احسان مرادي در اين باره در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پس از بارشهاي مناسب طي روزهاي گذشته در مناطق وسيعي از كشور، بخصوص در نيمه غربي، جنوبي، مركزي و در جنوب شرق، بار ديگر سامانه بارش زاي جديدي از بامداد جمعه از سمت غرب و جنوب غرب وارد كشور شده و تا شنبه مناطق وسيعي از كشور را تحت پوشش قرار مي دهد كه بسيار شبيه به سامانه قبلي است، البته سرعت بيشتري نسبت به سامانه قبلي دارد، پس مدت زمان بارش ها كوتاهتر از بار قبل خواهد بود.
اين پژوهشگر درباره استان هاي تحت تاثير اين سامانه نيز گفت: ابتدا از اواخر پنجشنبه و اوايل روز جمعه بارش از سمت استان هاي غربي و جنوب غربي شروع مي شود كه در اين روز اوج بارش در استان هاي ايلام، كرمانشاه، خوزستان و لرستان خواهد بود و هرچه به جمعه شب نزديك مي شويم استان هاي بيشتري از جنوب غرب و غرب تحت تاثير اين سامانه قرار مي گيرند. سپس از جمعه شب و بامداد شنبه هفته آينده سامانه نفوذ بيشتري به كشور دارد و در استان هاي حاشيه زاگرس و استان هاي جنوبي و مركزي هم بتدريج بارش شروع مي شود.
مرادي در اين باره افزود: روز شنبه هفته آينده تقريبا در بيشتر استان هاي كشور شاهد بارش برف و باران و كاهش دما خواهيم بود كه اوج بارش در استان هاي چهارمحال و بختياري، كهكيلويه و بويراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان، فارس، مناطقي از استان اصفهان، مناطقي از استان يزد و جزاير جنوبي كشور خواهد بود.
وی در ادامه افزود: سپس روز يكشنبه آخرين بارش ها را در مناطقي از مركز، شرق و جنوب كشور مشاهده خواهيم كرد و بعد از آن جوي تقريبا پايدار كشور را فرا مي گيرد.
اين پژوهشگر درباره تغييرهاي دمايي طي روزهاي آينده افزود: هرچه به آخر هفته نزديك مي شويم از شدت سرما در كشور كاسته مي شود، اما از عصر جمعه و از سمت غرب به شرق بار ديگر دماي هوا رو به كاهش مي گذارد. البته با توجه به حركت سريعتر اين سامانه نسبت به سامانه قبلي، اين بار ماندگاري سرما مانند بار قبل نخواهد بود، با اين حال بار ديگر در بازه زماني روزهاي شنبه هفته آينده تا اواسط هفته آينده مشكلات زيادي در زمينه گازرساني به مناطق شهري، جايگاه هاي سي ان جي و صنايع خواهيم داشت.
مرادي با هشدار به مسئولان و هموطنان گفت: در زمان ياد شده، بخصوص از جمعه شب تا يكشنبه بار ديگر بارش سنگين برف در مناطق سردسيري سبب بسته شدن راه هاي كوهستاني و اختلال در مناطق شهري مي شود.
وی یادآور شد: همچنين بارش هاي رگباري در نيمه جنوبي موجب طغيان رودها و آبگرفتگي معابر عمومي خواهد شد.
اين پژوهشگر در آخر اضافه كرد: دقيقا مانند بارش هاي قبلي، ميزان بارش در يك سوم شمالي كشور و از جمله در تهران خيلي چشمگير نخواهد بود و برعكس پس از كم بارشي طي ماه هاي گذشته در نيمه جنوبي، اينك وقت بارش هاي اين مناطق رسيده است، فراموش نكنيم كه هموطنانمان در نيمه جنوبي مدتها بود از كم آبي رنج مي بردند و اين بارش ها كه تقريبا در همه ارتفاع هاي تغذيه كننده رودهاي نيمه جنوبي به شكل برف است، مانند مرهمي بر دل زمين هاي تفتيده خواهد بود.