهای زمستانه ایران نداره!

یا اثر پر فشار سیبری رو لینک میکنید به شکل توپوگرافی زمین در ایران و جهت چین خوردگیها درسته؟

هادی...

New member

خوب اینطوریکه متوجه شدم اعتقاد دارید که پر فشار سیبری تاثیر چندانی بر روند بارشهای زمستانه ایران نداره!

یا اثر پر فشار سیبری رو لینک میکنید به شکل توپوگرافی زمین در ایران و جهت چین خوردگیها درسته؟

نقش همه عوامل بستگی داره به عوامل دیگه،یک عامل به تنهایی در تعیین شرایط جوی واقلیمی موثر نیست.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
نقش همه عوامل بستگی داره به عوامل دیگه،یک عامل به تنهایی در تعیین شرایط جوی واقلیمی موثر نیست.

این چیزی که گفتید خیلی کلی گویی هست هادی عزیز

اول از همه من میخوام در مورد پرفشار سیبری ازتون بشنوم ، بهش اعتقاد دارید یا اونو منحوس میدونید؟

در مورد شکل چین خوردگیها و توپوگرافی هم با هم صحبت خواهیم کرد که چطور توپوگرافی میتونه منجر به تشدید بارش در کشور ما بشه.

هادی...

New member

این چیزی که گفتید خیلی کلی گویی هست هادی عزیز

اول از همه من میخوام در مورد پرفشار سیبری ازتون بشنوم ، بهش اعتقاد دارید یا اونو منحوس میدونید؟

در مورد شکل چین خوردگیها و توپوگرافی هم با هم صحبت خواهیم کرد که چطور توپوگرافی میتونه منجر به تشدید بارش در کشور ما بشه.

معلومه که بهش اعتقاد دارم،بعضی مواقع ضدحال میزنه وبعضی مواقع هم حال میده

Miss zahra

متخصص بخش تکنولوژی
سلام داداشای گلم:54:
امیدوارم حالتون خوب باشه:146:
ازاین متن خوشم اومد خواستم اینجا هم بذارم بخونید:6::احترام:​

دخـتـرک ؛
ﺑـﻴـآ ﻣــی ﺧــﻮآﻫـﻢ ﺭآﺯﯼ ﺭآ ﺑــﮕـﻮﻳــﻢ . .
ﭘـﺴـﺮﻫــآ عــروســک ﻧــﺪآﺭﻧــﺪ ،
ﺩﺭﺩ و دل ﻛـــــﺮﺩﻥ ﻭ ﺣـﺮﻑ ﺯﺩﻥ ﺭآ ﻳــآﺩ ﻧـﻤـی ﮔـﻴـﺮﻧـﺪ ،
نــگــاه ﻛــﻦ ﻓـﻘــﻂ ﺑـَـﻠــَـﺪﻧــﺪ اﺳـﺒـآﺏ ﺑـآﺯﻳـﻬـآﻳـﺸـآﻥ ﺭآ ﭘـﺮﺕ ﻛـﻨـﻨـﺪ ،
ﭘـــﺴــﺮﻫــآ اشــک ﻫــﻢ ﻧــﺪآﺭﻧـــﺪ ،
ﻣـــی ﺗـﺮﺳـﻨـﺪ ﻣـﺮﺩﻳــﺸـآﻥ ﺯﻳـﺮ ﺳــﻮآﻝ ﺑــﺮﻭﺩ ،
ﻣــی ﺷــﻨــﻮی ﺗـــﻪ ﺻـــﺪﺍی فـــریـــآد ﺷــآﻥ ﮔـــﺮﻳــﻪ ﺍﯼ ﺑــﯽ ﺻــﺪآﺳـﺖ .
ﺑـآ ﻳـک آﻏـﻮﺵ ِ ﺳــآﺩﻩ ﻣـی ﺷــﻮﺩ قـلـب ﻫـﺮ ﻣــﺮﺩی ﺭآ ﺑـﻪ ﺩﺳـﺖ آﻭﺭﺩ ،
ﻧـــﮕــآﻫــﺸــآﻥ ﻛــﻦ ،
ﻭﻗـﺘـی گـرسـنـه ﺍﻧـﺪ ، مــریـض انــد ، خـسـتـه ﺍﻧـﺪ ،
ﺩﻟــﺖ ﻧــﻤــی ﺳــﻮﺯﺩ ﺑــﺮآﻳــﺸــآﻥ ،
ﺑــﺒــﻴــﻦ ﭘــــﺪﺭﺕ ﻭﻗـﺘـی ﻣــآﺩﺭﺕ ﻧـﻴـﺴـﺖ ﭼـﻘـﺪﺭپـــیـر ﺍﺳــﺖ . .
ﻣـی ﺩآﻧـﻢ ﺍﺯ ﭘـﺴـﺮﻫـآ ﻧـآﺭآﺣـﺘـی ﺟـــﺮ ﺯﻧــی ﻣــی ﻛـﻨـﻨـﺪ .
ﺑـــی ﻣـﻌـﺮﻓـﺘـﻨــﺪ .
ﺣــــﺮﻑ ِ ﺑـــﺪ ﻣــی ﺯﻧــﻨــﺪ .
ﺑــــآﺯی ﺑــﻠــﺪ ﻧـﻴـﺴـﺘـﻨـﺪ ! !
ﺁﻧــﻬــآ ﺗــﻘـﺼــﻴــﺮی ﻧـــﺪآﺭﻧــﺪ ، ﻛـﺴـی ﻧــآﺯﺷـآﻥ ﻧـﻤـی ﻛـﻨـﺪ ،
ﮔـُـﻞ ِ ﺳــﺮ صــورتـی ﺑــﻪ ﻣــﻮﻫــآﻳــﺸــآﻥ ﻧـﻤـی ﺯﻧــﺪ ،
ﺳـﻴـﻠـی ﻣـی ﺧـﻮﺭﻧــﺪ ﻛــﻪ ﻳــآﺩﺷــآﻥ ﺑــﻤــآﻧــﺪ ﺑــآﻳــﺪ ﻗـﻮی ﺑــآﺷــﻨـﺪ .

دخـــتــرک . . .
ﭘــﺴـﺮ ﻫــآ ﻧـﻤـی شـکـنـنـد ﻣــﮕــﺮ ﺑــﻪ ﺩﺳــﺖ ﺩﺧـﺘـﺮﮐـﯽ ﻫـﻤـﭽــﻮﻥ ﺗــﻮ . . ! !​

DR WHO

کاربر ويژه
زمان انتشار خبر: شنبه ۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۱ سه شنبه برف می بارد کارشناس هواشناسی از ورود سامانه جدید بارشی طی هفته آینده به کشور خبر داد. این موج بارشی دوشنبه وارد کشور می‌شود و نیمه غربی را درگیر می‌کند. بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود از اواسط هفته آینده به خصوص در روز سه‌شنبه شاهد بارش برف در تهران باشیم.​

به گزارش پایگاه اطلاع رسنی شبکه خبر، محمد اصغری، کارشناس ارشد هواشناسی از تداوم آلودگی هوا تا روز یکشنبه خبر داد. وی افزود: از روز دوشنبه یک موج سرما وارد کشور می‌شود و سه‌شنبه شاهد اولین بارش سراسری در کل کشور خواهیم بود.

به گفته اصغری، از آنجایی که هوا سرد است پیش‌بینی می‌شود بارش‌ها به شکل برف ظهور کند. این کارشناس هواشناسی درباره تغییرات دمایی افزود: بدون شک در هفته پیش‌رو به ورود این موج بارشی با روند کاهش دمای هوا روبرو خواهیم شد.

بر اساس این گزارش تا روز دوشنبه در کل کشور شرایط سکون حاکم بوده و اصفهان، تبریز و تهران از نظر آلودگی هوا بدترین شرایط را خواهند داشت.

اصغری بیان اینکه در روز سه‌شنبه شدت سرما در کل نیمه غربی کشور افزایش می‌یابد، افزود: همچنین دما در شمال شرق کشور به شدت پایین آمده و کسانی که قصد دارند در دو سه روز آینده به مشهد سفر کنند باید این مسئله را در نظر بگیرند که این موج سرما تا آخر هفته تداوم پیدا خواهد کرد.

DR WHO

کاربر ويژه
برف و سرما و طوفان، کشورهای انگلیس، بلژیک، فرانسه، اسپانیا و پرتغال را درنوردید. بر اثر طوفان و سرما در انگلیس، ۵ تن تا کنون جان باخته اند.
به گزارش سرویس وب گردی پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در جنوب این کشور ، ساکنان 150 هزار خانه ، در خاموشی به سر می برند. سازمان هواشناسی ، پیش بینی کرد باد با سرعت 140 کیلومتر بر ساعت ، در اسکاتلند و ایرلند شمالی بوزد.

همچنین در انگلیس هشدار برای وقوع سیل داده شده است.

برابر این گزارش ، سرعت باد در بلژیک به 100 کیلومتر بر ساعت رسید. توفان در این کشور سبب ریشه کن شدن درختان و برخورد آنها به شماری از کابل های قطار شهری ، قطع برق آنها و اختلال در حرکت این قطارها شد.

در فرانسه ، باد و طوفان شدید و باران سبب مرگ یک نوجوان شد. حدود 240 هزار خانه در این کشور ، برق ندارند .

در اسپانیا بسیاری از پروازها به علت اوضاع بد جوی، لغو شد یا با تاخیر صورت گرفت.

در پرتغال نیز اوضاع بهتر نیست و برق بسیاری از خانه های مسکونی و واحدهای تجاری قطع است.

aliwinter

Banned
اقای امیر محسن رشته شما چیه ؟
میزان تحصیلاتون چقدر هست
فقط میخوام بدونم
شاید سوال خیلی ها باشه
نخواسینم میتونید نگین
یا پخ کننین.

آخرین ویرایش:

Dr.ben

کاربر ويژه
سلام.
بیشترین مقادیر بارش کشور طی 24 ساعت گذشته:

m56ftc5cyr8nekexhlm.jpg

ما بعد از روزها بی بارشی، خیلی بارش داشتیم. سومین ایستگاه پر بارش کشور شدیم. :شاد:
:خنده1: به قول آقای همساده، من نمی خندوم از درون داغونوم. له له شدیما!

Dr.ben

کاربر ويژه
آخرین پیش بینی CFSv2 برای ماه آینده میلادی:

CFSv2.Prec.20131228.201401.gif

CFSv2.T2m.20131228.201401.gif

حالا که ماه دسامبر داره تموم میشه بد نیست نگاهی بندازیم به پیش بینی که همین سایت در 30 نوامبر برای این ماه میلادی انجام داده بود. واسه ما که پیش بینی چندان درست از آب در نیومد:

CFSv2.Prec.20131130.201312.gif

CFSv2.T2m.20131130.201312.gif

DR WHO

کاربر ويژه
ببينيد كدام سايت ها بارش و دماى پاييز را درست پيش بينى كردند ، براى وضعيت دما و بارش زمستان به همونا رجوع كنيد :گل:

DR WHO

کاربر ويژه
آخرین پیش بینی CFSv2 برای ماه آینده میلادی:

CFSv2.Prec.20131228.201401.gif

CFSv2.T2m.20131228.201401.gif

حالا که ماه دسامبر داره تموم میشه بد نیست نگاهی بندازیم به پیش بینی که همین سایت در 30 نوامبر برای این ماه میلادی انجام داده بود. واسه ما که پیش بینی چندان درست از آب در نیومد:

CFSv2.Prec.20131130.201312.gif

CFSv2.T2m.20131130.201312.gif

اين سايت وضعيت دما و بارش هفته اول ماه را به كل ماه پيشرو تعميم ميده !! هواشناسى ايران هم كه پيش بينى كوتاه مدتش درست از آب در نمياد ميگه فراتر از انتظار بود ، هواشناسى ژاپن هم كه كلى گو هست ..

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اقای امیر محسن رشته شما چیه ؟
میزان تحصیلاتون چقدر هست
فقط میخوام بدونم
شاید سوال خیلی ها باشه

سلام علیرضا جان

من نه رشته هواشناسی خوندم و نه رشته اقلیم شناسی و خیلی هم خوشحالم که در ایران این کار رو انجام ندادم ( همه چیز و همه جا استثنا داره) این نظر شخصی منه ولی تا اینجا که دیدم و برخورد داشتم تو دانشگاههای ایران در این رشته اونهایی که رفتند خوندن چیزی یاد نگرفتن!

من عاشق هواشناسی هستم

هواشناسی رو با تک تک سلولهای بدنم دوست داشته و دارم

من با لحظه لحظه عبور سامانه های بارشزا از جای جای ایران زندگی کردم.

شادی کردم.

غمگین شدم.

ما اینجا جمع شدیم تا با دید باز به چشم انداز اقلیم کشورمون نگاه کنیم.

اینجا یک دانشگاه مجازیه واسه مطلب مفید یاد گرفتن.

من اینجا از خیلی از دوستان و اساتید عزیزم چیزی یاد گرفتم مهراد- بهروز-مهدی کومولونیمبوس- آقای فولادی- بهزاد و.....

و دوست دارم که همه دوستان هم به درک و باور درستی از حقیقت اقلیمی ایران برسند.

مهم نیست که من رشته تحصلیم چیه ، بهروز چیه ، هادی چیه و یا شما چی !

این عشقی که در وجود همه ماست ما رو بهم پیوند میزنه و دور هم جمع میکنه.

ولی ذات من اینطوریه که باور غلط رو اصلا نمی تونم بپذیرم و دوست دارم که اونچیزی که واقعیت هست ولو اینکه تلخ باشه رو بپذیریم

من اگه اشتباه میکنم باید راحت قبول کنم !!!

امیر کوروش عزیزماست - استاد ماست- حق به گردن همه ما داره وقتی دیدم در یک موردی باور درستی نداره ، اینقدر این موضوع رو باز کردم ، مطلب گذاشتم تا خودش رفت اونچیزی که واقعیت هست رو تحقیق کرد و با تمام وجود درک کرد. بدون اینکه ناراحت بشه

امیر کوروش مرد بزرگیه:گل:

درود بر شرفش

اما در مورد موضوعی که امروز در فوروم رخ داد:

من که تو شمال شرق ایران زندگی میکنم و یا هرکس دیگه ای که در اینجا زندگی میکنه در طول پاییز و زمستان زهر سوز و سرما و خشکی پرفشار سیبری رو با جون و دل تحمل میکنیم به این عشق و امید که بر بلندای زاگرس و البرز پر غرور بارش زیبای برف و باران را نظاره گر باشیم و رودها رو پر آب و ایران رو سر سبز ببینیم.

واقعیت پر فشار سیبری به زبان ساده دقیقا همین چیزی هست که نوشتم و من به شدت از افرادی که بدون اطلاع در این خصوص اظهار نظر غیر منطقی میکنند ناراحت میشم و تا زمانیکه این باور رو اصلاح نکنم دست بردار هم نیستم.

هادی...

New member
امیرمحسن جان وقتی خوده شما که علاقمند به هواشناسی هستین دارین این حرفارو در مورد این رشته میگن من چه توقعی از مردم باید داشته باشم؟هرجا که میرم ومیگم که رشته من آب وهواشناسیست مسخرم میکنن،بهم میخندن ومیگن که هوا مگه درس خوندن میخواد،اما اشکالی نداره،خدارو شکر خونوادم مشکلی با رشته ام نداشتن و این مسخره کردن هارو به عشق هواشناسی تحمل میکنم،اما وقتی شما که علاقمندین بگین که تو ایران ارزش نداره من دیگه چی بگم،میشه بگین تو ایران خوندن کدوم رشته ارزش داره که این یکی داشته باشه؟یا فارغ التحصیلان کدوم رشته دراون استاد شدن که این دومی باشه؟خودتون هم میدونید که باسودا یا بی سواد به بار اومدن فارغ التحصیلان هم علتش خوده دانشجوها هستن و بستگی به فعالیتشون داره.رشته ما روهم اینقدر بیچاره نشون ندین،اساتیدهواشناسی ایران اساتید بزرگی هستن،همین استاد علیجانی یا استاد قائمی که خودتون رو برتر از اونها هم میدونید،ترمی نبود که حداقل یکی دوبار برای شرکت درهمایش وکنفرانس ها به کشورهای اروپایی یا امریکا نرن،اون هم بزور میبرن.مشکل ما در نظام آموزشی ماست متاسفانه.
میفرمایید که ما سوزو سرمای سیبری رو تحمل میکنیم به امید بارش برف درزاگرس،اگه شما دماهای 2،3درجه زیر صفررو تحمل میکنین ما باید چی بگیم؟آسیاب به نوبت،چرا وقتی شما سال قبل همین روزها برف سنگین داشتین و منطقه ماهوای خشک و گرمتر ازحالت نرمال داشت چیزی نمیگفتیم،خب همه اینها دست خداست.

جالبه شما دیگران را به قبول اشتباهاتشون دعوت میکنید اما خودتون رو بالا میبینید،همین ماه قبل یادمه با قطعیت میگفتین چندروزبعد رشت برف میاد،درحالی که شما اصلا شرایط اقلیمی رشت رو درنظر نگرفته بودین،همونجا گفتم که برف نمیاد یا اگه بیاد خیلی ضعیف ومخلوط،اما شماباغرور گفتین صددرصد برف میاد وسفید پوش هم میشه،اما برفی نیومد(نقشه ها هم تغییرنکردن)،پس بهتره اول شما ازخودتون شروع کنید وغرورتون رو بیارید پایین.

Dr.ben

کاربر ويژه
اين سايت وضعيت دما و بارش هفته اول ماه را به كل ماه پيشرو تعميم ميده !! هواشناسى ايران هم كه پيش بينى كوتاه مدتش درست از آب در نمياد ميگه فراتر از انتظار بود ، هواشناسى ژاپن هم كه كلى گو هست ..

سلام خدمت جناب امیر کوروش عزیز.
جناب امیر محسن چند وقت قبل،یه پیش بینی فصلی واسه زمستون ایالات متحده گذاشته بودند که توش مطالب فوق العاده آموزنده ای داشت. اشاره شده بود که این نوع پیش بینی ها فقط یه دید کلی از وضعیت پیش رو، اون هم با توجه به پارامترهایی که برای پیش بینی شون در نظر گرفتن به ما ارائه می کنند. در هر زمان ممکن هست به طور ناگهانی یک ناهنجاری به صورت یک هفته ی بسیار سردتر یا گرم تر از نرمال رخ بده و باعث بشه درستی کل پیش بینی ماهانه یا فصلی زیر سوال بره. مثلا ممکنه یه مدل یک ماه رو گرم تر از نرمال پیش بینی کرده باشه و در عمل هم، سه هفته اون ماه دماهای بالاتر از نرمال داشته باشیم اما ناگهان هفته آخر همون ماه یه ناهنجاری شدید رخ بده و دماها به شدت پایین تر از نرمال بشن. به نظرم باید درصد وقوع پیش بینی های فصلی و ماهیانه مدل های مختلف رو طی ماه ها و سال های مختلف بررسی کنیم ببینم به طور کلی هر کدومشون چقدر خطا داشتن. اگه بشه به پارامترهایی مختلفی که هر کدوم از این مدل ها بر اساس اون ها پیش بینی شون رو ارائه می کنن هم دسترسی پیدا کرد خیلی خوب میشه.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا