• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

هادی...

New member
من همین امروز دوسه باری گفتم و بازم تکرار میکنم اینبار با رنگ دیگه که شاید دیده بشه "من نقش پرفشار سیبری روانکارنمیکنم" حرفه من اینه که پرفشار سیبری به اندازه ارتفاعات ایران در اقلیم کشور نقش نداره.

آخرین ویرایش:

هادی...

New member
این بحث رو هم بهتره تموم کنیم،چون متاسفانه شما همچنان تاکید دارین که پرفشار سیبری مهم ترین عامل در وضعیت اقلیمی کشورهست و اون رو باید به کتابهای دانشگاهی اضافه کنیم تا دانشجویان دچار انحراف نشن

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرمحسن جان وقتی خوده شما که علاقمند به هواشناسی هستین دارین این حرفارو در مورد این رشته میگن من چه توقعی از مردم باید داشته باشم؟هرجا که میرم ومیگم که رشته من آب وهواشناسیست مسخرم میکنن،بهم میخندن ومیگن که هوا مگه درس خوندن میخواد،اما اشکالی نداره،خدارو شکر خونوادم مشکلی با رشته ام نداشتن و این مسخره کردن هارو به عشق هواشناسی تحمل میکنم،اما وقتی شما که علاقمندین بگین که تو ایران ارزش نداره من دیگه چی بگم،میشه بگین تو ایران خوندن کدوم رشته ارزش داره که این یکی داشته باشه؟یا فارغ التحصیلان کدوم رشته دراون استاد شدن که این دومی باشه؟خودتون هم میدونید که باسودا یا بی سواد به بار اومدن فارغ التحصیلان هم علتش خوده دانشجوها هستن و بستگی به فعالیتشون داره.رشته ما روهم اینقدر بیچاره نشون ندین،اساتیدهواشناسی ایران اساتید بزرگی هستن،همین استاد علیجانی یا استاد قائمی که خودتون رو برتر از اونها هم میدونید،ترمی نبود که حداقل یکی دوبار برای شرکت درهمایش وکنفرانس ها به کشورهای اروپایی یا امریکا نرن،اون هم بزور میبرن.مشکل ما در نظام آموزشی ماست متاسفانه.
میفرمایید که ما سوزو سرمای سیبری رو تحمل میکنیم به امید بارش برف درزاگرس،اگه شما دماهای 2،3درجه زیر صفررو تحمل میکنین ما باید چی بگیم؟آسیاب به نوبت،چرا وقتی شما سال قبل همین روزها برف سنگین داشتین و منطقه ماهوای خشک و گرمتر ازحالت نرمال داشت چیزی نمیگفتیم،خب همه اینها دست خداست.

جالبه شما دیگران را به قبول اشتباهاتشون دعوت میکنید اما خودتون رو بالا میبینید،همین ماه قبل یادمه با قطعیت میگفتین چندروزبعد رشت برف میاد،درحالی که شما اصلا شرایط اقلیمی رشت رو درنظر نگرفته بودین،همونجا گفتم که برف نمیاد یا اگه بیاد خیلی ضعیف ومخلوط،اما شماباغرور گفتین صددرصد برف میاد وسفید پوش هم میشه،اما برفی نیومد(نقشه ها هم تغییرنکردن)،پس بهتره اول شما ازخودتون شروع کنید وغرورتون رو بیارید پایین.

هادی جان

خواهش میکنم یک طرفه به قاضی نرید . من به خدا اصلا ادعایی ندارم و دچار غرور هم نیستم .
ولی باور کن خیلی از دوستان که هواشناسی هم خوندن اقرار میکنند که تو دانشگاهشون به این مطلبی که تو این انجمن یا سایر انجمن ها مشابه مطرح میشه ، اهمیتی داد نمیشه!

حرف شما درسته و من قبول دارم تا خود دانشجوها واقعا نخوان هیچ چی یاد نمیگیرن ولی من از این بابت عملکرد بعضی از اساتید رو قبول ندارم چون معدود توشون پیدا میشه که واقعا اثرات دقیق شاخصها رو بدونند.

حرف منو قبول نداری فردا برو دانشگاهتون و از اساتیدتون سوال کن بپرس اثرات NAO , AO بر اقلیم ایران چیه؟

بپرس شاخص اسکاندیناوی یعنی چی؟

بپرس MJO و انسو چه اثراتی بر رژیم بارش ایران دارند؟

واقعا فکر میکنی چه جوابی بهت میدن؟

امتحان کن

در مورد بارش برف در رشت هم اینجا همین حالا شاهد زنده داریم ، هم محمود جان هستند و هم دکتر بهزاد عزیز

در روزهای آغازین آپدیت نقشه ها شرایط طوری بود که شانس بارش برف در رشت وجود داشت ولی زمان هر چه جلوتر رفت عمق نفوذ هوای سرد کاهش پیدا کرد و ضخامت لایه 500-1000 میلی بار هم افزایش یافت

که نهایتا در رشت هم فعالیت سامانه با رخداد برفابه به پایان رسید.

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این بحث رو هم بهتره تموم کنیم،چون متاسفانه شما همچنان تاکید دارین که پرفشار سیبری مهم ترین عامل در وضعیت اقلیمی کشورهست و اون رو باید به کتابهای دانشگاهی اضافه کنیم تا دانشجویان دچار انحراف نشن

من این بحث رو با شما تموم میکنم و این موضوع رو با مدرک و سند و نقشه بهتون ثابت خواهم کرد . بعدا می تونید برید از تو ویلاگ هوای مشهد فایل PDF این موضوع رو بخونید و برای استادتون هم یک نسخه ببرید.

مقاله که آماده شد اینجا میذارم

DR WHO

کاربر ويژه
خاك پاى همه تونم :خجالت2::گل:

هزاران گل تقديم استاد اميرمحسن كه با زبانى ساده و واضح ذهن من را نسبت به تاثير نوسانات پيوند از دور بر اقليم ايران باز كرد من قبلا بسيار سنتى به نوسانات دورپيوندى نگاه مى كردم و باز هزاران درود بر تو اميرمحسن كه هيچوقت ماهى به ما ندادى بلكه بما ماهيگيرى ياد دادى :گل:

اميدوارم از دهه سوم دى شاهد بارشهاى واقعا سراسرى و فوق سنگين كلاسيك در اكثر نقاط كشور باشيم + برف هاى پرپشت :احترام::گل:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خاك پاى همه تونم :خجالت2::گل:

هزاران گل تقديم استاد اميرمحسن كه با زبانى ساده و واضح ذهن من را نسبت به تاثير نوسانات پيوند از دور بر اقليم ايران باز كرد من قبلا بسيار سنتى به نوسانات دورپيوندى نگاه مى كردم و باز هزاران درود بر تو اميرمحسن كه هيچوقت ماهى به ما ندادى بلكه بما ماهيگيرى ياد دادى :گل:

اميدوارم از دهه سوم دى شاهد بارشهاى واقعا سراسرى و فوق سنگين كلاسيك در اكثر نقاط كشور باشيم + برف هاى پرپشت :احترام::گل:

:خجالت2::گل::گل::خجالت2:

هادی...

New member
من آخر متوجه نشدم که امیرمحسن جان مشکل شما باکدوم بخش از صحبت های من بود که اصرار دارید تصحیحش کنید؟

درمورد اطلاعات استادانمون هم همیشه افتخارکردم که دانشجوی استادان برجسته آب وهواشناسی بودم و در پست های قبلی هم گفتم که درمورد علیجانی ما درسهای میکرومون باایشونه واطلاعی ندارن،درمورد عوامل دورپیوندی هم تمامی مباحث ما با استاد قائمی هست و ایشون استاد ویژه دراین موردن.

لطقا روشن کنین که مشکلتون با کدوم بخش حرفهای من هستش؟

Dr.ben

کاربر ويژه
خارج از بحث هواشناسی، من با یه بخش هایی از صحبت های جناب هادی موافقم. نمی شه به طور کلی گفت خوندن یه رشته ارزش داره یا نه. جناب امیر محسن هم نوشته بودند "( همه چیز و همه جا استثنا داره) " .البته من با رشته های مرتبط به هواشناسی در دانشگاه ها چندان آشنایی ندارم. ولی خودمون شاهدیم که بسیاری از دانشجویانی که حتی در دانشگاه های نه چندان مطرح ایران درس خوندن به راحتی میتونن از معتبرترین دانشگاه های دنیا پذیرش گرفته و ادامه تحصیل بدن. بسیاری از اساتید دانشگاه های خارجی دید خیلی مثبتی نسبت به دانشجویان ایرانی دارن. خوب این در مرحله اول بر می گرده به زحمت هایی که خود دانشجویان ایرانی می کشن.
اینم بگم که بحث علمی همراه با استدلال های قوی هیچ وقت نباید باعث ناراحتی بشه. توی رشته خودم صدها مقاله وجود داره که افراد مختلف در پاسخ به مقالات همدیگه نوشتن. یک نمونه اش حدود 8 مقاله ای بود که چند استاد برجسته در پاسخ به مقالات همدیگه نوشته بودند و تازه بعد از 2 سال در یکی از مقالات به جمع بندی کلی رسیدن و اون مقاله شد جمع بندی نهایی در مورد اون مبحث. اتفاقا این مقالات و مباحث مطرح شده در اون ها از جذاب ترین مقالاتی بودند که خوندیم و چندین جلسه توی کلاس در موردشون صحبت کردیم. تازه این در مورد مباحث مدل های ریاضی بود که در اون همه چیز قطعی هست. حالا شما در نظر بگیرید علم هواشناسی رو که همه مباحث احتمالی هستن. به نظرم نمیشه یه نظر یا مقاله رو در مورد یه پارامتر یا موضوع کاملا نفی کرد یا اون رو بی ارزش دونست چون اتفاقا همون ها به ما دید بهتر و درست تری میدن. اصلا تمام پیشرفت های علمی همین جوری حاصل میشن. حداقل توی رشته خودم که این جوری بوده. ما حدود 100 تا یا بیشتر مقاله در مورد کار خودمون خوندیم که با دیدگاه افراد مختلف و موضوعات کار شده در اون مورد آشنا بشیم و بعد تازه رسیدیم به جایی که بتونیم کار خودمون رو شروع کنیم و نظرمون رو ارائه بدیم. هر کدوم از اون مقالات حتی اگه بعدها مشخص شده باشه که ضعف های عمده ای هم داشتن کارهای بی ارزش نیستن. چون هر کدوم به ما یه دیدگاه میدن هر کدوم ممکن هست ما رو از اشتباه در کارمون دور کنن. تازه هنوز هم استاد راهنمای من اعتقاد داره که مقاله و کتاب کم خوندیم :خجالت2:

DR WHO

کاربر ويژه

يك نكته در راستاى صحبت هاى اميرمحسن جان بگم كه مثلا همين آقاى پرويز رضازاده مدير بخش پيش بينى بلندمدت سازمان هواشناسى ايران به نظر من سواد داره اما بد سواد هست .

يادمه انتهاى زمستان ١٣٨٨ گفت پديده لانينو النينو باعث گرم شدن زمستان شده يا انتهاى زمستان ١٣٨٦ گفت گرم بودن آبهاى اقيانوس هند باعث بسيار سرد شدن زمستان شد درصورتيكه نبايد كلى گويى كرد بعدشم پديده لانينو النينو يعنى چه ؟

علت گرماى زمستان ١٣٨٨ و سرماى فرين زمستان ١٣٨٦ دو چيز بود تاوه قطبى كه به AO برمى گرده و وضعيت MJO

منظور به اينكه علم دوستان گلم مهرداد ، اميرمحسن ، فولادى ، بهزاد ، بهروز و سايرين از هواشناسان مدركى بيشتره

ما هواشناسان زيرزمينى هستيم اما آنها هواشناسى در تاريكى كرده اند

من دانشگاه ميرفتم رفيقم كارمند اداره هواشناسى خيابان ٢٢ بهمن شهر اصفهان بود هيچى حاليش نبود از هواشناسى و هيچ علاقه اى هم به هوا نداشت و كلى گويى ميكرد و اطلاعات سنتى داشت ولى من كه علاقه دارم رفتم يه سمت ديگه ..

بله دل ما پر است از هواشناسى در تاريكى

هادی...

New member

يك نكته در راستاى صحبت هاى اميرمحسن جان بگم كه مثلا همين آقاى پرويز رضازاده مدير بخش پيش بينى بلندمدت سازمان هواشناسى ايران به نظر من سواد داره اما بد سواد هست .

يادمه انتهاى زمستان ١٣٨٨ گفت پديده لانينو النينو باعث گرم شدن زمستان شده يا انتهاى زمستان ١٣٨٦ گفت گرم بودن آبهاى اقيانوس هند باعث بسيار سرد شدن زمستان شد درصورتيكه نبايد كلى گويى كرد بعدشم پديده لانينو النينو يعنى چه ؟

علت گرماى زمستان ١٣٨٨ و سرماى فرين زمستان ١٣٨٦ دو چيز بود تاوه قطبى كه به AO برمى گرده و وضعيت MJO

منظور به اينكه علم دوستان گلم مهرداد ، اميرمحسن ، فولادى ، بهزاد ، بهروز و سايرين از هواشناسان مدركى بيشتره

ما هواشناسان زيرزمينى هستيم اما آنها هواشناسى در تاريكى كرده اند

من دانشگاه ميرفتم رفيقم كارمند اداره هواشناسى خيابان ٢٢ بهمن شهر اصفهان بود هيچى حاليش نبود از هواشناسى و هيچ علاقه اى هم به هوا نداشت و كلى گويى ميكرد و اطلاعات سنتى داشت ولى من كه علاقه دارم رفتم يه سمت ديگه ..

بله دل ما پر است از هواشناسى در تاريكى

درسته امیرکوورش جان،خوده من چند باری که به هواشناسی استان اردبیل رفته بودم،تفسیر یک نقشه ساده هواشناسی رو بلد نبودن،البته حق هم داشتن در بین نزدیک به 40 کارمند اون اداره شاید فقط دوسه نفرشون رشته هواشناسی خونده بودن،اطلاعیه های هواشناسی رو هم از کشورمیگرفتن و به اداراتشون میدادن،یعنی نقش پست چی رو داشتن.

درمورد علم دوستان عزیزم دراین انجمن هم شکی نیست،در این سالهایی که درانجمن های هواشناسی هستم چیزای زیادی یاد گرفتم که تو دانشگاه نبوده.

Dr.ben

کاربر ويژه
یه موضوع دیگه هم به نظرم خیلی مهم هست. تقریبا همه پیامبران از خدا خواستن که به اون ها معجزه ای یا چیزی از این دست نشون بده. یعنی بدون تحقیق و بررسی و دیدن چیزی رو قبول نکردن.
برای پیشرفت علمی هم چنین چیزی لازم هست. همیشه باید تحقیق کرد. نباید هیچ استاد، مقاله یا کتابی رو کاملا درست و بی اشتباه دونست. اصلا اگه همچین چیزی بود باید نقطه ی برای پایان علم اعلام می کردن. یعنی مثلا می گفتن در مورد این مبحث دیگه فلان استاد حرف آخر و زد و دیگه تمام. نقد کردن کارهای علمی گذشته یا اساتید مختلف اصلا بی احترامی به اون ها نیست بلکه لازم هم هست.

abtinT

کاربر ويژه
این سیستم خیلی جالب شده . هنوز نیروی دریایی سیستم رو شمالی و غربی می د:/..نه و بارش خوبی برای تهران زده ولی gfs سیستم رو کاملا جنوبی می داند و بارش برای تهران نزده است .

Dr.ben

کاربر ويژه
کشتی روسی گرفتار در یخ؛ استرالیا. (آسوشیتدپرس)

100406_834.jpg

توفان و سیل در کنت انگلستان. (i-Images)

100407_433.jpg

جاده‌های لغزنده پنسیلوانیا و ترافیک خودروها. (آسوشیتدپرس)

100408_435.jpg

بازبینی کابل‌های برق پس از توفان یخ در ایالات متحده. (آسوشیتدپرس)

100409_227.jpg

گروه امداد در حال کمک‌رسانی در یالدینگ انگلستان. (i-Images)

100410_780.jpg

aliwinter

Banned
یه موضوع دیگه هم به نظرم خیلی مهم هست. تقریبا همه پیامبران از خدا خواستن که به اون ها معجزه ای یا چیزی از این دست نشون بده. یعنی بدون تحقیق و بررسی و دیدن چیزی رو قبول نکردن.
برای پیشرفت علمی هم چنین چیزی لازم هست. همیشه باید تحقیق کرد. نباید هیچ استاد، مقاله یا کتابی رو کاملا درست و بی اشتباه دونست. اصلا اگه همچین چیزی بود باید نقطه ی برای پایان علم اعلام می کردن. یعنی مثلا می گفتن در مورد این مبحث دیگه فلان استاد حرف آخر و زد و دیگه تمام. نقد کردن کارهای علمی گذشته یا اساتید مختلف اصلا بی احترامی به اون ها نیست بلکه لازم هم هست.

شما هم دلت خوش ها این استاد های امروز داشگاه ها
بعضی هاشون عین بچه رو میمونن
تا یه سوال میکنی حرفشون رد میکنی
قهر میکنن عین بچه ها
بعدا دیگه باید همش حرف اشون تایید کنیم بخوصص خانم ها:خنده1:

آخرین ویرایش:

Dr.ben

کاربر ويژه

شما هم دلت خوش ها این استاد های امروز داشگاه ها
بعضی هاشون عین بچه رو میمونن
تا یه سوال میکنی حرفشون رد میکنی
قهر میکنن عین بچه ها
بعدا دیگه باید همش حرف اشون تایید کنیم بخوصص خانم ها:خنده1:

حالا نه که دانشجوهای امروز دانشگاه ها خیلی خوبن. من توی بعضی از کلاس هام میبینم بعضی دانشجوها یه حرف های میزنن که ما قدیم ها توی دوره راهنمایی میزدیم! :تعجب: من در کل توی کلاس آدم خشکی نیستم ولی دیگه بعضی دانشجوها خیلی خسته اند و احساس خوشمزه بودن هم دارن! اینجور افراد معمولا باید بیان تخته رو پاک کنن که یه هوایی هم بخورن! :سوت:
البته حرفت رو قبول دارم. بعضی اساتید هم دوست ندارن دانشجوهاشون از یه سطحی بیشتر پیشرفت کنن. همین دید رو نسبت به همکارانشون هم دارن.

pokerface

متخصص هواشناسی
خارج از بحث هواشناسی، من با یه بخش هایی از صحبت های جناب هادی موافقم. نمی شه به طور کلی گفت خوندن یه رشته ارزش داره یا نه. جناب امیر محسن هم نوشته بودند "( همه چیز و همه جا استثنا داره) " .البته من با رشته های مرتبط به هواشناسی در دانشگاه ها چندان آشنایی ندارم. ولی خودمون شاهدیم که بسیاری از دانشجویانی که حتی در دانشگاه های نه چندان مطرح ایران درس خوندن به راحتی میتونن از معتبرترین دانشگاه های دنیا پذیرش گرفته و ادامه تحصیل بدن. بسیاری از اساتید دانشگاه های خارجی دید خیلی مثبتی نسبت به دانشجویان ایرانی دارن. خوب این در مرحله اول بر می گرده به زحمت هایی که خود دانشجویان ایرانی می کشن.
اینم بگم که بحث علمی همراه با استدلال های قوی هیچ وقت نباید باعث ناراحتی بشه. توی رشته خودم صدها مقاله وجود داره که افراد مختلف در پاسخ به مقالات همدیگه نوشتن. یک نمونه اش حدود 8 مقاله ای بود که چند استاد برجسته در پاسخ به مقالات همدیگه نوشته بودند و تازه بعد از 2 سال در یکی از مقالات به جمع بندی کلی رسیدن و اون مقاله شد جمع بندی نهایی در مورد اون مبحث. اتفاقا این مقالات و مباحث مطرح شده در اون ها از جذاب ترین مقالاتی بودند که خوندیم و چندین جلسه توی کلاس در موردشون صحبت کردیم. تازه این در مورد مباحث مدل های ریاضی بود که در اون همه چیز قطعی هست. حالا شما در نظر بگیرید علم هواشناسی رو که همه مباحث احتمالی هستن. به نظرم نمیشه یه نظر یا مقاله رو در مورد یه پارامتر یا موضوع کاملا نفی کرد یا اون رو بی ارزش دونست چون اتفاقا همون ها به ما دید بهتر و درست تری میدن. اصلا تمام پیشرفت های علمی همین جوری حاصل میشن. حداقل توی رشته خودم که این جوری بوده. ما حدود 100 تا یا بیشتر مقاله در مورد کار خودمون خوندیم که با دیدگاه افراد مختلف و موضوعات کار شده در اون مورد آشنا بشیم و بعد تازه رسیدیم به جایی که بتونیم کار خودمون رو شروع کنیم و نظرمون رو ارائه بدیم. هر کدوم از اون مقالات حتی اگه بعدها مشخص شده باشه که ضعف های عمده ای هم داشتن کارهای بی ارزش نیستن. چون هر کدوم به ما یه دیدگاه میدن هر کدوم ممکن هست ما رو از اشتباه در کارمون دور کنن. تازه هنوز هم استاد راهنمای من اعتقاد داره که مقاله و کتاب کم خوندیم :خجالت2:

dgn3z5b8aottwtiegkn.png

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
درود بر دوستان
به نظر میرسه اتفاقاتی افتاده و پیش بینی CFS تغییر کرده
الان MJO در آستانه ورود به فاز 6 هستش و امیدوارم دیگه وارد فاز 5 نشه که خیلی بد بود!!!

xntklfwcll7oinw8wwi.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا